Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 10:04:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 16   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: 100%ní syrová strava  (Přečteno 4308 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Standa Kunc
Třída otevřená

Zobrazit profil
« kdy: 28. Srpen 2010, 07:24:02 »

zakládám nové vlákno jako pokračování debaty z vlákna "Dotaz pro Krmiče syrovou a vařenou stravou", tam laskavý čtenář najde všechny základní informace (od strany 106).

Základní i podrobné informace o vlivu syrové versus vařené stravy (na člověka, u psa je to nemlich stejné) zde (video, 70 min):
http://www.jdem.cz/cfwk3
Zaznamenáno
Capolla
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 28. Srpen 2010, 13:09:26 »

Roll Eyes já to tušila.
Zaznamenáno
iwule
Dogus Suprus
*

Pohlaví: Ženské

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: 28. Srpen 2010, 15:11:00 »

stando po shlédnutí videa jsem změnila na tebe názor. myslela sem si že máš jen jinej názor a snažíš se ho sdělit světu. omlouvám se spletla jsem se. myslim že máš daleko závažnější problém. dost mi to připomíná politické agitace za dob minulých. že ty si děláš srandu viď? to přece nemůžeš myslet vážně. to je nějakej test že jo? protože jinak bych si myslela že jsi asi vážně nemocnej.
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
Capolla
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 28. Srpen 2010, 15:53:56 »

iwule, tys to fakt vydržela celý? Tongue já tedy ne. Demagogy či rádoby spasitele světa poslouchat fakt nehodlám. Myslím, že psychiatr by našel správné pojmenování pro tento stav osobnosti, já se tomu už můžu fakt jen smát. Ale proboha, on tomu snad i věří. Spasitel vševědoucí  Grin
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 28. Srpen 2010, 15:58:06 »

Zkusíte věcně?
Zaznamenáno

Capolla
Třída vítězů

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: 28. Srpen 2010, 16:18:45 »

radecho, možná na jiným vláknu. Zkusila jsi někdy věcně s jehovistama a jim podobnýma? To prostě nejde. Ztráta času  Sad
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28. Srpen 2010, 17:10:36 »

radecho, možná na jiným vláknu. Zkusila jsi někdy věcně s jehovistama a jim podobnýma? To prostě nejde. Ztráta času  Sad

No mam ráda argumenty prostě, obecně u všeho. Pak se dá většinou něčeho dopídit. 
Zaznamenáno

iwule
Dogus Suprus
*

Kytka a Kolouch

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: 28. Srpen 2010, 17:20:52 »

iwule, tys to fakt vydržela celý? Tongue já tedy ne. Demagogy či rádoby spasitele světa poslouchat fakt nehodlám. Myslím, že psychiatr by našel správné pojmenování pro tento stav osobnosti, já se tomu už můžu fakt jen smát. Ale proboha, on tomu snad i věří. Spasitel vševědoucí  Grin

jj vydržela. a musim říct že sem to shlédla s pusou dokořán. doslova  Grin to fakt musí bejt vtip. radecho sorry ale tohle fakt neni téma vhodný pro argumenty natož věcnost tohle je nábor k jehovistum  Wink
Zaznamenáno

Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28. Srpen 2010, 18:59:22 »

Jé, kuncovský téma. Super.
Zaznamenáno
Standa Kunc
Třída otevřená

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 29. Srpen 2010, 06:23:32 »

všechny snažně na kolenou prosím, já se vám do bytu jak jehovista necpu, do jiných vláken nekecám, nechte mi prosím toto jediné k mým názorům, nelíbí-li se vám... díkec !

máte-li cokoliv konkrétního na mně, sem s tím, pojďme věcně diskutovat  Smiley
Zaznamenáno
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 29. Srpen 2010, 08:42:40 »

Já teda to video ještě nedokoukala, je to fakt megadlouhý, ale reaguju na ten příspěvek "od vedle", že si pes vezme "co potřebuje" v odpovídajícím množství.

"Divokej pes" asi jo, ale u domácího doporučuju minimálně moc to nepokoušet. Hlavně u psů, kteří jsou zvyklí na ten... jak to nazvat... "dnešní" systém krmení - nadávkovaný porce vybranejch ingrediencí. Takovej pes často nemá "záklopku" a dokáže se přežrat, následně zacpat a (bez pomoci, někdy i s ní) chcípnout. To jsem viděla několikrát, zkušenost je nepřenosná, ale fakt vřele doporučuju dávat bacha.

U psa, kterej pracuje (viz. příspěvek Leňule) je to s dávkováním bohužel složitější, pokud se motivuje žrádlem.
Zaznamenáno

Standa Kunc
Třída otevřená

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 31. Srpen 2010, 06:04:29 »

radeško, věřím, že u vařené je problém s přecpáváním ikdyž, že až tak velký, že může dokonce uhynout jsem teda netušil...

ale u syrové stravy opravdu tento problémek neexistuje, občas jí dám větší flák masa (třeba nemám čas naporcovat, obalená velká kost apod.) než je třeba. vždy z toho ují svoji dávku, zbytek nechá, vrčí (ale nechá si ji klíďo vzít) a chce si ho někam zašít... nemá prostě v hlavě "ohoblovaný" receptory k navazování neurotransmiterů používáním příliš silných stimulantů (vařená strava, cukr, sůl) a tak jí k pocitu sytosti stačí i ta malá dávka syrové stravy...
Zaznamenáno
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 31. Srpen 2010, 07:05:28 »

u vařené je problém s přecpáváním, že může dokonce uhynout

Co to je? Co to je?
Zaznamenáno
Lupešová
CACIB
**

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 31. Srpen 2010, 07:12:08 »

radeško, věřím, že u vařené je problém s přecpáváním ikdyž, že až tak velký, že může dokonce uhynout jsem teda netušil...

ale u syrové stravy opravdu tento problémek neexistuje, občas jí dám větší flák masa (třeba nemám čas naporcovat, obalená velká kost apod.) než je třeba. vždy z toho ují svoji dávku, zbytek nechá, vrčí (ale nechá si ji klíďo vzít) a chce si ho někam zašít... nemá prostě v hlavě "ohoblovaný" receptory k navazování neurotransmiterů používáním příliš silných stimulantů (vařená strava, cukr, sůl) a tak jí k pocitu sytosti stačí i ta malá dávka syrové stravy...

Stando, ty si vážně myslíš že to, že si zrovna tvůj pes vezme jenom tolik kolik chce spočívá v tom že žere syrový?
Zaznamenáno
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: 31. Srpen 2010, 07:13:20 »

a na tohle usuzuješ jenom z příkladu u svýho psa, nebo si dělal nějakou studii na větším vzorku psí populace krmené syrovým???
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Stran: [1] 2 3 ... 16   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!