magis+dan
Třída mladých

|
 |
« kdy: 01. únor 2012, 14:35:10 » |
|
ahoj, prosim o radu, v poslednich dnech nas Maxik doma pekne zlobi, po dobu co jsme v praci, otvira skrine, vytahuje z nich veci, ktere ale nenici, pouze vytahne, vytahne kos z koupelny - obsah rozcupuje,taky vcera udelal diru do dveri do loznice, neni skrz na skrz ale casem jiste bude .. kazdy den zato pak po nasem navratu domu dostane vynadano ale pak to dalsi den udela znova ..podotykam ze jidlo k dispozici ma, hracek ma taky spoustu, sdili domacnost jeste s kocourem, o kterem si s pritelem myslime, ze kolikrat je iniciatorem takove akce on a Max to pak jen dokonci .. co delame spatne nebo co nam ti chce Max rict? Je zvykly byt pres den doma sam, na tom se nic nezmenilo . Kdyz byl stenatko, absolvovali jsme s nim par lekci vycviku tady v HAFBO,nedokoncili jsme jej ale vycviku jsme se sami venovali dal. Predem moc vsem dekuju za jakoukoliv radu ci pomoc 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 01. únor 2012, 14:38:33 » |
|
ahoj, prosim o radu, v poslednich dnech nas Maxik doma pekne zlobi, po dobu co jsme v praci, otvira skrine, vytahuje z nich veci, ktere ale nenici, pouze vytahne, vytahne kos z koupelny - obsah rozcupuje,taky vcera udelal diru do dveri do loznice, neni skrz na skrz ale casem jiste bude .. kazdy den zato pak po nasem navratu domu dostane vynadano ale pak to dalsi den udela znova ..podotykam ze jidlo k dispozici ma, hracek ma taky spoustu, sdili domacnost jeste s kocourem, o kterem si s pritelem myslime, ze kolikrat je iniciatorem takove akce on a Max to pak jen dokonci .. co delame spatne nebo co nam ti chce Max rict? Je zvykly byt pres den doma sam, na tom se nic nezmenilo . Kdyz byl stenatko, absolvovali jsme s nim par lekci vycviku tady v HAFBO,nedokoncili jsme jej ale vycviku jsme se sami venovali dal. Predem moc vsem dekuju za jakoukoliv radu ci pomoc  1. ráno pořádně vyběhat - velká procházka + cvičení - aspoň půl hodinky, lépe hodinku 2. zabezpečit byt tak, aby se toto nemohlo dít - oddělit jednu místnost jen pro psa, požít ohrádku, klec atd. 3. proč má k dispozici jídlo??? jako v misce celej den??? 4. proč psa trestáte za něco, u čeho ste ho nechytili? vy ho vlastně trestáte za váš příchod 
|
|
|
|
« Poslední změna: 01. únor 2012, 14:41:42 od Alča, Abby a Easy »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 01. únor 2012, 14:42:18 » |
|
ahoj, prosim o radu, v poslednich dnech nas Maxik doma pekne zlobi, po dobu co jsme v praci, otvira skrine, vytahuje z nich veci, ktere ale nenici, pouze vytahne, vytahne kos z koupelny - obsah rozcupuje,taky vcera udelal diru do dveri do loznice, neni skrz na skrz ale casem jiste bude .. kazdy den zato pak po nasem navratu domu dostane vynadano ale pak to dalsi den udela znova ..podotykam ze jidlo k dispozici ma, hracek ma taky spoustu, sdili domacnost jeste s kocourem, o kterem si s pritelem myslime, ze kolikrat je iniciatorem takove akce on a Max to pak jen dokonci .. co delame spatne nebo co nam ti chce Max rict? Je zvykly byt pres den doma sam, na tom se nic nezmenilo . Kdyz byl stenatko, absolvovali jsme s nim par lekci vycviku tady v HAFBO,nedokoncili jsme jej ale vycviku