zdena hlistova
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 02. Květen 2005, 16:08:30 » |
|
Na výstavu 30.04. do Leťnan si od nás (Igneus) přijeli tři pejskové pro posouzení a Ayleenn a Albaron na zkušenou. Nejúspěšnější, byl nejen z důvodů kvalit, ale hlavně plnému nasazení páníčka Dana (běhal jako čert) Asman (Samík)- V2. Adonai (Toník) a náš Argon ( Argonaut kosmonaut) V. Normální mafie. Na dalších výstavách budou vždy nějací naši psíci a fenečky. Jsem radostná a pyšná.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Michaela
Strážný Pes
Třída vítězů
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 03. Květen 2005, 19:24:12 » |
|
Kdo byl v neděli na RR bonitaci v Bráníku a může poreferovat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
EXNEROVA JANA
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 24. únor 2006, 02:34:24 » |
|
AHOJ,MAM RR 5MESICU,RADI BYSME CHODILY NA CVICAK,PORADI MI NEKDO,JSME Z OD.VODY,DIKY. [  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
hannashtazie
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 16. červen 2006, 09:51:47 » |
|
Ahoj Jančo, chodila jsem se svým ridgebackem do Kobylis a mohu je doporučit. http://www.zkokobylisy.estranky.cz/Hannahstazie
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Zuzka
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 25. Srpen 2006, 18:08:49 » |
|
Ahoj, jedete na výstavu do Svojanova?[  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barčidlo
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 05. Září 2006, 12:36:12 » |
|
Zdravím všechny, jsem tu nováček, tak jen zkouším, jak to tu funguje  Máme doma 10týdenní holčičku ridgebacka. Zkoušíme jí učit čistotnosit už třetí týden. (brali jsme ji v sedmém týdnu) a holka moc dobře chápe že, když se jí chce doma a nikdo tam není, musí jít na plínku, ale přesto se jí tam někdy prostě nechce. Když se jí chce, jde na plínku. Nedokážu si to vysvětlit, dobře ví, že tam je její místo pro případ nouze ale přesto si někdy zaběhne ulevit na lino či na koberec...za každé vykonání potřeby venku dostane pamlsek a oooobrovskou pochvalu-takže pokaždé když je venku se vyprázdní. Ale doma jí trochu pokáráme a ona ví že je to špatně...ale nedaří se nám to pokaždé. Za každou radu moooc děkuji a mějte pěkný den!! Barča[  ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Megapes
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 12. Září 2006, 12:00:25 » |
|
Ahoj Barčo,
s čuráním v 10 týdnech si nedělej starosti. Ona to nedělá naschvál a ani to ještě nemůže fyzicky vždycky stihnout na plínku. Před rokem jsem si pořizovala štěně německé dogy a připadalo mi, že se snad bytu bez loužiček nedočkáme. Já jsem teda neučila na plínku, přijde mi, že to psa akorát mate, cílem je naučit psa čůrat venku, takže jsem žádné domácí místo nezařizovala. Po každém probuzení štěnátka jsem nebyla líná běhat ven, a to i v noci, tři patra po schodech :-). A když se vyčůrala, tak veliká pochvala. Pokud začala čůrat doma a byla jsem u toho, tak jsem ji pokárala a opět vyběhla ven. Po nějaké době to pochopí každý pejsek a pak už stačí jen trpělivost, než fyzicky vydrží třeba celou dobu, co jsme byli v práci. To se nám podařilo asi v 5 měsících. Taky je dobré při vyběhnutí ven dát štěněti nějaký povel, jako třeba Udělej loužičku, hodí se mi to i teď, když se třeba vracíme domů, člověk dá povel a pejsek se ještě vyčůrá, i když se mu úplně nechce. Držíme palce Hanka
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barčidlo
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 13. Září 2006, 10:37:36 » |
|
