Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 23:13:46 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Prepravne za psa  (Přečteno 32842 krát)
0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.
greenangel
Host
« Odpověď #15 kdy: 11. červenec 2007, 11:04:57 »

asi si prudce nebrzdila  Wink mě se to s ridgebackem stalo....a to mám fakt pidi auto s mini mezerou za sedačkama
Zaznamenáno
Ircza
CACIB
**

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 11. červenec 2007, 11:42:01 »

Mno já neřídím, ale přítel jezdí jako prase...Smiley Každopádně by mě zajímalo, jak to vypadalo?  Wink
Zaznamenáno

Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
Cessy a Koule
Ultra Extra Super pes

Cessy *8.7.2004 a Koule *14.1.2006

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: 02. Září 2007, 07:13:51 »

Psa v aute musis mit zvlást oddelenyho, sítí nebo mrizi v kufru. Nebo musí mít psí pásy. Práve proto,aby te nezabil, kdyby jste se vybourali  Wink
Zaznamenáno

Leník+Cessík+Kulík
www.cessyakoule.estranky.cz
a fotky jsou na  www.cessyakoule.rajce.net
pro  SZ : cessyakoule
iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: 02. Září 2007, 16:55:39 »

Podle zákona musí být pes pouze zajištěn. Jak to už je na každym ale my máme pásy a doporučuju.
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 02. Září 2007, 18:24:55 »

Pásy si myslím že jsou opravdu dobrý,pejek se  vnich cítí jako v postrojku a je to i pro psa nejvíc bezpečné,teda apoň podle mého názoru Wink
Zaznamenáno

iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: 03. Září 2007, 14:43:31 »

Přesně a hlavně ti nepobíhá po celym autě. Teda Nikča by ráda ale pás neutáhne takže si vegetí na zadní sedačce
Zaznamenáno

Gwaenardell
Třída vítězů

Mexa (14.6.2004), Kidd (14.4.2006)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: 05. Září 2007, 17:48:52 »

Jsem z skoro vesnice a MHD tady není, tak se mě tohle netýká. A v praze jsem s mým ročním psem byla jednou a to jsem jezdila za 14KČ nejlevněji. Pak už jsme chodili pěšky, ale sama bych z hlaváku  na Anděla netrefila, takže to jsem byla v klidu. Ale musím poznamenat, že když jsem jela vlakem s Kessie tak mi dokonce i revizor řekl ať toho psa netýrám a sundám jí náhubek, takže je to revizor od revizora. Jo a ze zákona pes který je přepavován ve schránce nebo tašce NEMUSÍ mít náhubek.  Apři volném pohybu malý pes stačí když má vodítko, není povinný i náhubek k němu.... Pouze u velkých psů, ale nikde není psáno co je velký pes nebo malý pes, ale všeobecně...
Ze zákona možná ano, ale podle přepravních podmínek pes v tašce musí mít náhubek. Náhubek je povinný i pro malé psy!! (pokud myslíš pohyb po voze MHD)
Zaznamenáno

"I wasn't wearing it. I was eating it!" Dr. Zoidberg
iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: 05. Září 2007, 17:56:39 »

přesně tak i v tašce musí mít pes náhubek. Může to být jinak u regionálních spojů - autobusy. to si každý dopravce upravuje sám ale v praxi musí mít náhubek taky snad všude a navíc tě řidič nemusí vzít do autobusu i když má košík (je-li autobus moc plný nebo vadí-li to někomu).
Zaznamenáno

Gwaenardell
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: 05. Září 2007, 19:21:04 »

Přesně tak... Přijde mi vždycky veselé, když se někdo rozčiluje kvůli tomu, že ho/jí nepustil řidič do MHD vozu - a argumentují tím, že přece musí, jiný pes tam nebyl apod...

