Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #60 kdy: 22. únor 2012, 22:50:50 » |
|
Třeba že pes chce cvičit, hrát si, hrát si s pejsky, chce jít na procházku, hrabat, dělat oblíbenej cvik, válet se v trávě... cokoli, co prostě má rád.
jj, takhle jo, ale já to myslela trošku jinak..modelová situace: jsme venku, kolem jde jiný psí kluk, Montyho si hodim k noze, ale pořád ho sleduje, mě v tu chvíli nevnímá naplno-jak docílit toho, aby řešil mě a neřešil, co se děje kolem nás?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #61 kdy: 22. únor 2012, 23:00:42 » |
|
jj, takhle jo, ale já to myslela trošku jinak..modelová situace: jsme venku, kolem jde jiný psí kluk, Montyho si hodim k noze, ale pořád ho sleduje, mě v tu chvíli nevnímá naplno-jak docílit toho, aby řešil mě a neřešil, co se děje kolem nás?
No, to jsem právě (nejen tohle, ale to je taková klasická situace) rozebírala na těch seminářích (a už i mockrát tady). Rychle řečeno, tam se to dá řešit tréninkem ovládnutí se (ne povelama) před různými ruchy (začíná se s lehkejma a postupně se zvyšují kritéria). Tzn. pes chápe, že má sledovat tebe.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #62 kdy: 22. únor 2012, 23:13:13 » |
|
No, to jsem právě (nejen tohle, ale to je taková klasická situace) rozebírala na těch seminářích (a už i mockrát tady). Rychle řečeno, tam se to dá řešit tréninkem ovládnutí se (ne povelama) před různými ruchy (začíná se s lehkejma a postupně se zvyšují kritéria). Tzn. pes chápe, že má sledovat tebe.
Díky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #63 kdy: 22. únor 2012, 23:17:39 » |
|
Ještě mě napadlo, jak si tuhle psala, že psa uklidňuješ a zakrýváš mu oči atd., tohle je přesně opačný postup prostě, musí na to přijít on, nejprve v té lehké situaci a později i třeba při míjení psa... Samozřejmě nejde chtít po psu, kterej x let funguje "na povely", aby se mu najednou rozsvítilo a začal se chovat zcela opačně, proto je i dobré hrát různé ty hry, co píše dycky třeba nita, ty s tímhle taky pomáhají a samozřejmě šejpovat, nechat psa se rozhodovat a učit z následků těch rozhodnutí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #64 kdy: 22. únor 2012, 23:22:13 » |
|
Ještě mě napadlo, jak si tuhle psala, že psa uklidňuješ a zakrýváš mu oči atd., tohle je přesně opačný postup prostě, musí na to přijít on, nejprve v té lehké situaci a později i třeba při míjení psa... Samozřejmě nejde chtít po psu, kterej x let funguje "na povely", aby se mu najednou rozsvítilo a začal se chovat zcela opačně, proto je i dobré hrát různé ty hry, co píše dycky třeba nita, ty s tímhle taky pomáhají a samozřejmě šejpovat, nechat psa se rozhodovat a učit z následků těch rozhodnutí.
Hehe, nepozoruju, že by se jakýmkoliv způsobem poučil z toho, že někoho zbuší  Ale jo, chápu, jak to myslíš  No se hrama začnem. Vlastně jich pár už asi dávno děláme, jak tu tak pozoruju 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #65 kdy: 22. únor 2012, 23:26:15 » |
|
Hehe, nepozoruju, že by se jakýmkoliv způsobem poučil z toho, že někoho zbuší  Ale jo, chápu, jak to myslíš  No se hrama začnem. Vlastně jich pár už asi dávno děláme, jak tu tak pozoruju  Nechat rozhodovat neznamená nechat ho dělat, co chce a tím se odměňovat (pro jistotu). Bohužel takle se to nedá vysvětlit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #66 kdy: 22. únor 2012, 23:34:21 » |
|
Nechat rozhodovat neznamená nechat ho dělat, co chce a tím se odměňovat (pro jistotu). Bohužel takle se to nedá vysvětlit.
jj, já to pochopila, vždyť je za dou větou smailík, pak jsem psala, že vím, jak to myslíš 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #67 kdy: 22. únor 2012, 23:35:36 » |
|
jj, já to pochopila, vždyť je za dou větou smailík, pak jsem psala, že vím, jak to myslíš  Jj, já vim, že ty jo, psala jsem to fakt jen pro jistotu  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
elina
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #68 kdy: 23. únor 2012, 09:20:33 » |
|
To si právě myslim, že né. Prostě se k němu nějak chováš a dodržuješ furt stejnej systém. Jedno, jestli v chodbě, na dvorku nabo na parkuru. Teda aspoň tak se to snažím dělat já.
