Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #825 kdy: 26. Leden 2012, 20:24:32 » |
|
Já nemam čas to rozebírat teď podrobně  ... V kostce - je rozdíl, mezi tím tréninkem, kterej popisovala Barunka a tímhle. Ono to jakoby "funguje", chápu, žes to tak dělala proto, že nebyl čas, ale obecně je to podle mě vošemetný, je to takovej "polokontrast" mně přijde. Já tohle dělala mimochodem taky. Našejpovanej košík má ale uplně jinou hodnotu a další problém je ten, že u některejch psů ti nestačí říct NE...no a jim to stačilo, tak proč by to měla přeučovat :-)..každý pes je jiný  Zrovna dneska jsem si vzpomněla, jak jsme řešili tu haltinu v tom asi jiném tématu a utvrdila se v tom, že Jackie nevadí a moc dobře chápe, ten princip, jak se na tom chodí :-). I když ji má, tak si vezme do držky lístečky, klacíčky a je v klidu. Prostě no stress  Ale je jasný, že ne na každého to funguje no..
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #826 kdy: 26. Leden 2012, 20:26:17 » |
|
no a jim to stačilo, tak proč by to měla přeučovat :-)..každý pes je jiný  Zrovna dneska jsem si vzpomněla, jak jsme řešili tu haltinu v tom asi jiném tématu a utvrdila se v tom, že Jackie nevadí a moc dobře chápe, ten princip, jak se na tom chodí :-). I když ji má, tak si vezme do držky lístečky, klacíčky a je v klidu. Prostě no stress  Ale je jasný, že ne na každého to funguje no.. dyk nepsala že by to měla přeučovat ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #827 kdy: 26. Leden 2012, 20:28:48 » |
|
dyk nepsala že by to měla přeučovat ...
já vím, ale přišlo mi, že se ji nepozdával ten systém, jakým to učila :-) Proto jsem psala, že i když to psa naučíš "po svém", může to fungovat :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #828 kdy: 26. Leden 2012, 21:00:10 » |
|
já vím, ale přišlo mi, že se ji nepozdával ten systém, jakým to učila :-) Proto jsem psala, že i když to psa naučíš "po svém", může to fungovat :-)
No, chtěla jsem říct, že prostě, i když něco jakoby funguje, nemusí to bejt to nejlepší. Nejde vůbec o Aishu a o košík... Třeba moje zkušenost - s Mordou jsem začínala "lecjak", prakticky všechno bych teď dělala (a dělám) jinak. Samozřejmě jsem se snažila vyhrát si s motivací, ale neustále jsem jí okřikovala atd... "Fungovalo" to, měla vcelku hezkou poslušnost, všechny ty základní zkoušky na poprvé na výborně, na prvních závodech první místo a bla bla, každej nás chválil jak je to super. A dneska vim, že to fakt super nebylo. Takže mně šlo spíš o to, že mezi těmi dvěma způsoby nácviku je rozdíl, i když je na první pohled výsledek stejnej. S tou ohlávkou je to něco podobnýho, nejde o tu ohlávku, ale o ten systém. Jak psala hezky předtím Bára, je to komplexní záležitost, tahání, lovení, to je problém hodnot. Ne nějaký neposlušnosti.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #829 kdy: 26. Leden 2012, 21:19:54 » |
|
Já nemam čas to rozebírat teď podrobně  ... V kostce - je rozdíl, mezi tím tréninkem, kterej popisovala Barunka a tímhle. Ono to jakoby "funguje", chápu, žes to tak dělala proto, že nebyl čas, ale obecně je to podle mě vošemetný, je to takovej "polokontrast" mně přijde. Já tohle dělala mimochodem taky. Našejpovanej košík má ale uplně jinou hodnotu a další problém je ten, že u některejch psů ti nestačí říct NE... Chňápu no, u nás to fakt byl takový boj s časem, buď riskovat, že se pes otráví nějakým hnusem v době, kdy venčí babička (denně v poledne) a psa pomalu naučit náhubek milovat, nebo to prostě risknout takto a říct si "čím méně to budu řešit, tím méně se to pos..." a ono to naštěstí vyšlo  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #830 kdy: 26. Leden 2012, 21:23:27 » |
|
Chňápu no, u nás to fakt byl takový boj s časem, buď riskovat, že se pes otráví nějakým hnusem v době, kdy venčí babička (denně v poledne) a psa pomalu naučit náhubek milovat, nebo to prostě risknout takto a říct si "čím méně to budu řešit, tím méně se to pos..." a ono to naštěstí vyšlo  . My to chápem.  Jde o to, že pak jsou typy psů, který to nerozdýchaj a jsou z toho problémy viz co psala Rusťákovka. Já jsem ten košík taky potřebovala používat hned, tak hold chodila týden na vodítku bez košíku, než jsem ho našejpovala. Ale to je samozřejmě otázkou priorit, který má každý nastavený jinak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« Odpověď #831 kdy: 26. Leden 2012, 21:32:57 » |
|
