|
Evina
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 31. Prosinec 2008, 14:50:09 » |
|
Zajímavý článek, ale otevřeně se přiznám, že ta současná móda oblékat psy do všeho možného mi přijde zvrhlá. Už nějakou dobu mám v šuplíku doma schovaný článek, brojící proti oblékání psů za každou cenu, který jsem původně chtěla poslat do redakce HafBO, ale teď si myslím, že si ho hodím maximálně na své stránky, protože jinak by mě za mé názory asi spousta lidí "ukamenovalo" Já si prostě myslím, že drtivá většina plemen, které se u nás chovají, vůbec oblékat nepotřebuje a těch pár plemen, která by se bez oblečku v zimě neobešla by si jistě vystačila s mnohem méně okázalými, levnějšími a hlavně funkčnějšími "modely", než do jakých je jejich páníčci oblékají. Tím, že tolik lidí pejsky cpe do mikinek, bundiček, vestiček a bůhvíčeho ještě, z nich jenom dělá choulostivá stvoření se sníženou imunitou, která už se opravdu můžou tak akorát jít ukázat na výstavu a pak honem do teplíčka domů, aby náhodou nenastydla. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Evík
|
|
|
Iva_p
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Ellie, Cassie a Melounek
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 31. Prosinec 2008, 15:04:44 » |
|
Zajímavý článek, ale otevřeně se přiznám, že ta současná móda oblékat psy do všeho možného mi přijde zvrhlá. Už nějakou dobu mám v šuplíku doma schovaný článek, brojící proti oblékání psů za každou cenu, který jsem původně chtěla poslat do redakce HafBO, ale teď si myslím, že si ho hodím maximálně na své stránky, protože jinak by mě za mé názory asi spousta lidí "ukamenovalo" Já si prostě myslím, že drtivá většina plemen, které se u nás chovají, vůbec oblékat nepotřebuje a těch pár plemen, která by se bez oblečku v zimě neobešla by si jistě vystačila s mnohem méně okázalými, levnějšími a hlavně funkčnějšími "modely", než do jakých je jejich páníčci oblékají. Tím, že tolik lidí pejsky cpe do mikinek, bundiček, vestiček a bůhvíčeho ještě, z nich jenom dělá choulostivá stvoření se sníženou imunitou, která už se opravdu můžou tak akorát jít ukázat na výstavu a pak honem do teplíčka domů, aby náhodou nenastydla.  Já mám ten samý názor. Ellie dávám vestu jen na cvičáku, protože na obedienci vždycky cvičí jeden pes a ostatní čekají a v té době je jí prostě zima. Pak máme ještě jorkšírku, a tu neoblékáme vůbec, protože když je venku, tak běhá, tudíž jí zima neni a na cvičák nechodí. Sice plánuju, že malý koupím nějakou kvalitní zateplenou vestu (přeci jen někdy se to může hodit), ale pro prcka je dost problém něco opravdu funkčního sehnat. Článek je jen report, ve kterém jsem se snažila dát najevo, že s oblekáním do naprosto nefukčních svetříčků, tričíček a bůhvíčeho nesouhlasím, ale na druhou stranu jsem to nechtěla psát jako nějakou kritiku. Každý ať si udělá svůj názor. Rozhodně si nemyslím, že za článek proti oblékání by tě lidi kamenovali - naopak - Pavla za článek bude ráda 
|
|
« Poslední změna: 31. Prosinec 2008, 15:21:19 od Iva_p »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mirka-h
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 31. Prosinec 2008, 16:02:54 » |
|
Mě se líbí svetry a bundy, vesty, když nejsou přeplácaný a mají svůj smysl. Mám bobíka čivaváka s nemocnými zády a ten na podzim nosí svetr a v zimě mikču - jedna barva, žádný label. Pak mám dinušku rotvici a ta mi na podzim při dlouhém (cca.1,5 minutu, dýl to nezvládne) odložení nastydla na "podvozek" a od té doby zdědila vestu s lehce úchylným límcem po mé bývalé fence rotvíka a je jí hej. na hory jí chci objednat nějakou teplejší vestu...takže společenské oblečky se mi také nelíbí, ale od podzimu mi funkčně oblečení pejsci nevadí a aj se mi to někdy i hoodně líbí..(hlavně na těch mých  )
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
jave
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 31. Prosinec 2008, 17:19:36 » |
|
Mě se líbí svetry a bundy, vesty, když nejsou přeplácaný a mají svůj smysl. Mám bobíka čivaváka s nemocnými zády a ten na podzim nosí svetr a v zimě mikču - jedna barva, žádný label. Pak mám dinušku rotvici a ta mi na podzim při dlouhém (cca.1,5 minutu, dýl to nezvládne) odložení nastydla na "podvozek" a od té doby zdědila vestu s lehce úchylným límcem po mé bývalé fence rotvíka a je jí hej. na hory jí chci objednat nějakou teplejší vestu...takže společenské oblečky se mi také nelíbí, ale od podzimu mi funkčně oblečení pejsci nevadí a aj se mi to někdy i hoodně líbí..(hlavně na těch mých  ) hurá. konečně někdo, kdo už rotvíka oblečenýho má. já budu kupovat vestu hned po výplatě 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 31. Prosinec 2008, 17:49:27 » |
|
Tak mně příde dost úchylný, když maj psi tílka, plavky, sukně a kšiltovky, ale funkční oblečky jsou dle mě nutností, která jde ruku v ruce se šlechtěním toy, bezpodsadovejch a odchlupenejch plemen. Leda by pak bylo oudělem těhle pejsků ležet celý zimy na kanapi.
