Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 09:52:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 11   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Pes sám v bytě  (Přečteno 19048 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« kdy: 08. červenec 2007, 11:36:45 »

Ahoj všichni,chtěla jsem vás poprosit o radu mám doma 2 měsíční štěně a budu sní doma neustále ještě 3 týdny.Chtěla jse se zeptat jak naučit pejska aby doma vydržel sám.Zkoušela jsem se zavřít do koupelny cca na 15min,ale hrozně vyváděla a kňourala.Znáte někdo nějakou fintu,jak pejska naučit být doma sám?  Huh? Prosím poraďte.
Zaznamenáno

Peter Končula
Strážný Pes
Třída vítězů
*

Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 09. červenec 2007, 08:30:09 »

napr. http://www.hafbezobav.cz/clanek-2004111206-Sam-doma.html
Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: 11. červenec 2007, 16:24:39 »

Díky moc tohle by mohlo pomoci. Wink
Zaznamenáno

Klárucha
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24. červenec 2007, 11:23:18 »

A co u ročního psa z útulku, který sám v bytě též vyje a štěká? Resp. kdekoliv kde zůstane sám.
On štěká celkově hodně, i na psy.
Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: 03. Srpen 2007, 17:35:16 »

Sice jsem se na tohle téma tady ptala sama,ale zkusila bych to stejně tak jak i u štěněte,viz.odkaz na hoře u dospělého to potrvá déle ale jistě se to podaří. Wink
Zaznamenáno

yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: 31. Srpen 2007, 09:16:57 »

Tak super! Cheesy
Píšu až teď ale šlo to rychle a dobře,postupovali jsme s přítelem podle "návodu" jak naučit psa doma samotnýho.A opravdu to šlo dobře.Fakt super díky moc,moc mi to pomohlo. Grin Grin
Zaznamenáno

Matias
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. Prosinec 2007, 11:04:48 »

Nekoukal jsem teda ještě na odkazík, ale já jsem toto musel taky řešit. Maxíka jsem přivedl domu v pátek večer a so, ne jsem s ním byl doma. Ale v pondělí celý den štěkal a kňoural. Až jsem se z toho pohádal docela fest s jedním sousedem ( důchodcem ). Ale od úterý kňučí jen chvilinku po zabouchnutí dveří. Před příchodem domu, vždy posloucháme a je klid. Musí si zvyknout že chodíš pryč a hlavně že se vracíš. Už nás vždy vítá u dveří a je v pohodě. Ale běda jak za ním přijdu o polední pauze, tak si sedne před dveře, nebo mi pořád rozvazuje tkaničky abych neodešel. :-)
Zaznamenáno
yndiC
Dogus Suprus Maximus
*

Kerrinka *7.5.2007

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: 17. Leden 2008, 00:24:40 »

Tak mi jsme už dávno v pohodě trénovali jsme samotu asi 14 dní 3 týdny a šlo to dobře.ted je v pohodě 8 hodin sama a vše je v pohodě.Jen když příjdem domů,tak je to slečinka a nevítá mě..leží v pelechu mlátí ocasem a celá se vrtí,a čeká až jí pobídnu aby přišla nebo čeká až si sednu,tak přijde zamnou. Grin Je to zlatíčko. Kiss
Každopádně jsme to trénovali podle návodu a bylo to super. Grin
Zaznamenáno

Emily
CACIB
**

Aira

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17. Leden 2008, 11:03:50 »

Moje roční maďarka to doma zvladá bez štěkání (aspoň myslim, zatím si nikdo nestěžoval), ale problém je v tom, že pořád něco ničí kouše a trhá. Nechávám ji k dispozici kuchyň chodbu a můj pokoj, a vždy než odejdu tak musím tyhle místnosti vyklidit od všech věcí co se dají zničit, tzn. boty, kabáty, bundy, rukavice, všechny věci s nočního stolku a ostatních skříněk a v kuchyni všechno z linky pryč. Jenze stejnak si vzdycky něco najde, včera například okousala ruční šlehač který byl v kuchyni zabaleny v krabici. Když jsem omylem nechala v chodbě pověšený kabát tak jsem ho pak našla na zemi společně s urvaným železným háčkem. Měl jste to taky tak někdo? Doufám že jí to přejde časem, protože je to otrava pořád všechno uklízet, nemoct si něco vystavit nebo cokoli jí nechat napospas...
Zaznamenáno
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17. Leden 2008, 11:17:17 »

Náš Goofy má k dispozici jen kuchyň a předsíň. Jediné co ničí je jeho křeslo (šíleně starý a beztak už potrhaný), tapety a koberec. S tím jsme počítali, takže překvápko se naštěstí nekonalo. Dřív ještě kradl v kuchyni utěrky, ale to ho přešlo. Doufám, že to teď nezakřiknu, ale přímo nad pelíškem mu visí kabáty a bundy a jen jednou mi okousal šálu, která mu plandala přímo nad hlavou, jinak si toho nevšímá. Když měl období velkýho ničení, tak jsem mu před odchodem schovala do oblíbených rohů petlahve-pak když se chystal okusovat koberec, tak našel lahev a o zábavu bylo postaráno - doporučuju zkusit. Je ale pravda, že většinou je doma sám jen 4-5 hodin, dýl ne, to by asi vypadal náš byt trochu jinak.
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17. Leden 2008, 11:27:20 »

Moje roční maďarka to doma zvladá bez štěkání (aspoň myslim, zatím si nikdo nestěžoval), ale problém je v tom, že pořád něco ničí kouše a trhá. Nechávám ji k dispozici kuchyň chodbu a můj pokoj, a vždy než odejdu tak musím tyhle místnosti vyklidit od všech věcí co se dají zničit, tzn. boty, kabáty, bundy, rukavice, všechny věci s nočního stolku a ostatních skříněk a v kuchyni všechno z linky pryč. Jenze stejnak si vzdycky něco najde, včera například okousala ruční šlehač který byl v kuchyni zabaleny v krabici. Když jsem omylem nechala v chodbě pověšený kabát tak jsem ho pak našla na zemi společně s urvaným železným háčkem. Měl jste to taky tak někdo? Doufám že jí to přejde časem, protože je to otrava pořád všechno uklízet, nemoct si něco vystavit nebo cokoli jí nechat napospas...