jsme se sami venovali dal. Predem moc vsem dekuju za jakoukoliv radu ci pomoc  to je největší blbost, jakou můžete udělat!!! Pes si rozhodně vybordelení bytu nespojí s trestem, zato si s trestem spojí váš návrat domu, takže ve výsledku to neni - udělal jsem bordel = bude trest, ale páníčkové se vrací domů = bude trest ... takže na nějaký trestání se vybodněte ... raději psovi zamezte přístup k věcem, které by mohl ničit ... ... a osobně si tedy myslím, že vám Max chce říci, že se nudí  , takže bych vymyslela nějakou aktivitu, kterou psa zaměstnáte v době, kdy jste s ním - výlety, cvičení, nějaký psí sport, cvičení, cvičení a cvičení, možností je spousty  ... Píšete, že výcviku jste se sami věnovali dál, takže už se mu nevěnujete?? Možná mu chybí právě to a tak vybíjí energii jinde, za to psa nemá smysl trestat 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
magis+dan
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 01. únor 2012, 14:46:37 » |
|
to je největší blbost, jakou můžete udělat!!! Pes si rozhodně vybordelení bytu nespojí s trestem, zato si s trestem spojí váš návrat domu, takže ve výsledku to neni - udělal jsem bordel = bude trest, ale páníčkové se vrací domů = bude trest ... takže na nějaký trestání se vybodněte ... raději psovi zamezte přístup k věcem, které by mohl ničit ... ... a osobně si tedy myslím, že vám Max chce říci, že se nudí, takže bych vymyslela nějakou aktivitu, kterou psa zaměstnáte v době, kdy jste s ním - výlety, cvičení, nějaký psí sport, cvičení, cvičení a cvičení, možností je spousty  ... Píšete, že výcviku jste se sami věnovali dál, takže už se mu nevěnujete?? Možná mu chybí právě to a tak vybíjí energii jinde, za to psa nemá smysl trestat  myslela jsem,ze kdyz mu ukazu, co znicil,nebo provedl, ze pochopi, co udelal a ze je to spatne, takhle jsem nad tim nikdy nepremyslela - dekuju jak vsak zamezit tomu aby se k tem vecem nedostal? skrine jsou v predsini,kde on pres den je a taky v kuchyni ( ma hodne prostoru, dvere do loznice proste neodstranim, stejne tak nemuzu zavrit do koupelny, kde ma kocour sve wc.. samozrejme ze veci ktere jdou odstranit z jeho dosahu jsou odstraneny. vylety - o vikendu, dlouhe venceni ma kdyz se vratime domu a venku jsme aktivni a snazime se ho utahat nebo zabavit aby byl spokojeny, myslim ze to timhle nijak nezanedbavame, s cvicenim jeho povelu pracujeme pri venceni i doma
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
magis+dan
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 01. únor 2012, 14:49:48 » |
|
1. ráno pořádně vyběhat - velká procházka + cvičení - aspoň půl hodinky, lépe hodinku 2. zabezpečit byt tak, aby se toto nemohlo dít - oddělit jednu místnost jen pro psa, požít ohrádku, klec atd. 3. proč má k dispozici jídlo??? jako v misce celej den??? 4. proč psa trestáte za něco, u čeho ste ho nechytili? vy ho vlastně trestáte za váš příchod  zabezpeceny to mame jak to jen jde, to mi ver :-) do ohradky nebo klece bych ho nedala, jak jsem psala v jine odpovedi, prostoru ma celkem dost si myslim to jidlo - ja vim, nemel by mit cely den pristup k misce, ja vim ... asi bych mela byt tvrdsi a kdyz to nesni, tak mu to proste vzit, ze jo, on ma cely den nasypane granule a pak dostava vecer misku konzervy ci neceho jineho proste, granule ma nasypane porad, to je spatne ze ?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 01. únor 2012, 14:50:52 » |
