Lada
Třída otevřená

Gary http://bestweimaraner.com
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 06. Srpen 2007, 19:16:10 » |
|
Myslím, že s loveckým výcvikem by se mělo začít až ve dvou letech....nebrát štěněti mládí a takovou tu štěněčí neposednost a "hloupost", po¨tom bych se do toho pustila. Stejný plán mám i u svého RR.  Tak to s tebou nesouhlasím. Začínat ve dvou letech lovecký výcvik je dost pozdě. O žádné mládí štěně nepřijde, pokud povedeš výcvik rozumně. Dospělý pes už má své náviky a jen těžko se mění, i když znám několik psů, kteří byli lovecky vedeni až později (po přechodu k novým páníčkům) a jsou dobře vycvičeni. U loveckých psů musíš také brát v úvahu to, že pro uchovnění nepotřebují "jen" pár výstav, ale "několik" zkoušek. S ohledem na to, že zkoušky lze skládat jen několik málo týdnů v roce, kontakt s teplou zvěří lze absolvovat také pouze ve vybraném období, nezbyde nic jiného, než s výcvikem začít včas. To je rozdíl od ostatních pracovních zkoušek, které můžeš absolvovat, kdy chceš a je to jen o drilu. Lovecký pes se dotváří dlouho a nelze proto s výcvikem moc otálet. Většinou všechny předepsané zkoušky v jednom roce nesloží. Věřím, že cvičákový dril je pro štěně otrava, ale lovecký výcvik je pro loveckého psa zábava a cvičení je hrou. Můj pes je nejšťastnější v revíru při dohledávce zvěře. Měla bys vidět tu jeho radost, když nese aport bažanta či zajíce. Pro RR přicházejí v úvahu jen barvářské zkoušky a na ty lze začít cvičit opravdu až ve dvou letech. U ohaře je to ale jiné.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 07. Srpen 2007, 12:03:16 » |
|
Tak to s tebou nesouhlasím. Začínat ve dvou letech lovecký výcvik je dost pozdě. O žádné mládí štěně nepřijde, pokud povedeš výcvik rozumně. Dospělý pes už má své náviky a jen těžko se mění, i když znám několik psů, kteří byli lovecky vedeni až později (po přechodu k novým páníčkům) a jsou dobře vycvičeni. U loveckých psů musíš také brát v úvahu to, že pro uchovnění nepotřebují "jen" pár výstav, ale "několik" zkoušek. S ohledem na to, že zkoušky lze skládat jen několik málo týdnů v roce, kontakt s teplou zvěří lze absolvovat také pouze ve vybraném období, nezbyde nic jiného, než s výcvikem začít včas. To je rozdíl od ostatních pracovních zkoušek, které můžeš absolvovat, kdy chceš a je to jen o drilu. Lovecký pes se dotváří dlouho a nelze proto s výcvikem moc otálet. Většinou všechny předepsané zkoušky v jednom roce nesloží. Věřím, že cvičákový dril je pro štěně otrava, ale lovecký výcvik je pro loveckého psa zábava a cvičení je hrou. Můj pes je nejšťastnější v revíru při dohledávce zvěře. Měla bys vidět tu jeho radost, když nese aport bažanta či zajíce. Pro RR přicházejí v úvahu jen barvářské zkoušky a na ty lze začít cvičit opravdu až ve dvou letech. U ohaře je to ale jiné.
OK díky za rady....my to ovšem nebudeme dělat ani pro zkoušky, ani uchovnění ale pro radost naší i našeho pejska:) 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
|
|
|
|
HafBO
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 07. Srpen 2007, 14:27:13 » |
|
S RR můžeš dělat daleko víc zkoušek. Kromě barvářských můžeš dělat i ostatní zkoušky pro honiče (podzimky, lesky, vodu ...) Jede se podle zkušebáku pro jezevčíky a teriery.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 07. Srpen 2007, 14:36:00 » |
|
S RR můžeš dělat daleko víc zkoušek. Kromě barvářských můžeš dělat i ostatní zkoušky pro honiče (podzimky, lesky, vodu ...) Jede se podle zkušebáku pro jezevčíky a teriery.
