iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 30. Září 2007, 13:05:40 » |
|
Nam jdou všechny takový ty kraviny jako plazení se, překulení a tak. to jí děsně baví ale aby měla 100% přivolání k tomu se moje dáma nesníží. Madam je trošku na zabití. Občas. Teda skoro denně  Ale já na ní jednou vyzraju
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 09. Leden 2008, 17:38:13 » |
|
Vlastně se divím, že to tu ještě není, takový zásadní cvik! Jak říkával můj bejvalej cvičitel, aport - pro někoho ta nejlehčí a pro jiného nejtěžší věc na světě 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 09. Leden 2008, 17:46:24 » |
|
Dneska mně (Mordičce) přišla počtou nová aportovací činka od Gappaye, tak sme ji cvičně třikrát odhodila, a docela úspěch.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 09. Leden 2008, 17:55:14 » |
|
Takže doma nám to šlo opravdu dobře-odhodim uzel, Goofy k němu běží, popadne ho, já řeknu přines, on jako že jo. Chystá se proběhnout kolem mě (jeden z jeho úhybnejch manévrů), chytnu ho za aport a taháme se  Párkrát jsme to zopákli a dobrý, šlo nám to, jen musím mít hbitý ruce. Venku jsme nezkoušeli, pač je tam strašná ledovka a oba jsme byli rádi, že sotva jdeme...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 09. Leden 2008, 17:55:38 » |
|
Goofy - Výměnný obchod u nás funguje tak, že jakmile ví, že mám jinou věc, kterou možná budu házet, tak tu první okamžitě pustí a pádí ke mě. Takže při prvním pokusu to je dobrý, to ještě neví, že mám věci dvě, první přinese, ukážu mu druhou a on tu první pustí. Jenže když házim druhou věc, tak k ní sice doběhne, zvedne a chystá se ke mě, ale pak si vzpomene, že mám ještě něco v ruce, tak to pustí a peláší bez toho...
Vono nejde kopírovat z tématu do tématu...
Ale já s tímhle taky nemám dobrou zkušenost, i když někomu to funguje bezvadně. Když je pes moc natěšenej a má to přinášení málo zažitý, tak dělá přesně tohle (teda myslím že je to tím). Já ji zpočátku, když to chytila, jenom zavolala a utíkala jsem od ní. Jednou jsem zkoušela ten výměnnej obchod (idea je taková, že pes má bejt tak okouzlenej tím druhým předmětem, na který ho lákáš, že zapomene, že něco v tlamě drží a jenom hypnotizuje to druhý, zatímco ty ho odvedeš, posadíš apod.) a taky mi to hned vyplivla, takže pro nás to nejni. To už spíš piškot, ale balónek je pro nás opravdu silný kafe.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 09. Leden 2008, 17:58:45 » |
|
Takže doma nám to šlo opravdu dobře-odhodim uzel, Goofy k němu běží, popadne ho, já řeknu přines, on jako že jo. Chystá se proběhnout kolem mě (jeden z jeho úhybnejch manévrů), chytnu ho za aport a taháme se  Párkrát jsme to zopákli a dobrý, šlo nám to, jen musím mít hbitý ruce. Venku jsme nezkoušeli, pač je tam strašná ledovka a oba jsme byli rádi, že sotva jdeme... No, přesně tohle sem myslela. A ta dlouhá šňůra je dobrá právě na tohle - když tě chce oběhnout. Škubnu a řeknu Ke mně Aport, a přitáhnu ho. A pak se s ním o to potahám...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 09. Leden 2008, 18:04:39 » |
|
Goofy - No, ale ten balónek ti stejně nosí, ne? I když nedáváš povely. Mně jde právě spíš o to, aby mi tu věc nosil a mohl se tak vyběhat. Takhle totiž když vezmu ven míček, kterej nechci ztratit, tak pořád chodim po louce a hledám ho. Aportování s předsedáváním budu učit až později, teď pořádně ani nevim jak to má vypadat...
Jo, nosí, protože to má hozený jakoby do legrace, že balónek je sranda a tahání. Teda nosí až na povel (Podej mi to), jinak s ním běhá dokola v takovejch těch kruzích, hází si s ním a je v sedmym nebi. Ti to předvedu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 09. Leden 2008, 18:16:50 » |
|
No, přesně tohle sem myslela. A ta dlouhá šňůra je dobrá právě na tohle - když tě chce oběhnout. Škubnu a řeknu Ke mně Aport, a přitáhnu ho. A pak se s ním o to potahám...
Jasný rozumím  Ještě mě napadlo, někde jsem taky četla, že když pes běží k aportu a chytne ho, tak zavolat ke mně! a až když běží, tak říct ten povel aport nebo přines. To nám taky nefunguje, protože na ke mně! to Goofy pustí a jde ke mně... On je na tohle fakt trubka, takže řikám radši jen přines. Vezmu na něj prostě tu šňůru, když už s ní máme takový dobrý zkušenosti 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 09. Leden 2008, 18:24:43 » |
|
To je asi pes od psa, jako s tím výměnným obchodem (kterej mimochodem docela úspěšně používám u žraní odpadků - řeknu Fuj a Hele co mám a ukážu balónek a hned to pustí a letí se balónkovat).
Já jí činku ukážu, a uhybám s ní, aby jí jako chtěla, pak ji chytnu za obojek, párkrát s tím máchnu naprázdno a hodim to. Za pár vteřin řeknu Aport! vona pro to vyrazí, chytí to a já začnu couvat. Teď sme ve fázi, kdy couvám, ona jde za mnou a drží to, já říkám To je dobře aport, šikovná, občas to chytnu a cloumám s tím ze strany na stranu (údajně pro pevnější stisk) nebo ke mně a od sebe (normální tahání). Pak to zas pustím, couvám, chválím, a nakonec při tom tahání řeknu Pusť a vezmu jí to. Uf!!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 09. Leden 2008, 19:26:32 » |
|
Tak tenhle návod je super! Dělám to trochu podobně (teda jen ne s činkou, ale se vším), ale drobný chybky tam mám. To by v tom byl čert abychom to s Goofym nedotáhli až do dokonalého konce 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 09. Leden 2008, 21:47:57 » |
|
Sme se vlastně přes šňůru tak ňák seznámili... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 09. Leden 2008, 22:19:03 » |
|
A co parforsní aport?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 09. Leden 2008, 22:20:59 » |
|
A co parforsní aport?
Proč, když má zájem?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 09. Leden 2008, 22:31:24 » |
|
No tak ten jsem tu už někde řešila s Rosiou,ale nedaří se mi to Kerri naučit..nebaví jí to..klaci během procházky zbírá a nosí,ale jak jí mám něco hodit nezajímá jí to? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 09. Leden 2008, 23:26:13 » |
|
Radecha:Tak tady je téma který jsem zakládala o aportu. ;)už kdysi dávno.. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|