yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 26. Květen 2007, 16:10:26 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 02. červen 2007, 08:34:43 » |
|
No ještě že se jí nic nestalo,lepší je mít uršitě na vodítku u frekventovanějších silnicích člověk je pak jistější,nikdy neví co pejsek může udělat i když je sebevíc vycvičený.No snad se mi to povede,jak jsem už psala u mé předešlé fenky jsem vodítko používala jen výmečně.A taky bych nechtěla připoutat psa na celý život k vodítku.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
connectingboy
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 17. červen 2007, 12:11:21 » |
|
Tak já se chci také přidat. Máme 2 měsíční štěně bígla - fenku. Je naprosto úžasná, chodím s ní zásadně bez vodítka. Chodí krásně u nohy, rozumí si se psy a hlavně je krásně přivolatelná a to i od psů se kterými si zrovna hraje. Vím je malá, ale to jak si na sebe psa člověk zafixuje je jen a jen na něm. Bígl je lovec a stejně jako další lovecká plemena nemá o nic větší tendenci utíkat. To že o něm kolují informace, že zdrhá třeba na 2 dny je pouze chyba ve výchově páníčka. Znám 3 lidi co mají bígla v bytě, všichni jsou z Prahy a nestalo se jim, že by někdy někam utekl. Je nutný se mu věnovat a řádně cvičit fixaci a přivolání, cvičák bych řekl, že je nutností! Jinak jsou to nádherní a milí pejsci, kteří za odměnu udělají vše! R.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 18. červen 2007, 08:32:40 » |
|
No právě na cvičák,s ním chodit nebudu,tady poblíš nikde není.Tak doufám,že se mi ho povede dobře vycvičit i bez cvičáku.S výcvikem psa už skušenosti mám.Měla jsem fenku a ta mě poslouchala dá se říct na slovo,jen ve stáří už se jí moc poslouchat nechtělo,ale to jsem brala,že už byla stará.Tak doufám,že to zvládnu po druhé i když je to loveký plemeno.Ale strach z toho krapet mám.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Vít Gregor
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 18. červen 2007, 22:10:07 » |
|
No právě na cvičák,s ním chodit nebudu,tady poblíš nikde není...
V jine diskusi jsi psala ze jsi z Jihlavy - tak jestli muzu poradit, asi pred 14 dny jsem byl v Jihlave respektive v Malem Beranove na cvicaku a co jsem videl maj to tam moc pekny. Rozhodne to nebyl jen cvicak pro sluzebni plemena, to uz jsem tam videl vic agilitaku. Odkaz na cvicak nemam ale jmenuje se to "Kynologicke cviciste Jihlava - Helenin".
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 22. červen 2007, 08:11:59 » |
|
Jojo jsem z Jihlavy.Tak to jsem o tom vůbec nevěděla,že je v Heleníně cvičák.Tak to díky za radu.To se tam určitě zajdu mrknout,ale myslím,že se to dá zvládnout i bet cvičáku,myslíš že ne??
