|
Sašulka
|
 |
« kdy: 20. říjen 2011, 22:24:13 » |
|
Řešil jste někdo tenhle problém? Gorďákovi se pod okem objevil takovej pupínek, bylo to růžový (nafouklá kůže jako půchýř), tak jsem si říkala, že to možná je pozůstatek toho, jak mi na něj v Krkonoších vlítnul ten boxer...ale trochu to vyrostlo, je to velký asi jako menší hrášek, tvrdý a jenom v kůži (jde to odtáhnout s kůží - jakože to není prorostlý do masa) Zejtra jedem na Javorovou skálu na výcvikáč, tak k vetovi půjdu buď až v pondělí nebo v neděli odpolko. Nemáte nějakou zkušenost....bylo mi řečeno, že to do pár dní praskne a vyhojí se samo, ale nechce se mi čekat...i když Gordoše to nebolí...(asi) 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ: Dustin
|
|
|
Brundík
CACIB

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 21. říjen 2011, 06:46:15 » |
|
Je to infekce; :: i když zrno praskne a hnis odteče, může se to opakovat i přemístit na druhé oko i jiné víčko. Pomůže teplo a vyvolání slzení. Mastičky typu Tetraform nebo teplé heřmánkové obklady nepomohly 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 21. říjen 2011, 12:01:41 » |
|
Řešil jste někdo tenhle problém? Gorďákovi se pod okem objevil takovej pupínek, bylo to růžový (nafouklá kůže jako půchýř), tak jsem si říkala, že to možná je pozůstatek toho, jak mi na něj v Krkonoších vlítnul ten boxer...ale trochu to vyrostlo, je to velký asi jako menší hrášek, tvrdý a jenom v kůži (jde to odtáhnout s kůží - jakože to není prorostlý do masa) Zejtra jedem na Javorovou skálu na výcvikáč, tak k vetovi půjdu buď až v pondělí nebo v neděli odpolko. Nemáte nějakou zkušenost....bylo mi řečeno, že to do pár dní praskne a vyhojí se samo, ale nechce se mi čekat...i když Gordoše to nebolí...(asi)   a fakt je to ječný zrno? nemůže to být papilon?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 21. říjen 2011, 12:59:49 » |
|
 a fakt je to ječný zrno? nemůže to být papilon? papilon? Papilon je pes 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21. říjen 2011, 13:25:19 » |
|
Asi papilom, ne?  No předpokládám 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21. říjen 2011, 18:13:17 » |
|
mnmnmnmnmn M N a co všecko způsobí  no jen jsem se ptala, jestli je to fakt ječný zrno, nebo papiloM-protože ten by ted při tomhle šíleným počasí a náporu na imunitu nebyl nic divnýho  my na ně trpíme právě takhle na podzim a stačí betaglukan  a propo-když bych chtěla malýho psa, tak bych šla právě do papilonka  a nebo kooikera 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Sašulka
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 21. říjen 2011, 18:46:31 » |
|
dneska jsem (bohužel jen na den) byla s Gordíkem na Javorové skále na výcvikáči (teda on tam zůstal s otcem)...ale hlavně, hodně lidí to tam označilo za bradavici...co je kurňa papilom? ach jo... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 21. říjen 2011, 18:53:01 » |
|
dneska jsem (bohužel jen na den) byla s Gordíkem na Javorové skále na výcvikáči (teda on tam zůstal s otcem)...ale hlavně, hodně lidí to tam označilo za bradavici...co je kurňa papilom? ach jo...  no právě taková jakoby bradavička a je to virový-nám se občas objeví-dostane tak 2, 3 večery za sebou-maximálmě týden- betaglukan a je vyřešeno  jen je potřeba nakopnout imunitu při takovým počasí  jen se nenechat zblbnout a vystrašit špatným vetem(to se nám totiž stalo a málem jsme šli pod kudličku-nakonec mě osvítilo a šla jsem jinam-na radu dala betáč a vyřešeno!!!!  )
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Sašulka
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 21. říjen 2011, 18:59:36 » |
|
tak já jdu gúglit nějakou fotku...až se mi vrátí z výcviku, tak zajedem do slanýho na veterinu.... děkuji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Sašulka
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 21. říjen 2011, 19:05:55 » |
|
díky moc, já betaglukan bohužel a bohudík taky už znám... (Dustin a jeho operace..)
ještě mě napadlo, nemáš náhodou fotku, jak to u vás vypadalo?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 21. říjen 2011, 19:15:17 » |
|
díky moc, já betaglukan bohužel a bohudík taky už znám... (Dustin a jeho operace..)
ještě mě napadlo, nemáš náhodou fotku, jak to u vás vypadalo?
to nemám  šeredku nefotím 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Sašulka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 21. říjen 2011, 19:34:30 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 21. říjen 2011, 19:36:34 » |
|
Saši já netušim, co máte, ale to ječný zrno (jakožto zánět) většinou bolí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|