Haf Bez Obav
23. Květen 2012, 16:09:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Sám doma  (Přečteno 2500 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
HafBO Redakce
Strážný Pes
Třída otevřená
*

Zobrazit profil
« kdy: 22. Leden 2005, 20:52:35 »

Komentáře k článku "Sám doma".
Zaznamenáno
HafBO Redakce
Strážný Pes
Třída otevřená
*

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 22. Leden 2005, 20:52:35 »

Nas 5ti lety nalezenec se neco pres rok ucil byt sam doma presne tak, ze jsem jako odesla, primo jsem odjela vytahem a pak se vratila potichu o patro vys nebo niz a chvili cekala a poslouchala. Zvukove projevy nemel, jen obcas neco premistil,  malokdy neco znicil a obvykle neco nepotrebneho. Stene ktere ma ted skoro 9 mesicu je tak sebejiste a nikdy nezazilo opusteni smeckou ze to zvlada v pohode, jeho pobyt o samote nikdy netrva moc dlouho a zvykal si postupne u me v praci, kde dopoledne po behani venku a nakrmeni spal a ja obcas musela zajit neco vyridit a za chvili byla zpatky. zpocatku se staral a trochu knikal, dnes se podiva ze nekam jdu a az se vratim tak me vita, rozhodne to pro nej neni trauma.

Jana jana.sediva@email.cz
Zaznamenáno
Eva Němejcová
Třída dorostu
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 22. Leden 2005, 20:55:42 »

já jsem si svého druhého psa pořídila zrovna v době, kdy jsem byla doma po operaci slepého střeva - štěník byl stále se mnou, nácviku samoty jsme se však také věnovali - sice to byly opravdu chvilky, ale psík je velmi vnímavý, takže brzy pochopil. Nejvíc mu ale pomohl náš starší pes, který při odchodu některého ze členů smečky maximálně zvedne hlavu, podívá se na nás a zase spí dál.... malý tedy nikdy nezačal tropit skutečné scény, maximálně párkrát kníknul a byl klid.
Zaznamenáno
MichaelaMik
CACIB
**

Pohlaví: Ženské

Endy&Lara

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 27. Březen 2006, 13:20:45 »

...mám ročního pejska a donedávna jsem si myslela, že je doma po mém odchodu do práce klid. SOusedi si nestěžovali, max. řekli,že dříve hafan brečel, ale že ted je klid a že ani nevědí, kdy jsme doma a kdy ne.

Pořízení webové kamery mě ale rychle vyvedlo z omylu. Pejsek dostává míček s pamslky, větou zůstaň já přijdu se loučím.

Jakmile vyválí pamlsky, obejde byt a v předsíni začne vyřvávat, trvá to jen pár desítek vteřin a je klid.Někdy několikrát za sebou a pak je celý den klid, někdy s většími odstupy pár vteřin, celkově nejdelší naměřený čas jeho árii byly 4 minuty. (vždy cca 20 vteřin a dost). Pejsek je dost zvyklý na naší přítomnost, nelpí na jednom z páníčků, ale celkově na přítomnosti někoho. Proto není problém ho nechat u známých, kde je spokojený, že není sám.

Sice si nikdo zatím nestěžoval na pěvecké umění našeho psa, ale až si stěžovat bude, bude pozdě.

Proto to řeším následovně.

Učím psa zůstat v jiné místnosti samotného. Nenechávám ho ležet celý večer přituleného u mě na sedačce, ale "peru se s ním o to" že má své místo a tam půjde (většinou po xtém pokusu vyskočit na sedačku, se daří a zůstane na místě, kde chrupe)

Popravdě mám z toho ale stres a nervy, že jsem nezvládla připravit ho jako štěně na hodiny, kdy musí vydržet doma sám.

Dřív přemístoval věci, tahal prádlo ze sušáku, rozkousal kapesníčky, teď ale "nedemoluje" jen se přemistuje z pelechu na pelech a mezitím si "zazpívá".

Myslíte, že začínám s nácvikem dobrým směrem? Samozřejmě o víkendu zkouším za byt odejít, ale vždy vyje, tak čekám, až přestane (zase ale nechci dráždit o víkendu sousedy) a vyhubuju a znova......ach jo...

[:V:]
Zaznamenáno

Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!