Haf Bez Obav
23. únor 2012, 01:58:36 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 451 452 [453] 454 455 ... 470   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Nemoci našich pejsků  (Přečteno 251734 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
greenangel
Host
« Odpověď #6780 kdy: 27. Leden 2012, 21:49:28 »

Špatně jsem to napsala, myslela jsem léky na bolest. Jde o Sushi maminku, která má spondylózu taky a nechce naskakovat do auta, špatně se zvedá z pelechu atd. Prý měli nějaký léky, který ji ulevily, ale ty zvracela.
Zaznamenáno
Krisis
Extra Super pes
**

Pohlaví: Ženské

Monty 24.12.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6781 kdy: 27. Leden 2012, 21:52:25 »

Nárok má, ale normální to asi neni ani ve stáří.
Myslíš že je lepší to řešit rychle? Třeba jako zítra ráno... nebo to počká do pondělka? Všimla jsem si toho včera a dnes pije ještě víc. Dřív pil spíš málo.

No jasně, že to neni normální ani ve stáří.

No s tim čekáním do pondělka těžko říct. Jako tohle může být spoustu věcí. Záleží taky, jestli třeba i víc čůrá, a proto teď víc pije, nebo je tam prvotní to pití. Uvidíš, jak bude vypadat zítra, zaměř se jakoby na celkový stav, jestli je aktivní, má zájem, jestli se Ti třeba zdá, že ho něco bolí nebo tak. Podle toho se rozhodni. Já v tomhle směru nejsem moc měřítko, já řešim všechno co se psa týče většinou teď a hned (třeba krev na klasickou biochemku mu beru cca 2x do roka, moč kontroluju taky několikrát za rok atd.), ale to je zas asi extrém no  Angel  Prostě otázkou je PROČ víc pije. V některých případech to do toho pondělka počká, jindy je lepší jít hned (třeba jestli se mu tam rozjíždí diabetes, tak by se mohl dostat i do šoku). Osobně to ale typuju na renální selhávání, to je ve vyšším věku taky dost častý  Huh?  Ty ledviny by třeba asi do toho pondělka počkaly, ikdyž taky to je otázka rozsahu jejich možnýho poškození. Pak by to mohl být problém týkající se močovýho aparátu-třeba zánět močáku, nebo tvorba krystalů, ale to tam asi moc nepředpokládám, jestli s tim neměl třeba v minulosti problémy.
« Poslední změna: 27. Leden 2012, 22:05:05 od Krisis » Zaznamenáno
Krisis
Extra Super pes
**

Monty 24.12.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6782 kdy: 27. Leden 2012, 21:56:36 »

Špatně jsem to napsala, myslela jsem léky na bolest. Jde o Sushi maminku, která má spondylózu taky a nechce naskakovat do auta, špatně se zvedá z pelechu atd. Prý měli nějaký léky, který ji ulevily, ale ty zvracela.

Aha, no tak když zvrací-záleží teda, co měla, ale asi humánní, po těch někdy bývaj žaludeční problémy-tak bych volila veterinírní řadu nesteroidů, např. Rimadyl, Norocarp, Cymalgex, ... Něco co je fakt pro pejsky a žaludek by to dráždit nemělo. Nebo k tomu klidně přidávat nějaký léky na ochranu žaludeční sliznice, tam se běžně dává třeba Ranisan, Famosan, ...
Zaznamenáno
greenangel
Host
« Odpověď #6783 kdy: 27. Leden 2012, 21:58:22 »

Aha, no tak když zvrací-záleží teda, co měla, ale asi humánní, po těch někdy bývaj žaludeční problémy-tak bych volila veterinírní řadu nesteroidů, např. Rimadyl, Norocarp, Cymalgex, ... Něco co je fakt pro pejsky a žaludek by to dráždit nemělo. Nebo k tomu klidně přidávat nějaký léky na ochranu žaludeční sliznice, tam se běžně dává třeba Ranisan, Famosan, ...
Díky! Předám info dál.
Zaznamenáno
Krisis
Extra Super pes
**

Monty 24.12.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6784 kdy: 27. Leden 2012, 22:03:21 »

Díky! Předám info dál.

Nemáš vůbec zač !!  Wink  Snad se hafanovi uleví. Jinak ale nic z těch léků by se nemělo dávat dlouhodobě. Spíš jen tak udělat kůru, ulevit psovi a v případě problému po čase zopakovat, ale dávat to v kuse by byla velká zátěž na játra a na ledviny.
Zaznamenáno
greenangel
Host
« Odpověď #6785 kdy: 27. Leden 2012, 22:04:19 »

Nemáš vůbec zač !!  Wink  Snad se hafanovi uleví. Jinak ale nic z těch léků by se nemělo dávat dlouhodobě. Spíš jen tak udělat kůru, ulevit psovi a v případě problému po čase zopakovat, ale dávat to v kuse by byla velká zátěž na játra a na ledviny.
Dobrej dodatek! Smiley
Zaznamenáno
Adéla
Třída šampionů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6786 kdy: 27. Leden 2012, 22:37:25 »

No jasně, že to neni normální ani ve stáří.

