Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:05:13 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 16   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: 100%ní syrová strava  (Přečteno 4308 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: 31. Srpen 2010, 07:13:47 »

Stando, ty si vážně myslíš že to, že si zrovna tvůj pes vezme jenom tolik kolik chce spočívá v tom že žere syrový?

jééé, to je dobrý Grin Grin
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 31. Srpen 2010, 09:20:10 »

jako bába by se přežrala až by umřela, to jsem si jistá. U Goofyho by záleželo na tom, co mu dám, ten by zas možná klidně hlady umřel s miskou plnou masa Roll Eyes Už ty šelmy nejsou co bejvaly  Grin
Zaznamenáno

Lupešová
CACIB
**

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 31. Srpen 2010, 09:39:52 »

jako bába by se přežrala až by umřela, to jsem si jistá. U Goofyho by záleželo na tom, co mu dám, ten by zas možná klidně hlady umřel s miskou plnou masa Roll Eyes Už ty šelmy nejsou co bejvaly  Grin

to víš, pes divoký je holt pes divoký...
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 31. Srpen 2010, 10:20:39 »

radeško, věřím, že u vařené je problém s přecpáváním ikdyž, že až tak velký, že může dokonce uhynout jsem teda netušil...

ale u syrové stravy opravdu tento problémek neexistuje, občas jí dám větší flák masa (třeba nemám čas naporcovat, obalená velká kost apod.) než je třeba. vždy z toho ují svoji dávku, zbytek nechá, vrčí (ale nechá si ji klíďo vzít) a chce si ho někam zašít... nemá prostě v hlavě "ohoblovaný" receptory k navazování neurotransmiterů používáním příliš silných stimulantů (vařená strava, cukr, sůl) a tak jí k pocitu sytosti stačí i ta malá dávka syrové stravy...

Možná že některej pes to tak má, tomu věřim. Ale bohužel vím, že ne každej... Ale spíš sem to vždycky přisuzovala systému krmení (dávkování žrádla, motivace žrádlem - pes je vlastně cíleně učenej mít pořád o žrádlo zájem) než konkrétnímu typu krmiva. Věřím tomu, že pes, kterej by byl krmenej třeba aj granclema v adlibitním množství (systémově, dlouhodobě), se jima nepřežere, pes ve výcviku s potravní motivací skoro zaručeně jo. Ale pokud dáš psovi z ničeho nic třeba kejtu z jelena (viděla jsem na vlastní oči), tak je schopen se jí přežrat až k totální zácpě vyžadující chirurgii, tam nehraje rozdíl, jestli je syrová nebo pečená (hraje z hlediska trávení kostí třeba, to samozřejmě, ale ne v tom, že syrový by sežral jen adekvátní porci a pečenou celou), esi mi někdo rozumí. Nepopírám, že pes krmenej od malička syrově to může mít jinak, ale zároveň neznám žádnýho, kterej by to tak měl.
Zaznamenáno

Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 31. Srpen 2010, 10:27:56 »

Možná že některej pes to tak má, tomu věřim. Ale bohužel vím, že ne každej... Ale spíš sem to vždycky přisuzovala systému krmení (dávkování žrádla, motivace žrádlem - pes je vlastně cíleně učenej mít pořád o žrádlo zájem) než konkrétnímu typu krmiva. Věřím tomu, že pes, kterej by byl krmenej třeba aj granclema v adlibitním množství (systémově, dlouhodobě), se jima nepřežere, pes ve výcviku s potravní motivací skoro zaručeně jo. Ale pokud dáš psovi z ničeho nic třeba kejtu z jelena (viděla jsem na vlastní oči), tak je schopen se jí přežrat až k totální zácpě vyžadující chirurgii, tam nehraje rozdíl, jestli je syrová nebo pečená (hraje z hlediska trávení kostí třeba, to samozřejmě, ale ne v tom, že syrový by sežral jen adekvátní porci a pečenou celou), esi mi někdo rozumí. Nepopírám, že pes krmenej od malička syrově to může mít jinak, ale zároveň neznám žádnýho, kterej by to tak měl.
rozumim a uplně souhlasim...je to logicky podaný
Zaznamenáno

pro SZ lenkarambo
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: 31. Srpen 2010, 12:47:48 »

S tím souhlasím, znám psiska co se narvali půlkou pytle granulí, ne-li i více, když k nim měli přístup. A jeden na to doplatil a zemřel.
Zaznamenáno

Standa Kunc
Třída otevřená

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 01. Září 2010, 05:40:07 »

