mikej561
Třída dorostu
|
 |
« kdy: 22. únor 2011, 18:27:01 » |
|
Chtěl bych poradit jakou rasu byste mi doporučili. Pejsek bude ve velkém kotci ale když budu doma tak ho budu pouštět na velkou zahradu a na procházky s ním budu chodit tak 2krát denně. Asi 5 minut to máme do lesa, k poli a k loukám. Chtěl bych inteligentního pejska a chtěl bych s ním dělat agility )nevím jistě)nebo navštěvovat cvičák. Přemýšlel jsem o border kolii, ale ta by se v kotci unudila, protože je moc čilá. Asi bych chtěl středního psa. Srst je mi vcelku jedno. Díky moc  EDIT: napadlo mě jestli byste mi neporadili spíše nenáročnějšího psa, protože podle spodního příspěvku si uvědomuji že by byl lepší.
|
|
|
|
« Poslední změna: 22. únor 2011, 18:55:06 od mikej561 »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tchor
BOB, BIG

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 22. únor 2011, 18:41:04 » |
|
napis neco o sobe o tvejch aktivitach, zkusenostech a hlavne jak moc vazne to myslis s naslednym vycvikem a sportem se psem. plemna ktery jsou vhodny pro to co popisujes nebyvaji nejednodussi na zvladnuti jejich vychovy. Vetsinou jsou znacne temperamentni, ale zaroven velmi citlivy na tlak ze strany psovosda.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mikej561
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 22. únor 2011, 19:02:46 » |
|
Je mi 14, bydlíme v rod. domku. Měli jsme hovawarta od mého 1. roku života a pak umřela. Sport mám rád (ale s mírou) závodně plavu a máme veliký sad kde je cca 200 stromů, kam v létě skoro pořád chodíme. Už jsem se rozhodl, nechci moc temperamentního psa a na agility bych stejně asi neměl čas. Díky za návrhy
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 22. únor 2011, 19:10:43 » |
|
Je mi 14, bydlíme v rod. domku. Měli jsme hovawarta od mého 1. roku života a pak umřela. Sport mám rád (ale s mírou) závodně plavu a máme veliký sad kde je cca 200 stromů, kam v létě skoro pořád chodíme. Už jsem se rozhodl, nechci moc temperamentního psa a na agility bych stejně asi neměl čas. Díky za návrhy
A na pejska čas bude? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
mikej561
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 22. únor 2011, 19:26:10 » |
|
Určitě...  Když byl na minulého, tak na tohoto bude taky určitě. Ale mám to naplánované, bude .)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tchor
BOB, BIG

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 22. únor 2011, 21:35:00 » |
|
Docela ti doporucim Chodskeho psa, venkovni ustajeni mu relativne vyhovuje (byt vetsina psu je radeji s lidma uvnitr), velikosti je mensi nez NO, je to inteligentni pes ktery bude s radosti delat cokoli a neni tak "prdly" jako jsou bordery. Na zkusenosti pri vycviku patri k tem jednodussim plemenum.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22. únor 2011, 21:50:40 » |
|
Docela ti doporucim Chodskeho psa, venkovni ustajeni mu relativne vyhovuje (byt vetsina psu je radeji s lidma uvnitr), velikosti je mensi nez NO, je to inteligentni pes ktery bude s radosti delat cokoli a neni tak "prdly" jako jsou bordery. Na zkusenosti pri vycviku patri k tem jednodussim plemenum.
...taky mě napadl choďáček 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mikej561
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 22. únor 2011, 22:38:55 » |
|
Díky moc, ale vypadají jak No a mě se moc nelíbí. Nevíte o něčem ještě? Klidně menším? Díky
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22. únor 2011, 22:39:42 » |
|
Díky moc, ale vypadají jak No a mě se moc nelíbí. Nevíte o něčem ještě? Klidně menším? Díky
a co ty máš za představu?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
mikej561
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 22. únor 2011, 22:55:31 » |
|
nevím, ale NO nechci a nic podobného... jedna blbá zkušenost se sousedem. Jinak se mi líbí skoro všichni pejsci, ale nevím kterou rasu si vybrat v těch středních, velkých jako border kolie. U těch středních nemůžu nějak narazit na nějakého klidného a nenáročnějšího než kolie... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tchor
BOB, BIG

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22. únor 2011, 23:23:17 » |
|
Sice nevim co mas konkretne proti NO, ale je ti idealni pes pro zacatecnika, ktery chce se psem neco delat - snese asi nejvic chyb pri vychove a vycviku ze vsech plemen psu. Chodak je mu v tomhle docela podobnej.
Jestli muzu doporucit vybiral bych mezi ovcackymi plemeny ktery jsou slechteny na spolupraci s clovekem usetris si tim znacne problemu. Muzes zkusit treba nekterou varietu belgickyho ovcaka ale mivaji znacne naroky na pohyb a zamestnani hlavy - proste potrebuju pracovat nejen chodit na prochazky a taky byvaji pomerne citlyvy na nepochopenej tlak ze strany psovoda. Muzes zkusit stredniho knirace musis ale pocitat s tim ze je to pinc a jako pinc se bude chovat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mikej561
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 23. únor 2011, 08:05:31 » |
|
Díky, ale já psal něco menšího jako border kolie a menší. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 23. únor 2011, 10:47:33 » |
|
Díky, ale já psal něco menšího jako border kolie a menší.  já se obávam že problém u menších plemen je ten že jsou to povětšinou plemena společenská (nevhodná do kotce) nebo krátkosrstá (nevhodná do kotce). neřikam že je to tak u všech ale přece jen líp se vybírá z velkých psů podle tvých požadavků. Co nějaký kříženec z útulku? vím že je to velikostně zase jinde ale hovawarta znovu nechceš?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
choco