Přitom vůbec nemusí. Může nástup psa odmítnout... Už jen proto, že třeba nemá rád psy. A není na tom nic zavrženíhodného - já třeba nemám ráda hmyz, tak bych nejspíš s hmyzem pracovat fakt nechtěla Grin
Zaznamenáno

Iva_p
Dogus Suprus
*

Ellie, Cassie a Melounek

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #24 kdy: 06. Září 2007, 13:18:22 »

No tak to teda nevím - já teda s Ellie MHDéčkem nejezdím, ale přeci nebudu čekat na zastávce tak dlouho, dokud nepojede řidič - pejskař! To bych se  teda pěkně rozčilovala, kdyby mi řidič řekl, že mě nevezme, protože nemá rád psi. Tomu se mi nechce věřit, že si to můžou dovolit.
Zaznamenáno

ZuzanaZK
Vítěz výstavy (BIS)

www.winnie-briard.estranky.cz

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 kdy: 06. Září 2007, 13:26:47 »

No tak to teda nevím - já teda s Ellie MHDéčkem nejezdím, ale přeci nebudu čekat na zastávce tak dlouho, dokud nepojede řidič - pejskař! To bych se  teda pěkně rozčilovala, kdyby mi řidič řekl, že mě nevezme, protože nemá rád psi. Tomu se mi nechce věřit, že si to můžou dovolit.

Já teda teď předně něvím, jak zní pražské přepravní podmínky, ale mám takový pocit, že z přepravy může být vyloučen ten, kdo obtěžuje hlukem, smradem nebo svým chováním... atp.  U psů může být - myslím - jeden pes ve voze. Ale nevím přesně, musela bych se podívat na přesné znění podmínek. Rozhodně si ale nemyslím, že může dojít k vyloučen z přepravy bez dalšího ( bez splnění výše uvedených popř. jiných podmínek), protože tím by v podstatě docházelo k nedovolené diskriminaci cestujícího ( z hlediska práva je pes věc).
Zaznamenáno
Gwaenardell
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 kdy: 06. Září 2007, 13:32:10 »

Tak jsem se zmýlila - neumím číst. Měla jsem zafixováno "neodůvodněno" místo "odůvodněno". Omlouvám se Wink

# V provozu tramvají, lanové dráhy a autobusů rozhoduje o možnosti přepravy cestujícího se psem bez schrány řidič (průvodce lanové dráhy). Cestující musí řidiče uvědomit o svém úmyslu nastoupit; nastupovat smí pouze dveřmi označenými příslušným piktogramem až po udělení souhlasu řidičem. Psa umístí na přilehlé plošině, pokud řidič nebo pověřená osoba neurčí jiné místo. Pověřená osoba může přepravu psa bez schrány v odůvodněných případech odmítnout.
Zaznamenáno

ZuzanaZK
Vítěz výstavy (BIS)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 kdy: 06. Září 2007, 13:45:02 »

Tak jsem se zmýlila - neumím číst. Měla jsem zafixováno "neodůvodněno" místo "odůvodněno". Omlouvám se Wink

# V provozu tramvají, lanové dráhy a autobusů rozhoduje o možnosti přepravy cestujícího se psem bez schrány řidič (průvodce lanové dráhy). Cestující musí řidiče uvědomit o svém úmyslu nastoupit; nastupovat smí pouze dveřmi označenými příslušným piktogramem až po udělení souhlasu řidičem. Psa umístí na přilehlé plošině, pokud řidič nebo pověřená osoba neurčí jiné místo. Pověřená osoba může přepravu psa bez schrány v odůvodněných případech odmítnout.

Chybička se vloudila ... to se může stát každému  Smiley Mně už zase asi postihla profesionální deformace  Embarrassed
Zaznamenáno
iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #28 kdy: 06. Září 2007, 22:14:30 »

Je to tak pokud v MHD splíníš podmínky vyloučit z přepravy tě nemůže ale u regionálních autobusů ano pokud je autobus např. zaplněn nebo to někomu z cestujících nevyhovuje.
Zaznamenáno

ZuzanaZK
Vítěz výstavy (BIS)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 kdy: 07. Září 2007, 11:14:06 »

Hm, tak to nevím. Ale každý dopravce musí mít své přepravní podmínky a ty jsou vylepené v autobuse. Tam by to mělo být přesně popsáno
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!