My to chápem.  Jde o to, že pak jsou typy psů, který to nerozdýchaj a jsou z toho problémy viz co psala Rusťákovka. Já jsem ten košík taky potřebovala používat hned, tak hold chodila týden na vodítku bez košíku, než jsem ho našejpovala. Ale to je samozřejmě otázkou priorit, který má každý nastavený jinak. Právě chtěla bych to napravit, pomalu na tom děláme, ale jsou to věci s kterými se setkáváme každý den i během toho tréninku no  Jde to těžce. Mám priority jasné, ale bez obojku ven nemůžu. Stejně tak ho nemůžu pustit do bytu s packama od bahna.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #832 kdy: 26. Leden 2012, 21:34:55 » |
|
no a jim to stačilo, tak proč by to měla přeučovat :-)..každý pes je jiný  Zrovna dneska jsem si vzpomněla, jak jsme řešili tu haltinu v tom asi jiném tématu a utvrdila se v tom, že Jackie nevadí a moc dobře chápe, ten princip, jak se na tom chodí :-). I když ji má, tak si vezme do držky lístečky, klacíčky a je v klidu. Prostě no stress  Ale je jasný, že ne na každého to funguje no.. Eště tam byla ta věta s tou hodnotou košíku, to je taky důležitý, i když to vypadá jako podružnost. Právě chtěla bych to napravit, pomalu na tom děláme, ale jsou to věci s kterými se setkáváme každý den i během toho tréninku no  Jde to těžce. Mám priority jasné, ale bez obojku ven nemůžu. Stejně tak ho nemůžu pustit do bytu s packama od bahna. Něco se dá obejít, něco moc ne no.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #833 kdy: 26. Leden 2012, 21:36:11 » |
|
My to chápem.  Jde o to, že pak jsou typy psů, který to nerozdýchaj a jsou z toho problémy viz co psala Rusťákovka. Já jsem ten košík taky potřebovala používat hned, tak hold chodila týden na vodítku bez košíku, než jsem ho našejpovala. Ale to je samozřejmě otázkou priorit, který má každý nastavený jinak. No u mě to nebylo o prioritách, ale o nutnosti  , babičce sežere humus venku i když jí má na vodítku - a ona jí má na vodítku v Praze pořád. Pouštět smí jen Aishu, Elsu ne, protože Elsa na ní z vysoka dlabe, zdrhne od ní na metr, dělá kolem ní kolečka a směje se jí - tohle nezměním, protože prarodiče jsou toho názoru, že pes si může dělat co chce - jsou to takový experti, že když pes usne na chatě dědovi na posteli, tak on místo toho, aby ho kousek odsunul a lehl si vedle něho, tak si vezme bundu a jde si lehnout na gauč  . Mají názor, že když člověk psa cvičí a vychovává, tak ho buzeruje  . Na druhou stranu jsem samozřejmě nesmírně vděčná, že ty pejsky v poledne vezmou a vyvenčí je, jinak by museli být doma bez čůrání skoro 10 hodin. Z toho, ale samozřejmě plyne i to, že občas vše nejde tak jak bych si sama nalajnovala.... Mě je jasné, že ta tvoje/vaše metoda je spolehlivější a dá se praktikovat na všechny psy, každopádně jsem ráda, že v tomto byl můj pes natolik bezproblémový, že se to dalo vyřešit tou mou rychlo akcí a šlape to 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
minik
|
 |
« Odpověď #834 kdy: 27. Leden 2012, 09:25:34 » |
|
Ja bych ten kosik chtela nasejpovat, pac se ani jednomu nelibi. Myslite, ze bych mohla koupit kovovy na trenink a pouzivat ty lehky do MHD? Rozhodne nechci kovovy pouzivat v beznem zivote kvuli jeho neprakticnosti.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #835 kdy: 27. Leden 2012, 09:30:12 » |
|
Ja bych ten kosik chtela nasejpovat, pac se ani jednomu nelibi. Myslite, ze bych mohla koupit kovovy na trenink a pouzivat ty lehky do MHD? Rozhodne nechci kovovy pouzivat v beznem zivote kvuli jeho neprakticnosti.
Já si myslim že jo. Začneš s kovovym a pak přejdeš na nylonový.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
minik
|
 |
« Odpověď #836 kdy: 27. Leden 2012, 09:50:20 » |
|
Já si myslim že jo. Začneš s kovovym a pak přejdeš na nylonový.
Tak to zkusim, jsem zvedava. Krome klece budem ted sejpovat i kosik a postroj  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Hyena
CAC
|
 |
« Odpověď #837 kdy: 24. únor 2012, 21:08:15 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Adéla
|
 |
« Odpověď #838 kdy: 24. únor 2012, 23:50:14 » |
|
Od Wami jsem si teď nechávala dělat tričko se svým psem a plánuji i samolepku 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ WhiteWolf
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #839 kdy: 25. únor 2012, 10:36:53 » |
|
Od Wami jsem si teď nechávala dělat tričko se svým psem a plánuji i samolepku  tys na mě nepočkala s objednávkou?  Já jsem zadala kamarádce tu fotku, aby mi udělala siluetku a chci tam mít Monťáka, akorát jí to trochu trvá 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|