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 22. červen 2007, 09:17:07 » |
|
Myslim si,že rozhodně neni od věci tam párkrát zajít. Už jen třeba pro rady. Kolikrát se mi stalo,že mi na cvičák přišli lidi, s tim, že nic nepotřebujou vysvětlovat apod. Když jsem pak viděla jak s pejskem zacházej a kolik dělaj chyb... Tim samozřejmě nemyslim, že bys dělala něco špatně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 22. červen 2007, 17:01:37 » |
|
jojo v pohodě jsem ráda za každou radu,sice jsem už pejska měla,takže s výcvikem už zkušenosti mám,ale každý pejsek je jiný a určitě by jsi našla i chyby u mě...jak se říká nikdo není dokonalí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 24. červen 2007, 12:35:04 » |
|
Ahojky lidičky. mám doma téměř 3 měsíční bíglici. Je to zlato ale máme občas krizové dny. Třeba jeden tejden nás opravdu doháněla k šílenství. Neposlouchala, všude čůrala na schvál a tak. No ale je to ted poklad. Snažíme se učit přivolání ale moc se nedaří takže už se těšim na cvičák. Nojo je to takovej kočko pes. Má svou hlavu jak kočka ale občas jí i něco naučim. Spíš proti její vůli  Jinak vám držim palečky at bíglíci poslouchaj a dělaj vám radost.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 24. červen 2007, 12:48:39 » |
|
Když to tak všechno čtu,začínám mít teda obavy,aby se mi jí podařilo dobře vycvičit, datum se blíží kdy pro ní jedeme,vím že lehké to nebude,ale doufám že mé zkušenosti s výcvikem v mynulosti snad aspoň trochu pomůžou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 06. červenec 2007, 09:39:41 » |
|
Tak už mám tu malou potrvůrku doma. je uplně super.A musím teda říct že je moc šikovná už od prvního dne doma neudělala ani jednu loužičku,v noci mě pravidelně budila po 2,5hodinách "na čůrání" to jsem fakt nečekala.Energie má stále dost a to se mi líbí,i když rozkouše nějakou tu bačkoru.-Beagl je super plemeno a vím že litovat rozhodnutí nebudu,i když mi to spousta lidí vymlouvalo
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 17. červenec 2007, 17:33:43 » |
|
tak to sem ráda že se takhle daří. ten cvičák bych určitě zkusila už kvůli socializaci. u nás sou asi jen 2 štěnda jinak staří psi který na ni nemaj náladu. Na cvičáku prostě pozná i štěnda a hlavně pejsky se kterejma se nevídá každý den. ted máme taky problém se cvičákem takže budem muset dojíždět docela daleko a asi tak měsíc bez auta takže děsný. Jinak connecting boy určitě svuj názor na přivolání přehodnotil po našem setkání na cvičáku. píšeš že je odvolatelná od psů  když se ty naše dvě potvory do sebe pustili tak my sme tam jen stáli a volali a volali a volali. no nenechala se vyrušit ani jedna 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 03. Srpen 2007, 17:18:22 » |
|
Tak na cvičáku jsme tedy byli,a je to docela síla,myslím tím jako že se to vášně hodí,nedokázala jsem si to představit.Ale myslím že proběhne pár návštěv a pak už to s přítelem zvládnemmyslím sami. A jak jde u tebe cvičení?? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 04. Srpen 2007, 13:08:44 » |
|
No tak my sme nakonec začali cvičit doma. Žádný cvičák který je dostupný i MHD nemá o prázdninách otevřeno. Niki je šikovná sedni lehni dej pac a takový blbiny jí děsně bavjej ale na to přivolání na cvičák prostě musíme to fakt nezvládnu. Je teda fakt že mi připadá že víc jak na tonu hlasu to závisí na tom co máš v ruce. Niki se vždy zastaví když jí volam počká si co vytáhnu a pak se rozmyslí. Vždy když najdu něco pro co si příde i od psů tak jí to za týden přestane zajímat. No je to zážitek. Potvora mi dává pěkně zabrat
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 13. Srpen 2007, 13:20:55 » |
|
No tak my sme nakonec začali cvičit doma. Žádný cvičák který je dostupný i MHD nemá o prázdninách otevřeno. Niki je šikovná sedni lehni dej pac a takový blbiny jí děsně bavjej ale na to přivolání na cvičák prostě musíme to fakt nezvládnu. Je teda fakt že mi připadá že víc jak na tonu hlasu to závisí na tom co máš v ruce. Niki se vždy zastaví když jí volam počká si co vytáhnu a pak se rozmyslí. Vždy když najdu něco pro co si příde i od psů tak jí to za týden přestane zajímat. No je to zážitek. Potvora mi dává pěkně zabrat
Tak myslím že beagl když nechce tak prostě nechce ,Na cvičák už nechodím,zatím se mi podařilo jí naučit sedni,ale to občas s obtížema,zůstaň to umí skvěle a když jdu venku bez vodítka tak na zavolání přiběhne,občas jí to chvilku trvá než si očuchá nějakou tu kytku,alejinak dobrý,jen když jdou nějaký lidi tak to ne..to se ještě bude muset trénovat.A kolik že je tý tvý beaglici??teda teď nevím ale myslím že jsi říkala že máš fenku.  Jinak jsem se chtěla zaptat jak naučit aby na vodítku netahala??Kromě těch obojků s ostnama a s el.šokama..ty používat nechci.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|