Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:06:29 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: smečka v bytě, nové štěně  (Přečteno 1972 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
lenprov
Ultra Super pes

Pohlaví: Ženské

.

Zobrazit profil
« kdy: 30. Srpen 2010, 14:50:06 »

máte typ na nějaké dobré četení zabývající se přírůstkem štěněte do smečky (případně matka a ponechání štěněte) ?
nebo nějaké rady
třeba už v tom jak krmit, jestli dominatnejšímu psovi (což ej ted samozřejmě matka) položit misku na zem první, pak štěněti
jestli zasahovat když se spolu perou, nebo je nechat..
jak často /zda-li psy oddělovat od sebe ať už jen na procházky či doma..

bud zkušenosti (kterých tu má řada z vás spousty) nebo nějaký dobrý link na netu, či knížku.. ?
Zaznamenáno

Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 30. Srpen 2010, 16:42:14 »

máte typ na nějaké dobré četení zabývající se přírůstkem štěněte do smečky (případně matka a ponechání štěněte) ?
nebo nějaké rady
třeba už v tom jak krmit, jestli dominatnejšímu psovi (což ej ted samozřejmě matka) položit misku na zem první, pak štěněti
jestli zasahovat když se spolu perou, nebo je nechat..
jak často /zda-li psy oddělovat od sebe ať už jen na procházky či doma..

bud zkušenosti (kterých tu má řada z vás spousty) nebo nějaký dobrý link na netu, či knížku.. ?

o literatuře nevim...
...misky bych dávala oboum nastejno...nedělala bych v nich rozdíl dominantníxsubmisivní z mojeho pohledu, přistupovala bych k oboum stejně, protože ten dominantní ve smečce jsem prostě já...aspoň tak nějak si to myslim já, že by to mělo být...navíc štěně žere častěji než dospělý pes...
...hry bych nechávala dojít do tý míry, aby to byla ještě hra a ne šikana ze strany staršího/mladšího psa, praní ve smyslu že se fakt už rubou, bych rozhodně netolerovala ani jednomu...
...jak oddělovat doma popravdě nevim, asi bych je nechávala společně, sem tam ven na procházky a třeba na cvičák bych se je snažila brát odděleně, aby se štěně nestalo závyslé na matce/dospělym a bylo pro něj pak problém fungovat venku samo...

myslim si ale, že nejlepší budou zkušenosti ostatních... Smiley
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
lenprov
Ultra Super pes

.

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30. Srpen 2010, 18:24:45 »

o literatuře nevim...
...misky bych dávala oboum nastejno...nedělala bych v nich rozdíl dominantníxsubmisivní z mojeho pohledu, přistupovala bych k oboum stejně, protože ten dominantní ve smečce jsem prostě já...aspoň tak nějak si to myslim já, že by to mělo být...navíc štěně žere častěji než dospělý pes...
...hry bych nechávala dojít do tý míry, aby to byla ještě hra a ne šikana ze strany staršího/mladšího psa, praní ve smyslu že se fakt už rubou, bych rozhodně netolerovala ani jednomu...
...jak oddělovat doma popravdě nevim, asi bych je nechávala společně, sem tam ven na procházky a třeba na cvičák bych se je snažila brát odděleně, aby se štěně nestalo závyslé na matce/dospělym a bylo pro něj pak problém fungovat venku samo...

myslim si ale, že nejlepší budou zkušenosti ostatních... Smiley
pravě že dnes jsem je brala ven odděleně aby nebyl basty zavislej na jackie - jackie venkus amozrejme bez nej v pohode a basty hotovej dokud jsem nevytahla pamlsek a nezacali jsme trenovat privolani..

jinak ty hry - prijde mi dost tezky to oddelit - najit tu miru - treba dnes pri hre, kdyz se okusovali se basty zahakl zoubkem jackine do oka a trosku ji to natrhl - bylo to fakt nechtene ale ta se na nej pak vrhla, protoze ji to bolelo a sly ji z toho asi tri kapky krve.. tak jsem na ni zarvala, prestala, bastik brecel a ona ho sla olizovat ze teda jako dobry..
ale nevim, jestli je dobre, ze jsem na ni zarvala, nebo jsem je mela nechat? co kdyz se jim tohle stane az tady nebudu..
a misky oboum na jedno dat nejde, pac  nejedi hned vedle sebe, ale za rohem, aby malej nebehal mame do misky.. takze treba ted nevim, jestli polozit misku malemu, dojit za roh, polozit mame, nebo naopak, nebo to stridat.. nekde jsem cetla ze naopak by se vlastne mel ,,podporovat" ten dominatnejsi  pes - ne ze ho budu uznavat, ale ze budu respektovat jejich postaveni/hierarchii, kterou si sami utvorili - to v praxi - prvni misku polozim jackie a hned na to bastikovi.
tak ja nevim, s timhle fakt zkusenosti nemam a extra clanky jsem zatim nenasla
Zaznamenáno

Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 31. Srpen 2010, 09:22:52 »

Tak já přispěje troškou do mlýna:)
Nevím, zda moje praktiky jsou správné, ale u mě fungujou:)
Takže s tím žrádlem - jak říkala Lenka, dávám jim to najednou. ( ale je pravda, že první to položím Sunny a pak Jackie, ale to jen proto, jelikož Sunny je blíž k místu, kde žrádlo dávám. Žerou spolu, odděluje je jen pelech.
S tím venčením. Já vždy psy, co jsem měla, tak jsem venčila společně. Vím, že plno lidí říká, že by se měli procházky rozdělovat atd, ale mě to takhle funguje. I na cvičáky  je beru společně, cvičí jedna a druhá čeká a a pak obráceně. A funguje mi to.Příjde mi, že se tím učí trpělivosti. A když jsem měla třeba Sunny na víkend samotnou bez Jackie, tak byla uplně v pohodě. Nehledala ji,ba naopak si užívala toho, že mě má ted chvilku pro sebe. Stejně tak to má Jackie. Doma dokáží taky čekat samotný, i jedna bez druhý. Což mi taky přijde, že je dobrý. A to jsem je to nějak extra neučila. Hodně mi v tom pomohl tábor. Když jsme trénovali  brzo ráno, tak jsem prostě sebrala jen Jackie a Sunny jsem nechala doma spát, ven šla jen čurat a uplně bezproblému.
A s tím praním/hraním. Jackie je na Sunny strašně trpělivá. Ale když to prostě Sunny občas přežene (víc ji kousne nebo tak), tak se prostě po ni ožene a já ji nechám. Vím, že ji neublíží, jen ji dá výstrahu, že tohle už bylo moc. No a pak si zase znovu normálně hrají Smiley
Takže tak:) Třeba si z toho něco vezmeš:)
Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
lenprov
Ultra Super pes

.

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31. Srpen 2010, 12:12:33 »

Tak já přispěje troškou do mlýna:)

jj, děkuju
Zaznamenáno

Šimona
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01. Září 2010, 09:38:09 »

Psy krmím na ráz- položím misky a pak dám povolení se na ně vrhnout. Ven chodím společně, doma odděluju jen při hárání. Hierarchii smečky nechávám na psech, leda kdyby to bylo fakt patologické něco řeším.
Fenu bych nechala vychovávat podle jejich instinktů. Sára byla na štěňata docela hustá, ale naučila je kde jsou meze a že když po nich vyjede, maj se podřídit a budou mít klid  Wink
Zaznamenáno

Šimona
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 02. Září 2010, 12:19:24 »

Psy krmím na ráz- položím misky a pak dám povolení se na ně vrhnout. Ven chodím společně, doma odděluju jen při hárání. Hierarchii smečky nechávám na psech, leda kdyby to bylo fakt patologické něco řeším.
Fenu bych nechala vychovávat podle jejich instinktů. Sára byla na štěňata docela hustá, ale naučila je kde jsou meze a že když po nich vyjede, maj se podřídit a budou mít klid  Wink

Mám to a vidím to stejně.
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02. Září 2010, 12:33:29 »

Já jsem teda zastánce je hodně oddělovat, na procházky chodit často zvlášť, cvičit úplně zvlášť, pes se pak líp naváže na mě a ne na druhýho psa a dokáže i samostatněji přemejšlet. Sama jsem to dělala málo...na Bábě je to hodně znát. Snažím se i teď venčit je občas zvlášť a oběma to hrozně prospívá - Goofy si toho hrozně váží a Bába už neni taková prdelka. Jinak i doma jsem je učila zůstávat samotný (jako i jeden bez druhýho, bez nás je to samozřejmost) a Goofy s tim samozřejmě problém nemá, ale jakmile to občas s Bábou neprocvičíme tak pak je z toho úplně vykolejená. Podle mě čím víc člověk tomu psovi umožní bejt "jedináček" tím je pes na něj víc navázanej, líp se s ním pracuje a líp se řešej případný problémy. Jinak tím samozřejmě nepopírám výhody toho mít psy dva Smiley
Zaznamenáno

greenangel
Host
« Odpověď #8 kdy: 02. Září 2010, 12:41:11 »

