Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:07:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 3 4 [5]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: smečka v bytě, nové štěně  (Přečteno 1972 krát)
0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #60 kdy: 10. říjen 2011, 09:03:28 »

Já Ti řeknu jen to, aby sis třetí psici k čubám nepořizovala. A štěně už vůbec ne. Věř Barunce. Jestli je rozdíl mezi jedním a dvěma psama, pak rozdíl mezi dvěma a třema a   n a v í c   dvěma dospělejma a štěnětem je sakra velkej. A časově už vůbec nemluvim, nejen proto, že za rok dva začnou starší dámy stárnout a zpomalej se a štěně naopak doroste a bude muset vyvíjet nejvíc aktivity.
Já byla s psama doma skoro 20 let a měla jsem i více než tři psy po mnoho let a bylo to vážně docela náročný, i když to byl můj život. Zvládla jsem to v pohodě i s psama a dítětem, ale říkám, NIC jinýho jsem nedělala, abych se tedy mohla psům věnovat skutečně tak, jak jsem chtěla. Prostě nepořizuj. Buď ráda, že spolu čuby vycházej, že jsou v pohodě, i když to zpočátku nevypadalo a že jsou zdravý, že si užíváte a nechť Vám to vydrží co nejdýl.
Za pár let si zkoriguj svoje fyzický možnosti a pak můžeš zase pokračovat.
Co se týče pořízení štěněte ke starýmu psovi, jo, může to bejt geriavit, ale taky to může bejt velkej průser, záleží na tom, jakej pes je a hlavně, jaký stařecký zdravotní problémy a vrtochy na něj přicházej. Osobně jsem měla spíše zkušenosti kladný při pořízení štěněte malýho plemene k velkýmu stařečkovi a to zvlášť, když se jednalo o "oživení" pejska z páru, který osiřel.
Co se týče Tvýho dotazu alá kdy zasáhnout, když zasáhnout při smečkových dohadech,záleží na tom, o jakýho psa jde, oč vůbec jde, jak je na tom pes psychicky, co má za sebou, jaký má zkušenosti, kde má práh vzrušivosti a spoustu a tak dál. Jsou situace, kdy je nutno zakročit razantně a jsou i takový, že už ani po zákroku není další společný soužití možný. Navíc, to Ti tu lidi, co psy dlouhodobě chovaj vícero pohromadě dlouhá léta, potvrdí, někdy je kámen úrazu právě věk, kdy štěně doroste do dospělosti a dožene stařečka dosud dominujícího a pak dojde k velmi razantní změně, která může bejt až fatální. V tom případě je rozhodující většinou jen jedno - jak dalece jsi úspěšnej a zkušenej vůdce smečky.
Toť můj názor. Kiss
« Poslední změna: 10. říjen 2011, 10:11:18 od petrb » Zaznamenáno
Ahsia
Ultra Super pes

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 10. říjen 2011, 09:32:09 »

Já tedy neznám pejsky ani vaše životní podmínky, ale musím souhlasit, měla jsem jednoho psa, pak jsem si pořídila štěně. Rozdíl tam samozřejmě je, ale dá se to v pohodě zvládnout i v jedné osobě. Pak jsem si našla přítele se psem a najednou máme ty psy tři, jestli byl rozdíl jeden x dva, tak oproti dva x tři byl opravdu minimální. Hodně hraje roli i to jaký pejskové jsou. Moje starší fenka je naprosto v pohodě a bezproblémová, ale mladá fenka potřebuje ještě spoustu pozornosti a aktivit, je hyperaktivní, prostě mladá. Přítelova fenka má pro mě "výchovné" mezery, čili pokud je mám na starosti všechny tři sama, tak rozvrhnout čas tak, aby všechny dostaly tolik pozornosti, kolik si zaslouží je občas hodně náročné, protože "pracovat" se musí s oběma mladšíma Smiley. A nemyslím si, že je hloupost pořizovat štěně ke staršímu psu, já pořídila štěně k pěti leté feně a bylo to tak akorát. Prcek jí vrátil do dětských let a vyhrají si spolu jak štěňata Smiley. Zatím co přítelova fenka je věkově mezi těmito dvěma a kdyby byla starší, nezlobila bych se Smiley. Btw žádné konflikty mezi nimi nevznikaly a nevznikají, psí smečku "vede" nejstarší fenka, která je přirozenou autoritou pro obě. Věkově jsou rok a půl, tři a půl, pět a půl.
Zaznamenáno
Adéla
Třída šampionů

Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #62 kdy: 10. říjen 2011, 16:48:29 »

Když jsem si pořídila druhého psa, prvnímu byly 3 roky a bylo to v pohodě, jak od sebe nejsou daleko, starší mladému stačil, vpodstatě mi to přišlo ve dvou psech dost podobné jako v jednom. Letos jsem pořizovala štěně, dědkům je skoro 12 a 8,5 roku, přičemž ten osmi letý se zdrav. problémama (přišly až po pořízení štěněte) a je to děsnej záhul! A to pracuju doma, jsem pánem svého času! Štěně je temperamentní a já jsem byla dosud zvyklá na dědky, kteří většinu dne prospí. 3 najednou je venčit skoro nemůžu. Díky Bohu, že jsme se přestěhovali na vesnici a naštěstí mi s nima strašně pomáhá maminka. Opravdu 3 psi jsou něco naprosto jiného než psi dva :-)
Zaznamenáno

SZ WhiteWolf
Stran: 1 ... 3 4 [5]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!