Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 22:42:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 170   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Dotaz pro Krmiče syrovou a vařenou stravou  (Přečteno 113715 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 04. Březen 2008, 11:09:03 »

Já naopak si myslím (a znám pár lidí,co tak krmí),že převážná většina těch,co krmí vařeným čí syrovým ,tak si o tom sakra věcí pozjišťovala...

Nechci ti brát iluze......... Grin Grin Grin

Věřím tomu, že někdo jo, ale hromada lidí fakt ne.
Jinak našla sem ten recept na správné krmení, co rozdává svým štěňatům jedna chovatelka, zkušená, dám vám to sem, jen to musím oskenovat, vždycky na to zapomenu.
Zaznamenáno

Axell
Super pes
*

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: 04. Březen 2008, 11:18:24 »

Já to chápu,ale zase na druhou stranu ...máš "zkušenosti" i s těma,co jsou krmeni vařenou stravou a nemají žádné problémy? Máš zkušenosti s těma,co jsou na granulích celý život a problémy mají?

Jak píše Petra ..ono nic není černobílý a pořád je to jen o lidským faktoru,žáno ...

Ono určité znalosti vyžaduje asi i to,že svému psu koupím třeba superprémiovky,prémiovky ...taky bych mohla koupit jen ty výborný Pedigree,když ten pejsek v tý reklamě je tak šťastný ...

Já naopak si myslím (a znám pár lidí,co tak krmí),že převážná většina těch,co krmí vařeným čí syrovým ,tak si o tom sakra věcí pozjišťovala

No, já znám 3 lidi, co (podle mého názoru) krmí negranulovanou stravou zodpovědně. Jedna z nich kamarádka chovatelka. Sama ale říkala, že raději doporučuje kvalitní granule, aby předešla zbytečným škodám. Další lidi, co znám, krmí opravdu stylem, co popisovala Radka "trochu masa, trochu rejže, vobčas kost, poprášit multivitamínem, nastrouhat mrkev a je to". Když takhle krmí malého voříška, ok. Ale pokud takhle krmí velkého psa, co je v růstu, tak nevím nevím...

Když už nějaké téma, tak bych spíš napsal něco o zkušenostech s přípravou stravy. Jak dosáhnout optimálních poměrů pro danou váhu/věk psa atd. Protože, jak už jsem psal, sice Petra chtěla no-flame diskuzi, ale už sama ten úvod napsala nevyváženě Smiley
Zaznamenáno
petraz
Host
« Odpověď #17 kdy: 04. Březen 2008, 11:18:57 »

Nechci ti brát iluze......... Grin Grin Grin

Věřím tomu, že někdo jo, ale hromada lidí fakt ne.
Jinak našla sem ten recept na správné krmení, co rozdává svým štěňatům jedna chovatelka, zkušená, dám vám to sem, jen to musím oskenovat, vždycky na to zapomenu.

vždycky to je jen o lidech .... bohužel ,zamyslet se,je pro některé asi nadlidský výkon ..

Zaznamenáno
petraz
Host
« Odpověď #18 kdy: 04. Březen 2008, 11:22:41 »

Radecho,
můžeš ,prosím,ve stručnosti,popsat rozdíl mezi trávicím ústrojím vlka a psa?
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 04. Březen 2008, 11:25:04 »

Tvůj úvodní příspěvek ale opravdu neutrální nebyl:Fór o výcviku navštěvuji několik a nemám s tím sebemenší problém. Důvod je ten, že se psem muhu klidně dělat paralelně několik sportů (typů výcviku), aniž by to mělo negativní dopad na jeho zdraví.

Tady ale považuji za opodstatněné varovat lidi před "přirozenou stravou" v podání, v jakém si ji člověk často představí. Nejedná se tedy o rýpání, ale o pokus předání zkušeností i studiem získaných informací.

Jak jsem napsala, doufala jsem v normální diskuzi a ne v to, že hned první příspěvek bude silně rýpavý. Vzhledem k tomu, že JÁ se opravdu hádat nechci, tak na Tebe Radecho již reagovat opravdu nebudu.
Zaznamenáno
greenangel
Host
« Odpověď #20 kdy: 04. Březen 2008, 11:25:21 »

Moje chovatelka rtw krmi svoje psy do 2let granulema (preferuje RC) a od dvou let dava maso s prilohou + vitaminy. Ma 8 rtw a vsichni vypadaji pekne.(vsichni RTG 0/0 jak lokty tak kycle) Ja osobne se taky priklanim ke krmeni granulema a to mam zkusenost jak s nezravym psem tak i se zravym. Mozna je to i moji pohodlnosti, ale proste nebudu kazdej vecer vyvarovat a vazit to a to aby to bylo alespon jakz takz vyvazene. Takhle mam ciste svedomi, ze davam v podstate to nej co je na trhu dostupne.
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 04. Březen 2008, 11:32:56 »

Radecho,
můžeš ,prosím,ve stručnosti,popsat rozdíl mezi trávicím ústrojím vlka a psa?

