Haf Bez Obav
25. Květen 2012, 00:02:02 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 32   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Výstavy všeobecně  (Přečteno 19898 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« kdy: 14. Srpen 2008, 10:03:56 »

Zdravím, byl by někdo ochotný se podělit o zkušenosti s výstavami? Mám štěňátko a určitě bychom rádi na výstavy chodili, ale přiznám se, že jsem v tom úplný nováček a pokud by se našel někdo, kdo by poradil, jak se přihlásit, čím začít, jak trénovat a tak podobně budu moc ráda.
Zaznamenáno
katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Pohlaví: Ženské

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 14. Srpen 2008, 10:29:12 »

Jn stručně - hodně si ulehčíš práci, když ho budeš učit hned od počátku výstavní postoj. Pokud vím, husky se předvádí v tzv. volném postoji, to znamená, že na něj ve výstavním kruhu nesaháš (jako je to třeba u ohařů), stojí sám. Je dobře dojít se podívat na nějakou výstavu, jak to tam vypadá, skvělé jsou klubovky plemene nebo speciálky, tam si s tebou o tom někdo určitě popovídá, jaká jsou specifika předvádění u tvého plemene, i když ne vždycky u nás vidíš opravdu pěkné předvedení. Já bych ti doporučila podívat se na videa z britské výstavy Cruft's, tam předvádějí opravdu profesionálně. 
Zaznamenáno
domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. Srpen 2008, 10:38:41 »

Díky za odpověď, asi bych se tedy měla obrátit na klub. Stránky klubu jsem prohlížela i jejich fotky z výstav. Hledala jsem vlastně i někoho, kdo třeba na výstavy jezdí a má zkušenosti a byl by třeba ochoten se někdy sejít a předvést mi, jak by postoj měl vypadat, jak a kde si hlídat výstavy, kterých a kdy se zúčastnit, připadně, třeba na naší první výstavu se k němu připojit.
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14. Srpen 2008, 10:42:48 »

Díky za odpověď, asi bych se tedy měla obrátit na klub. Stránky klubu jsem prohlížela i jejich fotky z výstav. Hledala jsem vlastně i někoho, kdo třeba na výstavy jezdí a má zkušenosti a byl by třeba ochoten se někdy sejít a předvést mi, jak by postoj měl vypadat, jak a kde si hlídat výstavy, kterých a kdy se zúčastnit, připadně, třeba na naší první výstavu se k němu připojit.

Teď o tom vychází takový miniseriál v časopise Psí kusy, co a jak na výstavách.
Zaznamenáno

domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14. Srpen 2008, 10:49:47 »

Tak jsem se dívala znovu na stránky klubu severských psů a bohužel nic jako forum, nebo možnost kominikace tam není :-(. Tak teď nevím, jestli se tam rovnou přihlásit a pak doufat, že se mi podaří se s někým zkontaktovat a nebo jestli hledat jinde. Už jsem si našla na Hafbo, že dělají i hodiny pro výstavy, tak to určitě zkusíme a budu hledat dál. Radecho díky za tip na časopis.
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14. Srpen 2008, 10:51:31 »

jojo, daj se sehnat i starší čísla...
Zaznamenáno

katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14. Srpen 2008, 11:02:52 »

Přehled výstav, které se týkají huskounů bys měla najít v klubovém zpravodaji, jinak přehled všech výstav u nás je na stránkách ČMKU. A odkuď máš štěně? Majitelé těch mých dostávají informace ode mě a jezdí za mnou i kvůli přípravě na výstavu - i té kosmetické. Já myslím, že by ti tvoji chovatelé měli poradit nejlíp. Zatím určitě choďte na místa, kde je rušno,
aby si štěne zvyklo na lidi a rachot a uč ho rovnoměrně klusat. Ještě jeden tip - dobře se nacvičuje u výloh, protože se tam s pesanem krásně vidíš. Wink
Kdyby ses jela podívat na mezinárodku do Boleslavi nebo do Prahy, můžeme se někde sejít a já ti přihodím pár komentářů.
Po více než 150 výstavách, kde jsem předváděla svoje i cizí psy, začínám tušit, jak by to mělo vypadat  Grin A myslím, že by nějaká výstavní hodina měla probíhat i na Hafbu.
Zaznamenáno
MichaelaMik
CACIB
**