|
myslela jsem,ze kdyz mu ukazu, co znicil,nebo provedl, ze pochopi, co udelal a ze je to spatne, takhle jsem nad tim nikdy nepremyslela - dekuju jak vsak zamezit tomu aby se k tem vecem nedostal? skrine jsou v predsini,kde on pres den je a taky v kuchyni ( ma hodne prostoru, dvere do loznice proste neodstranim, stejne tak nemuzu zavrit do koupelny, kde ma kocour sve wc.. samozrejme ze veci ktere jdou odstranit z jeho dosahu jsou odstraneny. vylety - o vikendu, dlouhe venceni ma kdyz se vratime domu a venku jsme aktivni a snazime se ho utahat nebo zabavit aby byl spokojeny, myslim ze to timhle nijak nezanedbavame, s cvicenim jeho povelu pracujeme pri venceni i doma
podle mě buď došlo doma k nějaké změně, pokud to začal dělat nečekaně, nebo se prostě "nudí" takže bych fakt nasadila režim - ráno celká procházka + cvičení, aby se unavil fyzicky i psychicky, doma bych mu pak přes den nechala pár hraček, ale ideálně trochu interaktivních - naplněných granulema, aby pro to jídlo, co tam má normálně v misce k dispozici musel trochu něco udělat, případně petka jima naplněná, nebo pamlsky poschovávaný po bytě, prostě aby se trochu odrovnal i po tom, co odejdete (samozřejmě hledat pamslky nebo dolovat je z hračky ho musíte nejdřív naučit) Na skříně bych dala dětské pojistky např. Po příchodu hned ven, vyběhat a večer ještě před spaním pořádně zacvičit a myslí, že pak bude i rád, že přes den vypadnete 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barush
Ultra Extra Super pes

Pohlaví: 
Berry 20.2.2008
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 01. únor 2012, 14:52:15 » |
|
myslela jsem,ze kdyz mu ukazu, co znicil,nebo provedl, ze pochopi, co udelal a ze je to spatne, takhle jsem nad tim nikdy nepremyslela - dekuju jak vsak zamezit tomu aby se k tem vecem nedostal? skrine jsou v predsini,kde on pres den je a taky v kuchyni ( ma hodne prostoru, dvere do loznice proste neodstranim, stejne tak nemuzu zavrit do koupelny, kde ma kocour sve wc.. samozrejme ze veci ktere jdou odstranit z jeho dosahu jsou odstraneny. vylety - o vikendu, dlouhe venceni ma kdyz se vratime domu a venku jsme aktivni a snazime se ho utahat nebo zabavit aby byl spokojeny, myslim ze to timhle nijak nezanedbavame, s cvicenim jeho povelu pracujeme pri venceni i doma
zkusila bych na skrine pouzit detske pojistky - minimalne mu to dyl potrva nez je prekona (silou). Jinak jak pisou holky rano poradne unavit, fyzicky i psychicky....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 01. únor 2012, 14:53:33 » |
|
zabezpeceny to mame jak to jen jde, to mi ver :-) do ohradky nebo klece bych ho nedala, jak jsem psala v jine odpovedi, prostoru ma celkem dost si myslim to jidlo - ja vim, nemel by mit cely den pristup k misce, ja vim ... asi bych mela byt tvrdsi a kdyz to nesni, tak mu to proste vzit, ze jo, on ma cely den nasypane granule a pak dostava vecer misku konzervy ci neceho jineho proste, granule ma nasypane porad, to je spatne ze ?