Jo já to spíš myslela tak, že nejdřív musí ovládat věci potřebné k bezpečnému provozu a pak ty kravinky ke sportu. Asi nebudu pracovat na nošení aportu, když se mi třeba pes neumí zastavit na chodníku, tak jsem to myslela víš 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
KaTachyon
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #69 kdy: 23. únor 2012, 12:35:23 » |
|
Jak poslední dobou sleduju, tak mi to ani tak zvláštní nepřijde  Jenom trošku úsměvné, že se na tak základních věcech dá založit business  Já jsem tímhle před sedmi lety rozpohybovávala 2letou útulkovou deprivantku a ani mě čéče nenapadlo, že s ní hraju hru SG  Řekla bych, že tak polovina přivolávačských her, možná až tři čtvrtiny, hodně lidí se psy hraje od štěněte (rozuměno lidmi, kteří si psa pořídí jako společníka, ne jako ozdobu na zahrádku nebo k řetězu). Jen aby to nevypadalo, že Susan chce ten měsíční průměrný plat (v mém případě úspory za několik let :-)) jen za tyhle hry, tak hlavním důvodem, proč mají Recallers takový úspěch, jsou online webináře se Susan a Lyndou, kde se toho řeší mnohem více, než jen jak dát psovi hračku a jak ho naučit žrát pamlsky. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Pokoušíte-li se někoho přesvědčit proti jeho vlastní vůli, utrdíte ho v jeho názoru. - Dale Carnegie
|
|
|
|
nita
|
 |
« Odpověď #70 kdy: 23. únor 2012, 12:36:35 » |
|
Řekla bych, že tak polovina přivolávačských her, možná až tři čtvrtiny, hodně lidí se psy hraje od štěněte (rozuměno lidmi, kteří si psa pořídí jako společníka, ne jako ozdobu na zahrádku nebo k řetězu). Jen aby to nevypadalo, že Susan chce ten měsíční průměrný plat (v mém případě úspory za několik let :-)) jen za tyhle hry, tak hlavním důvodem, proč mají Recallers takový úspěch, jsou online webináře se Susan a Lyndou, kde se toho řeší mnohem více, než jen jak dát psovi hračku a jak ho naučit žrát pamlsky.  Tak tak, Katka má velkou pravdu
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Život je pes - nejlepší přítel člověka
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #71 kdy: 23. únor 2012, 18:38:15 » |
|
Jaký povel máte na překřížení jedné packy druhou, když pes leží? Nevím jestli víte, co mám namysli  Nenapadá mě nic, co by se na to hodilo nebo bych na něco jiného už neměla.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« Odpověď #72 kdy: 23. únor 2012, 18:42:25 » |
|
Potřebovala bych psa naučit probíhat mezi nohama - jak zepředu, tak zezadu, ale i třeba z boku (jako do slalomu, ale jen aby proběhl a pokračoval dál pryč ode mě). Potřebuju to na frisbee do sestavy. Mám učit různé povely nebo jeden a jen podle toho jak stojím by to pes měl dát. Co bude lepší? Moc si nedovedu představit, že mám 4 různý povely  Jeden - skrz - už mám, ale zatím jen zepředu.
|
|
|
|
« Poslední změna: 23. únor 2012, 19:21:42 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #73 kdy: 23. únor 2012, 19:17:17 » |
|
J aký povel máte na překřížení jedné packy druhou, když pes leží? Nevím jestli víte, co mám namysli  Nenapadá mě nic, co by se na to hodilo nebo bych na něco jiného už neměla. já tenhle cvik nemám, ale napadlo mě "cross" 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #74 kdy: 23. únor 2012, 19:54:26 » |
|
Potřebovala bych psa naučit probíhat mezi nohama - jak zepředu, tak zezadu, ale i třeba z boku (jako do slalomu, ale jen aby proběhl a pokračoval dál pryč ode mě). Potřebuju to na frisbee do sestavy. Mám učit různé povely nebo jeden a jen podle toho jak stojím by to pes měl dát. Co bude lepší? Moc si nedovedu představit, že mám 4 různý povely  Jeden - skrz - už mám, ale zatím jen zepředu. já osobně si myslím, že by stačil jeden ... ale jsem zvědavá na názory ostatních 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|