|
Vít Gregor
|
 |
« kdy: 01. červenec 2005, 11:01:13 » |
|
Pes v Praze plati vic nez clovek!?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Vít Gregor
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 01. červenec 2005, 11:01:13 » |
|
Nevim jestli jste si vsimli, ale se zmenou tarifu Prazske MHD se vyrazne zdrazila preprava psa. Pro jistotu jsem si zavolal na informace kde mi nize popsane potvrdili. Jednak prestalo platit ze pes cestujici s osobou s predplacenou casovou jizdenkou cestuje zdarma v ramci jednoho dovoleneho bezplatneho zavazadla. "Předplatní časové jízdenky a krátkodobé předplatní jízdenky opravňují k bezplatné přepravě jednoho z výše uvedených zavazadel. Neopravňují k bezplatné přepravě psa bez schrány!" Navic za prepravu psa chteji plnocenou dospelackou prestupni jizdenku. "Přepravné za psa je rovno přestupnímu plnocennému jízdnému podle počtu projetých tarifních pásem." a to znamena, ze "Na území hl. m. Prahy (v pásmech P a 0) činí přepravné za psa 20 Kč." V pripade prepravni kontroly pak "Cestující, který se nemůže prokázat platným jízdním dokladem za přepravu psa, zaplatí stanovenou cenu a přirážku ve výši 50 Kč (od 1. 8. 2005 ve výši 200 Kč). Od 1. 8. 2005 při zaplacení na místě nebo v doplatkové pokladně DP nejdříve následující pracovní den od 12.30 h, nejpozději 15. kalendářní den ode dne uložení přirážky se přirážka snižuje na 100 Kč." (Podrobne informace jsou na webu prazskeho dopravniho podniku a je tam i par trefnych prispevku v diskusi na tema zdrazeni prepravneho pro psy.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Barunka
Host
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 26. Listopad 2005, 19:04:20 » |
|
Nedávno nás revizor vyhodil z BUSu.Já sice měla kupon,ale pro Sushi jsem lístek neměla...a ještě byl pěkně sprostej.  ((( Nehoráznost.  )
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 25. červen 2006, 13:22:45 » |
|
Tyhle zákony nechápu. Příjde mi to s prominutím stupidní abych za svoji šesti kilovou fenku platila 20 kč. Měly by psi počítat aspoň jako děti. Jediné co je pozitivní že když mám malého psa tak ji hodím do tašky a neplatím nic, ale pořádná taška aby pár let vydržela mě stála 1000 kč a všude ji sebou tahat, to taky neni žádná sranda. A poslední perlička v těch jejich zákonec - i malý pes v tašce musí mít náhubek, to už je trochu moc. Kámošku teď vyhodily z autobusu, protože její kilo a půl vážící jorkšír, kterého měla v tašce, neměl košík. No prostě občas mi přijde že lidé v tomhle státě už občas blbnou 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaela
Strážný Pes
Třída vítězů
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26. červen 2006, 20:51:32 » |
|
No blbnou, spíš DP hl.m. prahy je monopol a neuvědomuje si, kdo jsou zákazníci. Na druhou stranu musí být dána nějaká pravidla,protože pak by to bylo neudržitelné.A zabývat se detailními pravidly pro pejskaře je vskutnu nesmyslné, je toho v dopravě víc než dost na řešení. 20,00 kč je ale fakt přemrštěných a slušné chování by bylo na místě. [  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 27. červen 2006, 06:14:13 » |
|
Při pokutě 50Kč a četnosti výskytu revizorů pro svého psa zásadně lístek nekupuji. Raději budu platit pokuty.[  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Barunka
Host
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 29. červen 2006, 10:20:23 » |
|
Pokuta je 100,- ovšem pokud ji má člověk u sebe, jinak je to za 200,-. Už jsem to takhle platila 5x  Ale furt mě to vyšlo levněji než kdybych každý den kupovala 2x lístek za 20,- nebo dokonce legitku pro psa.  )) Originál vložil peterPři pokutě 50Kč a četnosti výskytu revizorů pro svého psa zásadně lístek nekupuji. Raději budu platit pokuty.[  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jitka Maříková
