Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 09:56:24 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 9 10 [11]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Pes sám v bytě  (Přečteno 19048 krát)
0 uživatelů a 4 Hostů prohlíží toto téma.
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #150 kdy: 17. únor 2012, 10:29:58 »

Ahojky, prosim vás, nemáte někdo zkušenost s feromonovym difuzerem nebo obojkem? Měl by být pro psa uklidňující a četla jsem, že by to mohlo trochu pomoct při nácviku samoty. Máme s tim s Májou strašnej problém. Vim, že je to moje chyba Bang head Když jsme si jí přivezli, učila jsem se na státnice, takže jsem byla pořád doma. Pak bylo léto, to byla taky furt s náma, pak teda na podzim byla čas od času sama, no a pak jsem se učila na druhou státnici, takže jsem zase byla doma. Výsledek je samozřejmě ten, že jakmile odejdeme, tak spustí šílenej koncert a podle sousedů jí to vydží celou dobu, co jsme pryč Roll Eyes Zkoušíme nácvik samoty postupně, tak, jak se psalo i tady kdysi v nějakym článku. Odcházim jen na chvilinku a pokoušim se vracet, když je aspoň vteřinku ticho. Jenže ani po skoro čtrnácti dnech nácviku se to vůbec nezlepšilo... A to jí tu nechávám utahanou, nakrmenou, s různejma nachystanejma zábavama... Tak jsem si říkala, jestli by ty feromony třeba nepomohly...

Já s tim zkušenosti nemám, ale na veterině to prodáváme a někdo si to chválí. Osobně si myslím, že (vzhledem k tomu, jak je to "zanedbaný", ten nácvik) to bude s feromonama i bez nich běh na dlouhou trať a poradila bych se psem trénovat i nějaký "podobný" věci, který mu pomůžou pochopit, že nemusíš bejt pořád u něj a přesto se nic neděje a zase se vrátíš. Takovýho cvičení se dá vymyslet spousta, dobrý je třeba naučit po dobrém pobyt v kleci, trénovat různé cviky i na dálku, pracovat na odložení... jen to chce od začátku dobře (velice citlivě) volit obtížnost (trénovat fakt po podikrůčkách!!!), aby pes opravdu pochopil, že se nic neděje, když se od něj vzdaluješ. Držím palce, s tímhle se bojuje fakt těžko a člověk se musí obrnit trpělivostí a počítat s tím, že to bude nápor na nervy, resp. na sebeovládání Smiley.
Zaznamenáno

Katka a Mája
Třída mladých
**

Mája *11.1.2011

Zobrazit profil
« Odpověď #151 kdy: 17. únor 2012, 10:38:19 »

Děkuju. Já vim, že je to na dlouho, ale když jsem si to nadrobila, tak si to taky musim vypít, že jo... Zatim taky krom toho nechávání o samotě zkoušim třeba i nechávat jí v tý místnosti, kde má bejvat sama, zavřenou i když jsem doma. A to snáší docela v pohodě. Ona je celkově hroznej závislák, flati to tak často maj. Nejradši by se mnou chodila i na záchod. Tak se snažim postupně odbourávat i tohle, jakože mi nemůže bejt furt v patách. No, snad to nějak zvládnem. Jinak je to fakt prdelka hodná a poslušná. Ani puberta s ní moc necloumá. Jen tohle, no... Tak já asi zkusim koupit ten obojek a uvidíme...
Zaznamenáno
Airen
Super pes
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #152 kdy: 17. únor 2012, 10:45:22 »

Děkuju. Já vim, že je to na dlouho, ale když jsem si to nadrobila, tak si to taky musim vypít, že jo... Zatim taky krom toho nechávání o samotě zkoušim třeba i nechávat jí v tý místnosti, kde má bejvat sama, zavřenou i když jsem doma. A to snáší docela v pohodě. Ona je celkově hroznej závislák, flati to tak často maj. Nejradši by se mnou chodila i na záchod. Tak se snažim postupně odbourávat i tohle, jakože mi nemůže bejt furt v patách. No, snad to nějak zvládnem. Jinak je to fakt prdelka hodná a poslušná. Ani puberta s ní moc necloumá. Jen tohle, no... Tak já asi zkusim koupit ten obojek a uvidíme...
Meli jsme to same.... jen pes sam doma nestekal ale nicil... doporucuju bachovky, nam pomohly spolu s nacvikem samoty.... já jsem si je nechala míchat tady http://www.umarkety.cz/
Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #153 kdy: 17. únor 2012, 11:08:07 »

