Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 23:31:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 20   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Vakcinace (očkování) psů  (Přečteno 23683 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 01. únor 2008, 12:57:36 »

tak my mame klasiku + tetanus
a uvazovala jsem o tom kasli...ten jsme meli totiz uz 3x, ale pak jsem cetla, ze to pry stejne chyti, jen to nema tak tezky prubeh, ale to nevim, jestli je pravda  Wink

No, tak vona žádná vakcína není stopro. Chytit to může. Jsou zase různý typy těchto vakcín, nejvyšší účinnost mají (dle studií) ty s intranasální aplikací. Existují i podkožní injekční, ale ty (opět dle literatury) nejsou tak spolehlivé.
« Poslední změna: 01. únor 2008, 13:04:20 od radecha » Zaznamenáno

iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: 01. únor 2008, 16:49:21 »

tak trojkombinace je jasná to máme. ale právě na chatě máme dost infikovaný klíštata (jeden rok borelioza u mě druhej rok u přítele  Grin) tak asi necham tu boreliozu. já jen si tak řikala že když dáváme kapičky mezi lopatky proti těmdle breberám tak jestli to má cenu očkovat. o Tetanu jsem se bavila dnes s veterinářkou a ta mi taktně naznačila že je to zbytečný, že to onemocnění neni tak častý a když tak u štěňat co přezubujou nebo když pes je v kontaktu se psy. No tak nevim jestli i ten tetanus nebo ne. Parvoviroza se mi moc nechce protože mi to připadá zbytečný.
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 01. únor 2008, 16:55:57 »

Parvovirózu stopro naočkovanou máte, ta je součástí snad všech těch polyvalentních vakcín.
U boreliózy záleží, na jakém principu funguje přípravek co používáš. Ale jestli trávíte čas v oblasti s větším výskytem infikovaných klíšťat, tak bych jí asi přepíchla. Na tetanus bych se vyprdla.
Zaznamenáno

iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: 01. únor 2008, 17:01:39 »

jo děkuju to sem potřebovala vědět. tak ne parvoviroza ale ten dávivej kašel sem myslela. niki to měla jako uplně malá (kašlala na nás už první týden doma) a ted nic tak uvidíme ale do toho se mi stejně nechce
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
barb1978
Třída šampionů

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01. únor 2008, 17:11:47 »

jojo ten tetanus mi rikali bud dokud je prcek nez prezubi, pak uz to nema cenu...
ja jsem ho dala, protoze v okoli obcas sidli bezdomovci a jsou tam strepy atd...zase to neni tak drahe a klid v dusi mi za to stoji Cheesy
Zaznamenáno

Barb & Dráček
kostkova
Třída mladých
**

tamírek 7.5.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 01. únor 2008, 18:04:22 »

Když byla moje fenka malá tak chytila i přes očkování paravirozu veterinář řekl že si vytvořila málo protilátek
JEe to hnusná nemoc.Ale každopádně navočkovat vše dostupný Embarrassed
Zaznamenáno

Když tvůj pes zavrčí na přítele věř psovi
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: 04. červenec 2008, 07:53:35 »

1.7. 2008 (Upozornění ČMKU)

Proti vzteklině se nemusí vakcinovat každý rok. Na základě ustanovení novely veterinárního zákona je nyní možné při povinné vakcinaci psů, koček a fretek proti vzteklině brát ohled na trvání imunity, kterou zaručuje výrobce použité vakcíny. Jde o to, že dosud bylo povinné bez ohledu na použitou vakcínu každoročně psy, kočky a fretky přeočkovávat. Vzhledem tomu, že na trhu jsou vakcíny od různých výrobců, kteří zaručují imunitu delší než jeden rok, bere tuto skutečnost na vědomí i současná schválená novela veterinárního zákona. Ze současných 19 vakcín, které jsou na trhu zaručuje dvanáctiměsíční imunitu celkem 16, z toho dvě i dvouletou, dále jedna šestiměsíční a dvě tříletou imunitu. V případě potvrzení vakcinace proti vzteklině uvedeného v pase je třeba dbát na uvedení imunity a dodržení uvedeného data, aby cestující do ciziny neměli v zahraničí problémy. Všem krajským veterinárním správám a Komoře veterinárních lékařů nyní Státní veterinární správa ČR zasílá seznam schválených vakcín s uvedením doby imunity.
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR

Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 04. červenec 2008, 12:59:43 »

Dobrý info!

...poslední dobou se na trh dostávaj i vakcíny proti ostatním inf. nemocem s různou dobou ochrany, dokonce růzí výrobci přicházejí tím pádem i s různými vakcinačními schématy...takže ve výsledku v tom bude akorát šílenej bordel. Páč i do teď, když to bylo všechno jednoduchý (revakcinace všeho po roce) to někteří úředníci nestíhali, takže teď, až bude člověk např. cestovat, tak si nedovedu představit, jak bude kontrola probíhat. Vůbec se na to netěšim a veterináři sou z toho povětšinou taky dost vyděšení Roll Eyes...
Zaznamenáno

katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 19. červenec 2008, 08:33:40 »

Konečně máme uzákoněno, že různé vakcíny mají různou délku imunizace. Dosud jsem jen tiše záviděla kamarádům v zahraničí, kteří proti vzteklině očkují jednou za 2 - 3 roky.

http://www.vetkom.cz/verejne/informace/info.php?id_i=34
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 19. červenec 2008, 11:22:57 »

Konečně máme uzákoněno, že různé vakcíny mají různou délku imunizace. Dosud jsem jen tiše záviděla kamarádům v zahraničí, kteří proti vzteklině očkují jednou za 2 - 3 roky.

