Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #135 kdy: 23. Leden 2010, 14:36:47 » |
|
Sára je právě taky závislák..ale strašnej  jsme teďka u našich a kam se hnu, tam jde za mnou atd.... když jsme tohle řešili s přítelem, tak jsme se nemohli shodnout - myslí si, že se jí to má učit tak, postupně jí tam nechávat samotnout, ale přijít v chvíli kdy štěká a "seřvat jí", já sem říkala, že napak se tam má přijít, když na chvíli ztichne.. tak by mi zajímalo, kdo má pravdu..  pravdu máš ty:) Člověk by tam měl přijít v okamžiku, kdy pes neštěká, neknourá atd..  prostě když je zticha. A mooooc pochválit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #136 kdy: 23. Leden 2010, 15:31:32 » |
|
Sára je právě taky závislák..ale strašnej  jsme teďka u našich a kam se hnu, tam jde za mnou atd.... když jsme tohle řešili s přítelem, tak jsme se nemohli shodnout - myslí si, že se jí to má učit tak, postupně jí tam nechávat samotnout, ale přijít v chvíli kdy štěká a "seřvat jí", já sem říkala, že napak se tam má přijít, když na chvíli ztichne.. tak by mi zajímalo, kdo má pravdu..  lepší je dělat to jak to řikáš ty...ono vpodstatě neni špatně ani to, přijít ve chvíli když štěká a potrestat jí, že to nesmí, ale většina psů ztichne, když strčíš klíč do zámku a v tu chvíli už jí trestáš za to, že je ticho a pes v tom má chaos...a neboj, naučej se to i totální závisláci 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #137 kdy: 23. Leden 2010, 15:59:00 » |
|
Já sem občas použila i takovýto vletět do místnosti a vynadat mu/jí, ale to už fakt v případě, že pes štěká/vyje deset minut bez přestání a nedá mi šanci vejít když je ticho... Pak je z toho pes většinou trochu v transu, tak je podle mě dobrý zase odejít, chvililinku počkat (dokud je stále ještě v tom transu) a vejít a pochválit (pokud je hodnej samozřejmě). Je to taková kontrastní metoda  Ale nám se osvědčila.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
VerčaZ
CAC
|
 |
« Odpověď #138 kdy: 23. Leden 2010, 16:15:17 » |
|
Psala jsi tady někde, že na ní mluví sousedka za dveřma. Z mé zkušenosti - docela velkej průšvih  . Já když zvykala Wilíka a on kníkal, tak soused, kterej je hodnej mu vždycky ze soucitu hodil oknem piškot. Přišla jsem na to až po čase a byl to přesně ten důvod, proč pes furt kníkal. Slušně jsem mu to rozmluvila a Wilík si během pár dnů zvykl. Taky tady někde psala Ešusová, že nechávala Ešusovi ze začátku když odcházela, několik krabic v sobě, které byly vyplněné tuším papírem a v některý byla nějaká hračka nebo snad pamlsek. No a Ešus se poměrně dlouho zabavil tím, že se postupně dostával do krabic a v papíru hrabal pamlsek. Já osobně, pokud pes rád žižlá, bych mu tam nechávala něco žižlacího - vydrží to dýl. A pokud nechceš nechávat umělotiny - na žižlání občas dávám mrkev, na trhání a cupování hlávkovej salát. Tímto se Ešusové omlouvám, že jsem to asi trochu zkomolila a že jsem to sem vůbec psala  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pepenka
|
 |
« Odpověď #139 kdy: 23. Leden 2010, 16:22:14 » |
|
Já sem občas použila i takovýto vletět do místnosti a vynadat mu/jí, ale to už fakt v případě, že pes štěká/vyje deset minut bez přestání a nedá mi šanci vejít když je ticho... Pak je z toho pes většinou trochu v transu, tak je podle mě dobrý zase odejít, chvililinku počkat (dokud je stále ještě v tom transu) a vejít a pochválit (pokud je hodnej samozřejmě). Je to taková kontrastní metoda  Ale nám se osvědčila. ja se musim smat pri predstave jak nalitnes,zarves a zase odejdes,ale musim rict,ze ja to takhle delala,kdyz Corca i pres veskery venceni,hrani a cviceni nicila zed,to sem div nevotevrela i druhou cast dveri,kdyz sem slysela to skrabani 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #140 kdy: 23. Leden 2010, 16:28:56 » |
|
ja se musim smat pri predstave jak nalitnes,zarves a zase odejdes,ale musim rict,ze ja to takhle delala,kdyz Corca i pres veskery venceni,hrani a cviceni nicila zed,to sem div nevotevrela i druhou cast dveri,kdyz sem slysela to skrabani  To stačilo Goofymu přesně jednou. Trápili jsme se několik dní tim, že jsem furt odcházela a snažila se vystihnout okamžit kdy sklapne abych se zase vrátila...vůbec se nám to nedařilo...tak jsem jednou nalítla, zahulákala a zase odlítla. On byl chudák jak opařenej, takže byl ticho. Když jsem se vrátila tak nevěděl jestli má mít radost nebo ne, tak jsem ho strašně moc pochválila a už jsem doma zůstala. Tak to pochopil a nikdy už nevydal ani hlásku  S bábou to teda nefungovalo tak jednoduše (s ní se musí všechno třistakrát), ale nakonec se to povedlo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pepenka
