Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #435 kdy: 25. červen 2010, 09:55:17 » |
|
Pamatujete ten inzerát s bíglem s uraženym zubem kvůli kterýmu ho neuchovnili a proto hi dávali pryč? Tenkrát jsem z toho byla dost paf a někdo mě tu přesvěčoval že to tak prostě chodí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
|
TerezaK.
|
 |
« Odpověď #436 kdy: 25. červen 2010, 10:03:04 » |
|
Pamatujete ten inzerát s bíglem s uraženym zubem kvůli kterýmu ho neuchovnili a proto hi dávali pryč? Tenkrát jsem z toho byla dost paf a někdo mě tu přesvěčoval že to tak prostě chodí  O tom nevím. Ale na tohle by měl stačit rtg, ze kterého bude poznat, že ten pes byl původně plnochrupej... (akorát teda nevím, co by se dělo, kdyby si ho ten pes vyrazil jako úplně komplet. Četla jsem někde o případu, kdy se psovi zub trhal a majitelka psovi rtg před trháním neudělala - kvůli tomu ho pak neuchovnili. Kdyby rtg udělala, tak by chovnej byl)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #437 kdy: 25. červen 2010, 10:20:59 » |
|
O tom nevím. Ale na tohle by měl stačit rtg, ze kterého bude poznat, že ten pes byl původně plnochrupej... (akorát teda nevím, co by se dělo, kdyby si ho ten pes vyrazil jako úplně komplet. Četla jsem někde o případu, kdy se psovi zub trhal a majitelka psovi rtg před trháním neudělala - kvůli tomu ho pak neuchovnili. Kdyby rtg udělala, tak by chovnej byl)
ty rtg se musej udělaj hned po tom vypadnutí/vytrhnutí zubu, dokud je ještě na rtg po něm vidět díra. Jinak se to myslim stává docela často, že se uchovňuje pes, co vyrazil zub, právě na základě rentgenů..
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #438 kdy: 25. červen 2010, 10:30:51 » |
|
JJ, nás se doktor ptal před vytrhnutím zubu,který si Andy rozlomil na dvě půlky, jestli chodíme na výstavy....a u řezáku se nás zase doktroka ptala,jestli potřebujeme udělat jakoby korunku kvůli výstavám,takže když je záznam nebo rtg od veta,že tam zub byl,tak by neměl být problém.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« Odpověď #439 kdy: 25. červen 2010, 12:00:21 » |
|
ty rtg se musej udělaj hned po tom vypadnutí/vytrhnutí zubu, dokud je ještě na rtg po něm vidět díra. Jinak se to myslim stává docela často, že se uchovňuje pes, co vyrazil zub, právě na základě rentgenů..
Znám případ, kdy bylo veterinářem páníčkům navrženo, že by klidně tam tu díru jako udělal (v případě chybějící P1 tuším), aby se mohl udělat RTG. Páníčci odmítli.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #440 kdy: 27. červen 2010, 15:48:03 » |
|
Tohle je sice pravda, ale jde o to, že (prej) některej ten chovatelskej klub nebo co to je za inštituci nebere v potaz ani tohle (snímek zachycující nepřestavěný alveolus brzy po extrakci/luxaci atd. zubu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lada
Třída otevřená

Gary http://bestweimaraner.com
|
 |
« Odpověď #441 kdy: 25. říjen 2010, 22:47:53 » |
|
Já se jí nezastávám, já jen říkám, že netušíme jak to VOK a ohaři vůbec mají. Jinak s vámi plně souhlasím  Vymlouvat se, že pes nebyl uchovněn z důvodu úrazu je holý nesmysl. K uchovnění výmara je nutné splnit mnoho podmínek, a jen malý zlomek populace výmarů s PP podmínky chovnosti opravdu splní. Více info je na klubových stránkách http://www.weimaraner-club.cz
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #442 kdy: 26. říjen 2010, 06:47:52 » |
|
Vymlouvat se, že pes nebyl uchovněn z důvodu úrazu je holý nesmysl. K uchovnění výmara je nutné splnit mnoho podmínek, a jen malý zlomek populace výmarů s PP podmínky chovnosti opravdu splní. Více info je na klubových stránkách http://www.weimaraner-club.czAhoj Lado, dlouuuuuuuho jsme vás neviděli ani neslyšeli  Já vím jak to je u VOK s zkouškami apod., ale nevím jak je to v případě takového úrazu jako je právě výše zmíněná jednooká fena. Bohužel si to hodně budoucích páníčků nezjistí, či nechtějí zjistit, jelikož jim stačí to štěndo bez PP a je jim jedno proč nebyl ten jediněc nakonec uchovněn či zda se o to vůbec chovatelé pokoušeli.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
OndraS
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #443 kdy: 20. únor 2012, 21:22:49 » |
|
 Akorát jsem se stal majitelem výmaráčka. Je mu teda už více než 2 a půl roku, ale původní majitel se o něj nemohl starat. Rád bych se poptal čím krmíte svoje výmaráky? A jestli není doporučení na granulky, po kterých by ten můj trošku přibral.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #444 kdy: 21. únor 2012, 09:04:15 » |
|
 Akorát jsem se stal majitelem výmaráčka. Je mu teda už více než 2 a půl roku, ale původní majitel se o něj nemohl starat. Rád bych se poptal čím krmíte svoje výmaráky? A jestli není doporučení na granulky, po kterých by ten můj trošku přibral. Vím, že po některých granulích výmaři hnědnou, chci to asi pořádně projít tohle téma, jistě se to tu někde probíralo. Na vykrmení asi nějaké štěněčí granule nebo pro kojící a březí feny. Spíš bych se dívala po obsahu než zvyšovala dávky. Čím víc toho pes sní tím víc toho vykadí - nestihne to zpracovat - mají rychlý trávení. Pokud je ale z nedobrých podmínek nechala bych ho vyšetřit, hlavně na ledviny apod... Stejně tak pokud by byl hubený i nadále.
|
|
|
|
« Poslední změna: 21. únor 2012, 09:31:16 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|