Možná že některej pes to tak má ... Ale pokud dáš psovi z ničeho nic třeba kejtu z jelena (viděla jsem na vlastní oči), tak je schopen se jí přežrat až k totální zácpě vyžadující chirurgii, tam nehraje rozdíl, jestli je syrová nebo pečená (hraje z hlediska trávení kostí třeba, to samozřejmě, ale ne v tom, že syrový by sežral jen adekvátní porci a pečenou celou), esi mi někdo rozumí. Nepopírám, že pes krmenej od malička syrově to může mít jinak, ale zároveň neznám žádnýho, kterej by to tak měl.
v tomto je právě ten zakopanej pes totiž co to říkám radši muflon  Smiley

pes krmenej od malička syrově
se samozřejmě nepřecpává syrovým až k prasknutí (tak jako i ten lev nechá zbytky lvicím a lvíčatům a nedělá to z lásky :-), díky nezdeformovaným receptorům dojde rychle k navázání dostatku neurotransmiterů (zejména dopaminu) a tudíž vyvolání "libého pocitu" nasycení

pes s předchozím několikaletým vařeným stravováním po absolvování půstu (nemám zkušenost kolik dní u psa, já držel 21denní nic než voda a jsu tady :-)
dojde k vyčištění střev, odplavení zbytků předchozí stravy = nedostatek potravy pro různý "breberky", zlepšení činnosti slinivky
takový pes se nemusí bát syrové stravy co se zdravotních účinků týče, bude pár dní po začátku jezení průjmovat (tělo čistí poslední zbytky), možná je rýma, výtoky z očí, zhoršená srst (tedy veškeré projevy detoxikace, organismus má dostatek enzymů tedy síly k vytlačení letitých usazenin), jakoby "návrat" nemocí potlačených lékama do chronické podoby zpět do akutní (což na pohled bývá horší než ta forma chronická :-) (organismus má dostatek enzymů k např. dokončení chronických zánětů) které po pár dnech odejdou...

nicméně obnova receptorů v hlavě bude delší záležitost takže krmné dávky bude nutno kontrolovat, pes bude zřejmě po nějakou dobu nervóznější (chybějící dopamin) proto podle mne není ani nejlepším řešením najet hned na 100% syrové ale začít postupně to procento zvyšovat...

zvýše zmíněné nemám nikde na psech odpozorované (ale na druhé straně my dostali Bellu ve 3 měsících, z toho poslední měsíc v útulku 100% granule, předtím se možná někde toulala = zbytky na ulicích či smetištích takže suma sumárum byla do 3 měsíců 100% na vařeným), takhle to probíhá u lidí, u psů to bude by řek úplně stejné záleží na délce předchozího stravování vařenou - naša Bella byla při okamžitém najetí na 100% syrového (bez půstu) naprosto bez jakýchkoliv těchto projevů
(zájemcům pošlu mailem knihu od MUDr. Partykové "Léčebné hladovění" (je volně k dostání v knihkupectvích), sem ji nemůžu připojit, má moc kb)
Zaznamenáno
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: 01. Září 2010, 06:39:39 »

To ale mluvíš spíš o půstu...jo, to je dobrá věc, zdravá pro organismus...ale vyhnul si se pěkně tomu, o čem jsme se tady bavili...že i pes krmenej syrovim je schopnej se přežrat - uplně si třeba ignoroval příspěvěk Goofyovky - ta má doma dva psy na syrovém (větší procento psí populace u které může dělat závěry než máš ty Wink ) - ta mladší fenka je (pokud se nemýlim) na syrovym od štěněte - a jak píše Martina, byla by schopná se přežrat až by umřela; druhý je pes, ten na syrovym neni od malička a ten zas takovej žrout syrovýho masa neni, je vpodstate uplnej opak
my jsme tu diskutovali o tvym názoru, přesvědčení, že možnost přežrání se (v některých extrémech až k smrti) v případě krmení psa syrovym není možná...i když to teda vztáhneš na psy, který jsou krmený syrovim od malička, ale to už je zase moc velký konkretizování na můj vkus...a ty utečeš k půstu Smiley Smiley

a jak si to myslel s tim postupnim přecházenim z granulí na syrový...to jako abych mu do misky dávala nějakej čas obojí?? No to bych mu udělala ve střevech ještě větší bordel chudákovi...
Zaznamenáno

pro SZ lenkarambo
Capolla
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: 01. Září 2010, 07:14:09 »

