Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:48:51 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 57   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Výcvikový mix - univerzální téma  (Přečteno 16156 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« kdy: 10. únor 2011, 15:44:37 »

Potřebuji Franca naučit, aby mi nekradl disky z ruky a nechňapal pořád po nich když je mám v ruce. Stále se mi to nedaří a já mám stále krvavý ruce Sad Nemohl by jste mi někdo prosím poradit jak na to?
Zaznamenáno

Katkak
Extra Super pes
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 10. únor 2011, 15:49:52 »

Potřebuji Franca naučit, aby mi nekradl disky z ruky a nechňapal pořád po nich když je mám v ruce. Stále se mi to nedaří a já mám stále krvavý ruce Sad Nemohl by jste mi někdo prosím poradit jak na to?
No, když jen tak jdeme, tak mi stačí jí to cca každou půl minutu zakazovat, ale při házení s tím bojujem taky
Zaznamenáno

Barushka
Dogus Suprus
*

Ferďásek vocásek

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. únor 2011, 15:59:34 »

Ferda to taky dělá.. Teda jen během házení, když pak už jdem pryč, tak nesmí, jinak mi to úplně nevadí, jsem ráda, že je do toho tolik zapálenej, ale je pravda, že krvavý ruce z toho nemam a když chci aby byl chvíli v klidu, tak ho posadim nebo položim - to docela funguje, ale u něj je potřeba dávat bacha aby ho to neodradilo nebo nezprudilo..

Takže možná co zkusit stejnou fintu, jako když chceš aby ti je nosil - když nebude "v klidu" nepoletí další disk a házet se prostě nebude nebo disky uklidíš a půjde se zase domu..?
Zaznamenáno

"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
J.Werich
Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 10. únor 2011, 19:15:32 »

co ho nějak uklidnit? nebo prostě zkoušet ruzné povely, aby věděl, že  musí vnímat i když máš v ruce disky? Takhle to dělám s Jackie, naučila jsem ji, že musí být schopná dělat i jiné věci než hltat talíř. Takže občas prostě musí udělat třeba otočky nebo další věci a až pak ji to hodím....
Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 10. únor 2011, 19:39:30 »

Jde o to, jak to člověk chce postavit (nakolik psa uklidnit a tím pádem jaký si vymyslí kritéria). Pokud je fakt magornej (takže se dá sklidňovat dost), tak bych neházela, dokud bude magořit, skákat, dorážet, kousat atd. Dala bych si disk na prsa (aby ho nemohl zachytit) a (bez povelu) čekala. Za zklidnění hodit. Cílem by bylo jen to "nedorážení". 
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 10. únor 2011, 22:11:19 »

Přesně... A jakmile se uklidní tak hodit... Klidně celou dobu mlčet, neřikat žádný "neskákej, nekousej, nech toho...nic" a jen odměňovat házením a trestat neházením. Líp se to řekne než udělá, ale jakmile to pes pochopí, tak to prostě chápe a dělá a nemusíš mu k tomu nic řikat.
Zaznamenáno

Katkak
Extra Super pes
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 10. únor 2011, 22:16:22 »

Jde o to, jak to člověk chce postavit (nakolik psa uklidnit a tím pádem jaký si vymyslí kritéria). Pokud je fakt magornej (takže se dá sklidňovat dost), tak bych neházela, dokud bude magořit, skákat, dorážet, kousat atd. Dala bych si disk na prsa (aby ho nemohl zachytit) a (bez povelu) čekala. Za zklidnění hodit. Cílem by bylo jen to "nedorážení". 
Ta poloha disku je celkem individuální, chce to vyzkoušet, co platí víc. Já třeba musim mít disky v ruce volně podél těla. Jakmile se je snažim mít někde nahoře, tak naopak skáče a většinou nestíhám zareagovat, protože okamžik výskoku je neodhadnutelnej
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 10. únor 2011, 22:22:41 »

Ta poloha disku je celkem individuální, chce to vyzkoušet, co platí víc. Já třeba musim mít disky v ruce volně podél těla. Jakmile se je snažim mít někde nahoře, tak naopak skáče a většinou nestíhám zareagovat, protože okamžik výskoku je neodhadnutelnej

No nesmí mít šanci se k němu dostat prostě.
Zaznamenáno

Barushka
Dogus Suprus
*

Ferďásek vocásek

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. únor 2011, 22:38:25 »

To mi příjde docela logický.. Čim vejš to člověk dá, tim vejš bude pes skákat a víc se o to bude snažit, i když nebude mít šanci se k tomu dostat, tak to bude určitě zdlouhavější výcvik, než když se disk dá tam, kde to psa nebude tolik "dráždit", minimálně v začátku nácviku toho klidu..
Zaznamenáno

"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
J.Werich
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 10. únor 2011, 22:41:51 »

Pokud můžeš mít ruce s diskem podél těla a pes ti na to neútočí, tak je to ok. Ale pokud pes chňape i do rukou jen disk vidí, tak musí bejt prostě jinak (=nedosažitelnej pro něj, dokud se neuklidní). Jinak to nemůže fungovat.