Bassi - díky za pochopení. Já opravdu nechci nikomu granule vymlouvat. A proto nechci hodnotit zda jsou lepší či horší. Jen jsem chtěla, v případě, že se ozve, zkušenosti a názory někoho, kdo se rozhodl podobně jako já. Jak jsem napsala, mých důvodů bylo víc a nebyl to ten, že by pes byl nežravec.
« Poslední změna: 04. Březen 2008, 11:38:49 od Petra Kolaříková » Zaznamenáno
petraz
Host
« Odpověď #22 kdy: 04. Březen 2008, 11:53:50 »

Bassi - díky za pochopení. Já opravdu nechci nikomu granule vymlouvat. A proto nechci hodnotit zda jsou lepší či horší. Jen jsem chtěla, v případě, že se ozve, zkušenosti a názory někoho, kdo se rozhodl podobně jako já. Jak jsem napsala, mých důvodů bylo víc a nebyl to ten, že by pes byl nežravec.

Hele,já osobní zkušenost nemám ... Ale přiznám se,že je to z mé pohodlnosti,jinak se mi to strašně líbí ... asi opravdu mám štěstí,že znám jen ty,kteří to opravdu řeší do těch nejmenších podrobností . Jenže já mám psa,kterej,když má "svý dny" ,při výběru mezi miskou masa a miskou granulí ,dá přednost granulím ... A přiznám se bez mučení,že nemám náladu ani čas na to,abych mu vyvařovala,on nad tím ohrnul čumák,který následně zaboří do granulí  Roll Eyes

Jenže co se týká jídla a mého psa,tak je to daleko složitější ... nežere mi v podstatě nic,tak jak by měl,aby se neřeklo,tak do sebe sem tam nasouká pár granulí,pár kousků masa atd. ... Nemá na sobě ani gram tuku,nasvalenej a v podstatě pořád v zátěži ... Přiznám se,že nevím z čeho žije

Btw. zdravotní problémy žádné nemá,všechny odběry v pořádku ,ale prostě je to kachektickej typ  Tongue Embarrassed
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 04. Březen 2008, 12:24:02 »

Hele,já osobní zkušenost nemám ... Ale přiznám se,že je to z mé pohodlnosti,jinak se mi to strašně líbí ... asi opravdu mám štěstí,že znám jen ty,kteří to opravdu řeší do těch nejmenších podrobností . Jenže já mám psa,kterej,když má "svý dny" ,při výběru mezi miskou masa a miskou granulí ,dá přednost granulím ... A přiznám se bez mučení,že nemám náladu ani čas na to,abych mu vyvařovala,on nad tím ohrnul čumák,který následně zaboří do granulí  Roll Eyes

Jenže co se týká jídla a mého psa,tak je to daleko složitější ... nežere mi v podstatě nic,tak jak by měl,aby se neřeklo,tak do sebe sem tam nasouká pár granulí,pár kousků masa atd. ... Nemá na sobě ani gram tuku,nasvalenej a v podstatě pořád v zátěži ... Přiznám se,že nevím z čeho žije

Btw. zdravotní problémy žádné nemá,všechny odběry v pořádku ,ale prostě je to kachektickej typ  Tongue Embarrassed

štastné to stvoření, měnila bych s ním hned, zrovna se musím stravovat jako králík, abych po zimě mohla sundat bundu a nestydět se. Já si právě myslím, že jsou i psi, kteří dělají ciráty s jakýmkoliv jídlem a žijí asi ze vzduchu nebo co  Grin tak jsem si říkala, že se třeba právě ozve i někdo, kdo přešel na syrové/vařené a pes se v tom nípe dál a tak podobně. Ash je žrout žroutská, pes věčně v pohybu a když se třeba stalo že poblijónoval, tak na něm člověk vidí, jak okamžitě taje a stává se radiátorem Angry, a když jedeme na dovolenou a beru granule, tak naštěstí nemám problém s tím, že by si je nedal, zdlábne je, ale během týdne ne, ale jsme-li na dovče 14 dní, tak zhubne vždycky.

jo a jinak ještě doplním - já jsem taky právě si u těch granulí mimo-jiné říkala, že je to super jednoduchý, což je. No, ale nakonec jsem zjistila, že to není až taková hrůzná ztráta času. Něco jo, to pochopitelně, ale že bych byl od rána do večera u plotny to ne. Ovšem pro páníčka, když má nááhodou někdy zastoupit, tak to je něco Grin Grin Grin
Zaznamenáno
petraz
Host
« Odpověď #24 kdy: 04. Březen 2008, 12:50:59 »

Já to zkoušela ,chvíli jsem mu vyvařovala ...ale prostě to nešlo ... Neměl o to extra zájem,efekt taky žádnej. Prostě to vyšlo úplně nastejno jak s granulema ...