No s tim čekáním do pondělka těžko říct. Jako tohle může být spoustu věcí. Záleží taky, jestli třeba i víc čůrá, a proto teď víc pije, nebo je tam prvotní to pití. Uvidíš, jak bude vypadat zítra, zaměř se jakoby na celkový stav, jestli je aktivní, má zájem, jestli se Ti třeba zdá, že ho něco bolí nebo tak. Podle toho se rozhodni. Já v tomhle směru nejsem moc měřítko, já řešim všechno co se psa týče většinou teď a hned (třeba krev na klasickou biochemku mu beru cca 2x do roka, moč kontroluju taky několikrát za rok atd.), ale to je zas asi extrém no  Angel  Prostě otázkou je PROČ víc pije. V některých případech to do toho pondělka počká, jindy je lepší jít hned (třeba jestli se mu tam rozjíždí diabetes, tak by se mohl dostat i do šoku). Osobně to ale typuju na renální selhávání, to je ve vyšším věku taky dost častý  Huh?  Ty ledviny by třeba asi do toho pondělka počkaly, ikdyž taky to je otázka rozsahu jejich možnýho poškození. Pak by to mohl být problém týkající se močovýho aparátu-třeba zánět močáku, nebo tvorba krystalů, ale to tam asi moc nepředpokládám, jestli s tim neměl třeba v minulosti problémy.

Díky, tak já raději skočím zítra. Já právě nejsem v Praze a zdejčí veterinu moc neznám, ale biochemku a hematologii si dělají sami, tak snad to bude zatím stačit. Ledviny mě právě napadly.... a s močákem nikdy problém neměl, krystaly, kameny, nic...
Zaznamenáno

SZ WhiteWolf
Adéla
Třída šampionů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6787 kdy: 27. Leden 2012, 22:41:15 »

Dobrej dodatek! Smiley
Můj pes bere Meloxivet. Doporučil mi to Hnízdo, že by to na žaludek mělo být šetrnější než rymadil. Ale on měl už docela velké bolesti, třeba si nechtěl lehnout, položit hlavu /má k tomu ještě nějaký problém s krční páteří/, ohnout krk do strany, nechtěl ani chodit... teď je v pohodě. Plus dostává na žaludek Controloc jako prevenci. Ještě mě ve vašem případě napadl Trocoxil, dává se jednou měsíčně tuším... ale spíš ať se ta tvá známá poradí s vetem.
Zaznamenáno

SZ WhiteWolf
Krisis
Extra Super pes
**

Monty 24.12.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6788 kdy: 27. Leden 2012, 22:42:04 »

Díky, tak já raději skočím zítra. Já právě nejsem v Praze a zdejčí veterinu moc neznám, ale biochemku a hematologii si dělají sami, tak snad to bude zatím stačit. Ledviny mě právě napadly.... a s močákem nikdy problém neměl, krystaly, kameny, nic...

Tak pak dej vědět, jak jste dopadli, snad to bude něco řešitelnýho Wink
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #6789 kdy: 27. Leden 2012, 22:49:22 »

Např. Trocoxil se dlouhodobě dávat může, dokonce je k tomu určenej. A dává se jedna tableta po 14 dnech, resp. po měsíci.

Zaznamenáno

Krisis
Extra Super pes
**

Monty 24.12.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6790 kdy: 27. Leden 2012, 22:52:49 »

Např. Trocoxil se dlouhodobě dávat může, dokonce je k tomu určenej. A dává se jedna tableta po 14 dnech, resp. po měsíci.

jj, tak ten jsem já třeba zapomněla, zmínila ho tady až Adél.
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #6791 kdy: 27. Leden 2012, 23:21:26 »

jj, tak ten jsem já třeba zapomněla, zmínila ho tady až Adél.

Aha, já to nečetla...
Zaznamenáno

Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6792 kdy: 28. Leden 2012, 10:40:57 »

Ten dáváme teď my,první dáš po 14 dnech a pak ty udržovací po měsíci.Nellče se fakt ulevilo,je to vidět.
Zaznamenáno
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #6793 kdy: 28. Leden 2012, 15:37:26 »

Ten dáváme teď my,první dáš po 14 dnech a pak ty udržovací po měsíci.Nellče se fakt ulevilo,je to vidět.

A Barunko, výhodou toho Trocoxilu je, že to není lék na bolest, takže nevytváří závislost, nesnižuje se jeho účinnost apod. Ta látka je v krvi a léčí příp. záněty, které se kvůli té spondylóze tvoří. Minimálně prý zatěžuje právě žaludek, játra, atp. I když ho vysadíš a za nějakou dobu zase dáš, nesnižuje se jeho účinnost. My máme dávku zatím na čtvrt roku a pokud to půjde, přes léto bych chtěla vysadit, zkusit homeopatika a pokud by to zabralo, dávat ten Trocoxil jenom přes podzim a zimu. Uvidím ale, jak to půjde a jak se to bude zhoršovat. Osobně doufám, že nebude, páč je málo toho, co nám ještě může posrůstat  Smiley Ale efekt byl fakt vidět, takové ty běžné "provozní" věci jí vadí míň (vstávání, schody, skákání z kufru a do kufru, nekulhá, když víc popoběhne s psíkama aj.). Pokud by jí sedl, myslím, že je to v současné době nejlepší možná volba.
Zaznamenáno
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #6794 kdy: 28. Leden 2012, 21:41:06 »

furt to zkoumaj a vymejšlej co nejúčinnější pomoc - dlouhodobou- resp. doživotní - aby nežrala žaludek - snad časem vymyslej něco, na čem bude moct příp. i letitě pes při velkejch problémech dožít, což ani na Trocoxilu zatím nejde.  Je fakt že znám nějaký psy, kterým to nevysadili už skoro rok- není v podstatě jiná volba u nich - buď konec tady, či jinde, ale může to způsobit fest průser a neradno dělat hokusy pokusy někdy. Momentálně je to ale asi nejefektivnější dlouhodobá úleva od bolesti.
Jinak co se týče dráždění žaludku u klas. nester. antirevmatik, tak nám vadí vše, jedině Metacam ne.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 451 452 [453] 454 455 ... 470   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!