Zaznamenáno

Katkak
Extra Super pes
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: 10. únor 2011, 22:57:18 »

Pokud můžeš mít ruce s diskem podél těla a pes ti na to neútočí, tak je to ok. Ale pokud pes chňape i do rukou jen disk vidí, tak musí bejt prostě jinak (=nedosažitelnej pro něj, dokud se neuklidní). Jinak to nemůže fungovat.

Ona mi po nich chňape kdykoliv, ale je pro mě snazší jí to znemožnit, když je mám dole  Smiley
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 10. únor 2011, 23:04:52 »

Ona mi po nich chňape kdykoliv, ale je pro mě snazší jí to znemožnit, když je mám dole  Smiley

A jak jí to znemožňuješ? U toho způsobu jak sem popsala jde právě o to, že tomu psovi jakoby nic neděláš, nic mu neříkáš, neokřikuješ ho, nesundaváš ho, nešaháš na něj. Prostě počkáš, až mu docvakne, že musí jakoby sám aktivně přestat. Samozřejmě že disk nedržim kousek od jeho čumáku a neuhejbám s nim před výskokama (proto jsem psala o tom náručí, ale neni to samozřejmě podmínka). Jde jen o to držet ho tak, aby psovi jeho snažení dostat se k disku bylo k ničemu. Až zjistí, že to nikam nevede, začne teprve přemejšlet, co musí udělat, aby disk dostal.
Zaznamenáno

Katkak
Extra Super pes
**

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: 10. únor 2011, 23:15:54 »

A jak jí to znemožňuješ? U toho způsobu jak sem popsala jde právě o to, že tomu psovi jakoby nic neděláš, nic mu neříkáš, neokřikuješ ho, nesundaváš ho, nešaháš na něj. Prostě počkáš, až mu docvakne, že musí jakoby sám aktivně přestat. Samozřejmě že disk nedržim kousek od jeho čumáku a neuhejbám s nim před výskokama (proto jsem psala o tom náručí, ale neni to samozřejmě podmínka). Jde jen o to držet ho tak, aby psovi jeho snažení dostat se k disku bylo k ničemu. Až zjistí, že to nikam nevede, začne teprve přemejšlet, co musí udělat, aby disk dostal.
Já teda uhejbám a normálně jí to zakazuju. Kdybych neměla vůbec reagovat, tak bych musela vylízt na strom, protože mi ten disk je schopná sebrat, i když ho držim nad hlavou. A zuby a drápy kdekoliv nejsou moc příjemný  Smiley
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 10. únor 2011, 23:18:46 »

Já teda uhejbám a normálně jí to zakazuju. Kdybych neměla vůbec reagovat, tak bych musela vylízt na strom, protože mi ten disk je schopná sebrat, i když ho držim nad hlavou. A zuby a drápy kdekoliv nejsou moc příjemný  Smiley

Aha, tak to je jinej způsob.
Zaznamenáno

Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: 11. únor 2011, 07:45:31 »

U něj se nebojím jakéhokoliv zakazování, povelování apod., u něj se odrazení od disků fakt nebojím Smiley
U povelů je blbé to, že on si i lehne a je v klidu, nebo sedne a je v klidu - to mu problém nedělá - ale tohle pak nejde dělat při tréninku v sestavě apod.. Na place na závodech je zase pak magornej. Proto závody házíme zatím za hlavu chci na tomhle pracovat nejlépe bez povelů.
To jak píše Barushka, Radecha a Goofy tuším..... vyzkoušíme, jen nevím zda to vydržím - myslím tím teď ty seštípaný a okousaný ruce, který budou znemožňovat to chycení disku.
Další věc jsou obrany - když se zastavím a nic nedělám, vyštěkává mě.
Trochu se mi to teď začalo tlouct.
« Poslední změna: 11. únor 2011, 07:49:53 od Pavla+RaF » Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 57   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!