"léčebné hladovění" je jedna z největších blbostí, jaký jsem kdy slyšela. Nic takovýho prostě neexistuje a je to jen moderní výmysl. A znám případ ze svého okolí, kdy člověk posedlý těmito věcmi, včetně pravidelného výplachu střev ("aby se vyčistil") skončil zdravotně velmi špatně a bojuje vlastně o život...
Já myslím, že "všeho s mírou" a "zdravej selskej rozum" používali naši předkové a světe div se, lidstvo přežilo. A tím bych se řídila já.  Smiley
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 01. Září 2010, 08:07:27 »

Nevim nakolik to je nebo neni stěžejní v týdle souvislosti, ale Bába byla svýho času taky na granclích.
Zaznamenáno

Šimona
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 01. Září 2010, 08:46:49 »

Jen jesem tady zběžně prolítla tu debatu- 40 minut videa na to nemám trpělivost, ale co se přejídání týče momentálně mám dva psy na syrovém. Beaerney opravdu má záklopku a nepřejí se nijak patologicky. Rika jí má slabší, ale má jí taky. Protože Jirky pes žere granule tak jsou u nás doma v bedně. Onehdá se moji psi k nim dostali a měli plnější břicha, ale k puknutí se nenacpali. Normálně fungovali. Sára by se bývala taky nikdy nenacpala k prasknutí, po kastraci by to možná krapet přehnala, ale jinak si dycky držela linii sama.
A můj první pes dalmatin- vyrůstal v době kdy tu granule ani nebyly, tak u toho bych se obávala že by prasknul i kdyby se třeba vloupal do pekárny.....
Jirky kníračka na granulých by se nikdy nepřecpala přespříliš, je jak kočka, mohla by dostat dávku na týden a týden by jí jedla  Tongue
Takže závěr  z mé hrstky psů je ten, že je to individuální bez ohledu na to co pes žere  Wink

Zaznamenáno

Šimona
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 01. Září 2010, 09:11:07 »

Nevim nakolik to je nebo neni stěžejní v týdle souvislosti, ale Bába byla svýho času taky na granclích.
zhruba do půl roku...ačkoli "odkojená" je na mase
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 01. Září 2010, 09:21:38 »

Ať tak či onak, pokud chcu se psem pracovat a motivovat žrádlem, tak se ta metoda "sežer kolik chceš" dá využívat jen dost omezeně.
Zaznamenáno

choco
Super pes
*

Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)

Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 01. Září 2010, 17:16:13 »

Neprojížděla jsem to celé, ale naši labrouši - a nejen naši - i ti všichni  známých na syrovém nebo na granclích, by se dokázali přežrat k prasknutí na to vsadím poslední kalhoty.... mohli by žrát 24 hodin denně a vůbec by jim to nepřišlo divné....takže ne že bych jim žrádlo odměřovala přesně na gram, zeleninu nebo ovoce vůbec ne, to dělám od oka, jak se co vleze do mixéru, ale masíko teda vážím a plus mínus udržuju oběma na stejné dávce - jeden by si měl držet nižší váhu kvůli nohám a druhá přibírá i ze vzduchu a byla by z ní za chvíli koule.  Mimo to dostávají samozřejmě i různý mslky přes den,ať už jakio odměnu za poslechnutí nebo jentak na žvýkání a kousání,ale do denní dávky jim tohle už nepočítám...jinak si taky kolikrát vydyndají i přes den něco mimo mísu Smiley Jsou prostě bezední a pažraví jak se na labradory sluší a patří Smiley))
Zaznamenáno
Standa Kunc
Třída otevřená

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 02. Září 2010, 05:49:27 »

To ale mluvíš spíš o půstu...jo, to je dobrá věc, zdravá pro organismus...ale vyhnul si se pěkně tomu, o čem jsme se tady bavili...že i pes krmenej syrovim je schopnej se přežrat - uplně si třeba ignoroval příspěvěk Goofyovky - ta má doma dva psy na syrovém (větší procento psí populace u které může dělat závěry než máš ty Wink ) - ta mladší fenka je (pokud se nemýlim) na syrovym od štěněte - a jak píše Martina, byla by schopná se přežrat až by umřela; druhý je pes, ten na syrovym neni od malička a ten zas takovej žrout syrovýho masa neni, je vpodstate uplnej opak
my jsme tu diskutovali o tvym názoru, přesvědčení, že možnost přežrání se (v některých extrémech až k smrti) v případě krmení psa syrovym není možná...i když to teda vztáhneš na psy, který jsou krmený syrovim od malička, ale to už je zase moc velký konkretizování na můj vkus...a ty utečeš k půstu Smiley Smiley

