Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #135 kdy: 24. Leden 2012, 23:33:51 » |
|
jogu ne, ale učili nás to ve škole  ... ne teda polykat hlavou dolu  , ale na fyziologii nám tvrdili, že to jde - polkneš a gravitaci by měla překonat peristaltika, píšu by měla  Jenže ono právě nepolkneš, peristaltika by to asi přechroupala, ale prostě nejde polknout-teda mně nešlo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #136 kdy: 24. Leden 2012, 23:35:55 » |
|
Jenže ono právě nepolkneš, peristaltika by to asi přechroupala, ale prostě nejde polknout-teda mně nešlo  hned ráno skočim pro ňákej kolagen a s ňuňu zobnu MSM a na velikonoce uvidíme
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #137 kdy: 24. Leden 2012, 23:36:39 » |
|
Cože?  jakto? autonomní nervový systém, jak jinak  ... zkoumali to nějaký dva britský doktoři a popisují, že - "při pohlavním vzrušení vysílá autonomní nervový systém signály vyvolávající změny v pohlavních orgánech muže i ženy, a uvádí, že i v nose je erektilní tkáň, takže určité změny mohou nastat i tam a nutit ke kýchání" Jenže ono právě nepolkneš, peristaltika by to asi přechroupala, ale prostě nejde polknout-teda mně nešlo  ale to, že to nešlo tobě neznamená, že to obecně nejde 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #138 kdy: 24. Leden 2012, 23:39:39 » |
|
Petro za odkaz děkuji, ale odpověď mě stejně neuspokojila. Receptory reagují na tlak.... jenže tlak nelechtá, lechtá právě ten "netlak" mě to lechtání přijde jako nějaký omyl přírody, nebo co. Fakt bych ráda, nějaké studií potvrzené vysvětlení, pak budu spokojená 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #139 kdy: 24. Leden 2012, 23:47:19 » |
|
Petro za odkaz děkuji, ale odpověď mě stejně neuspokojila. Receptory reagují na tlak.... jenže tlak nelechtá, lechtá právě ten "netlak" mě to lechtání přijde jako nějaký omyl přírody, nebo co. Fakt bych ráda, nějaké studií potvrzené vysvětlení, pak budu spokojená  Mě přijde, že lechtání také úzce souvisí s psychikou. Dříve jsem byla hodně lochtivá, ale pak jsem se naučila s tím pracovat a i když mě to třeba "svědí" jsem schopná to ustát a nijak mě to nevadí :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #140 kdy: 24. Leden 2012, 23:50:11 » |
|
Mě přijde, že lechtání také úzce souvisí s psychikou. Dříve jsem byla hodně lochtivá, ale pak jsem se naučila s tím pracovat a i když mě to třeba "svědí" jsem schopná to ustát a nijak mě to nevadí :-)
ale svědění a lechtání je přeci rozdíl
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #141 kdy: 24. Leden 2012, 23:52:40 » |
|
ale svědění a lechtání je přeci rozdíl já vím, myslela jsem to tak, že ač mě to dříve strašně lechtalo, ted mi to navodí jen pocit jakoby svědění...prostě, že jsem to hodně ovládla psychikou... např: Když by mě dříve někdo lechtal na chodidlech, svíjela bych se v křečích smíchem, dnes mě to ale nelechtá a dokonce to třeba ani nějak neprožívám a max mě to jakoby svědí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #142 kdy: 24. Leden 2012, 23:53:19 » |
|
ale svědění a lechtání je přeci rozdíl zas takový rozdíl to není ... citace z jedné přednášky z fyziologie Svědění a lechtání ● slabá mechanická stimulace oblastí s volnými C zakončeními ● spjato s bolestí; rozdíly (rozložení receptorů, frekvence stimulace, vlákna) ● subjektivní vnímání ● chemická stimulace – histamin ?, proteolytické enzymy ?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #143 kdy: 24. Leden 2012, 23:58:39 » |
