iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #600 kdy: 13. Listopad 2011, 23:35:35 » |
|
jasně, chápu, tak někdy to tak prostě je, že vet řekne kravinu....  Tak hlavně že teď ví, o co jde a může se s tim nějak poprat, ikdyž v případě demodexe je to trochu nerovný boj  tak tak, ale zarazilo mě to
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #601 kdy: 13. Listopad 2011, 23:48:08 » |
|
dnes sem se dozvěděla že majitelce fenečky u který se ukázal demodex na veterině řekli, že to má z požírání zaječích bobků. tak bacha  i když je to teda spíš k pláči. žasnu ale co některý vetové vyploděj Jeminkote, a my vyhazujem takový prachy za léčbu...stačí přestat žrát zaječí bobky, řikáš jo?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #602 kdy: 13. Listopad 2011, 23:50:13 » |
|
Jeminkote, a my vyhazujem takový prachy za léčbu...stačí přestat žrát zaječí bobky, řikáš jo?
tak tak. bobky sou mor. ste mohly bejt dáááávno zdravý  nevim fakt jestli je to vůbec vtipný. ale mam hroznou radost že máte klid. na co nejdelší dobu pokud možno
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #603 kdy: 18. Listopad 2011, 20:32:10 » |
|
Nechci to zpochybňovat, na druhou stranu ale vim, co kolikrát řikaj klienti, že jim bylo/nebylo řečeno u jinýho veta... Naučila jsem se tyhle věci brát trochu s rezervou, pokud jsem u toho osobně nebyla. Kolikrát Ti lžou do očí, Ty víš, žes jim to jeden den řekla, že to maj dělat tak a tak a oni druhý den přijdou, z maličkosti je jejich vinou megaprůser a oni klidně řeknou, že jim nikdo neřekl, co s tím maj dělat  Snad jedině si ty rozhovory v ordinaci nahrávat, nebo já nevim ...  Podobná zkušenost  ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #604 kdy: 03. únor 2012, 23:58:55 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #605 kdy: 07. únor 2012, 12:04:44 » |
|
Tohle právě ještě nikdo neprokázal, ale já si to osobně myslím také...
Dovolim si reagovat tady - mně Rybníček řikal, že ten pes nemá jakoby obecně imunologickej problém, ale problém s imunitou právě vůči tomu parazitovi. Takže pokud by existoval jedinec, kterej má problém s imunitou vůči tomuhle parazitovi (a nějakym záhadným způsobem by neomocněl už přenosem z matky), tak by podle mě ani nemusel čekat na někoho s akutní demodikózou, ale stačilo by mu na delší dobu (tzn ne se s nim míjet na vycházce) potkat jakýhokoli psa, vzhledem k tomu, že toho parazita má v menší míře na těle asi tak 98 % psí populace...ne? A co si myslíte o tom, kdyby se vyměnila štěňata demodexové feny se štěňaty zdravé feny? Která štěňata by onemocněla? Štěňata s předpokladem by to neměla od koho chytit a co ta štěňata imunitně zdravá? Chytí to a potvrdí teorii přenosu z matky na štěně a nebo to nechytí a potvrdí, že je to celé o té imunitě a predispozici (která je asi dědičná i z otce...)? Tohle by mě fakt zajímalo...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
IwanaR
|
 |
« Odpověď #606 kdy: 07. únor 2012, 12:21:41 » |
|
Dovolim si reagovat tady - mně Rybníček řikal, že ten pes nemá jakoby obecně imunologickej problém, ale problém s imunitou právě vůči tomu parazitovi. Takže pokud by existoval jedinec, kterej má problém s imunitou vůči tomuhle parazitovi (a nějakym záhadným způsobem by neomocněl už přenosem z matky), tak by podle mě ani nemusel čekat na někoho s akutní demodikózou, ale stačilo by mu na delší dobu (tzn ne se s nim míjet na vycházce) potkat jakýhokoli psa, vzhledem k tomu, že toho parazita má v menší míře na těle asi tak 98 % psí populace...ne?
A co si myslíte o tom, kdyby se vyměnila štěňata demodexové feny se štěňaty zdravé feny? Která štěňata by onemocněla? Štěňata s předpokladem by to neměla od koho chytit a co ta štěňata imunitně zdravá? Chytí to a potvrdí teorii přenosu z matky na štěně a nebo to nechytí a potvrdí, že je to celé o té imunitě a predispozici (která je asi dědičná i z otce...)? Tohle by mě fakt zajímalo...
Popravdě by mě výsledek více než zajímal. Zkoušet bych to ale nechtěla, už jen z toho důvodu, že by to opravdu mohlo vyjít. Nicméně by se tím dalo ledacos objasnit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #607 kdy: 07. únor 2012, 12:59:47 » |
|
Já si myslím, že by ta štěňata od zdravé matky neonemocněla, ani kdyby byla přesunuta k té demodexové feně, jelikož právě díky té zdravé matce by měla tu imunitu v pořádku..., ale to jsou jen spekulace..... jen mám tak nějak pocit, že nejen demodex, ale i jiné kožní onemocnění a vůbec většina nemocí jsou hlavně o té imunitě, ale Bůh ví jak to celé je...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #608 kdy: 07. únor 2012, 13:11:19 » |
|
Já si myslím, že by ta štěňata od zdravé matky neonemocněla, ani kdyby byla přesunuta k té demodexové feně, jelikož právě díky té zdravé matce by měla tu imunitu v pořádku..., ale to jsou jen spekulace..... jen mám tak nějak pocit, že nejen demodex, ale i jiné kožní onemocnění a vůbec většina nemocí jsou hlavně o té imunitě, ale Bůh ví jak to celé je...
A ta od nemocné matky by dopadla jak podle tebe?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #609 kdy: 07. únor 2012, 13:53:11 » |
|
A ta od nemocné matky by dopadla jak podle tebe?
Já fakt nechci spekulovat, páč fakt netuším... ale pokud by to bylo v rámci té imunity, pak by to mohli být právě ti jedinci, u kterých se to neprojeví hned, ale mohou to "chytit" od jiného psa třeba i v pozdějším věku? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #610 kdy: 07. únor 2012, 14:04:59 » |
|
Já fakt nechci spekulovat, páč fakt netuším... ale pokud by to bylo v rámci té imunity, pak by to mohli být právě ti jedinci, u kterých se to neprojeví hned, ale mohou to "chytit" od jiného psa třeba i v pozdějším věku?  Hele já nevim vůbec... Každopádně to chycení od jiného psa se právě v současnosti považuje za nesmysl.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #611 kdy: 07. únor 2012, 14:07:01 » |
|
Hele já nevim vůbec... Každopádně to chycení od jiného psa se právě v současnosti považuje za nesmysl.
Jj, já vím, na druhou stranu co vše se už považovalo za nesmysl a za pár let se to celé otočilo... tohle je těžké no, my to nevykoumáme...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|