Ahojky,
mám dva pejsky a jsem z Mníšku, kde veterina sice je, ale jen poskrovnu vybavená. Poradili by jste mi nějakou dobrou veterinu na Praze 5? A jaký máte názor na veterinární nemocnici ve Stodůlkách a jejího majitele MVDr. Duchka?
Díky moc za odpověď
Katka
Ahoj, moc sem nepřispívám, ale na tohle musím reagovat. Nechci vůbec psát, že klinika je špatná a někomu nutit svůj názor, napíši jen poznatek ze zkušenosti.
Data:
štěně boxera - fena
věk - 5 měsíců (tenkrát), nyní 1,5 roku
příznaky - alergie
Byl jsem odkázán na tuto kliniku jako na jednu z nejlepších v Praze se specializovaným oddělením na kožní problémy, potažmo alergické příznaky.
Do té doby jsme jen tlumili svědivost kortikoidy, na naší klinice dělali kožní testy a kultivace. Čekali na to, až Shari bude rok a budou moci udělat krevní testy. Nicméně jsme se rozhodli zkusit štěstí jinde, protože na naší klinice neměli příliš zkušeností s alergiemi jako takovými.
Na kliniku jsme se objednali (jo, jen tak mimochodem ..... když jsi objednaná na 13:00, tak tě skutečně vyzvou ke vstupu ve 13:00, i když tam třeba už 30 minut sedí s nohama na stole .... to jen pro informaci, že nemá cenu chodit dříve) a absolvovali první vyšetření s tím, že jsem jim podal všechny dostupné informace.
Rozhodli se pro okamžité krevní a kožní testy. Kortikody a její nedostatečný věk = irelevantní výsledek, ze kterého pramenilo, že v podstatě žádný typ alergie nemá a že to musí být něco jiného (vůbec se nezmiňuji o tom, že nás tahle sranda s krevními testy stála 4 tisíce a že po odběru krve jsem všichni vypadali jak řezníci na jatkách). Tím "něco jiného" myslela doktorka cokoli jiného a že na to musíme přijít sami a že ona už neví. Mezítím jsme si u nich vyzvedli všemožné přípravky do uší, šampóny, mastičky a atd..
Když jsme se dostali do rukou skutečným odborníkům a předali jim všechny dokumenty, dívali se na nás jak na blázny. Nehledě na to, že se klinika zakryla tím, že k věku Shari napsali 5 let namísto 5 měsíců. Tenkrát jsem si myslel, že šlo jen o omyl, ale tak to asi úplně nebylo.
Když byl Shari rok, udělali jsme krevní testy znova a v podstatě je alergická úplně na vše, potraviny včetně rýže a ryby, kterou nám na klinice ve Stodůlkách ordinovali, protože to je dietní jídlo a to by jí mohlo pomoci, roztoče, blechy, plíseň, pyl, tráva atd..
Nebudu nikoho převědčovat o své pravdě, ale ..... prostě je to tak, jak jsem napsal.