|
|
« Poslední změna: 31. Prosinec 2008, 18:22:56 od radecha »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (04-17) Franco (5.10.07) Tony (23.9.17)
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:16:58 » |
|
Prostě jsme se tam šly podívat a napsaly o té akci - nemá to být vyjádření názoru Hafba na podobné módní kreace. Jen prostě report. A přesně jak píše Iva - za jakýkoliv článek budeme rádi 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Iva_p
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Ellie, Cassie a Melounek
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:18:23 » |
|
Prostě jsme se tam šly podívat a napsaly o té akci - nemá to být vyjádření názoru Hafba na podobné módní kreace. Jen prostě report.
tak tak
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:19:19 » |
|
Dyk jo, já nic neřikám. Dybych věděla že to je, tak bych se šla možná kouknout taky, páč pořád pátrám po nějakym super autdorovym obleku pro Báču. Jenomže většinou je to právě plný těch úchyláren s obrázkama  ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:20:30 » |
|
Dyk jo, já nic neřikám. Dybych věděla že to je, tak bych se šla možná kouknout taky, páč pořád pátrám po nějakym super autdorovym obleku pro Báču. Jenomže většinou je to právě plný těch úchyláren s obrázkama  ... Byla to reakce na Evíka, jen jsem zabudla dát citaci 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:23:18 » |
|
Dobře tedy... 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 31. Prosinec 2008, 18:25:45 » |
|
Dyk jo, já nic neřikám. Dybych věděla že to je, tak bych se šla možná kouknout taky, páč pořád pátrám po nějakym super autdorovym obleku pro Báču. Jenomže většinou je to právě plný těch úchyláren s obrázkama  ... hele ta jedna (ta první) paní měla pěkný věci a i účelný. ty vesty na chrty se mi moc líbily, krásně kryly i svaly na nohách 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mirka-h
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 31. Prosinec 2008, 20:37:12 » |
|
Já mám víc reakcí, tak se trošku rozepíšu, to víte, skolila mě angína, tak jsem asi momentálně jediný sjížděč fóra  1) mě se reportáž líbila, ale show mi dle popisu přišla trochu chudá, takže mi není líto, že jsem nebyla 2) outdoorový (to je hrozný výraz) oblečky dělá hurtta, mají goretex membránu, nejsou tak fešné jako ten černorůžovej mordičky (ezydog?), ale jsou stopro outdoor..mají i takový ty názvy jako polar jacket apod. 3) výhoda oblečenýho rotvíka - lidi před tím zabijákem neutíkají, protože si nestačí uvědomit, že je to ten zabiják 4) kšiltofku má můj čivka taky, ale nosí jí jen na zahradu, když je tam moc dlouho, páč má nemocný očíčka a když zírá do slunce, tak mu z nich teče takový skoro sliz a s kšiltem jsou oči hezky ve stínu..jen on pro to nemá moc pochopení  , tak jí nandám tak 2x do roka a nedávno jsem jí viděla u dinušky v držce, možná už nebude co nandavat a bobíka šoupnu celýho do stínu
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
jave
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 31. Prosinec 2008, 21:10:09 » |
|
Já mám víc reakcí, tak se trošku rozepíšu, to víte, skolila mě angína, tak jsem asi momentálně jediný sjížděč fóra  1) mě se reportáž líbila, ale show mi dle popisu přišla trochu chudá, takže mi není líto, že jsem nebyla 2) outdoorový (to je hrozný výraz) oblečky dělá hurtta, mají goretex membránu, nejsou tak fešné jako ten černorůžovej mordičky (ezydog?), ale jsou stopro outdoor..mají i takový ty názvy jako polar jacket apod. 3) výhoda oblečenýho rotvíka - lidi před tím zabijákem neutíkají, protože si nestačí uvědomit, že je to ten zabiják 4) kšiltofku má můj čivka taky, ale nosí jí jen na zahradu, když je tam moc dlouho, páč má nemocný očíčka a když zírá do slunce, tak mu z nich teče takový skoro sliz a s kšiltem jsou oči hezky ve stínu..jen on pro to nemá moc pochopení  , tak jí nandám tak 2x do roka a nedávno jsem jí viděla u dinušky v držce, možná už nebude co nandavat a bobíka šoupnu celýho do stínu my matem úplně, protože má dlouhý ocásek 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mirka-h
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 31. Prosinec 2008, 21:25:35 » |
|
dině ho ušmykli  , má PP od UCI  a tam se ocásky šmykají, tím se vysvětluje, že všechny ostatní pejsky při hře tahá za ocásek
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|