Takže jsme na granulích,které má k dispozici 24/7,protože trik s tím,že mu je nechám půl hodiny a seberu a že neumře hlady a naučí se to - hahaha,pes takhle vydžel pět dní,zhubl pár kilo a pak jsem to už nevydržela já  Shocked

stejně tak,dám mu jiné granule .. pes je nežere,ne že by si pak řekl ,přece neumřu hlady,už mám hlad a bla bla bla ... Ne,prostě on se jich nedotkne!

Přivolání a učení na pamlsky??!! HAHAHA .... o tom se mi mohlo zdát. Venku si nevzal vůbec nic,mohla jsem mít maso,piškoty,párky,prostě cokoliv. Nezájem.

Teď ,musím zaťukat, si už zvykl a odměnu si bere,ale zase ... když nechce,tak prostě nechce ..

Jasně,zkusila jsem učit (když nefungovaly pamlsky) na hračku,míček atd.  .. výsledek naprosto stejnej!
Vážně to bylo docela strašný.
Pak tě lidi na ulici zastavují,v tramvajích se ptají,kolikrát denně jí (nevím,proč se rovnou nezeptají,zda mu dávám vůbec žrát) ... jj docela sranda.
Pravda,jedinné plus to má,že můžu bejt relativně v klidu,že mi venku nežere hovna či jiný hnusky ...
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04. Březen 2008, 13:39:31 »

Já to zkoušela ,chvíli jsem mu vyvařovala ...ale prostě to nešlo ... Neměl o to extra zájem,efekt taky žádnej. Prostě to vyšlo úplně nastejno jak s granulema ...

Takže jsme na granulích,které má k dispozici 24/7,protože trik s tím,že mu je nechám půl hodiny a seberu a že neumře hlady a naučí se to - hahaha,pes takhle vydžel pět dní,zhubl pár kilo a pak jsem to už nevydržela já  Shocked

stejně tak,dám mu jiné granule .. pes je nežere,ne že by si pak řekl ,přece neumřu hlady,už mám hlad a bla bla bla ... Ne,prostě on se jich nedotkne!

Přivolání a učení na pamlsky??!! HAHAHA .... o tom se mi mohlo zdát. Venku si nevzal vůbec nic,mohla jsem mít maso,piškoty,párky,prostě cokoliv. Nezájem.

Teď ,musím zaťukat, si už zvykl a odměnu si bere,ale zase ... když nechce,tak prostě nechce ..

Jasně,zkusila jsem učit (když nefungovaly pamlsky) na hračku,míček atd.  .. výsledek naprosto stejnej!
Vážně to bylo docela strašný.
Pak tě lidi na ulici zastavují,v tramvajích se ptají,kolikrát denně jí (nevím,proč se rovnou nezeptají,zda mu dávám vůbec žrát) ... jj docela sranda.
Pravda,jedinné plus to má,že můžu bejt relativně v klidu,že mi venku nežere hovna či jiný hnusky ...

Tak tomu říkám nářez. Já si vždycky říkám, jak to, že to zvíře je ještě naživu? Jediný mě napadlo - a jak je na tom s přístupem ke stravování panička?? Říká se-jakej pán, takovej pes Smiley, tak jestli to neměl kde odkoukat Smiley . A druhá věc co jsem si vždycky u nežravců říkala, že to musí být nářez při výchově či výcviku. To si nedovedu představit, když se to zkombinuje s tím, že ho neba ani hračky, tak fakt teda nevím, kde hledat motivaci. Říkají, že pro každýho psa se dá najít extra mňamka, ale co když jsou to jen syrový játra třeba? Tak asi dá se to, já jsem v poli taky cvičila na syrový maso, ale to furt nejsou ty játra. A navíc to jsem cvičila v poli za chalupou, nedovedu si představit to cvičit někde, kde si pak nemám možnost umýt ty zasajrajtěný ruce Huh?
Zaznamenáno
Ircza
CACIB
**

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 04. Březen 2008, 13:48:16 »

