Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:53:37 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 8   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Dalmatin  (Přečteno 3740 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« kdy: 21. únor 2011, 09:38:09 »

Jelikož tady žádný jiný není, tak zakládám  Smiley

« Poslední změna: 21. únor 2011, 09:43:10 od Ahsia » Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 21. únor 2011, 21:09:18 »

Ten je ÚŽASNÝ!!!!! Kiss mě se vždycky líbili,tak super že tu je jeden mezi námi.. dřív to byl velkej "bum" když přišel do kin film 101 dalmatinů a teď ho člověk pořádně ani nepotká.Přihoď klído ještě další fotečky.. ráda se pokochám. Smiley
Zaznamenáno

Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21. únor 2011, 22:16:31 »

Děkuju moc, je to fenka  Smiley.
Zaznamenáno
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
*

Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 21. únor 2011, 22:22:53 »

Naše kníračka má kamaráda dalmatina, paní mívala 3, nejstarší pes už umřel, tak už má jen holčičku a klučíčka

Zaznamenáno

yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: 21. únor 2011, 22:32:23 »

Sou sladký.. mě se děsně líbí...
Zaznamenáno

Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21. únor 2011, 22:48:10 »

Jedna spinkací Smiley

Zaznamenáno
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 22. únor 2011, 00:59:25 »

Jelikož tady žádný jiný není, tak zakládám  Smiley

Ta vod včera vyrostla!!
Zaznamenáno
elina
Extra Super pes
**

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 22. únor 2011, 09:41:09 »

je nádherná  Kiss hele původně to byli psi sloužící jako doprovod kočárů že jo?
Zaznamenáno
Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 22. únor 2011, 09:55:23 »

Díky  Smiley
Dalmatin měl více uplatnění, byl psem loveckým, válečným, pohraničním a později i doprovodným psem při jízdě na koních nebo na kočárových spřeženích  Smiley
Zaznamenáno
elina
Extra Super pes
**

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 22. únor 2011, 10:01:25 »

mě se moc líbí (teda ne ty neurotické koule co občas vídám v parku)  Smiley moje nebožka jezevčice měla dalmouše za životního parťáka a vždycky, když viděla tečky, tak se mohla zbláznit radostí  Smiley je to jedno z plemen, který bych časem taky chtěla  Kiss akorát ty bílo/černý zapichovací chlupy jsou peklo  Grin
Zaznamenáno
Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 22. únor 2011, 10:15:03 »

Jj, s tou povahou to mají někdy na štíru, chce to dobře vybírat chovku, po vyrovnaných rodičích a pak taky hodně záleží na přístupu k samotnému psu. Nějaký tvrdý výcvik, křik a nervozita by byl  zabiják. Na ní se musí v klidu a pozitivně, pak vše dělá dobře a s radostí Smiley. A hlavně nezanedbat socializaci a od malička jí učit manipulaci - jsou často citlivý na určité dotyky, třeba přední tlapy - u nás bez problémů, několikrát denně po procházce se myjí nohy. Mě se ta povaha líbí moc, Elsa je taková veselá kopa, na ní je vidět, že jí život baví, z ničeho si dlouho nedělá vrásky, když se jí chce spát, tak prostě spí, klidně i na výstavě, vlezla si příteli na klín a zařízla to, v tom hluku a šumu  Grin. A tím, že je opravdu žravá, až nepříčetně žravá, tak se lehce motivuje na žrádlo, čili ani ta výchova není tak složitá jak se říká, spíš je občas na škodu velká inteligence, protože o každém povelu přemýšlí a učí se takové ty nežádoucí věci, jako jak si otevřít dveře, skříň... pozoruje jak to udělá člověk, pak se zvedne a jde to zkusit taky Cheesy. No a pak taky samozřejmě lovecký pud, ten je u nich hodně silný. Ale pokud je řádně vylítaná a nažraná, tak je hodná a klidná  Grin. Ty chlupy to je peklo no, nejsou tak vidět jako ty labradoří, ale jsou víc zákeřný, z oblečení nejdou dostat a občas se krásně zabodnou do paty  Grin
Zaznamenáno
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 kdy: 22. únor 2011, 10:22:19 »

Jj, s tou povahou to mají někdy na štíru, chce to dobře vybírat chovku, po vyrovnaných rodičích a pak taky hodně záleží na přístupu k samotnému psu. Nějaký tvrdý výcvik, křik a nervozita by byl  zabiják. Na ní se musí v klidu a pozitivně, pak vše dělá dobře a s radostí Smiley. A hlavně nezanedbat socializaci a od malička jí učit manipulaci - jsou často citlivý na určité dotyky, třeba přední tlapy - u nás bez problémů, několikrát denně po procházce se myjí nohy. Mě se ta povaha líbí moc, Elsa je taková veselá kopa, na ní je vidět, že jí život baví, z ničeho si dlouho nedělá vrásky, když se jí chce spát, tak prostě spí, klidně i na výstavě, vlezla si příteli na klín a zařízla to, v tom hluku a šumu  Grin. A tím, že je opravdu žravá, až nepříčetně žravá, tak se lehce motivuje na žrádlo, čili ani ta výchova není tak složitá jak se říká, spíš je občas na škodu velká inteligence, protože o každém povelu přemýšlí a učí se takové ty nežádoucí věci, jako jak si otevřít dveře, skříň... pozoruje jak to udělá člověk, pak se zvedne a jde to zkusit taky Cheesy. No a pak taky samozřejmě lovecký pud, ten je u nich hodně silný. Ale pokud je řádně vylítaná a nažraná, tak je hodná a klidná  Grin. Ty chlupy to je peklo no, nejsou tak vidět jako ty labradoří, ale jsou víc zákeřný, z oblečení nejdou dostat a občas se krásně zabodnou do paty  Grin

oni maj s těma ohařema fakt hodně společnýho...občas mi přijde, že mluvíš o maďárkovi Smiley Smiley
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 22. únor 2011, 10:31:14 »

oni maj s těma ohařema fakt hodně společnýho...občas mi přijde, že mluvíš o maďárkovi Smiley Smiley

Já myslím, že jsou klidnější, než maďaři  Grin. Sice taky hyperaktivky, kteří musí denně nalítat X kilometrů, ale poté jsou schopní si večer lehnout a spát, co znám maďary, tak ti si pospí hodinu a už zase kraví  Grin
Zaznamenáno
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: 22. únor 2011, 10:37:48 »

Já myslím, že jsou klidnější, než maďaři  Grin. Sice taky hyperaktivky, kteří musí denně nalítat X kilometrů, ale poté jsou schopní si večer lehnout a spát, co znám maďary, tak ti si pospí hodinu a už zase kraví  Grin

no nevim, Kessynka je schopná prospat i půl dne den Smiley jako kraví, když má možnost a odezvu to jo ... když si jí nikdo nevšímá, tak si zaleze a spinká a nebo si hraje sama, pokud toho spánku už bylo fakt dost ... já sem to právě taky slyšela, tohle co řikáš, ale jako fakt to neznám... Smiley
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Ahsia
Ultra Super pes

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 22. únor 2011, 10:40:47 »

no nevim, Kessynka je schopná prospat i půl dne den Smiley jako kraví, když má možnost a odezvu to jo ... když si jí nikdo nevšímá, tak si zaleze a spinká a nebo si hraje sama, pokud toho spánku už bylo fakt dost ... já sem to právě taky slyšela, tohle co řikáš, ale jako fakt to neznám... Smiley

Jo? Tak to máš buď zlatíčko, nebo já znám samé magory  Grin
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 8   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!