Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 11:31:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Pitbull and sports- tug of war, hight jump, wall climbing, . . .  (Přečteno 652 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
iwule
Dogus Suprus
*

Pohlaví: Ženské

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: 22. Srpen 2011, 18:36:50 »

jsou to sporty jako jakýkoliv jiný. to je jak kdyby ste řikaly že obrany sou nebezpečný že pes pak bude kousat do lidí. zas je to věc tréninku a toho aby to dělal člověk s mozkem a ne magor.  Roll Eyes
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
IwanaR
Total Ultra Super pes

Aengus *07.04.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: 22. Srpen 2011, 18:46:32 »

vyhraje samo ten, co vydrží, Kristýna asi špatně pochopila tvůj dotaz Smiley
Už mi to dává smysl Smiley
Zaznamenáno

Kristýna
Třída otevřená

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: 22. Srpen 2011, 21:15:38 »

vyhraje samo ten, co vydrží, Kristýna asi špatně pochopila tvůj dotaz Smiley

Kristýně je vedro, zavařuje se jí mozek, samozřejmě ten co vydrží držet déle :-)
Zaznamenáno
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: 23. Srpen 2011, 07:13:18 »

Nemyslím, že se poštvávají proti sobě, ale hecují se tam. Viděla jsem videa kde ten páníček klečí u psa a hecuje ho a řve mu přímo do ucha. Mám psa, který jde při přetahování do velkých nervových otáček a já ho musím naopak při přetahování spíš uklidňovat. A znám takových hodně bulů, hecování páníčka rozhodně nepomáhá ke klidu a pevnému držení (aspoň v našem případě). Navíc si myslím, že to právě v těhle nervových stavech pak ovlivňuje i hru s ostatními psisky, myslím tím přetahování mimo soutěžní plac. Jak psala Kristýna, jde hodně o trénink samozřejmě a takový trénink jak popisuje mi přijde ok. Ale ten sport mi přijde prostě hodně zrádný u těhle plemen.
Ostatní mi nevadí a jak jsem psala chtěla jsem je i vyzkoušet. Fráňa měl za mlada i peška pověšenýho ve futrech.
« Poslední změna: 23. Srpen 2011, 07:39:56 od Pavla+RaF » Zaznamenáno

Kristýna
Třída otevřená

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 23. Srpen 2011, 08:19:09 »

Viděla jsem videa kde ten páníček klečí u psa a hecuje ho a řve mu přímo do ucha. Mám psa, který jde při přetahování do velkých nervových otáček a já ho musím naopak při přetahování spíš uklidňovat. A znám takových hodně bulů, hecování páníčka rozhodně nepomáhá ke klidu a pevnému držení (aspoň v našem případě). Navíc si myslím, že to právě v těhle nervových stavech pak ovlivňuje i hru s ostatními psisky, myslím tím přetahování mimo soutěžní plac.

Přesně tak, průšvih všech psích aktivit včetně výstav je ten, když to psovod "moc žere", bohužel je to čím dál obvyklejší. Pořídím si psa nikoli jako parťáka, ale jako sportovní nástroj - borderu na agility, zjistím, že neskáče, prodám jí a koupím novou, ovčáka na sportovku - není si jistý v zákusech, co bych zkoušela, zda mu nepůjde něco jiného, koupím nového. Letos mi to právě na staffbullshow přišlo hodně markatní, lidi přijeli vyhrávat a ne se pobavit a pohrát si se svými psy. Podpora psa je důležitá, ale není to o decibelech a o tom, že budu urážet protivníka, pes tomu stejně nerozumí. Navíc spíš vyhraje pes klidnější pevných nervů, než ten do ruda vytočený.
Zaznamenáno
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: 23. Srpen 2011, 09:46:52 »

Přesně tak, průšvih všech psích aktivit včetně výstav je ten, když to psovod "moc žere", bohužel je to čím dál obvyklejší. Pořídím si psa nikoli jako parťáka, ale jako sportovní nástroj - borderu na agility, zjistím, že neskáče, prodám jí a koupím novou, ovčáka na sportovku - není si jistý v zákusech, co bych zkoušela, zda mu nepůjde něco jiného, koupím nového. Letos mi to právě na staffbullshow přišlo hodně markatní, lidi přijeli vyhrávat a ne se pobavit a pohrát si se svými psy. Podpora psa je důležitá, ale není to o decibelech a o tom, že budu urážet protivníka, pes tomu stejně nerozumí. Navíc spíš vyhraje pes klidnější pevných nervů, než ten do ruda vytočený.

JJ, a i když budu soutěžit a budu já v klidu a trénink bude klidný a pohodový jak píšeš, stejně můžu narazit na magora na druhé straně. A mému prosovi je jedno zda řvu já nebo ten vedle, on se prostě vytáčí a přetáčí.
Ale takhle je to bohužel se vším, lidská bytost je hold dost často nezdravě soutěživá Sad
Zaznamenáno

klara.b
Třída otevřená

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23. Srpen 2011, 17:39:35 »

Jojo je pravda že se to nesmí přehánět. Musím říct, že když jsem se koukala na stránky některých psích vítězů a jejich páníčků ze staffbulshow a viděla videa z jejich tréninků byla jsem dost v šoku.
Zaznamenáno
Lucie Hofbauer
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 01. říjen 2011, 20:07:58 »

ne, psi se přetahují o nějakou kůži a pod. http://www.youtube.com/watch?v=72-nevS2qZE

to vůbec nevypadá špatně ... myslím , že to moje zvíře by se zbláznilo radostí Grin .. ale zatím má 4,5 měsíce ,tak stačí přetahovaná semnou  Dog
« Poslední změna: 01. říjen 2011, 20:11:59 od Lucie Hofbauer » Zaznamenáno

Sára mě naučila zodpovědnosti, Coffi mě učí trpělivosti .
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!