radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« kdy: 06. červen 2008, 16:57:24 » |
|
Zde otevírám téma pro vás, kdo si budete chtít postěžovat na nějaký zdravotní trabl vašeho psiska  ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Iva_p
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Ellie, Cassie a Melounek
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 06. červen 2008, 17:02:35 » |
|
Tak co je tý Božence? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 06. červen 2008, 17:07:44 » |
|
A hned začínám - Boženka má hot spot  . Je to takovej hrozně svědivej zánět kůže, kterej se často dostane v létě ve vedrech ze zapaření. Psům se musí zabránit v drbání a lízání postiženého místa, aby se dál nedráždilo a ložisko se nevětšovalo. Jo a dostala i léky proti svědění a atb. ...a takhle hnusně to vypadá...   
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Iva_p
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Ellie, Cassie a Melounek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 06. červen 2008, 17:10:45 » |
|
Chuděra Boženka. A čím je to způsobený? Samo od sebe?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 06. červen 2008, 17:13:17 » |
|
Chuděra Boženka. A čím je to způsobený? Samo od sebe?
No, hlavně asi tim zapařenim a vlhkem. Jak je to svědí tak to drbou a rozjede se to. Hlavně to mívaj huňatí psi, často labradoři se mi zdá, ale v podstatě kdokoliv. Akorát u čivavy to vidim prvně, typickej je fakt velkej huňatej pes co se hodně koupe a tak  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Iva_p
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Ellie, Cassie a Melounek
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 06. červen 2008, 17:14:57 » |
|
No, hlavně asi tim zapařenim a vlhkem. Jak je to svědí tak to drbou a rozjede se to. Hlavně to mívaj huňatí psi, často labradoři se mi zdá, ale v podstatě kdokoliv. Akorát u čivavy to vidim prvně, typickej je fakt velkej huňatej pes co se hodně koupe a tak  . Takže od vlhkýho vobojku. Tak to je tím, jak Bóža posledně plavala - to je jasný
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
oliva
BOB, BIG

Pohlaví: 
Katty *29.4. 2007
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 06. červen 2008, 17:28:24 » |
|
Tyjo! to je uzasny tema ... my ted zrovna prisli z vychazky, Katty "plavala"!!! Tak jsem ji hned sundala ten mokrej obojek. Jinak Bozence prejeme rychle a nesvedive uzdraveni 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 06. červen 2008, 17:42:27 » |
|
Tyjo! to je uzasny tema ... Mělo to bejt stěžovací, ale vlastně může bejt i naučný  ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 06. červen 2008, 17:49:08 » |
|
Prďolka malá,tak snad se to brzo zahojí. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
oliva
BOB, BIG

Pohlaví: 
Katty *29.4. 2007
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 06. červen 2008, 17:54:12 » |
|
Mělo to bejt stěžovací, ale vlastně může bejt i naučný  ... a to jeste az sem lupnu video jak katty plave! :-D pak to bude i tema k zamysleni: "Fakt nema pes pri plavani cakat, jako kdysi cakala Mordicka?" :-D :-D Katty byla jak... prepad vodni elektrarny.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06. červen 2008, 22:44:01 » |
|
a to jeste az sem lupnu video jak katty plave! :-D pak to bude i tema k zamysleni: "Fakt nema pes pri plavani cakat, jako kdysi cakala Mordicka?" :-D :-D Katty byla jak... prepad vodni elektrarny.
Do dej do Tr. úspěchů  ...neboj, vono to přejde. Morda to přestala dělat z ničehož nic, uplně najednou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08. červen 2008, 12:19:09 » |
|
Tak to já si taky postěžuju, nás ten hot spot potkal taky, přišli jsme na to mihulý týden, kdy to měl rozškrábaný pod uchem a pokračovalo to dál,takže te´d to má pod uchem ke krku vyholený a bere atb. Už to ale nevypadá tak hrozně (krvavý a mokvavý pupínky) a většina už jsou stroupky, který ještě natíráme atb mastičkou. Ještě jsem mu ráno musela něj. strupy úplně u ucha rozmočit,protože to začínalo mokvat kolem toho,ale snad už to bude brzy pryč.
Dá se tomu nějak předcházet? Třeba vytřením těch choulostivých a lehce se zapařujících míst?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 08. červen 2008, 12:24:30 » |
|
Dá se tomu nějak předcházet? Třeba vytřením těch choulostivých a lehce se zapařujících míst?
Hele moc nedá. Boženka v těch místech, kde se jí to udělalo, nemá normélně skoro chlupy. A plavala dvakrát v životě. Ale určitě je dobrý, když je pes huňatej a snadno se paří, popřípadě na to trpí, sundávat mokrej vobojek, pročesávat to, aby se tam zbytečně nedržely vypadaný chlupy, event. krk třeba trochu voholit/prostříhat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 08. červen 2008, 12:45:20 » |
|
No koukala jsem,že to chytla na místě,kde bych to vůbec nečekala....Anďák to měl od obojku docela kus, až pak se to začalo dostávat dál a dál...tak leda śvázat uši nahoooru  )) Snad na to tpět nebude, to by mě piclo....už te´d týden bez koupání trpíme oba
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 08. červen 2008, 12:52:33 » |
|
No koukala jsem,že to chytla na místě,kde bych to vůbec nečekala....Anďák to měl od obojku docela kus, až pak se to začalo dostávat dál a dál...tak leda śvázat uši nahoooru  )) Snad na to tpět nebude, to by mě piclo....už te´d týden bez koupání trpíme oba Na krku a za ušima a pod bradou je to nejčastějc. Ale já bych to zas vůbec nečekala u holý čívy...  Tak brzký uzdravení.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|