Tak já krmím granulema, ale přiznám se, že občas Albimu něco uvařím, nebo koupím nějakou konzervičku (neděste se, ne Pedigree) a zamíchám mu to s těstovinama. Sama vím, že to asi není moc zdravé, ale co je dobré, to je nezdravé Roll Eyes  
Mno tím, že jsem mu občas něco uvařila, jsem si ho namlsala a teďka mi nechce žrát granule. Takže to spíš uvádím jako přiznání své chyby, kdy jsem se tady hádala o to, že když jednou za čas něco psovi uvařím, že to neznamená, že nebude žrát granule....tak ze své zkušenosti ZNAMENÁ.
Abych pravdu řekla, sama bych asi raději Albíga krmila vařenou stravou, ale já určitě nejsem ta z těch zkušenejch, takže nevím, jak bych zajistila přísun důležitých živin. A dokrmovat ho dalšími a dalšími preparáty se mi moc nechce Lips Sealed
Zaznamenáno

Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
petraz
Host
« Odpověď #27 kdy: 04. Březen 2008, 13:53:19 »

Tak tomu říkám nářez. Já si vždycky říkám, jak to, že to zvíře je ještě naživu? Jediný mě napadlo - a jak je na tom s přístupem ke stravování panička?? Říká se-jakej pán, takovej pes Smiley, tak jestli to neměl kde odkoukat Smiley . A druhá věc co jsem si vždycky u nežravců říkala, že to musí být nářez při výchově či výcviku. To si nedovedu představit, když se to zkombinuje s tím, že ho neba ani hračky, tak fakt teda nevím, kde hledat motivaci. Říkají, že pro každýho psa se dá najít extra mňamka, ale co když jsou to jen syrový játra třeba? Tak asi dá se to, já jsem v poli taky cvičila na syrový maso, ale to furt nejsou ty játra. A navíc to jsem cvičila v poli za chalupou, nedovedu si představit to cvičit někde, kde si pak nemám možnost umýt ty zasajrajtěný ruce Huh?

Asi funguje na vzduch a vodu,či co  Wink

no panička ... anorektička teda nejsem,přístup k lednici mám taky 24/7,takže asi v tom jedinným se shodujeme  Grin Grin Grin
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04. Březen 2008, 14:18:53 »

Asi funguje na vzduch a vodu,či co  Wink

no panička ... anorektička teda nejsem,přístup k lednici mám taky 24/7,takže asi v tom jedinným se shodujeme  Grin Grin Grin

No tak to už je jasný, kde je zakopanej péés! Grin Grin Grin Panička za to může Grin

Ale teda musím říct, že jsem fakt ráda, že ani jeden z mých hafů tyhle sklony nemá. Páč jak s ním pak cvičit? když se člověk vyrovná s tím, že ten pes prostě nežere a nežere (ač není dřevěnej - to je narážka na nějaký starý ftip), tak jak si poradit při tom cvičení?? Jak jsi ho to naučila? My jsme to trošku řešili při cvičení před zvěří, kdy u ní nevnímal, odměna mu byla fučík, ale jak se postupně učil, tak ho to přešlo. Nedovedu si představit kdyby ho nezajímalo fakt nic. Mimochodem - jeden čas jsme cvičili na banány Grin
Zaznamenáno
Petra Kolaříková
CACIB
**

Don Pedro De La Kšanda

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 04. Březen 2008, 14:23:04 »

Tak já krmím granulema, ale přiznám se, že občas Albimu něco uvařím, nebo koupím nějakou konzervičku (neděste se, ne Pedigree) a zamíchám mu to s těstovinama. Sama vím, že to asi není moc zdravé, ale co je dobré, to je nezdravé Roll Eyes  
Mno tím, že jsem mu občas něco uvařila, jsem si ho namlsala a teďka mi nechce žrát granule. Takže to spíš uvádím jako přiznání své chyby, kdy jsem se tady hádala o to, že když jednou za čas něco psovi uvařím, že to neznamená, že nebude žrát granule....tak ze své zkušenosti ZNAMENÁ.
Abych pravdu řekla, sama bych asi raději Albíga krmila vařenou stravou, ale já určitě nejsem ta z těch zkušenejch, takže nevím, jak bych zajistila přísun důležitých živin. A dokrmovat ho dalšími a dalšími preparáty se mi moc nechce Lips Sealed

No jo, to je často, že pes pak granulky nechce. U nás to naštěstí neplatí, takže o dovolený si ty granule dá. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak kdybych se dostala do situace, že by Ešusíno ty granule na dovče nechtěl, tak bych to asi neřešila. Prostě nechceš? Tak to je halt blbý, páč nic jinýho s sebou nemáme. Ono taky servírujte v hotelu čoklovi syrové maso, spařený vločky, zeleninu a bylinky. To abych si s sebou vozila mrazák Grin. Jde to ovšem jen u dospělýho psa. U štěněte bych si to netroufla.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 170   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!