A co teda řikáte na ten věk??? V kolik si tedy myslíte, že by se měl začít cvičit?? Předpokládejme, že základní poslušnost je 100% zvládnutá....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
HafBO
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 07. Srpen 2007, 14:42:40 » |
|
klid před zveří a slídění můžeš začít už hodně brzo, aport bych začínal někde cca od 10 měsícu (možná i dřív) záleží na psu. Pokud chceš, v pátek má Zuska vypsanou hodinu Lovecký výcvik pro začátečníky. Klidně se přihlaš.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 07. Srpen 2007, 14:50:03 » |
|
klid před zveří a slídění můžeš začít už hodně brzo, aport bych začínal někde cca od 10 měsícu (možná i dřív) záleží na psu. Pokud chceš, v pátek má Zuska vypsanou hodinu Lovecký výcvik pro začátečníky. Klidně se přihlaš.
To bych ráda, ale Albi opravdu základní poslušnost zvládnutou nemá, budeme muset ještě dost cvičit...zrovna dneska jdeme, pozeptám se teda Zuzky:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lada
Třída otevřená

Gary http://bestweimaraner.com
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 17. Srpen 2007, 21:23:05 » |
|
Tak přejeme mnoho úspěchů.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 20. Srpen 2007, 08:02:19 » |
|
Tak přejeme mnoho úspěchů.
Děkuji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Azeretka
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 12. Prosinec 2007, 19:06:27 » |
|
Ahojky, nevíte někdo o nějakém loveckém výcviku pro ohaře v Brně nebo v jeho okolí??? Díky Terka
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
skuki
Třída mladých

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 06. únor 2008, 13:54:37 » |
|
Ahojky, nevíte někdo o nějakém loveckém výcviku pro ohaře v Brně nebo v jeho okolí??? Díky Terka
Ahojky, záleží na plemeni, ale něco určitě vymyslíme. Mám tam hodně kamarádů výcvikářů... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MAKTOOB.CZ
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 04. Březen 2010, 11:51:58 » |
|
Ahojky, sice nepatrim mezi oharaky, ale vycvik svych slidilu jsem zacinala s vasi knihou od Kvize. Neco malo uz mame za sebou a ted si par relaxacnich postrehu muzete precist u nas: http://www.maktoob.cz/zkousky/
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Majda22
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 15. Březen 2010, 20:49:38 » |
|
A nepomáhá zaměstnat mu hlavu? My teď byli na výcviku u Jury Drábka a celý víkend jsme po polích pilovali hledání - koukala jsem jako blázen jaká je to makačka pro toho psa. Jednak fyzicky to uběhat (musí hledat pořád cvalem) a druhak jak mu pískáš změny směru, tak ho to nutí i celkem přemýšlet... No a jinak na zaměstnání hlavy jí učíme různý kraviny z dogdancingu a to je taky hodně znát. Cilka je teda naopak spíš klidnější maďar (díky bohu  ), ale unavit psa po psychický stránce je hrozně efektivní - člověk se u toho tolik nenadře a pes je třeba po dvaceti minutách vyšťavenej... S tím hledáním v poli to máš pravdu, makačka to je pěkná. A jak to Cilce jde?  Zkouším to s Baxem taky, ale je zvyklý, že jsme taky na pole chodili na procházky (to jsem ještě nevěděla, že je to špatně  ) a moc nechápe, že má hledat...I když už se to lepší. Teď s ním běhám po poli každý den a už i celkem chápe, že má běhat ze strany na stranu podle píšťalky atd. Největší problém ale je, že má dost často čumes u země a i se občas zastaví, když cítí myši nebo něco  . Zatím se na to moc nedokáže dlouho soustředit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Maďaráček Adar od Klenovických lomků (Bax), York Michell a fretka Dixie :-)
|
|
|
|
TerezaK.
