Zuzka+Rajah
Třída dorostu
Rajah
|
 |
« Odpověď #45 kdy: 24. červenec 2011, 19:59:53 » |
|
Nasvalování, posilování, rehabilitace všeho rozumnýho druhu a vůbec aktivity vedoucí ke zpevnění svalový opory jsou jednoznačně prospěšný, ale agility u velkýho psa s těžkou dysplazkou bych fakt nedělala. Je spoustu bezpečnějších a prospěšnějších cvičení než zrovna výskoky a dopady.
běháme na výšce pro medium,která je jí zhruba po lokty,takže o velkých dopadech nemůže být řeč. jak říkám, fena má 6 let, nekulhá a zatím nemá problém. a i kdyby měla kratší život, jakože zatím nemá, tak si ho užila na plno a s radostí a nebyla někde odložená na gauči.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #46 kdy: 24. červenec 2011, 20:03:41 » |
|
běháme na výšce pro medium,která je jí zhruba po lokty,takže o velkých dopadech nemůže být řeč. jak říkám, fena má 6 let, nekulhá a zatím nemá problém. a i kdyby měla kratší život, jakože zatím nemá, tak si ho užila na plno a s radostí a nebyla někde odložená na gauči.
Mně je to jedno, je to tvůj pes.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #47 kdy: 24. červenec 2011, 20:06:18 » |
|
jasně že agility nejsou všechno,od toho jsou procházky,tréninky na posilování doma,plavání,obrany,házení míčků...
To byla reakce na toto: jeden člověk dokonce popisoval,že mu pes s těžkou DKK kulhal,tak ho nechali "na gauči" a samozřejmě se nic nelepšilo,začali běhat agility, pes se nasvalil a kulhat přestal.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
Zuzka+Rajah
Třída dorostu
Rajah
|
 |
« Odpověď #48 kdy: 24. červenec 2011, 20:11:15 » |
|
To byla reakce na toto:
u nich asi agility zabralo,já k tomu dělám i další už zmiňované aktivity.jak říkám,kdybych to nezažila,taky bych tomu nevěřila,ale pes je šťasnej a hlavně nekulhá tudíž jí to zatím nebolí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Zuzka+Rajah
Třída dorostu
Rajah
|
 |
« Odpověď #49 kdy: 24. červenec 2011, 20:12:56 » |
|
jen pro ilustraci,jak naše agilitění vypadá http://youtu.be/3z7gXzZqszU
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Pohlaví: 
Nelly *10.1.2007
|
 |
« Odpověď #50 kdy: 25. červenec 2011, 08:19:08 » |
|
Nějaké tipy na cvičení na míči s velkým psem? Mám doma cane corsačku, děláme agility,poslušnost, jezdíme na obrany, plaveme,děláme dog dancing a pořád mi příjde,že není nasvalená tak jak bych si představovala. má vysokou DKK a proto jsem chtěla do našich aktivit zapojit i cvičení na míči,jak jsem se dočetla je to výborné na zpevnění kosterních svalů a vazů a přesně to potřebujeme, problém je jen v tom, že celou jí na míč asi nedostanu, ne že by nešla,ale je moc velká. dají na na míči dělat i nějaké jiné cviky,aniž by byl na míči celý pes?
Vzhledem k její velikosti bych jí celou na klasický kulatý míč rozhodně nedávala, jako nejvhodnější se mi jeví tento míč http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/1-1-ROZVIJIME-POHYB/0/5/34-Vzduchovy-polstar-60-cm. Až získá stabilitu a nahodí nějaký ten sval, klidně může pokračovat na míči typu "buráček" http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/1-1-ROZVIJIME-POHYB/0/5/411-Physio-roll-85-x-130-cm. Chce to ale opravdu postupně, aby se psovi spíš neublížilo. Hodně plavte, to je teď přes léto skvělý. A přijďte se podívat třeba na hodinu dogfitness - míče ukážu a můžete si to i vyzkoušet. Zkrátka zátěž ano, ale všeho s (M)mírou 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Hyena
CAC
|
 |
« Odpověď #51 kdy: 25. červenec 2011, 12:57:30 » |
|
hele, nedá mi to se nepřidat. Jasně, že nechat psa nenasvaleného s vysokou DKK na gauči je rychlý konec.Na druhou stranu ale agility je zrovna aktivita, která k prevenci příliš nepřispívá. Při vyšší váze psa může být i nízké skákání zbytečná zátěž. Za sebe bych se rozmýšlela agilitit s tímhle plemen vůbec, natož když nemá zdravé nohy. Argument že ještě nekulhá nemusí být směrodatný, uvnitř může tikat časovaná bomba . Myslím, že i bez agility se najde pro psa spousta zábavy,která mu umožní mít prima a plnohodnotný život a vydržet u něho zdravá. Výborné je plavání, dobré pro posílení je i chůze na postroji tj. lehký kontinuální tah.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #52 kdy: 26. červenec 2011, 20:25:36 » |
|
Dneska Syřičitan poprvý cvičil na míči!!  Hned po Ferdovi a bylo vtipný, že ač ho nikdy neviděl (z pohledu cvičícího), tak se na něj okamžitě drápal 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #53 kdy: 26. červenec 2011, 20:27:27 » |
|
Dneska Syřičitan poprvý cvičil na míči!!  Hned po Ferdovi a bylo vtipný, že ač ho nikdy neviděl (z pohledu cvičícího), tak se na něj okamžitě drápal  Tak co s nim taky jinýho  ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lucie Hofbauer
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #54 kdy: 01. říjen 2011, 21:00:34 » |
|
¨Kde se dá teď chodit na cvičení na míči ? .. díky ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Sára mě naučila zodpovědnosti, Coffi mě učí trpělivosti .
|
|
|
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Pohlaví: 
Nelly *10.1.2007
|
 |
« Odpověď #55 kdy: 02. říjen 2011, 18:34:51 » |
|
¨Kde se dá teď chodit na cvičení na míči ? .. díky ...
Sledujte na HafBu hodiny dogfitness. Jsou vypisovány cca týden až dva dopředu, každý pátek, ke konci října se přesuneme do vnitřního krytého prostoru. Budu se těšit, Pavla V.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #56 kdy: 04. Březen 2012, 18:51:16 » |
|
Máme nafouklej míč, takže od zítřka začneme pomalu posilovat :-))
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #57 kdy: 08. Březen 2012, 18:49:45 » |
|
Posilování na míčích se u nás stalo největší zábavou :-). Holky to tak moc baví, že je pro ně pomalu "utrpení", když se musí koukat na druhou, jak cvičí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
elina
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #58 kdy: 16. Duben 2012, 09:40:45 » |
|
Děkujeme Pavle Nellinkové za páteční posilování, Zelí bude muset začít chodit zasejc pravidelně 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Pohlaví: 
Nelly *10.1.2007
|
 |
« Odpověď #59 kdy: 16. Duben 2012, 13:54:26 » |
|
Děkujeme Pavle Nellinkové za páteční posilování, Zelí bude muset začít chodit zasejc pravidelně  Není zač, Zelíčko se cvičilo samo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|