|
já si taky myslím, že je to o psychice-když na to nejsem připravená, tak až fakt trpím( teda nejdřív se tlemím)-to nám dělal otec když jsme byly malinkatý-že nás jako ulechtá a lechtal nás, dokud jsme nebrečeli nebo se počuraly  Dneska, když se na to fakt cíleně připravím a vím, že mě někdo bude lechtat, nebo dotýkat tam, kde mě to obvykle lehtá-tak to zvládnu a nvadí mě to  ale když je to nečekaný, tak holt nemám šanci 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #144 kdy: 25. Leden 2012, 00:01:04 » |
|
já si taky myslím, že je to o psychice-když na to nejsem připravená, tak až fakt trpím( teda nejdřív se tlemím)-to nám dělal otec když jsme byly malinkatý-že nás jako ulechtá a lechtal nás, dokud jsme nebrečeli nebo se počuraly  Dneska, když se na to fakt cíleně připravím a vím, že mě někdo bude lechtat, nebo dotýkat tam, kde mě to obvykle lehtá-tak to zvládnu a nvadí mě to  ale když je to nečekaný, tak holt nemám šanci  ráda bych byla takhle silná, někdy mám dny, že mě lechtá skoro každý dotek. a tedy Leňule asi se vymykám tabulkám pro mě je svědění a lechtání něco úplně jiného 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #145 kdy: 25. Leden 2012, 00:07:18 » |
|
ráda bych byla takhle silná, někdy mám dny, že mě lechtá skoro každý dotek. a tedy Leňule asi se vymykám tabulkám pro mě je svědění a lechtání něco úplně jiného  ty jo  tak se na to koukej tak, že ty jsi normálně unikát a basta  ale teda mazec, jestli to máš až tak 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #146 kdy: 25. Leden 2012, 00:09:58 » |
|
ty jo  tak se na to koukej tak, že ty jsi normálně unikát a basta  ale teda mazec, jestli to máš až tak   asi se začnu studovat, abych vyzjistila nějakou periodicitu vyloženě lochtacích dnů :-) jinak základ možná též položil taky asi můj táta když si s námi hrál a mučil nás lechtáním 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
mabian
Extra Super pes

|
 |
« Odpověď #147 kdy: 25. Leden 2012, 00:14:53 » |
|
 asi se začnu studovat, abych vyzjistila nějakou periodicitu vyloženě lochtacích dnů :-) jinak základ možná též položil taky asi můj táta když si s námi hrál a mučil nás lechtáním  to nevím, co to měli tátové za modu teda  ale honzik to na matynku zkusí jednou a poletí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #148 kdy: 25. Leden 2012, 00:16:15 » |
|
to nevím, co to měli tátové za modu teda  ale honzik to na matynku zkusí jednou a poletí  
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #149 kdy: 25. Leden 2012, 00:16:58 » |
|
ráda bych byla takhle silná, někdy mám dny, že mě lechtá skoro každý dotek. a tedy Leňule asi se vymykám tabulkám pro mě je svědění a lechtání něco úplně jiného  dobře, jiný je ten pocit, ale obojí snímají stejné receptory, přenáší stejné dráhy - v tom jsem myslela to, že je to stejné ... zbytek vyhodnocuje mozek a jak moc intenzivní ten pocit vyhodnotí je podle mě těžce individuální, a stále si myslím, že to má co dělat s nějakou obrannou reakcí a ta se člověk od člověka liší - a dané je to spoustou předpokladů - genetika, zkušenosti, aktuální "rozpoložení" nervové soustavy a "centra smíchu" ... na tohle asi neexistuje jednoznačná odpověď, proč zrovna ty máš při lehtání takové pocity jaké máš  ... ale zkus knížku od Koukolíka - Mozek a jeho duše ... třeba tam nějakou částečnou odpověď najdeš http://www.wlyceum.cz/wspj/lyceum/data/dokumenty/portuvodsirotkova.pdf (5. a 6. strana)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|