Děkuju za zprávu od 13hodin doma nic nepočůral a na zhradě značkuje jak divý,tak myslíš,že už to pochopil?A myslíš že nevadí,že když nebudem doma,že by byl na zahradě v takovém přístřešku a když budem doma tak ho mít doma?zima by mu neměla vadit chlupatý je až moc

zatím je hodný vrtí ocáskem furt,ale občas na mě vyskočí a zavrčí tiše,ale stejně přitom vrtí
No to já nemůžu soudit, jestli už Tvůj nový pejsa pochopil

To chce ho pořád sledovat a teprve když se to doma neudělá pár dní, tak bych teprve asi řekla, že pochopil, že se doma nečurá.
A co je to za hafíka? Jestli je dostatečně chlupatý, tak přístřešek, kam na něj nebude pršet a ve kterém není průvan, by mu na dobu, po kterou nebudete doma, měl stačit. Ale s tím střídáním chození domů a venku, na to pozor. Pokud budeš chtít mít psa i doma, pak by v něm rozhodně nemělo být přetopeno, protože tím střídáním "doma - venku" by pes mohl zchoulostivět a nastydnout. Já mám přes den psy taky na zahradě a na noc chodí domů když je hnusně nebo už větší zima, ale oba spí na svém pelíšku v chodbě, kde se netopí a do místností, kde se topí, nesmí.
No a s tím "vrčením"...jak se u toho pes tváří??? Je spousta druhů vrčení, které je třeba naučit se rozlišovat. Jinak pes vrčí při hře (např. přetahování o hračku), jinak bude vrčet, bojí-li se a zase jinak, pokud se třeba chystá k útoku.....
Jinak na svém prvním psovi (střední knírač, již zemřel) jsem poznala i jedno takové "srandovní" vrčení. Náš Ferda byl velká osobnost a jistý si sám sebou. Když jsme odcházeli do školy či do práce a následně se vraceli. Vždycky nás vítal zajímavým způsobem. Vrčel na nás, ale současně vrtěl ocáskem a radostně nás obíhal...Prostě měl v sobě rozpor, jestli má páníky vítat, nebo se zlobit, že mu přes den zase někam odešli

Občas vyhrála radost z návratu a občas se urazil a zalezl třeba do boudy

U Tvého pejska Ti nemůžu takhle říci, oč u něj jde, ale zkus ho pozorovat a sama selským rozumem posoudit. Pokud Ti dělá problémy orientace v psí mimice, tak vřele doporučuji tyto knížky: Vladimír Mikulica - Poznej svého psa; Roger Abrantes - Řeč psů. Ty alespoň mně hodně pomohly, když jsem potřebovala doplnit psí vzdělání