|
 |
« Odpověď #141 kdy: 23. Leden 2010, 16:32:05 » |
|
To stačilo Goofymu přesně jednou. Trápili jsme se několik dní tim, že jsem furt odcházela a snažila se vystihnout okamžit kdy sklapne abych se zase vrátila...vůbec se nám to nedařilo...tak jsem jednou nalítla, zahulákala a zase odlítla. On byl chudák jak opařenej, takže byl ticho. Když jsem se vrátila tak nevěděl jestli má mít radost nebo ne, tak jsem ho strašně moc pochválila a už jsem doma zůstala. Tak to pochopil a nikdy už nevydal ani hlásku  S bábou to teda nefungovalo tak jednoduše (s ní se musí všechno třistakrát), ale nakonec se to povedlo  ja nevim,ze ty zensky jsou tak komplikovany a chlap to pochopi hned 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #142 kdy: 23. Leden 2010, 16:32:19 » |
|
Když to tady tak čtu, tak jsem ráda, že holkám stačí říct jdu do "práce" což je naučila máma, když mi byli ve škole a ona odcházela pryč, dostanou něco na zub a je klid
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #143 kdy: 23. Leden 2010, 16:32:32 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pepenka
|
 |
« Odpověď #144 kdy: 23. Leden 2010, 16:35:23 » |
|
Když to tady tak čtu, tak jsem ráda, že holkám stačí říct jdu do "práce" což je naučila máma, když mi byli ve škole a ona odcházela pryč, dostanou něco na zub a je klid ted uz je taky zlata,jen ji to holt chvili trvalo,jen obcas,kdyz mi neco trva bo mama neco potrebuje,tak tu netrpelive stepuje 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #145 kdy: 23. Leden 2010, 16:56:19 » |
|
ted uz je taky zlata,jen ji to holt chvili trvalo,jen obcas,kdyz mi neco trva bo mama neco potrebuje,tak tu netrpelive stepuje  přesně, když mi moc dlouho trvá než se vypravim na prochajdu, tak začně kníkat  ale ne naštěstí vždycky, asi když už to má v zatáčce 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pepenka
|
 |
« Odpověď #146 kdy: 23. Leden 2010, 17:01:26 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #147 kdy: 23. Leden 2010, 19:54:46 » |
|
Já sem občas použila i takovýto vletět do místnosti a vynadat mu/jí, ale to už fakt v případě, že pes štěká/vyje deset minut bez přestání a nedá mi šanci vejít když je ticho... Pak je z toho pes většinou trochu v transu, tak je podle mě dobrý zase odejít, chvililinku počkat (dokud je stále ještě v tom transu) a vejít a pochválit (pokud je hodnej samozřejmě). Je to taková kontrastní metoda  Ale nám se osvědčila. Tohle jsem udělala taky. Důležitý je ale dobrý načasování a dostatečně "šokující" výstup, pokud by tam člověk přišel a snažil se psovi domluvit, spojí si kňučení s přivoláváním páníčka a fungovat to nebude.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #148 kdy: 23. Leden 2010, 19:56:42 » |
|
Tohle jsem udělala taky. Důležitý je ale dobrý načasování a dostatečně "šokující" výstup, pokud by tam člověk přišel a snažil se psovi domluvit, spojí si kňučení s přivoláváním páníčka a fungovat to nebude.
Máš pravdu, to jsem zapomněla zdůraznit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Katka a Mája
Třída mladých

Pohlaví: 
Mája *11.1.2011
|
 |
« Odpověď #149 kdy: 17. únor 2012, 10:04:32 » |
|
Ahojky, prosim vás, nemáte někdo zkušenost s feromonovym difuzerem nebo obojkem? Měl by být pro psa uklidňující a četla jsem, že by to mohlo trochu pomoct při nácviku samoty. Máme s tim s Májou strašnej problém. Vim, že je to moje chyba  Když jsme si jí přivezli, učila jsem se na státnice, takže jsem byla pořád doma. Pak bylo léto, to byla taky furt s náma, pak teda na podzim byla čas od času sama, no a pak jsem se učila na druhou státnici, takže jsem zase byla doma. Výsledek je samozřejmě ten, že jakmile odejdeme, tak spustí šílenej koncert a podle sousedů jí to vydží celou dobu, co jsme pryč  Zkoušíme nácvik samoty postupně, tak, jak se psalo i tady kdysi v nějakym článku. Odcházim jen na chvilinku a pokoušim se vracet, když je aspoň vteřinku ticho. Jenže ani po skoro čtrnácti dnech nácviku se to vůbec nezlepšilo... A to jí tu nechávám utahanou, nakrmenou, s různejma nachystanejma zábavama... Tak jsem si říkala, jestli by ty feromony třeba nepomohly...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|