|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 21. únor 2011, 22:16:31 » |
|
Děkuju moc, je to fenka  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 21. únor 2011, 22:22:53 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 21. únor 2011, 22:32:23 » |
|
Sou sladký.. mě se děsně líbí...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22. únor 2011, 00:59:25 » |
|
Jelikož tady žádný jiný není, tak zakládám  Ta vod včera vyrostla!!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
elina
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 22. únor 2011, 09:41:09 » |
|
je nádherná  hele původně to byli psi sloužící jako doprovod kočárů že jo?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22. únor 2011, 09:55:23 » |
|
Díky  Dalmatin měl více uplatnění, byl psem loveckým, válečným, pohraničním a později i doprovodným psem při jízdě na koních nebo na kočárových spřeženích 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
elina
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 22. únor 2011, 10:01:25 » |
|
mě se moc líbí (teda ne ty neurotické koule co občas vídám v parku)  moje nebožka jezevčice měla dalmouše za životního parťáka a vždycky, když viděla tečky, tak se mohla zbláznit radostí  je to jedno z plemen, který bych časem taky chtěla  akorát ty bílo/černý zapichovací chlupy jsou peklo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22. únor 2011, 10:15:03 » |
|
Jj, s tou povahou to mají někdy na štíru, chce to dobře vybírat chovku, po vyrovnaných rodičích a pak taky hodně záleží na přístupu k samotnému psu. Nějaký tvrdý výcvik, křik a nervozita by byl zabiják. Na ní se musí v klidu a pozitivně, pak vše dělá dobře a s radostí  . A hlavně nezanedbat socializaci a od malička jí učit manipulaci - jsou často citlivý na určité dotyky, třeba přední tlapy - u nás bez problémů, několikrát denně po procházce se myjí nohy. Mě se ta povaha líbí moc, Elsa je taková veselá kopa, na ní je vidět, že jí život baví, z ničeho si dlouho nedělá vrásky, když se jí chce spát, tak prostě spí, klidně i na výstavě, vlezla si příteli na klín a zařízla to, v tom hluku a šumu  . A tím, že je opravdu žravá, až nepříčetně žravá, tak se lehce motivuje na žrádlo, čili ani ta výchova není tak složitá jak se říká, spíš je občas na škodu velká inteligence, protože o každém povelu přemýšlí a učí se takové ty nežádoucí věci, jako jak si otevřít dveře, skříň... pozoruje jak to udělá člověk, pak se zvedne a jde to zkusit taky  . No a pak taky samozřejmě lovecký pud, ten je u nich hodně silný. Ale pokud je řádně vylítaná a nažraná, tak je hodná a klidná  . Ty chlupy to je peklo no, nejsou tak vidět jako ty labradoří, ale jsou víc zákeřný, z oblečení nejdou dostat a občas se krásně zabodnou do paty 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 22. únor 2011, 10:22:19 » |
|
Jj, s tou povahou to mají někdy na štíru, chce to dobře vybírat chovku, po vyrovnaných rodičích a pak taky hodně záleží na přístupu k samotnému psu. Nějaký tvrdý výcvik, křik a nervozita by byl zabiják. Na ní se musí v klidu a pozitivně, pak vše dělá dobře a s radostí  . A hlavně nezanedbat socializaci a od malička jí učit manipulaci - jsou často citlivý na určité dotyky, třeba přední tlapy - u nás bez problémů, několikrát denně po procházce se myjí nohy. Mě se ta povaha líbí moc, Elsa je taková veselá kopa, na ní je vidět, že jí život baví, z ničeho si dlouho nedělá vrásky, když se jí chce spát, tak prostě spí, klidně i na výstavě, vlezla si příteli na klín a zařízla to, v tom hluku a šumu  . A tím, že je opravdu žravá, až nepříčetně žravá, tak se lehce motivuje na žrádlo, čili ani ta výchova není tak složitá jak se říká, spíš je občas na škodu velká inteligence, protože o každém povelu přemýšlí a učí se takové ty nežádoucí věci, jako jak si otevřít dveře, skříň... pozoruje jak to udělá člověk, pak se zvedne a jde to zkusit taky  . No a pak taky samozřejmě lovecký pud, ten je u nich hodně silný. Ale pokud je řádně vylítaná a nažraná, tak je hodná a klidná  . Ty chlupy to je peklo no, nejsou tak vidět jako ty labradoří, ale jsou víc zákeřný, z oblečení nejdou dostat a občas se krásně zabodnou do paty  oni maj s těma ohařema fakt hodně společnýho...občas mi přijde, že mluvíš o maďárkovi 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 22. únor 2011, 10:37:48 » |
|
Já myslím, že jsou klidnější, než maďaři  . Sice taky hyperaktivky, kteří musí denně nalítat X kilometrů, ale poté jsou schopní si večer lehnout a spát, co znám maďary, tak ti si pospí hodinu a už zase kraví  no nevim, Kessynka je schopná prospat i půl dne den  jako kraví, když má možnost a odezvu to jo ... když si jí nikdo nevšímá, tak si zaleze a spinká a nebo si hraje sama, pokud toho spánku už bylo fakt dost ... já sem to právě taky slyšela, tohle co řikáš, ale jako fakt to neznám... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 22. únor 2011, 10:40:47 » |
|
no nevim, Kessynka je schopná prospat i půl dne den  jako kraví, když má možnost a odezvu to jo ... když si jí nikdo nevšímá, tak si zaleze a spinká a nebo si hraje sama, pokud toho spánku už bylo fakt dost ... já sem to právě taky slyšela, tohle co řikáš, ale jako fakt to neznám...  Jo? Tak to máš buď zlatíčko, nebo já znám samé magory 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|