Doporučuji ji zavřít do jedný místnosti, do tý, kde má nejmíň co zničit. Stejně bude chrnět přes den. Hodně jsem to řešila, ještě než jsem Mordu dovezla, páč sem měla strach, že bude ničitel (oprávněný), a od různejch lidí i knih sem se dozvěděla, že nejlepší je, když psovi nedáš šanci něco zničit, když je zavřenej tam, kde nic k ničení není. Prej se to pak jakoby nenaučí. Už to trochu řešíme ještě s pár chudákama mimotématicky v rubrice Zkoušky ZOP...
Zaznamenáno

Jimmyho mamka
Host
« Odpověď #11 kdy: 17. Leden 2008, 11:49:07 »

Náš Jimmy je doma sám asi 6hodín, niekedy dlhšie, ale nechávame ho v kuchini, tam nemá čo rozobrať:-) no, aj keď si strašne rozumie s košom na odpadky, pokojne ho prevrhne, a nejako sa dostane cez poklop...prídeme domov a z koša su povyberané len sáčky od čaju, ktorý si Rišo ráno zalieva...nič iné...len to ho baví...trhať to, a potom je obsash sáčku po celej kuchyni.Ale inak nič neničí.
Je to zlatíčko.
Na kuchynu si zvykol veľmi rýchlo, a celý čas, čo nie sme s ním aj tak prespí, takže sa nebojíme ,že sa nudí.
V kuchyni má veľa hračiek, a občas mu skrývame pamlsky pod pelech, aby sa mohol trocha zabavit.Ked prídeme domov, ideme pozrieť do kuchyne a tam slučne sedí zaspatý Jimmy, ešte s nerozlepenými očkami...vďačnou hračkou je plechovka od piva...to by ste neverili ako dlho sa s nou vie hrať,...minule sa hral tak dlho, že potom keď si sadol na zem a oddychoval, hlava mu klesala a klesala až sa zvalil a spal...chudačik...upne sa vybil...ako hovoria naši susedia...mali sme ho strčit na nabíječku:-)
A pokial ide o navyknutie...nech knučí akokolvek, nevztupovat do miestnosti kde ho chcete naučit, ak tam porebujete íst, tak vstúpit  až ked je ticho.
A skúšanie či bude knučat, alebo nie je tiež nanič, lebo hafan si uvedomuje, kedy sme za dverami a kedy sme odišli naozaj...ved to vidí, že ked niekam ideme z domu, viažeme si šnurky a ked vybehnete v papučiach, asi vám neuverí a bude knučat ešte viac, lebo vie, že ste blízko
Zaznamenáno
Emily
CACIB
**

Aira

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 17. Leden 2008, 11:54:10 »

ok, mrknu tam. do koberce, nebo gauce se mi zatim nepustila nastesti. kdyz ja ji nechavam doma dyl nez 5 hodin, bohuzel. tak jsem myslela ze bude lepsi kdyz to tam bude mit vetsi.
Zaznamenáno
Goofy
Dogus Maximus
*

Silínek a Goofinka

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 17. Leden 2008, 11:58:28 »

Taky jsme ho učili tak, že jsme se normálně oblíkli a šli za dveře, ale byli jsme opravdu úplně zticha. Nevím jestli o nás věděl, ale myslím, že ne. Pak jsme vešli a chválili - tak se nám povedlo, že byl občas přistižen při činu, třeba si hned ukradl do pelechu utěrku-takže hned dostal vynadáno. Ale je pravda, že je asi výjimka v tom že moc neničí (ťuk ťuk ťuk)-myslim, že maďárci jsou dost často ničitelé první třídy, pak na ně platí asi jen je před odchodem pořádně utahat.
Zaznamenáno

radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Bačice, Kožka a Mordera

Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 17. Leden 2008, 12:09:01 »

ok, mrknu tam. do koberce, nebo gauce se mi zatim nepustila nastesti. kdyz ja ji nechavam doma dyl nez 5 hodin, bohuzel. tak jsem myslela ze bude lepsi kdyz to tam bude mit vetsi.

To si myslí každej, že pejsek je chudáček sám, tak aby mohl aspoň běhat. Stejně jedinej pohyb kterej vykoná je spojenej s tím, aby vytipoval objekty vhodné k demolici a natahal si je do pelechu, kde je rozžvýká Angry
Názorů na to znám víc, někteří psi z toho časem vyrostou sami, někteří to nedělají vůbec, ale myslím, že pro nás postižené je ta taktika dobrá. Kamarádka si brala starší, asi dvou nebo tříletou kříženku, vášnivou a zasloužilou ničičku, půl roku trávila v kleci (kterou ale brala jako bezpečnej pelíšek, s hračkama a krmením atd, ne za trest) bez možnosti demolice, a teď je v pohodě, klec už dávno nemaj. A ta demolovala fakt strašlivě, už uvažovali o tom že půjde ven (jako do boudy). Je dobrý nechávat doma psa samotnýho když je hodně utahanej a vyblblej, pak ho nakrmit a modlit se, aby spal co nejdýl.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 11   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!