Endy&Lara

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: 14. Srpen 2008, 11:05:04 »

Já kdysi hodně načerpala zde : http://www.bernsky-honic.cz/vystavy/vystavy_zaciname.htm Na svou první výstavu jsem potom odjížděla jako profík, ač jsem měla jen všechno teoreticky nastudované. Také doporučuji na nějakou nejbližší výstavu zajet juknout přímo na Vaše plemeno.
Zaznamenáno

katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14. Srpen 2008, 11:11:16 »

Já kdysi hodně načerpala zde : http://www.bernsky-honic.cz/vystavy/vystavy_zaciname.htm Na svou první výstavu jsem potom odjížděla jako profík, ač jsem měla jen všechno teoreticky nastudované. Také doporučuji na nějakou nejbližší výstavu zajet juknout přímo na Vaše plemeno.

Jo, to je hezké, výstižné a polopatické.  Smiley
Zaznamenáno
domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14. Srpen 2008, 11:12:11 »

Pejsana máme až z Hodonína a s chovatelkou sice diskutujeme po e-mailu, ale bohužel moc konkrétní není :-(. Výlohy jsou bezva nápad :-). Já bych se určitě jela na kteroukoliv výstavu z těch, co jsi psala podívat, ale aspoň jak jsem koukala, tak do Boleslavi už jsem přihlášku prošvihla a nejbližší výstava na kterou můžu, je od Klubu severských psů někdy v září a ta Pražská to je ta v listopadu? Myslela jsem, že bych to měla poprvé zkusit v štěněcí třídě, aby to nebylo takové fiasko, ale na tu pražskou už mu bude 7 měsíců a to už nejspíš štěněcí třída není. Já vím, že ty moje odpovědi jsou hrozné, ale vážně v tom úplně plavu.
Zaznamenáno
MichaelaMik
CACIB
**

Endy&Lara

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: 14. Srpen 2008, 11:13:47 »

Jo, to je hezké, výstižné a polopatické.  Smiley

Hlavně paní Menšíková je velmi sdílná a sympatická paní, takže když jsem ji coby nováček zasypala dotazy, vždy mi poradila, za naší výstavní kariéru vděčím právě ji  Kiss
Zaznamenáno

domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14. Srpen 2008, 11:16:34 »

Díky za odkaz, jdu studovat.
Katmai, pokud by ti to nevadilo, moc ráda bych se sešla a popovídala si o výstavách. Jsem z Prahy, ale dopravím se kamkoliv.
Zaznamenáno
MichaelaMik
CACIB
**

Endy&Lara

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: 14. Srpen 2008, 11:20:46 »

Díky za odkaz, jdu studovat.

ještě třeba tady -) http://www.bolonacek.cz/Articles/87.aspx  Tongue Wink
Zaznamenáno

domisek
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 14. Srpen 2008, 11:27:32 »

Tak tuhle stránku jsem už našla a je úplně super, tak nějak bych si představovala život s naším pejsanem. To je tvoje stránka?
Zaznamenáno
MichaelaMik
CACIB
**

Endy&Lara

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: 14. Srpen 2008, 11:31:18 »

Tak tuhle stránku jsem už našla a je úplně super, tak nějak bych si představovala život s naším pejsanem. To je tvoje stránka?

jojo, je .-)

Ono ač to zní složitě a kdoví jak hrozně, já měla opravdu pouze načteno, naučila jsem psa výstavní postoj a vyrazila na první výstavu. na druhé už jsem se cítila jistější a po čtvrté výstavě jsem si já i pes byla jistá v kramflecích. Na výstavu můžeš zajet i bez přihlášení, i se psem, pouze musí mít platné očkování. Takže do MB klidně jet můžeš. Klidně písni na icq nebo na mail, ráda se o zkušenosti podělím též.-)
« Poslední změna: 14. Srpen 2008, 11:34:42 od MichaelaMik » Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 32   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!