|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 13. Duben 2011, 08:10:45 » |
|
EDIT 49  Tak já jsem napočítala 43 kousků..už dávno jsem si dělala takový seznámek..kdyby to někoho zajímalo:   Uploaded with ImageShack.us44. Napijsa napij se vody 45. NE! nechá dané činnosti 46. Pozor překáží na zemi, zvedne se, uhne 47. Na chodník příkaz aby šla na chodník 48. Běž! nesomruj a bež 49. Nastranu! zařadit se ke krajnici když jede ku příkladu kolo atd.
|
|
|
|
« Poslední změna: 14. Duben 2011, 07:11:02 od Lucietka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 13. Duben 2011, 08:15:37 » |
|
Tak já jsem napočítala 43 kousků..už dávno jsem si dělala takový seznámek..kdyby to někoho zajímalo:
 no, to je ono! A co ty názvy věcí, který pes rozezná, na který reaguje? To zase sepiš do tabulčičky B... 
|
|
|
|
« Poslední změna: 13. Duben 2011, 08:21:26 od petrb »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Airen
Super pes
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 13. Duben 2011, 08:34:11 » |
|
My jich máme 60 až bude čas tak vypíšu:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 13. Duben 2011, 08:36:04 » |
|
 no, to je ono! A co ty názvy věcí, který pes rozezná, na který reaguje? To zase sepiš do tabulčičky B...  Tak to bude na větší zamyšlení...jednoznačně ale vede BALONEK, to mě napadlo hned 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 13. Duben 2011, 08:52:09 » |
|
Tak to bude na větší zamyšlení...jednoznačně ale vede BALONEK, to mě napadlo hned  No a to když se právě zamyslíš, tak třebas zjistíš, že je to balonek, některý jména lidí, na který pes jen reaguje nebo je i rozezná, názvy zvířat, místností, předmětů, jídla (jako třeba u nás špajz je jednoznačně nejoblíbenější, piškotek je určitá piksla v jedný místnosti a suchárek zase další prostor, kde je uskladněn, veverka - dycky čučí nahoru na strom, myšička - dycky čučí do hlíny atd. atd., jestli to tedy už nepřeháním, protože to už nejde o klasický povely, ale myslím, že i tak to Barushka myslela.... ? A třeba i to, že pes udělá jednu věc na několik "povelů" třeba na slovo těbůh, těpic, čau, sbohem i nashle zvedne packu....
|
|
|
|
« Poslední změna: 13. Duben 2011, 08:56:07 od petrb »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 13. Duben 2011, 08:53:32 » |
|
Super!  Koukam, že snad budu muset rozšířit anketu! Já to ještě nemam spočítaný, tak jsem nevěděla, kolik toho dát.. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
Airen
Super pes
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 13. Duben 2011, 10:37:15 » |
|
Hotovo   Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 13. Duben 2011, 10:48:29 » |
|
Hihi, ty bublinky bych chtěla vidět naživo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 13. Duben 2011, 10:52:30 » |
|
Hotovo  Ty kráááásoooo  To bych měla problém si zapamatovat já :DDDD
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 13. Duben 2011, 10:53:19 » |
|
No a to když se právě zamyslíš, tak třebas zjistíš, že je to balonek, některý jména lidí, na který pes jen reaguje nebo je i rozezná, názvy zvířat, místností, předmětů, jídla (jako třeba u nás špajz je jednoznačně nejoblíbenější, piškotek je určitá piksla v jedný místnosti a suchárek zase další prostor, kde je uskladněn, veverka - dycky čučí nahoru na strom, myšička - dycky čučí do hlíny atd. atd., jestli to tedy už nepřeháním, protože to už nejde o klasický povely, ale myslím, že i tak to Barushka myslela.... ? A třeba i to, že pes udělá jednu věc na několik "povelů" třeba na slovo těbůh, těpic, čau, sbohem i nashle zvedne packu....
Barushka to myslela tak, jak psala, prostě se počítá každej povel (ať už posunkem nebo slovem), kterej pes rozliší a splní dle představ pána.. Kamarádky výmar třeba umí povel "Martin", na tenhle povel běží k jejímu příteli a zaštěká.. To se po něm chce, takže to považuju za povel.. Naopak když mu řekne př. "okolo" a pes se rozštěká, místo aby oběhl, tak to za povel nepovažuju.. Stejně tak když řeknu Ferdovi "kočička", tak zbystří, to je ale jen zažitý slovo, neni to pro nás žádnej povel (na kterej bych ho naučila něco dělat).. Naopak "myšička" povel u nás je, protože Ferda na něj umí hrabat. Nevim jestli je mi rozumět.. Snad jo. Prostě jde hlavně o to, co člověk za povel považuje a využívá to tak a pes tomu rozumí a podle představ pána tak plní.. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
Airen
Super pes
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 13. Duben 2011, 10:58:45 » |
|
Hihi, ty bublinky bych chtěla vidět naživo  Tady z minulyho roku kdyz jsme to ucili http://youtu.be/enXrnYa2sFk
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 13. Duben 2011, 11:04:23 » |
|
Tady z minulyho roku kdyz jsme to ucili  http://youtu.be/enXrnYa2sFk jůůůů 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 13. Duben 2011, 11:12:46 » |
|
To je parádní fakt
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 13. Duben 2011, 12:23:22 » |
|
se teda přiznam že se mi nechce to počítat takže sem nehlasovala. vim ale bezpečně že jedinej povel kterej kolouch opravdu umí je "Iska" - navodí stav naprostého šílenství a hledá easynu. a pak máme spoustu povelů na jednu věc jako je drž hubu, sklapni, ticho, ne*er mě, a tak podobně. od té doby co niki hárá se jejich počet zdvojnásobil. jak to mam započítat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 13. Duben 2011, 12:25:15 » |
|
se teda přiznam že se mi nechce to počítat takže sem nehlasovala. vim ale bezpečně že jedinej povel kterej kolouch opravdu umí je "Iska" - navodí stav naprostého šílenství a hledá easynu. a pak máme spoustu povelů na jednu věc jako je drž hubu, sklapni, ticho, ne*er mě, a tak podobně. od té doby co niki hárá se jejich počet zdvojnásobil. jak to mam započítat?
jde o tom, jestli ty povely splní 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|