Tak to bych nevěřila, že se tohle může někdy stát..  Cheesy v klidu si tu pročítám příspěvky nové pak ten váš a najednou telefon v práci a to jste vy.. hih.. ten svět je vážně malý a někdy komický jak se lidi "dostanou" k sobě. Jinak každopádně držím palce aby se vám podařilo pejska uklidnit a byl v pohodě a hlavně potichu doma.
Zaznamenáno

Katka a Mája
Třída mladých
**

Mája *11.1.2011

Zobrazit profil
« Odpověď #154 kdy: 17. únor 2012, 11:09:40 »

Tak to bych nevěřila, že se tohle může někdy stát..  Cheesy v klidu si tu pročítám příspěvky nové pak ten váš a najednou telefon v práci a to jste vy.. hih.. ten svět je vážně malý a někdy komický jak se lidi "dostanou" k sobě. Jinak každopádně držím palce aby se vám podařilo pejska uklidnit a byl v pohodě a hlavně potichu doma.
Jestli to nevadí, můžeme si klidně tykat Smiley Jo, je to náhodička Cheesy
Zaznamenáno
Katka a Mája
Třída mladých
**

Mája *11.1.2011

Zobrazit profil
« Odpověď #155 kdy: 17. únor 2012, 11:11:20 »

Meli jsme to same.... jen pes sam doma nestekal ale nicil... doporucuju bachovky, nam pomohly spolu s nacvikem samoty.... já jsem si je nechala míchat tady http://www.umarkety.cz/
A nejsou ty kapky "návykový"? Myslim jako, pokud se pes díky nim snáz naučí zvládat samotu, a pak mu je přestanu dávat, jestli zas nezačne panikařit a štěkat?
Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #156 kdy: 17. únor 2012, 11:24:45 »

Jestli to nevadí, můžeme si klidně tykat Smiley Jo, je to náhodička Cheesy

nene nevadí, já jen navázala na rozhovor po tel a nechtěla jsem nezdvořile tykat  Smiley ale jasně tady se ani na vykání nehraje  Wink Jj že jsi si vybrala zrovna ze 40ti obchodů ten kde pracuji já Smiley
Zaznamenáno

Katka a Mája
Třída mladých
**

Mája *11.1.2011

Zobrazit profil
« Odpověď #157 kdy: 17. únor 2012, 11:27:13 »

nene nevadí, já jen navázala na rozhovor po tel a nechtěla jsem nezdvořile tykat  Smiley ale jasně tady se ani na vykání nehraje  Wink Jj že jsi si vybrala zrovna ze 40ti obchodů ten kde pracuji já Smiley
Cheesy Wink
Zaznamenáno
Airen
Super pes
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #158 kdy: 17. únor 2012, 11:57:09 »

A nejsou ty kapky "návykový"? Myslim jako, pokud se pes díky nim snáz naučí zvládat samotu, a pak mu je přestanu dávat, jestli zas nezačne panikařit a štěkat?
Ne neeee tak to nefunguje :-) jen musite ,,vykapat,, postupně celou lahvičku nebo dvě- záleží pes od psa- my jsmě měli jednu někdy v roce a půl a od tý doby máme klid:-) psovi jsou teď čtyři:-)
Zaznamenáno
Katka a Mája
Třída mladých
**

Mája *11.1.2011

Zobrazit profil
« Odpověď #159 kdy: 17. únor 2012, 12:06:02 »

Ne neeee tak to nefunguje :-) jen musite ,,vykapat,, postupně celou lahvičku nebo dvě- záleží pes od psa- my jsmě měli jednu někdy v roce a půl a od tý doby máme klid:-) psovi jsou teď čtyři:-)
Aha Smiley děkuju, tak já to zkusim.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 9 10 [11]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!