|
Standa Kunc
|
 |
« kdy: 28. Srpen 2010, 07:24:02 » |
|
zakládám nové vlákno jako pokračování debaty z vlákna "Dotaz pro Krmiče syrovou a vařenou stravou", tam laskavý čtenář najde všechny základní informace (od strany 106). Základní i podrobné informace o vlivu syrové versus vařené stravy (na člověka, u psa je to nemlich stejné) zde (video, 70 min): http://www.jdem.cz/cfwk3
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 28. Srpen 2010, 13:09:26 » |
|
 já to tušila.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 28. Srpen 2010, 15:11:00 » |
|
stando po shlédnutí videa jsem změnila na tebe názor. myslela sem si že máš jen jinej názor a snažíš se ho sdělit světu. omlouvám se spletla jsem se. myslim že máš daleko závažnější problém. dost mi to připomíná politické agitace za dob minulých. že ty si děláš srandu viď? to přece nemůžeš myslet vážně. to je nějakej test že jo? protože jinak bych si myslela že jsi asi vážně nemocnej.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 28. Srpen 2010, 15:53:56 » |
|
iwule, tys to fakt vydržela celý?  já tedy ne. Demagogy či rádoby spasitele světa poslouchat fakt nehodlám. Myslím, že psychiatr by našel správné pojmenování pro tento stav osobnosti, já se tomu už můžu fakt jen smát. Ale proboha, on tomu snad i věří. Spasitel vševědoucí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 28. Srpen 2010, 15:58:06 » |
|
Zkusíte věcně?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 28. Srpen 2010, 16:18:45 » |
|
radecho, možná na jiným vláknu. Zkusila jsi někdy věcně s jehovistama a jim podobnýma? To prostě nejde. Ztráta času 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 28. Srpen 2010, 17:10:36 » |
|
radecho, možná na jiným vláknu. Zkusila jsi někdy věcně s jehovistama a jim podobnýma? To prostě nejde. Ztráta času  No mam ráda argumenty prostě, obecně u všeho. Pak se dá většinou něčeho dopídit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 28. Srpen 2010, 17:20:52 » |
|
iwule, tys to fakt vydržela celý?  já tedy ne. Demagogy či rádoby spasitele světa poslouchat fakt nehodlám. Myslím, že psychiatr by našel správné pojmenování pro tento stav osobnosti, já se tomu už můžu fakt jen smát. Ale proboha, on tomu snad i věří. Spasitel vševědoucí  jj vydržela. a musim říct že sem to shlédla s pusou dokořán. doslova  to fakt musí bejt vtip. radecho sorry ale tohle fakt neni téma vhodný pro argumenty natož věcnost tohle je nábor k jehovistum 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 28. Srpen 2010, 18:59:22 » |
|
Jé, kuncovský téma. Super.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Standa Kunc
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 29. Srpen 2010, 06:23:32 » |
|
všechny snažně na kolenou prosím, já se vám do bytu jak jehovista necpu, do jiných vláken nekecám, nechte mi prosím toto jediné k mým názorům, nelíbí-li se vám... díkec ! máte-li cokoliv konkrétního na mně, sem s tím, pojďme věcně diskutovat 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 29. Srpen 2010, 08:42:40 » |
|
Já teda to video ještě nedokoukala, je to fakt megadlouhý, ale reaguju na ten příspěvek "od vedle", že si pes vezme "co potřebuje" v odpovídajícím množství.
"Divokej pes" asi jo, ale u domácího doporučuju minimálně moc to nepokoušet. Hlavně u psů, kteří jsou zvyklí na ten... jak to nazvat... "dnešní" systém krmení - nadávkovaný porce vybranejch ingrediencí. Takovej pes často nemá "záklopku" a dokáže se přežrat, následně zacpat a (bez pomoci, někdy i s ní) chcípnout. To jsem viděla několikrát, zkušenost je nepřenosná, ale fakt vřele doporučuju dávat bacha.
U psa, kterej pracuje (viz. příspěvek Leňule) je to s dávkováním bohužel složitější, pokud se motivuje žrádlem.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Standa Kunc
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 31. Srpen 2010, 06:04:29 » |
|
radeško, věřím, že u vařené je problém s přecpáváním ikdyž, že až tak velký, že může dokonce uhynout jsem teda netušil...
ale u syrové stravy opravdu tento problémek neexistuje, občas jí dám větší flák masa (třeba nemám čas naporcovat, obalená velká kost apod.) než je třeba. vždy z toho ují svoji dávku, zbytek nechá, vrčí (ale nechá si ji klíďo vzít) a chce si ho někam zašít... nemá prostě v hlavě "ohoblovaný" receptory k navazování neurotransmiterů používáním příliš silných stimulantů (vařená strava, cukr, sůl) a tak jí k pocitu sytosti stačí i ta malá dávka syrové stravy...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 31. Srpen 2010, 07:05:28 » |
|
u vařené je problém s přecpáváním, že může dokonce uhynout
Co to je? Co to je?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lupešová
CACIB

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 31. Srpen 2010, 07:12:08 » |
|
radeško, věřím, že u vařené je problém s přecpáváním ikdyž, že až tak velký, že může dokonce uhynout jsem teda netušil...
ale u syrové stravy opravdu tento problémek neexistuje, občas jí dám větší flák masa (třeba nemám čas naporcovat, obalená velká kost apod.) než je třeba. vždy z toho ují svoji dávku, zbytek nechá, vrčí (ale nechá si ji klíďo vzít) a chce si ho někam zašít... nemá prostě v hlavě "ohoblovaný" receptory k navazování neurotransmiterů používáním příliš silných stimulantů (vařená strava, cukr, sůl) a tak jí k pocitu sytosti stačí i ta malá dávka syrové stravy...
Stando, ty si vážně myslíš že to, že si zrovna tvůj pes vezme jenom tolik kolik chce spočívá v tom že žere syrový?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 31. Srpen 2010, 07:13:20 » |
|
a na tohle usuzuješ jenom z příkladu u svýho psa, nebo si dělal nějakou studii na větším vzorku psí populace krmené syrovým???
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|