a jak si to myslel s tim postupnim přecházenim z granulí na syrový...to jako abych mu do misky dávala nějakej čas obojí?? No to bych mu udělala ve střevech ještě větší bordel chudákovi...
předpokládám, že ta Bába (co nakonec byla půl roku na granclích, za tu dobu není problém mu zlikvidovat "záklopku") je ten pes na 100% syrovým  Smiley
"mám psa výhradně na syrovým" NEZNAMENÁ :
- sem tam (či většinou) dostane syrový
- sice hlavní žrádlo je vždy syrový ale k výcviku používám tepelně upravené pochoutky, piškoty, cukr apod.
- doma nedostává ani ty pochoutky ale když je hlídán u prarodičů ti ho nacpou kde čím
- vždycky něco vyškemrá u stolu
- je otázkou nakolik se v tomto projeví kastrace, očkování, odčervovací a všechny jiné medicínské prostředky
atd. atd.
Kdyby ta záklopka při opravdu 100% syrovým neexistovala tak by postupně měli puknout všichni lvi, ne ?

A ještě jsem neuvedl možná zásadní věc - i moja Bella když někde něco najde venku vařenýho tak mně s tím uteče (ví, že bych jí to vzal) a láduje se... a začne smrdět a prdět, páchne jí z tlamy - detoxikace u ní probíhá rychle  Smiley já nepopírám, že i ona by se vařenýho možná hned možná časem (kdybych jí ho začal dávat) přežrala. Vařená strava je velký zdroj neurotransmiterů, proto i divokej lev si pochutná na štrůdlu, udělá mu to dobře (hafo neurotransmiterů v hlavě) bude-li je dostávat pravidelněji bude časem na nich závislý...

S přechodem u psa nemám zkušenosti (my jsme měli takovej minipřechod, že - po 3 měsících) - jestli je lepší půst + 100% syrový nebo půst + postupný přecházení (ne v jedné krmné dávce ale celkově), u lidí jednoznačně nelze ani po půstu najet na 100%, nezvládne to jejich mozek ani tělo pokud by nešlo o kojence a u toho to nikdo zkúšat nebude  Smiley

Léčebné hladovění, výplachy střev (těch zrovna veliký příznivec nejsem) - jde o velmi citlivé téma, nepoučený člověk si s tím může i velmi ublížit, poučený drží třeba i 40denní půst a nic hrozného se neděje.

Princip půstu je jednoduchý, používali ho právě i ti naši předkové (včetně klystýru :-) - jakmile slinivka není několikrát denně zatěžovaná obrovskou výrobou trávicích enzymů pro trávení vařené stravy (a po tu dobu omezenou výrobou všech ostatních enzymů, proto jsme po vařené stravě unaveni) dá veškerou svou kapacitu (a je otázkou jaká ta zbytková kapacita u každého v tom okamžiku ještě je proto nepomůže půst úplně všem např. v případě rakoviny atd.) ve prospěch léčení.
Na to, že se do postních sanatorií dostávají lidé až už je doktoři pošlou domů umřít ("už pro vás nemůžeme nic udělat"), po absolvování pro imunitní systém naprosto devastujících metod jako ozařování, chemoterapie atd. je vůbec zázrak, že jich ještě hodně z těchto "zatracenců" půstem zachrání...
Že je tělo schopno samoléčení de fakto v poslední době uznává i medicína, kdy už vzdává boj za vynalezení nějakého superléku ale orientuje se na prostředky "podporující imunitu" tedy jinými slovy samoléčitelské schopnosti organismu.

LIdstvo přežilo, o.k. ale za jakou cenu ? Jaké jsou výsledky oficiální medicíny ? :
1/ neustále se snižuje věk nemocí, čím dál tím mladší lidé dostávají čím dál tím závažnější nemoci
2/ neustále se zvyšuje počet diagnóz na osobu neboli máme v průměru každý čím dál tím víc nemocí, jsme čím dál tím nemocnější
3/ u 99% civilizačních nemocí nezná věda příčinu
4/ u 99% civilizačních nemocí ti nedá záruku, že je umí vyléčit
5/ a co je nejhorší, nemocní bývají i tito "vysoce erudovaní odborníci na zdraví (MUDři.)", promiň ale kdybych já měl aspoň rýmu, teplotu o angíně nemluvě tak by mně s dovolením huba upadla než bych vám či kdekoliv jinde měl "vykládat planety" o zdraví, oni bývají leckteří nemocní 2x do roka ale mají tu smělost dál se považovat za odborníky na zdraví - též piroteskní a smutné zároveň...

Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 16   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!