Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:18:38 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 44 45 [46]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Aport  (Přečteno 47801 krát)
0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Pohlaví: Ženské

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #675 kdy: 07. Listopad 2011, 14:55:00 »

My tam jezdíme pravidelně už 3 roky, ale na semináře ne. On Roman Pecár cvičí (nejen) podle Ščučky, takže to co se dozvím na semináři od Ščučky se dozvím (většinou) i na normálním výcvikovém víkendu od Romana.

Jojo, vím... Mě právě zajímá ta teoretická část, tak tam možná zajedu, ještě uvidím, jak moc budu stíhat.
Zaznamenáno
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #676 kdy: 07. Listopad 2011, 14:55:54 »

Na jeden den to nemá smysl. Má to rozkouskovaný po jednotlivých fázích. Přišla by jsi o nějaké a nenavazovalo by ti to.
Já ani nekoukala kdy a za kolik to je.
Navíc je to tam na štíru s noclehem a jezdit každej den tam a zpět je taky blbost.

Já minule právě jela tam a zpátky do Phy oba dny a byl to masakr  Undecided zas nevím, jestli časově dám celý víkend...
Zaznamenáno
DjustClown
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #677 kdy: 07. Listopad 2011, 16:35:59 »

Jestli se odhodlám, tak se podělím, ale raděj bych ho zkusila naklikat a zkusit to tak. Já to plánuju úplně stejně, spíš mě zajímaly ty teoretické věci okolo a metoda, podle jaké pojede.

Uvažuju i o "výletu" na jeden den - nepřidal by se někdo?  Wink

No, já to s tím klikáním zkusím, už delší dobu o tom uvažuju jako o možnosti,jak mít ten aport spolehlivej,když vydám pokyn. Já bych potřebovala teoreticky vyposlechnout tu čát o nechuti k aportu. JInak kdybys chtěla kompletní výsledky hovawartů z neděle, tak se mrkni na stránky klubu, už je tam mají  Wink
Zaznamenáno
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #678 kdy: 07. Listopad 2011, 18:12:38 »

No, já to s tím klikáním zkusím, už delší dobu o tom uvažuju jako o možnosti,jak mít ten aport spolehlivej,když vydám pokyn. Já bych potřebovala teoreticky vyposlechnout tu čát o nechuti k aportu. JInak kdybys chtěla kompletní výsledky hovawartů z neděle, tak se mrkni na stránky klubu, už je tam mají  Wink

Jo?Huh? Mrknu, mrknu...  Wink
Zaznamenáno
Paayaa
Vítěz dne (BOD)

Nelly *10.1.2007

Zobrazit profil
« Odpověď #679 kdy: 07. Listopad 2011, 18:13:31 »

Jo?Huh? Mrknu, mrknu...  Wink

Špatnej první smajlík - vytvořil se mi sám od sebe ze tří otazníčků  Grin
Zaznamenáno
leva233
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #680 kdy: 15. Listopad 2011, 08:47:04 »

Pokud člověk na psa s nechutí aportovat použije nuceňák, přitom třeba pes neni moc pevnej v nervech (nemluvim o konkrétním psu, i když tu nuceňáky zazněly ale nikoho z vás neznám), je to samozřejmě kravina a ničeho kloudnýho tim nedosáhne. Jsou ale i metody, který můžeš v klidu provozovat i s nervóznějšim psem a nemusíš tolika řešit jeho psychický možnosti (krom únavy a načasování soustředění). Zrovna proto píšu o psu svym, který si nikdy s ničím nehraje, nikdy nemá zájem o hračky, zázrak je, když si venku vezme klacek aspoň na chvilku, když vůbec o nějake předmět projeví zájem. Nemá to v sobě, do huby brát nechtěla celej život krom jídla vůbec nic. Koneckonců jí znáš. Přesto, bez jakékoli psychické újmy mohla nacvičit aport tak, že jsme za něj dostali pochvalu i od pani Součkový na závodech, že je to aport moc pěknej a radostnej a bez překusování. Neni dobrý jít proti přirozenosti psa, ale brát do huby umí každej pes, každej tvor, kterej tu hubu má, jen je nutný se ke kýženýmu výsledku dostat tak, aby to bylo příjemný a bezva pro obě strany. Ustrašenýho psa taky nenecháš schovat před bouřkou, donutíš ho zjistit, že se neděje nic, ale musíš to balancovat, abys psa nedostal do paniky a nepodělal ještě víc, než už poděláno bylo. Stejně tak můžeš balancovat ten nácvik aportu - kdy trošku zatlačit, jestli vůbec, kde to nechat na přirozený chuti, jakej projev odměnit, kde vůbec začít. Od tý chvíle, co vím, že to jde i mému psovi, pracujem cíleně na používání čumáku a práci s ním, aby si vše možný oťukala. Nosem, čumákem, zubama. Tím uleví i sama sobě, že může používat krom jiných částí těla i nos, čumák, zuby.
Koneckonců proto se učej i kousky z dogdancingu a jiných odvětví, taky to pro psa neni přirozený, ale je toho schopen a když mu to dobře vysvětlíš a podáš, bude tančit jak travolta.

Tak tohle mě hodně zaujalo, kde hledat člověka, který pomůže najít tu správnou cestu?
Zaznamenáno
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #681 kdy: 06. Březen 2012, 15:09:44 »

http://www.youtube.com/watch?v=QqLU-o7N7Kw&feature=related
Zaznamenáno
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #682 kdy: 17. Duben 2012, 07:38:59 »

http://www.novinky.cz/koktejl/264935-nadseny-kacer-aportuje-pantofle-uplne-jako-pes.html
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 44 45 [46]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!