Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 23:30:42 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 20   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Vakcinace (očkování) psů  (Přečteno 23683 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Hana
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« kdy: 27. červenec 2005, 13:57:37 »

Všechno o očkování..
Zaznamenáno
Hana
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 27. červenec 2005, 13:57:37 »

Chystáme se na dovolenou a pejska by jsme chtěli dát do psího hotelu.Na svých stránkách mají uvedeno, že pes musí být očkován proti vzteklině, parvoviroze, psince a leptospiroze.Vzteklinu naočkovanou má, ale to ostatní ne.Je z útulku a v očk. průkazu měl tohle naočkované naposledy před 5ti lety.Odjízdět by jsme chtěli kolem 6.srpna, stihlo by se ještě pejska naočkovat?Známá mi říkala, že se proti leptospiroze musí po 3 týdnech přeočkovávat.Je to pravda?Děkuji za odpověď.
Zaznamenáno
Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
*

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03. Srpen 2005, 21:06:24 »

Naočkovat se to samozřejmě stihne,ale s tou leptospirozou to bude asi pravda. Doporučuji zavolat na veterinu a ověřit.

Zaznamenáno
Rossib
CAC
*

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18. Prosinec 2007, 21:56:52 »

Ahojda chtěla jsem se jen zeptat radši jestli nemáte někdo zkušenost s tvrdou boulí po očkování??Taře se objevila po druhém očkování a už jí tam má měsíc tak jestli bych to měla radši ukázat vetu?? Wink
Zaznamenáno
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 18. Prosinec 2007, 22:01:04 »

Goofy měl bouli po každým očkování, ale řekli nám už předem, že pokud se objeví, tak rozmasírovávat. Takže jsme masírovali.. Měsíc jí tam ale nikdy neměl  Undecided
Zaznamenáno

Rossib
CAC
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18. Prosinec 2007, 22:08:44 »

A byla tvrdá ta boule??
Zaznamenáno
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 19. Prosinec 2007, 09:22:59 »

No docela jo, Goofyho ze začátku i bolelo, když jsme mu jí masírovali, ale on je hroznej citlivka... POkud se ale bojíš, tak zavolej vetovi-určitě ti odpoví líp než já.. Wink
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19. Prosinec 2007, 09:23:35 »

Jo, hlavně byla dost velká-byla na boku i normálně vidět-ne jen na pohmat..
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 19. Prosinec 2007, 14:43:53 »

U vakcín (ale i  jinejch léků, typicky některejch atb) je taková reakce celkem častá. Jedná se vlastně o reakci podkoží na danou látku, vznikne tam lokální zánět různé intenzity, je to individuální pes od psa (nebo spíš podkoží od podkoží). Proto některé boule zmizí dřív, některé později, některé bolí, někdy dokonce zabscedují, můžou prasknout apod. Zjistit přesně, jakého původu boule je, se dá jen odebráním cytologického vzorku (do boule se píchne tenkou jehlou, nasaje pár buněk, přenese na sklíčko, nabarví a vyšetří pod mikroskopem). Pokud se udělá v místě obvyklém pro očkování, moc bych nepanikařila, sleduj jak se to vyvíjí.  Pokud zvíře snáší špatně nějakou vakcínu, je možný při dalším očkování zkusit výrobek od jiné firmy (ne, že by ta použitá byla špatná, ale vakcína má obecně jakoby 2 složky - vlastní "účinnou" a nějaké médium, v kterém je rozpuštěná. Ta účiná je ve všech vakcínách stejného typu stejná, to "rozpouštědlo" má každá firma jiný. Proto někdy (pokud zvířeti dělá problém to "rozpouštědlo") změna výrobce pomůže. Ale některý zvířata jsou k tomu prostě citlivější a otečou nebo se oboulujou častěji.
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 19. Prosinec 2007, 22:03:49 »

Eště maličký upřesnění. Účinná látka nemusí být ve všech vakcínách stejného typu zcela totožná, v některých případech odchylky existují, sem tam přijdou výrobci s něčím novým apod. Ale obecně to tak většinou bývá.
Zaznamenáno

iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: 01. únor 2008, 01:00:18 »

jaké myslíte že je vhodné pro psa "doplňkové" očkování. Nemyslim taková ta povinná. ale např proti borelioze atd. Slyšela sem o očkování proti tetanu o kterém uvažuji a o té borelioze. Akorát mě napadá jestli je to vůbec třeba nebo jestli s tím máte někdo zkušenost. Coo třeba proti chřipce? bojim se že v první řadě tim očkovánim tu chřipku chytne. co si myslíte?
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 01. únor 2008, 10:03:58 »

Povinný není kromě vztekliny nic.
Rozumný je pravidelně očkovat běžný nemoci, dřív tomu lidi říkali "trojkombinace", dneska je to už x-kombinace Wink. Různé firmy vyrábí různé řady vakcín, mají různá vakcinační schémata i vakcinační politiku, záleží na tom, jakou řadu vakcín konkrétní veterinář používá.