je to opravdu špatně a divím se, že má třeba chuť cvičit, když má to žrádlo zadara pořád  tohle bych úplně odstranila klec ani ohrádka není zlo, leckdy je to nejlepší řešení, páč příjdu domu, pes je na místě v kleci nebo v ohrádce, tzn. byt je v bezpečí a moje nervy taky, páč není nic zničeno a já se nemusím zbytečně rozčilovat a ničit si vztah se psem  ale nevnucuju, jen přikládám svůj pohled na tuto pomůcku
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 01. únor 2012, 14:57:59 » |
|
takhle to právě u pejsků nefunguje  skříně bych zajistila pojistkama, před dveře dávala nějakou ohrádku, nebo mříž, aby se skrz ní na ně nedostal a neničil je, další alternativa je ta klec, ale beru, že jí nechcete ... a krom toho, co píše Alča, bych se spojila s nějakým rozumným a osvědčeným výcvikářem, který vás s pejskem naučí pořádně komunikovat a pracovat, je možné, že si jen "nerozumíte" 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
magis+dan
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 01. únor 2012, 14:58:47 » |
|
podle mě buď došlo doma k nějaké změně, pokud to začal dělat nečekaně, nebo se prostě "nudí" takže bych fakt nasadila režim - ráno celká procházka + cvičení, aby se unavil fyzicky i psychicky, doma bych mu pak přes den nechala pár hraček, ale ideálně trochu interaktivních - naplněných granulema, aby pro to jídlo, co tam má normálně v misce k dispozici musel trochu něco udělat, případně petka jima naplněná, nebo pamlsky poschovávaný po bytě, prostě aby se trochu odrovnal i po tom, co odejdete (samozřejmě hledat pamslky nebo dolovat je z hračky ho musíte nejdřív naučit) Na skříně bych dala dětské pojistky např. Po příchodu hned ven, vyběhat a večer ještě před spaním pořádně zacvičit a myslí, že pak bude i rád, že přes den vypadnete  ne ne, ke zmene nedoslo, proto me to zacalo trapit, ze z nasi strany se nic nezmenilo ale on se zacal takhle chovat, on umi byt i tak skvele poslusnej, ze si pak rikam, jak je mozne, ze tohle to stvoreni dokaze  ten rezim co popisujes urcite vyzkousim a zacnu s tim hned dnes ! :-) co se tyce interaktivnich hracek - dolovani pamlsku - to umi - jednu takovou jsme poridili a po pul hodine, co si s ni hral ji znicil  ale ta petlahev je dobry napad !!! dekuju za pomoc, snad tohle pomuze taky jsem si rikala, jestli by nebylo dobry se zase vratit k nejakemu vycviku, premyslela jsem i o agility, on ma strasne rad pohyb a beh a skakani, co myslite?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
magis+dan
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 01. únor 2012, 15:00:15 » |
|
zkusila bych na skrine pouzit detske pojistky - minimalne mu to dyl potrva nez je prekona (silou). Jinak jak pisou holky rano poradne unavit, fyzicky i psychicky....
nad zabezpecenim vkradani do skrini jsem taky premyslela ale on si rekne kdyz to nejde silou tak to pujde vetsi, ja ho znam  ale za pokus nic nedam
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 01. únor 2012, 15:00:36 » |
|
ne ne, ke zmene nedoslo, proto me to zacalo trapit, ze z nasi strany se nic nezmenilo ale on se zacal takhle chovat, on umi byt i tak skvele poslusnej, ze si pak rikam, jak je mozne, ze tohle to stvoreni dokaze  ten rezim co popisujes urcite vyzkousim a zacnu s tim hned dnes ! :-) co se tyce interaktivnich hracek - dolovani pamlsku - to umi - jednu takovou jsme poridili a po pul hodine, co si s ni hral ji znicil  ale ta petlahev je dobry napad !!! dekuju za pomoc, snad tohle pomuze taky jsem si rikala, jestli by nebylo dobry se zase vratit k nejakemu vycviku, premyslela jsem i o agility, on ma strasne rad pohyb a beh a skakani, co myslite? za mě rozhodně bylo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 01. únor 2012, 15:01:18 » |
|
My dávali do koupelnových dveří, dvířka kočičí, právě proto, že tam má kocour záchod, a aby tam nemohla pes. Je to tip jak "zachránit" další místnosti  ty jo, to je super nápad 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 01. únor 2012, 15:01:50 » |
|
ne ne, ke zmene nedoslo, proto me to zacalo trapit, ze z nasi strany se nic nezmenilo ale on se zacal takhle chovat, on umi byt i tak skvele poslusnej, ze si pak rikam, jak je mozne, ze tohle to stvoreni dokaze  ten rezim co popisujes urcite vyzkousim a zacnu s tim hned dnes ! :-) co se tyce interaktivnich hracek - dolovani pamlsku - to umi - jednu takovou jsme poridili a po pul hodine, co si s ni hral ji znicil  ale ta petlahev je dobry napad !!! dekuju za pomoc, snad tohle pomuze taky jsem si rikala, jestli by nebylo dobry se zase vratit k nejakemu vycviku, premyslela jsem i o agility, on ma strasne rad pohyb a beh a skakani, co myslite? jakákoliv aktivita navíc, která mu zaměstná mozek je jen plus jinak doporučuju hračky od Konga nebo Orbee-Tuff, ty jsou dost odolný 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|