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 15. Březen 2010, 20:58:36 » |
|
S tím hledáním v poli to máš pravdu, makačka to je pěkná. A jak to Cilce jde?  Zkouším to s Baxem taky, ale je zvyklý, že jsme taky na pole chodili na procházky (to jsem ještě nevěděla, že je to špatně  ) a moc nechápe, že má hledat...I když už se to lepší. Teď s ním běhám po poli každý den a už i celkem chápe, že má běhat ze strany na stranu podle píšťalky atd. Největší problém ale je, že má dost často čumes u země a i se občas zastaví, když cítí myši nebo něco  . Zatím se na to moc nedokáže dlouho soustředit  Jsme na tom stejně  Jak jsme byli na tom výcviku teď o víkendu, tak hledala celkem parádně (byla to fuška, po polích jsme chodili 2,5 hodiny dopo a pak totéž odpo, dycky 4 psi se různě střídali a občas hledali najednou kvůli společnýmu honu). Jak to pro ní bylo nový místo, různý pachy asi a hodně prostoru (takový nekonečný pole a louky), tak druhej den lítala fakt krásně. I ty změny směru jí celkem šly. Ale dnes jsem s ní byla tady u nás, v místech kde to zná a chodíme tam často na procházky - taky neběhala zdaleka tak parádně... S myšma taky bojujeme - jakmile se začuchá, tak zakazujem... A lítá taky hodně s nosem u země, ale v tomhle celkem spoléhám na to, že až naroste nějakej porost, tak to prostě nepůjde 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Majda22
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 15. Březen 2010, 21:06:57 » |
|
Jsme na tom stejně  Jak jsme byli na tom výcviku teď o víkendu, tak hledala celkem parádně (byla to fuška, po polích jsme chodili 2,5 hodiny dopo a pak totéž odpo, dycky 4 psi se různě střídali a občas hledali najednou kvůli společnýmu honu). Jak to pro ní bylo nový místo, různý pachy asi a hodně prostoru (takový nekonečný pole a louky), tak druhej den lítala fakt krásně. I ty změny směru jí celkem šly. Ale dnes jsem s ní byla tady u nás, v místech kde to zná a chodíme tam často na procházky - taky neběhala zdaleka tak parádně... S myšma taky bojujeme - jakmile se začuchá, tak zakazujem... A lítá taky hodně s nosem u země, ale v tomhle celkem spoléhám na to, že až naroste nějakej porost, tak to prostě nepůjde  No tak já vypustit Baxe najednou s ostatníma, tak je po hledání...okamžitě by na ně začal skákat a chtěl si hrát. Proto právě možná trochu počkáme až se uklidní a zkoušky zkusíme až potom. No uvidíme, jak na tom bude  . Tak to je Cilka šikulka, když to všechno pěkně zvládá 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Maďaráček Adar od Klenovických lomků (Bax), York Michell a fretka Dixie :-)
|
|
|
|
TerezaK.
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 15. Březen 2010, 21:14:32 » |
|
No tak já vypustit Baxe najednou s ostatníma, tak je po hledání...okamžitě by na ně začal skákat a chtěl si hrát. Proto právě možná trochu počkáme až se uklidní a zkoušky zkusíme až potom. No uvidíme, jak na tom bude  . Tak to je Cilka šikulka, když to všechno pěkně zvládá  Zas taková šikulka taky není, když viděla křepeláka, tak vůbec nechápala o co go. Nějak jí ještě nedoteklo, že je ohař  Všichni přitomní psi ukázkově vystavovali (i maďarka, která to taky viděla prvně) a ta naše trubka kňučela, štěkala, svíjela se jak blázen a chtěla si s křepelkou za každou cenu hrát  Ale to společné hledání mě dost překvapilo - samozřejmě si taky chtěla chvilkama hrát, ale dala se z té hry docela "odpískat". Uvidíš no, třeba se uklidní právě tím výcvikem... No a když ne, tak počkáte, ono se zas tak nic neděje. Jsem koukala, že na některých OMSech mají ZV i později jak v květnu, není toho sice moc, ale něco se najít dá. Já mám zas strach, aby nám Cilka nenarušila plány háráním 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|