Třeba moje holky jsou očkovaný proti psince, infekčnímu zánětu jater, parvoviróze, parainfluenze, leptospiróze a vzteklině, to je asi takový nejobvyklejší.

A nejčastější doplňkový jsou koronaviróza (průjmíky u štěňat), infekční laryngotracheitida (dávivý kašel, podobný  parainfluenze), tetanus (pro psy, kteří se vyskytují ve společnosti koní nebo kteří se často zraňují) a lymská borelióza (zejména v oblastech se zvýšených výskytem tohoto onemocnění, hlavně u psů, kteří se často vyskytují v lese, nebo kteří nejsou preventivně ošetřeni proti klíšťatům).

Já používám prevenci proti parazitům, boreliózu jsem zatím neočkovala. O tetanu jsem uvažovala když byla Morda malá, typicky se to týká štěňat, ale nakonec sem jí nedávala ani ten. I když je pravda, že jsem si to pak trochu vyčítala, když jsem jí přistihla nad koňským hovnem zrovna, když přezubovala, to jsem měla i docela strach. Kovářova kobyla... Roll Eyes

« Poslední změna: 01. únor 2008, 10:07:29 od radecha » Zaznamenáno

ZuzanaZK
Vítěz výstavy (BIS)

www.winnie-briard.estranky.cz

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: 01. únor 2008, 10:33:39 »

Rozumný je pravidelně očkovat běžný nemoci, dřív tomu lidi říkali "trojkombinace", dneska je to už x-kombinace Wink. Různé firmy vyrábí různé řady vakcín, mají různá vakcinační schémata i vakcinační politiku, záleží na tom, jakou řadu vakcín konkrétní veterinář používá.

Třeba moje holky jsou očkovaný proti psince, infekčnímu zánětu jater, parvoviróze, parainfluenze, leptospiróze a vzteklině, to je asi takový nejobvyklejší.

A nejčastější doplňkový jsou koronaviróza (průjmíky u štěňat), infekční laryngotracheitida (dávivý kašel, podobný  parainfluenze), tetanus (pro psy, kteří se vyskytují ve společnosti koní nebo kteří se často zraňují) a lymská borelióza (zejména v oblastech se zvýšených výskytem tohoto onemocnění, hlavně u psů, kteří se často vyskytují v lese, nebo kteří nejsou preventivně ošetřeni proti klíšťatům).

Já používám prevenci proti parazitům, boreliózu jsem zatím neočkovala. O tetanu jsem uvažovala když byla Morda malá, typicky se to týká štěňat, ale nakonec sem jí nedávala ani ten. I když je pravda, že jsem si to pak trochu vyčítala, když jsem jí přistihla nad koňským hovnem zrovna, když přezubovala, to jsem měla i docela strach. Kovářova kobyla... Roll Eyes

Já už jsem v tomto směru asi paranoidní. Vet říkal, že už jsme naočkovali v podsatě všechny dostupné vakcíny ( kromě boreliozy). I když já jsem teď ještě objevila 2, co nemáme- a to proti tetanu a giardii Smiley
Zaznamenáno
Ircza
CACIB
**

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 01. únor 2008, 11:00:41 »

My máme naočkováno to, co se píše, že se má očkovat:) Čili podle očkovacího průkazu....řídíme se tím a dál jsme nic neočkovali....ale ten tetanus....mno uvidíme...Albi je totiž strašný nemehlo Sad

Zaznamenáno

Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
barb1978
Třída šampionů

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01. únor 2008, 12:53:58 »

tak my mame klasiku + tetanus
a uvazovala jsem o tom kasli...ten jsme meli totiz uz 3x, ale pak jsem cetla, ze to pry stejne chyti, jen to nema tak tezky prubeh, ale to nevim, jestli je pravda  Wink
Zaznamenáno

Barb & Dráček
Stran: [1] 2 3 ... 20   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!