Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:14:41 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 46   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Aport  (Přečteno 47801 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
iwule
Dogus Suprus
*

Pohlaví: Ženské

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: 30. Září 2007, 13:05:40 »

Nam jdou všechny takový ty kraviny jako plazení se, překulení a tak. to jí děsně baví ale aby měla 100% přivolání k tomu se moje dáma nesníží. Madam je trošku na zabití. Občas. Teda skoro denně  Grin Ale já na ní jednou vyzraju
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 09. Leden 2008, 17:38:13 »

Vlastně se divím, že to tu ještě není, takový zásadní cvik!
Jak říkával můj bejvalej cvičitel, aport - pro někoho ta nejlehčí a pro jiného nejtěžší věc na světě  Wink
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 09. Leden 2008, 17:46:24 »

Dneska mně (Mordičce) přišla počtou nová aportovací činka od Gappaye, tak sme ji cvičně třikrát odhodila, a docela úspěch.
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 09. Leden 2008, 17:55:14 »

Takže doma nám to šlo opravdu dobře-odhodim uzel, Goofy k němu běží, popadne ho, já řeknu přines, on jako že jo. Chystá se proběhnout kolem mě (jeden z jeho úhybnejch manévrů), chytnu ho za aport a taháme se  Wink Párkrát jsme to zopákli a dobrý, šlo nám to, jen musím mít hbitý ruce. Venku jsme nezkoušeli, pač je tam strašná ledovka a oba jsme byli rádi, že sotva jdeme...
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 09. Leden 2008, 17:55:38 »

Goofy - Výměnný obchod u nás funguje tak, že jakmile ví, že mám jinou věc, kterou možná budu házet, tak tu první okamžitě pustí a pádí ke mě. Takže při prvním pokusu to je dobrý, to ještě neví, že mám věci dvě, první přinese, ukážu mu druhou a on tu první pustí. Jenže když házim druhou věc, tak k ní sice doběhne, zvedne a chystá se ke mě, ale pak si vzpomene, že mám ještě něco v ruce, tak to pustí a peláší bez toho...

Vono nejde kopírovat z tématu do tématu...

Ale já s tímhle taky nemám dobrou zkušenost, i když někomu to funguje bezvadně. Když je pes moc natěšenej a má to přinášení málo zažitý, tak dělá přesně tohle (teda myslím že je to tím).
Já ji zpočátku, když to chytila, jenom zavolala a utíkala jsem od ní. Jednou jsem zkoušela ten výměnnej obchod (idea je taková, že pes má bejt tak okouzlenej tím druhým předmětem, na který ho lákáš, že zapomene, že něco v tlamě drží a jenom hypnotizuje to druhý, zatímco ty ho odvedeš, posadíš apod.) a taky mi to hned vyplivla, takže pro nás to nejni. To už spíš piškot, ale balónek je pro nás opravdu silný kafe.
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 09. Leden 2008, 17:58:45 »

Takže doma nám to šlo opravdu dobře-odhodim uzel, Goofy k němu běží, popadne ho, já řeknu přines, on jako že jo. Chystá se proběhnout kolem mě (jeden z jeho úhybnejch manévrů), chytnu ho za aport a taháme se  Wink Párkrát jsme to zopákli a dobrý, šlo nám to, jen musím mít hbitý ruce. Venku jsme nezkoušeli, pač je tam strašná ledovka a oba jsme byli rádi, že sotva jdeme...

No, přesně tohle sem myslela.
A ta dlouhá šňůra je dobrá právě na tohle - když tě chce oběhnout. Škubnu a řeknu Ke mně Aport, a přitáhnu ho. A pak se s ním o to potahám...
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 09. Leden 2008, 18:04:39 »

Goofy - No, ale ten balónek ti stejně nosí, ne? I když nedáváš povely. Mně jde právě spíš o to, aby mi tu věc nosil a mohl se tak vyběhat. Takhle totiž když vezmu ven míček, kterej nechci ztratit, tak pořád chodim po louce a hledám ho. Aportování s předsedáváním budu učit až později, teď pořádně ani nevim jak to má vypadat...

Jo, nosí, protože to má hozený jakoby do legrace, že balónek je sranda a tahání. Teda nosí až na povel (Podej mi to), jinak s ním běhá dokola v takovejch těch kruzích, hází si s ním a je v sedmym nebi. Ti to předvedu.
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 09. Leden 2008, 18:16:50 »

No, přesně tohle sem myslela.
A ta dlouhá šňůra je dobrá právě na tohle - když tě chce oběhnout. Škubnu a řeknu Ke mně Aport, a přitáhnu ho. A pak se s ním o to potahám...
Jasný rozumím  Smiley
Ještě mě napadlo, někde jsem taky četla, že když pes běží k aportu a chytne ho, tak zavolat ke mně! a až když běží, tak říct ten povel aport nebo přines. To nám taky nefunguje, protože na ke mně! to Goofy pustí a jde ke mně... On je na tohle fakt trubka, takže řikám radši jen přines.
Vezmu na něj prostě tu šňůru, když už s ní máme takový dobrý zkušenosti  Grin Grin Grin
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 09. Leden 2008, 18:24:43 »

To je asi pes od psa, jako s tím výměnným obchodem (kterej mimochodem docela úspěšně používám u žraní odpadků - řeknu Fuj a Hele co mám a ukážu balónek a hned to pustí a letí se balónkovat).

Já jí činku ukážu, a uhybám s ní, aby jí jako chtěla, pak ji chytnu za obojek, párkrát s tím máchnu naprázdno a hodim to. Za pár vteřin řeknu Aport! vona pro to vyrazí, chytí to a já začnu couvat. Teď sme ve fázi, kdy couvám, ona jde za mnou a drží to, já říkám To je dobře aport, šikovná, občas to chytnu a cloumám s tím ze strany na stranu (údajně pro pevnější stisk) nebo ke mně a od sebe (normální tahání). Pak to zas pustím, couvám, chválím, a nakonec při tom tahání řeknu Pusť a vezmu jí to. Uf!!
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 09. Leden 2008, 19:26:32 »

Tak tenhle návod je super! Dělám to trochu podobně (teda jen ne s činkou, ale se vším), ale drobný chybky tam mám. To by v tom byl čert abychom to s Goofym nedotáhli až do dokonalého konce Smiley
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 09. Leden 2008, 21:47:57 »

Vezmu na něj prostě tu šňůru, když už s ní máme takový dobrý zkušenosti  Grin Grin Grin

Sme se vlastně přes šňůru tak ňák seznámili... Wink
Zaznamenáno

greenangel
Host
« Odpověď #26 kdy: 09. Leden 2008, 22:19:03 »

A co parforsní aport?
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 09. Leden 2008, 22:20:59 »

A co parforsní aport?

Proč, když má zájem?
Zaznamenáno

yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #28 kdy: 09. Leden 2008, 22:31:24 »

No tak ten jsem tu už někde řešila s Rosiou,ale nedaří se mi to Kerri naučit..nebaví jí to..klaci během procházky zbírá a nosí,ale jak jí mám něco hodit nezajímá jí to? Undecided
Zaznamenáno

yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 kdy: 09. Leden 2008, 23:26:13 »

Radecha:Tak tady je téma který jsem zakládala o aportu. ;)už kdysi dávno.. Grin
Zaznamenáno

Stran: 1 [2] 3 4 ... 46   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!