Ahoj Haní! Moc děkuju za nápovědu a za názor :)Musim říct, že mam doma chytrou holčinu-každý den se to zlepšuje a ted vždycky když se jí chce ven, sedne si na plínu a kouká na mě. Občas si i zakňučí. A plínka se nám už blíží pomalu ale jistě před venkovní dveře  . Dělá mi to radost. No to máte pěkně vzrostlého hafíka  N.dogy jsou překrásné, ale když nějakou vidim, klidim se z pole  Jsou to obři Ještě mě trápí jedna věc a to je okusování lidských částí těla  , nejraději se vrhá po hlavě, (vlasy,krk,obličej) a ruce? Ty bere jako tlamu sobě rovnou. Když řeknu fuj, zareaguje, ale pořád a pořád,když je rozjívená nezná meze dokud jí nesklidníme....asi je to normální-vím, štěně. Ale třeba dostanu zase tip  Moc děkuji za názory a připomínky a užívejte si krásných slunných dnů![8D]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ota
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #24 kdy: 14. Září 2006, 14:25:55 » |
|
Ahoj, mám doma bezmála půlročního ridgebacka. Co se týče loužiček a hovínek, vše jsme zvládli již někdy mezi 3-4 měsícem, noviny ani plenu jsem taky nepoužíval, prostě jsem to z parket za nesouhlasného mručení uklidil a venku vždy hodně chválil a ládoval piškotama  S tím okusováním rukou nohou a já nevím čeho všeho ještě co má člověk na sobě jsme si taky dost užili, někdy jsem byl poškrábanej jak od kočky. Náš Hugo měl opravdu hodně ostré jehličky,,,když už mi ale jeho okusovací mánie příliš lezla na nervy tak jsem na pejska zkrátka houknul a chvíli ho přidržel při zemi a to byl pro něj jasný signál, že se má asi tak na 10 min zklidnit,,,,,:))))) Chce to zkrátka hlavně hodně trpělivosti a neházet flintu do žita,,,RR je inteligentní pes, který se hodně učí pozorováním a časem se sám přizpůsobí tomu, co jeho páníčkovi příliš nevoní nebo naopak co má rád. Psa trestám naprosto minimálně a jde spíš o negativní ton v hlase,,,,,především ale mohutně chválím, kdykoliv pes udělá něco žádoucího,,,,tomu odpovídá i spotřeba piškotků  ))) Měj se a hezky a at se pejskovi daří Ota www.gitonga.wz.czOriginál vložil barcidloAhoj Haní! Moc děkuju za nápovědu a za názor :)Musim říct, že mam doma chytrou holčinu-každý den se to zlepšuje a ted vždycky když se jí chce ven, sedne si na plínu a kouká na mě. Občas si i zakňučí. A plínka se nám už blíží pomalu ale jistě před venkovní dveře  . Dělá mi to radost. No to máte pěkně vzrostlého hafíka  N.dogy jsou překrásné, ale když nějakou vidim, klidim se z pole  Jsou to obři Ještě mě trápí jedna věc a to je okusování lidských částí těla  , nejraději se vrhá po hlavě, (vlasy,krk,obličej) a ruce? Ty bere jako tlamu sobě rovnou. Když řeknu fuj, zareaguje, ale pořád a pořád,když je rozjívená nezná meze dokud jí nesklidníme....asi je to normální-vím, štěně. Ale třeba dostanu zase tip  Moc děkuji za názory a připomínky a užívejte si krásných slunných dnů![8D]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barčidlo
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 15. Září 2006, 06:03:22 » |
|
ahoj všichni. Jsem překvapená, že tu někdo opravdu odpovídá:) Mile samozřejmě  Tak to jsem ráda, že nemám jediného ridgebacka, který má takovéto zlozvyky...Ale musim říct, že opravdu den ode dne se vše lepší. U nás je jediné slovíčko, které opravdu funguje na 100% při všech nežádoucích situacích:) FUJ! - to je jistota  Je moc inteligentní, za měsíc co ji máme doma ví kam má jít, když se řekne místečko,umí sedni,vyskočit si na kolena pro piškot:) Máme také velikou spotřebu piškotů, ale říkám si jestli to nevadí??? Nejde to třeba extrémně na tloušťku? Dávám jí psí piškoty-jsou jen nazelenalé, ale vypadají a voní stejně jako ty naše. Dáme jich tak 10 denně. A je potvůrka, jakmile vidí,že si je dávam do kapsy-radostně plní vše co se po ní žádá,vždycky přiběhne atd...ale jak nedostane tak moc zájmu nejeví:( Je to prcek a my ho milujeme...A ještě jeden dotaz? Kdy se cca mění zuby a je to poznat na hafanovi? jestli je nevolnost,zvracení,nechutenství......nevím:) Děkuju moc přeji jako vy mě co nejvíc radostí s nejlepším kamarádem:) Barca
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 15. Září 2006, 12:15:07 » |
|
