Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 22:49:35 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 496   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Agility  (Přečteno 347058 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
irena
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 13. Duben 2006, 16:03:28 »

Cvičit můžete začít i ve 4 měsícíh, ale s poslušností. Tu potřebujete na agility taky a vůbec celkově ke spokojenému životu. Jinak můžete učit pejska odvaze - začít probíhání tunelu, běhat u nohy se zatáčením a otáčkami apod. Rozhodně je ještě moc brzy na skoky, ani s kladinou bych nespěchala. Někdo začíná hodně brzy s nácvikem slalomu, ale vždy je u štěňátka vše jen formou hry, po chvilkách, aby ho to nepřestalo bavit a aby se malé štěně nadměrně nezatěžovalo. Skokové překážky, "áčko" apod. lze cvičit po ukončeném fyzickém vývoji - hlavně klouby. Proto také na závody agility mohou všichni pejsci až od 18 měsíců.
Zaznamenáno
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
*

Pohlaví: Ženské

Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: 15. Duben 2006, 19:55:01 »

Můžete mi kromě agility poradit nějaké i jiné vyžití pro takhle malé štěňě (4 měsíce)? Chodíme do školy a na procházky, ale očividně jí to nestačí.
Zaznamenáno

Michaela Weidnerová
Třída mladých
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: 26. Duben 2006, 18:19:31 »

Chtěla bych Vám jenom napsat, že není žádný spěch. Vašemu štěňátku jsou teprve 4 měsíce! V tomto věku se zatím vůbec nedá hovořit o výcviku. Je to spíš výchova, socializace a příprava na následný výcvik. Nezapoměňte, že máte doma zatím psí miminko a si potřebuje hlavně hrát, ale také samozřejmě budovat správné návyky do budoucna. Takže předvším škola hrou!Tím nechci říct, že se nemá se štěnětem nic dělat. Jen dejte pozor, aby jste mu budoucí výcvik třeba neotrávila a neznechutila. Malé štěně také neudrží dlouho pozornost. Procvičujte tedy několikrát denně, ale v malých dávkách. Vhodné je navštěvovat školku pro štěňátka, socializovat ve všech možných prostředích s ostatními psy, zvířaty, lidmi a dětmi. Základy agility jsou také fajn. Např. učit štěně probíhat tunelem je v tomto věku velmi vhodné, opatrná buďte na překážkách (ty skokové velmi nízko a třeba na kladině dávat pozor, aby štěně nespadlo apod.). Nezapoměňte také na veledůležitý základní a pro mnoho lidí tolik problematický povel a to je budovat 100% přivolání. Držím Vám palce, ať Vám Vaše štěňátko dělá jen radost a vše se Vám povede.  
Zaznamenáno
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: 26. Duben 2006, 18:22:53 »

Děkuji za radu. Školku navštěvujeme, snažím se aby poznávala co nejvíce míst a lidí, ale prostě mám takový ten pocit, že by toho potřebovala víc a vůbec nevím co bych si pro ni měla vymyslet za zajímavosti.
Zaznamenáno

Michaela Weidnerová
Třída mladých
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 26. Duben 2006, 20:48:01 »

Co máte za plemeno? Velmi dobrou činností a poměrně "vysilující", i když se to člověku mnohdy nezdá, je nácvik stopování. To se dá dělat už i s malým štěnětem. I když nám lidem je to nepochopitelné a máme pocit, že čuchání je vlastně psovi přirozené a nedá mu to žádnou námahu, opak je pravdou. Pes sice přirozeně používá svůj nos, ale aby to správně vykonával a ještě k tomu na náš povel a kdy chceme my a ne zrovna on, už tak jednoduché není. Psa to velmi psychicky zaměstnává, což je pro něj prospěšné, ale také ho to poměrně unaví. V levém sloupci v podrubrice "výchova a výcvik" najdete celý seriál o stopování., který jsem před časem napsala. Tak zkuste třeba to. Ale znovu opakuji, rozumě a nikam nespěchat.
Zaznamenáno
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: 26. Duben 2006, 23:19:08 »

Mám Parson Russell Teriera, a ona opravdu dělá čest svému plemenu. Celý den se nezastaví, pořád někde šmejdí, něco dělá, chce si hrát. I nácvik povelů ji baví protože je to pro ni činnost. Miluje jakoukoliv činnost. Občas mám pocit, že je neutahatelná. Po třech hodinách venku se v autě na patnáct minut vyspí a doma mi zase skáče div ne po hlavě Smiley
Zaznamenáno

Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: 26. Duben 2006, 23:24:23 »

Prosím kdyžtak odepište pod tema Vyziti pro stenata, at tu nezabirame misto Agility milovnikum Smiley Dekuju
Zaznamenáno

Petra Havlová
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 11. červen 2006, 14:33:34 »

Dělá někdo Agility v Jihlavě??Jake to tam je...??
Zaznamenáno
Mirka Cistínová
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 26. červenec 2006, 22:53:47 »

Zdravím. Mám dvanácti-měsíčního A.ovčáka a chtěla bych vědět na jak vysokých překážkách mám začít skákat. Dík
Zaznamenáno
nikolka rauerová
Třída mladých
**

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 09. Srpen 2006, 14:50:25 »

Od roka už můžou psi skákat , doporučuji  mít  ty  hopky  co  nejníže  a  postupně  zvyšovat
Zaznamenáno
Darinka
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 12. Srpen 2006, 08:23:31 »

Je tu taky někdo z okolí Jablonce nad Nisou. Rád bych s roční fenečkou křížence pravděpodobně německého pinče vyzkoušel nějaké sportovní vyžití. Je aktivní a hravá, určitě by nějaký program uvítala. Díky za odezvu cernohous13@tiscali.cz

Už jsem našel (kynologie-lukasov.cz).Hezký den!
Zaznamenáno
Tereza Šnebergová
Host
« Odpověď #26 kdy: 14. Září 2006, 19:37:49 »

žádám zkušeného člověka kdo umí agility aby mi mohl pomoc z výcvikem.Bydlím v praze 4.Kdyby někdo mi pomohl byla bych vám vděčná.

Kontakt:77300710
Zaznamenáno
irena
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 05. říjen 2006, 17:37:15 »

Zdravím všechny příznivce tohoto krásného sportu a nedá mi to, abych se "nepochlubila" naším úspěchem. Čivava Fionka se svým psovodem Jirkou se v silné konkurenci umístili na 10. místě na mistrovství republiky mládeže v agility, které se konalo minulý víkend v Lanškrouně.Naše čivinka tam byla jediným zástupcem svého plemena a dokázala uspět mezi daleko většími a rychlejšími pudlíky a šeltiemi.
Zaznamenáno
Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
*

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06. říjen 2006, 06:37:17 »

Gratulujeme [Cheesy]
Zaznamenáno
Ž.T.
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 09. Prosinec 2006, 10:18:25 »

Ráda bych se svou fenkou naháče začala chodit na Agility.Máte někdo prosím kontakty na cvičiště v Praze nebo v okolí Jesenice?Moc děkuji.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 496   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!