domisek
Třída dorostu
|
 |
« kdy: 14. Srpen 2008, 10:03:56 » |
|
Zdravím, byl by někdo ochotný se podělit o zkušenosti s výstavami? Mám štěňátko a určitě bychom rádi na výstavy chodili, ale přiznám se, že jsem v tom úplný nováček a pokud by se našel někdo, kdo by poradil, jak se přihlásit, čím začít, jak trénovat a tak podobně budu moc ráda.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
katmai
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 14. Srpen 2008, 10:29:12 » |
|
Jn stručně - hodně si ulehčíš práci, když ho budeš učit hned od počátku výstavní postoj. Pokud vím, husky se předvádí v tzv. volném postoji, to znamená, že na něj ve výstavním kruhu nesaháš (jako je to třeba u ohařů), stojí sám. Je dobře dojít se podívat na nějakou výstavu, jak to tam vypadá, skvělé jsou klubovky plemene nebo speciálky, tam si s tebou o tom někdo určitě popovídá, jaká jsou specifika předvádění u tvého plemene, i když ne vždycky u nás vidíš opravdu pěkné předvedení. Já bych ti doporučila podívat se na videa z britské výstavy Cruft's, tam předvádějí opravdu profesionálně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
domisek
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 14. Srpen 2008, 10:38:41 » |
|
Díky za odpověď, asi bych se tedy měla obrátit na klub. Stránky klubu jsem prohlížela i jejich fotky z výstav. Hledala jsem vlastně i někoho, kdo třeba na výstavy jezdí a má zkušenosti a byl by třeba ochoten se někdy sejít a předvést mi, jak by postoj měl vypadat, jak a kde si hlídat výstavy, kterých a kdy se zúčastnit, připadně, třeba na naší první výstavu se k němu připojit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 14. Srpen 2008, 10:42:48 » |
|
Díky za odpověď, asi bych se tedy měla obrátit na klub. Stránky klubu jsem prohlížela i jejich fotky z výstav. Hledala jsem vlastně i někoho, kdo třeba na výstavy jezdí a má zkušenosti a byl by třeba ochoten se někdy sejít a předvést mi, jak by postoj měl vypadat, jak a kde si hlídat výstavy, kterých a kdy se zúčastnit, připadně, třeba na naší první výstavu se k němu připojit.
Teď o tom vychází takový miniseriál v časopise Psí kusy, co a jak na výstavách.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
domisek
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 14. Srpen 2008, 10:49:47 » |
|
Tak jsem se dívala znovu na stránky klubu severských psů a bohužel nic jako forum, nebo možnost kominikace tam není :-(. Tak teď nevím, jestli se tam rovnou přihlásit a pak doufat, že se mi podaří se s někým zkontaktovat a nebo jestli hledat jinde. Už jsem si našla na Hafbo, že dělají i hodiny pro výstavy, tak to určitě zkusíme a budu hledat dál. Radecho díky za tip na časopis.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 14. Srpen 2008, 10:51:31 » |
|
jojo, daj se sehnat i starší čísla...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
katmai
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 14. Srpen 2008, 11:02:52 » |
|
Přehled výstav, které se týkají huskounů bys měla najít v klubovém zpravodaji, jinak přehled všech výstav u nás je na stránkách ČMKU. A odkuď máš štěně? Majitelé těch mých dostávají informace ode mě a jezdí za mnou i kvůli přípravě na výstavu - i té kosmetické. Já myslím, že by ti tvoji chovatelé měli poradit nejlíp. Zatím určitě choďte na místa, kde je rušno, aby si štěne zvyklo na lidi a rachot a uč ho rovnoměrně klusat. Ještě jeden tip - dobře se nacvičuje u výloh, protože se tam s pesanem krásně vidíš. Kdyby ses jela podívat na mezinárodku do Boleslavi nebo do Prahy, můžeme se někde sejít a já ti přihodím pár komentářů. Po více než 150 výstavách, kde jsem předváděla svoje i cizí psy, začínám tušit, jak by to mělo vypadat  A myslím, že by nějaká výstavní hodina měla probíhat i na Hafbu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MichaelaMik
CACIB

Pohlaví: 
Endy&Lara
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 14. Srpen 2008, 11:05:04 » |
|
Já kdysi hodně načerpala zde : http://www.bernsky-honic.cz/vystavy/vystavy_zaciname.htm Na svou první výstavu jsem potom odjížděla jako profík, ač jsem měla jen všechno teoreticky nastudované. Také doporučuji na nějakou nejbližší výstavu zajet juknout přímo na Vaše plemeno.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
katmai
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 14. Srpen 2008, 11:11:16 » |
|
Jo, to je hezké, výstižné a polopatické. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
domisek
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 14. Srpen 2008, 11:12:11 » |
|
Pejsana máme až z Hodonína a s chovatelkou sice diskutujeme po e-mailu, ale bohužel moc konkrétní není :-(. Výlohy jsou bezva nápad :-). Já bych se určitě jela na kteroukoliv výstavu z těch, co jsi psala podívat, ale aspoň jak jsem koukala, tak do Boleslavi už jsem přihlášku prošvihla a nejbližší výstava na kterou můžu, je od Klubu severských psů někdy v září a ta Pražská to je ta v listopadu? Myslela jsem, že bych to měla poprvé zkusit v štěněcí třídě, aby to nebylo takové fiasko, ale na tu pražskou už mu bude 7 měsíců a to už nejspíš štěněcí třída není. Já vím, že ty moje odpovědi jsou hrozné, ale vážně v tom úplně plavu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MichaelaMik
CACIB

Pohlaví: 
Endy&Lara
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 14. Srpen 2008, 11:13:47 » |
|
Jo, to je hezké, výstižné a polopatické.  Hlavně paní Menšíková je velmi sdílná a sympatická paní, takže když jsem ji coby nováček zasypala dotazy, vždy mi poradila, za naší výstavní kariéru vděčím právě ji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
domisek
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 14. Srpen 2008, 11:16:34 » |
|
Díky za odkaz, jdu studovat. Katmai, pokud by ti to nevadilo, moc ráda bych se sešla a popovídala si o výstavách. Jsem z Prahy, ale dopravím se kamkoliv.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
domisek
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 14. Srpen 2008, 11:27:32 » |
|
Tak tuhle stránku jsem už našla a je úplně super, tak nějak bych si představovala život s naším pejsanem. To je tvoje stránka?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MichaelaMik
CACIB

Pohlaví: 
Endy&Lara
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 14. Srpen 2008, 11:31:18 » |
|
Tak tuhle stránku jsem už našla a je úplně super, tak nějak bych si představovala život s naším pejsanem. To je tvoje stránka?
jojo, je .-) Ono ač to zní složitě a kdoví jak hrozně, já měla opravdu pouze načteno, naučila jsem psa výstavní postoj a vyrazila na první výstavu. na druhé už jsem se cítila jistější a po čtvrté výstavě jsem si já i pes byla jistá v kramflecích. Na výstavu můžeš zajet i bez přihlášení, i se psem, pouze musí mít platné očkování. Takže do MB klidně jet můžeš. Klidně písni na icq nebo na mail, ráda se o zkušenosti podělím též.-)
|
|
|
|
« Poslední změna: 14. Srpen 2008, 11:34:42 od MichaelaMik »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|