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 12. Leden 2007, 16:56:48 » |
|
Jsem z skoro vesnice a MHD tady není, tak se mě tohle netýká. A v praze jsem s mým ročním psem byla jednou a to jsem jezdila za 14KČ nejlevněji. Pak už jsme chodili pěšky, ale sama bych z hlaváku na Anděla netrefila, takže to jsem byla v klidu. Ale musím poznamenat, že když jsem jela vlakem s Kessie tak mi dokonce i revizor řekl ať toho psa netýrám a sundám jí náhubek, takže je to revizor od revizora. Jo a ze zákona pes který je přepavován ve schránce nebo tašce NEMUSÍ mít náhubek. Apři volném pohybu malý pes stačí když má vodítko, není povinný i náhubek k němu.... Pouze u velkých psů, ale nikde není psáno co je velký pes nebo malý pes, ale všeobecně...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lucie
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 30. Březen 2007, 15:02:20 » |
|
Při pokutě 50Kč a četnosti výskytu revizorů pro svého psa zásadně lístek nekupuji. Raději budu platit pokuty.[  ] tak já taky ne :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lucie
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 27. Duben 2007, 11:50:41 » |
|
Za psa bez schrány platí cestující na území hl.m . Prahy přepravné Kč 20,-. Pokud cestující přepravné za psa bez schrány nezaplatí, je mu při přepravní kontrole uložena přirážka Kč 200,-. Uloženou částku lze uhradit ve snížené výši Kč 100,-, pokud je zaplacena přímo na místě kontroly nebo dodatečně v hotovosti v dopl. pokladně DP
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 10. červenec 2007, 07:39:11 » |
|
Chci se zeptat, jestli existuje nějaký zákon, který upravuje cestování se psem, v autě. Myslím tím cestování za hranice....nevíte o tom někdo něco???
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
|
|
|
|
Vít Gregor
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 10. červenec 2007, 14:17:08 » |
|
Chci se zeptat, jestli existuje nějaký zákon, který upravuje cestování se psem, v autě. Myslím tím cestování za hranice....nevíte o tom někdo něco???
Hadam, ze existuje a nejspis bude mit kazda zeme svuj vlastni stejne jako treba rychlostni omezeni, povinou vybavu, ... My se psem jezdime docela casto - v zime do Alp a v lete na Jadran (Nemecko, Rakousko, Italie, Chorvatsko, Slovinsko) a nikdy nas kvuli psovi nikdo neobtezoval, pravda on nas nastesti vubec nikdo neobtezoval, mozna kdyz by nas kontrolovali tak bych mel jinou zkusenost. Kazdopadne na hranicich si meli cas auto prohlidnout a pes je vubec nezajimal. V aute mam plachtu na zadnim sedadle co prodavaj ve zverimexech, nasi policajti uz me kontrolovali a nic nerikali (jen ftipkovali co jako udelaj se psem kdyz bych nadejchal a vezli me k doktorovi na odber). Podle me ta plachta tak uplne nevyhovuje ani nasim predpisum, ale zjevne zalezi na posouzeni toho ktereho policajta a me staci ze pri brzdeni nezapadnou mezi sedacky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 11. červenec 2007, 07:49:21 » |
|
Mno tak to myslím, že rhodeský ridgeback mi za sedačku nezapadne....  Někde jsem slyšela, že pes a ostatní posádaka musejí být oddělení...čili nějaká mříž nebo tak....my míváme Albiho vzadu a máme instalovenou takovou mříž, jen se mi to moc nelíbí, protože, kdyby do nás někdo zezadu narazil, tak si chudáček rozseká hlavu....takže ji asi dáme pryč....Mno jelikož já jsem magnetem na policajti, tak se bojím, co z toho vznikne 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 11. červenec 2007, 08:02:59 » |
|
Když prudce zabrzdíš tak ti za sedačky zapadne i ridgeback. A prosim tě....když do tebe někdo vrazí ze zadu a pes ti přelítne, tak chceš mít raději zlomený vaz??? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 11. červenec 2007, 08:06:01 » |
|
To je zajímavý....že tam Albi ještě nikdy nezapadnul.... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|