Vánoční cukroví pro psy
Autor: Eva Dufková <(at)>, Téma: Kuchařka, Vydáno dne: 09. 12. 2004



Dnes vám přinášíme pár námětů jak zpestřit vánoční stůl nejen sobě a svým přátelům, ale i pejskům. A když už jste v tom v pečení, odvažte trochu více surovin a můžete začít.

Makové hvězdičky
 

350 g hladké mouky, 200 g cukru, 1 prášek do pečiva, 200 g mletého máku, 150 g tuku, 1 vejce
 
Z mouky, cukru, tuku a prášku do pečiva vypracujeme těsto, z něhož vyválíme asi půl centimetru silnou placku. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme.
 

Mrkvová kolečka
 

200 g mrkve, 1 vejce, 4 lžíce vody, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, půl prášku do pečiva
 
Vejce utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a vodu. Vmícháme mouku s práškem do
 
pečiva a vypracujeme těsto. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme asi 20 minut.
 

Játrové řezy
 

0,5 kg jater, menší palici česneku, 10 vajec, 1 kg ovesných vloček, špetku majoránky.
 
Játra a česnek umeleme v mlýnku na maso, přidáme vejce a dobře promícháme.
 
Nakonec vmícháme ovesné vločky. Dáme na vymaštěný plech a pečeme dozlatova.
 
Je dobré se přesvědčit špejlí, že těsto není uvnitř matlavé.
 
Ještě teplé krájíme nožem na obdélníčky.Skladujeme v ledničce.
 

Všechny druhy cukroví se dají dělat pouze z poloviční dávky (což pro naše žrouty nemá cenu špinit nádobí).
 
Játrové řezy se dají přechovávat v mrazáku a podle potřeby rozmrazovat v mikrovlnce. Bez mikrovlnky je doba rozmrazování cca 15 minut.
 

Uvedené recepty vybrala z knihy paní Dr. Sehnerové naše čtenářka.
 
Děkujeme paní Sehnerové za povoleni zveřejnit tyto recepty.
 
Knihy dr. Sehnerové nakoupíte v internetovém obchodě: http://mujobchod.atlas.cz/nakladatel-jan-hollauer.
 
Další zajímavé informace naleznete na: http://aura.sehnerova.cz