Já jsem teda zastánce je hodně oddělovat, na procházky chodit často zvlášť, cvičit úplně zvlášť, pes se pak líp naváže na mě a ne na druhýho psa a dokáže i samostatněji přemejšlet. Sama jsem to dělala málo...na Bábě je to hodně znát. Snažím se i teď venčit je občas zvlášť a oběma to hrozně prospívá - Goofy si toho hrozně váží a Bába už neni taková prdelka. Jinak i doma jsem je učila zůstávat samotný (jako i jeden bez druhýho, bez nás je to samozřejmost) a Goofy s tim samozřejmě problém nemá, ale jakmile to občas s Bábou neprocvičíme tak pak je z toho úplně vykolejená. Podle mě čím víc člověk tomu psovi umožní bejt "jedináček" tím je pes na něj víc navázanej, líp se s ním pracuje a líp se řešej případný problémy. Jinak tím samozřejmě nepopírám výhody toho mít psy dva Smiley
Jednoznačnej souhlas.
Zaznamenáno
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02. Září 2010, 12:41:59 »

A jedí víceméně najednou, jen jednu misku (a to Goofíčkovu) pokládám na zem dřív - ani nevim proč, maj to tak naučený. Bába by Goofymu pak šla užírat (dožere asi o deset minut dřív  Grin), tak jí to zakazuju. Stejně tak jí zakazuju okusovat a prudit ho víc než je třeba (to jsem měla dělat už od začátku kdy bylo jasný, že si jí srovná jen když mu opravdu bolestivě ublíží)...což je teda běh na dlouhou trať, protože on si o to občas fakt řiká Roll Eyes

Tím že je to dvoupohlavní smečka tak nějaký dominantnosti řešit nemusim, ale i tak pokud jeden úplně nesmyslně prudí druhýho tak ho okřiknu. Pokud se pruděj v mezích normálnosti tak je nechávám Grin
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 02. Září 2010, 12:46:13 »

S tímhle souhlasim, čekala sem, až to napíšeš, abych to nemusela vypisovat Grin... krmení dělám jinak (můžou žrát až na povel, předtim dělám pár cviků).
Zaznamenáno

Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 02. Září 2010, 12:48:45 »

S tímhle souhlasim, čekala sem, až to napíšeš, abych to nemusela vypisovat Grin... krmení dělám jinak (můžou žrát až na povel, předtim dělám pár cviků).
Já jen občas procvičím s Bábou aby počkala než jí řeknu, ale to jen aby to uměla kdybych to někdy potřebovala...jinak ne, většinou na nějkaý cvičení už nemám náladu.
Zaznamenáno

greenangel
Host
« Odpověď #12 kdy: 02. Září 2010, 12:50:41 »

krmení dělám jinak (můžou žrát až na povel, předtim dělám pár cviků).
Tohle mi prijde jako zbytecna buzerace. To nedelam. Max jim dam sedni aby mi nevyrazily misky z rukou. Smiley
Zaznamenáno
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: 02. Září 2010, 12:53:02 »

Já Franca taky brala hodně zvlášť když byl menší, ale bylo to tím, že jsem s ním jezdila cvičit na Hafbo a Rusty zůstával doma. Jinak dělají všechno spolu (venčení, žraní, apod.) a nemyslím, že je v tom nějaký problém. Jedí oba naráz, vedle sebe a hned jak jim mysky dám. Přes týden pravidelně ránoa  večer, o víkendech dle zátěže a programnu. Na výcvikáči např. dostane Franco na poslušnosti a na stopě své denní dávky granclí. Rusty normálně pak do misky.
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 02. Září 2010, 12:57:10 »

Tohle mi prijde jako zbytecna buzerace. To nedelam. Max jim dam sedni aby mi nevyrazily misky z rukou. Smiley

To mně právě zase přijde jako skvělej nácvik sebeovládání. Dám misku na zem a udělám jeden dva cviky, nebo jen fokus třeba. Skákání naopak řešim bez povelování, prostě když bláznily (než sem to začla dělat), tak sem s vrátila a počkala, až se uklidněj. Samozřejmě nadšený jsou, ale kontrolujou se. A u Báči vidim hroznej pokrok, ta se napřed fakt nedokázala soustředit, když měla misku na zemi, a strašně se lepší Smiley.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 5   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!