Domácí kuchařka podle Vladimíry Jestřábové I
Autor: Michaela WEIDNEROVÁ <michaela.w(at)hafbezobav.cz>, Téma: Kuchařka, Vydáno dne: 28. 04. 2005



Tentokrát jsem si pro vás dovolila vybrat několik domácích receptů na dobroty pro psy z knihy „Štěňata“ autorky Vladimíry Jestřábové. Tato velmi zajímavá knížka vyšla v roce 1999 v nakladatelství Dona.

Třený tvaroh
 
Kostka měkkého tvarohu, žloutek, mléko, med.
 
Tvaroh rozetřeme s mlékem a medem. Do směsi můžeme přidat ještě dětské piškoty. Podáváme k snídani nebo jako svačinku.
 

Instantní krupicová kaše
 
Dětská instantní krupicová nebo rýžová kaše, mléko, žloutek, med nebo glukopur, máslo.
 
Instantní kaši připravíme podle návodu, přidáme lžičku másla, žloutek a osladíme medem nebo glukopurem. Pozor, velmi malá štěňata kaši nejen ráda jí, ale také do ní strkají nožičky, případně když už mají bříška plná zevnitř, obalí je kaší ještě zvenku. Spoušť po krmení ihned uklidíme.
 

Masové kuličky
 
Libové hovězí nebo telecí maso, žloutek, máslo.
 
Maso uvaříme a naškrabeme nebo rozemeleme. Hmotu smícháme s vařeným žloutkem a máslem a tvoříme z ní malé kuličky. Krmě je vhodná i pro psí batolata od třetího týdne věku.
 

Maso s přílohou
 
Libové kuřecí, krůtí, hovězí nebo jehněčí maso, ovesné vločky, zelenina.
 
Maso uvaříme v tlakovém hrnci, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Horkým vývarem spaříme vločky. Maso a vločky smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou a přidáme lžičku minerálního přípravku.
 

Ryby
 
Různé druhy sladkovodních i mořských ryb, zelenina, rýže.
 
Ryby rozvaříme v tlakovém hrnci, zbavíme je tvrdých kostí a smícháme s vařenou rýží a zeleninou. Podáváme jako hlavní jídlo.
 

Sardinková pomazánka s olomouckými tvarůžky
 
Sardinky v rostlinném oleji, tvaroh, 1 balíček olomouckých tvarůžků.
 
Sardinky i s olejem rozetřeme s tvarohem. Olomoucké tvarůžky rozmačkáme vidličkou a smícháme se směsí tvarohu a sardinek. Všem pejskům bude jistě voňavé papání moc chutnat. Pomazánku můžeme udělat i bez olomouckých tvarůžků.