http://www.vetkom.cz/verejne/informace/info.php?id_i=34

http://www.hafbezobav.cz/psi-forum/index.php/topic,919.msg49700.html#msg49700
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 19. červenec 2008, 11:28:25 »

Btw., na očkování se stejně bude muset každý rok, protože zdaleka ne všechny vakcíny proti nemocem mají "prodlouženou trvanlivost", ale každý veterinář nebude odebírat všechny tyhle "různědobé", každý pacient bude potřebovat individuální vakcinační schéma a to nemluvím o "výpadku v dodávce", což je i nyní celkem běžná věc, každou chvíli nějaký typ vakcíny od některého výrobce "neni", byť většinou dočasně... jak říkám, bude to zmatek Roll Eyes.
Zaznamenáno

katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 19. červenec 2008, 12:52:51 »

No vida, co se tu semlelo, když jsme byli v lese. Budiž mi omluvou, že jsem dala odkaz na veterinární komoru a seznam u nás používaných vakcín s dobou účinnosti.
A k tomu dalšímu - myslím, že každý si může vybrat, kde a čím si psa nechat naočkovat. My jsme to probírali
tenhle týden u těch "mých doktorů" a ti v tom problém nevidí. Stejně tak jako s tím problém nemají v zahraničí. V očkováku je kolonka "přeočkování" a vet snad ví, jakou vakcínu použil a co tam má napsat. K tomu slouží ten seznam, na který jsem dala odkaz. Já bych z toho kovbojku nedělala. Někomu vyhovuje jednou za rok do psa nechat naprat všechno najednou, tak bude volit ty roční, někdo zase nechává očkovat vzteklinu zvlášť a ten jen uvítá delší interval. Individuální vakcinační schéma mám u každého psa už teď, protože mám termíny očkování přizpůsobené tomu, jak a kam cestují. Některý v zimě na hory, některý jaro a podzim výstavy a některý v létě tábory a moře. Moji zmínění známí jezdí na výstavy a závody v Evropě i "za vodu" a problém se vzteklinou měli právě jen u nás.
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 19. červenec 2008, 13:12:18 »

No vona ta myšlenka je pěkná - ke stejnému výsledku (adekvátní množství protilátek) bude stačit méně injekcí (návštěv veteriny, peněz). To je samo o sobě fajn. Dokážu si představit, že v případě vztekliny by to jakš takš mohlo časem fungovat (až to dorazí všude a lidé to tam pochopí). Pokud by šlo jen o tu jednu konkrétní nemoc, dejme tomu.

Ale u ostatních nemocí si to upřímně moc nedokážu představit. V situaci, kdy povědomí pejskařů o vakcinaci jako takové je hodně omezené, dožadují se "čtyřkombinace" nebo považují za "očkování" antibiotika...

V očkováku si to sice přečteš, ale co ti to bude platné, když doktor zrovna tu "tvojí" vakcínu mít nebude? Předpokládalo by to navštěvovat od štěněte do smrti psa jednoho doktora a nulové výpadky v dodávkách (tomu po x letech v praxi fakt nevěřím Undecided). I teď chodí značné množství pacošů, kteří jsou naočkováni úplně nelogicky, blbě. Což svědčí o tom, že ten, kdo je vakcinoval, ten systém vůbec nepochopil. Takže si nedělám iluze o tom, že když se to takto "zamotá", bude to lepší.

Možná to může fungovat tam, kde doktoři i pacienti vědí, co dělají, ale u nás tomu fakt nevěřím. No uvidíme.
Zaznamenáno

katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 19. červenec 2008, 14:08:34 »

To je jasný, ale jak říkám - ti "běžní" majitelé budou chodit na jednu "dvouinjekci" ročně a kdo bude chtít, tak si to se vzteklinou sesumíruje podle svých potřeb. Já to mám vždy s posunem, protože nechávám očkovat vztelinu až po přezubení. Ale jsem zvyklá vést si chovatelskou agendu, takže nemám problém s přehledem o tom, co kdy a jak který pes. Ovšem chápu, že ty znáš z praxe spoustu lidí, kteří jsou schopni chtít psa očkovat proti spalničkám  Roll Eyes(ze života). Ale myslím, že ti se k té různé délce účinnosti neprokoušou  Wink

Zaznamenáno
Evina
CACIB
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 kdy: 24. červenec 2008, 09:49:33 »

Dobrý info!

...poslední dobou se na trh dostávaj i vakcíny proti ostatním inf. nemocem s různou dobou ochrany, dokonce růzí výrobci přicházejí tím pádem i s různými vakcinačními schématy...takže ve výsledku v tom bude akorát šílenej bordel. Páč i do teď, když to bylo všechno jednoduchý (revakcinace všeho po roce) to někteří úředníci nestíhali, takže teď, až bude člověk např. cestovat, tak si nedovedu představit, jak bude kontrola probíhat. Vůbec se na to netěšim a veterináři sou z toho povětšinou taky dost vyděšení Roll Eyes...

My byli zrovně včera na vyšetření se psem a před námi šlo jedno štěndo na očkování proti vzteklině. Slyšela jsem paní jak se ptá, zda má přijít za rok nebo jak to je.....Vetka řekla, že stačí za 3, protože to je nová vakcína a protilátky vydrží ty 3 roky. Já na to koukala jak vejr  Shocked Takže jsem ráda za to výše uvedené info....
Takže musím ještě zjistit, jestli ta vakcína, kterou mám očkované psy, je roční nebo tříletá Roll Eyes Jestli to vydrží 3 roky, tak je zbytečné, abych je nechávala za rok znovu píchat...  Undecided
Zaznamenáno

Evík
Stran: 1 [2] 3 4 ... 20   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!