Kdy se mění zuby poznáš poměrně snadno. Začne je ztrácet (teda ne moc, většinu je spolkne nebo někde vytratí, takže vypadlí zub nejdeš jen náhodou).Taky bude krvácet s dásní (při okusovaní z jiným psem bude možná trochu od krve :-)). Ale hlavně uvidíš, že mu místo jehliček raší pěkné zoubky. Někdy dokonce bude mít vedle sebe starý i nový zub na tom samém místě. Originál vložil barcidloahoj všichni. Jsem překvapená, že tu někdo opravdu odpovídá:) Mile samozřejmě  Tak to jsem ráda, že nemám jediného ridgebacka, který má takovéto zlozvyky...Ale musim říct, že opravdu den ode dne se vše lepší. U nás je jediné slovíčko, které opravdu funguje na 100% při všech nežádoucích situacích:) FUJ! - to je jistota  Je moc inteligentní, za měsíc co ji máme doma ví kam má jít, když se řekne místečko,umí sedni,vyskočit si na kolena pro piškot:) Máme také velikou spotřebu piškotů, ale říkám si jestli to nevadí??? Nejde to třeba extrémně na tloušťku? Dávám jí psí piškoty-jsou jen nazelenalé, ale vypadají a voní stejně jako ty naše. Dáme jich tak 10 denně. A je potvůrka, jakmile vidí,že si je dávam do kapsy-radostně plní vše co se po ní žádá,vždycky přiběhne atd...ale jak nedostane tak moc zájmu nejeví:( Je to prcek a my ho milujeme...A ještě jeden dotaz? Kdy se cca mění zuby a je to poznat na hafanovi? jestli je nevolnost,zvracení,nechutenství......nevím:) Děkuju moc přeji jako vy mě co nejvíc radostí s nejlepším kamarádem:) Barca
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ota
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #27 kdy: 15. Září 2006, 12:24:48 » |
|
Já to s piškotkama moc neřeším, kupuju na tržnici piškoty kilo za cca 40kč,,,nedávám za odměnu celý,, stačí i pulka nebo prostě kousky co se mi rozlámou v kapse,,,:) Pes má hodně pohybu a z těch pár piškotu za odměnu ztloustnout ani nemůže  Ota www.gitonga.wz.cz
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barčidlo
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 18. Září 2006, 10:07:58 » |
|
Ahoj všem! Děkuju za odpovědi! Piškoty lámu na půl nebo na čtvrt,celý je ještě docela velký  O víkendu se ulomil kousek zubu, trhla mi za rukáv při výskoku a kus zoubku mi zůstal na bundě  Ale neni z toho nějaká špatná, půlka jí tam zůstala.Dáte mi někdo ještě tip kolik průměrně má vážit ve třech měsících? To bude za týden. Všichni mi říkaj že je hubená, že má vidět žebra, ale i velicí psi mají vidět žebra. Myslim že je to úděl majitelů ridgebacků, že dostávají neustále napomenutí že mají hubeného psa...dostává Eukanubu puppy large breed 360g denně ve třech dávkách. Chutná jí neustále. Snědla by i celý pitel. Váží 9,5kg -dnes 12týdnů. Vim, že je to asi individuální u každého psa, ale doufám, že váha neni extrémně mimo normal:) děkuji a mějte se pěkně!! Kdyby někdo napsal nějaký příspěvěk o svém ridgebackovi-přečtu si ráda  Barča
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ota
Třída mladých

|
 |
« Odpověď #29 kdy: 20. Září 2006, 18:55:21 » |
|
To moc dobře znám,,,když se jdu se štěndem projít, vyrojí se okolo mne nebývalé množství psích "odborníků" ....a zaručených rad o výživě jsem si vyslechl už taky dost,,,především o tom, jak je můj Hugo hubenej Štěně velkého plemene nemá být mohutné, ideál je štíhlost. Má růst pomalu, nejdřív se musí vyvinout kostra, větší osvalení přijde později. Pokud ho budeš překrmovat, je možné, že v dospělosti bude mít problém s klouby. Vždyt všechny diety pro "large breed puppy" jsou založeny na nižším obsahu tuku a bílkovin,,právě proto aby štěně nezačalo rychle mohutnět  Podle mne se nedá říct kolik má štěně v tom kterem věku vážit,,,každé štěně je jiné, je jinak zatěžované, má jiný režim, je jinak krmeno. Já krmím Huga především granulemi, na každým pytli je orientační dávkování a podle toho jak se mi zdá jak vypadá mu bud přidám anebo uberu,,,časem na to přijdeš sama. Pokud budeš mít pochybnosti,,,zeptej se u veterináře nebo zajed na návštěvu k chovateli a poptej se,,,měl by ti poradit  Jen tak orientačně,,,,Hugo má předpoklad být po tatínkovi větší,,,,ted je mu přesně půl roku a váží bezmála 30kg a rozhodně se nedá říct, že je tlustý ani hubený prostě akorát,,,,a žebra mu taky koukaj  ))) Ota www.gitonga.wz.cz
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|