MichaelaMik
CACIB

Pohlaví: 
Endy&Lara
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 27. Březen 2006, 13:20:45 » |
|
...mám ročního pejska a donedávna jsem si myslela, že je doma po mém odchodu do práce klid. SOusedi si nestěžovali, max. řekli,že dříve hafan brečel, ale že ted je klid a že ani nevědí, kdy jsme doma a kdy ne.
Pořízení webové kamery mě ale rychle vyvedlo z omylu. Pejsek dostává míček s pamslky, větou zůstaň já přijdu se loučím.
Jakmile vyválí pamlsky, obejde byt a v předsíni začne vyřvávat, trvá to jen pár desítek vteřin a je klid.Někdy několikrát za sebou a pak je celý den klid, někdy s většími odstupy pár vteřin, celkově nejdelší naměřený čas jeho árii byly 4 minuty. (vždy cca 20 vteřin a dost). Pejsek je dost zvyklý na naší přítomnost, nelpí na jednom z páníčků, ale celkově na přítomnosti někoho. Proto není problém ho nechat u známých, kde je spokojený, že není sám.
Sice si nikdo zatím nestěžoval na pěvecké umění našeho psa, ale až si stěžovat bude, bude pozdě.
Proto to řeším následovně.
Učím psa zůstat v jiné místnosti samotného. Nenechávám ho ležet celý večer přituleného u mě na sedačce, ale "peru se s ním o to" že má své místo a tam půjde (většinou po xtém pokusu vyskočit na sedačku, se daří a zůstane na místě, kde chrupe)
Popravdě mám z toho ale stres a nervy, že jsem nezvládla připravit ho jako štěně na hodiny, kdy musí vydržet doma sám.
Dřív přemístoval věci, tahal prádlo ze sušáku, rozkousal kapesníčky, teď ale "nedemoluje" jen se přemistuje z pelechu na pelech a mezitím si "zazpívá".
Myslíte, že začínám s nácvikem dobrým směrem? Samozřejmě o víkendu zkouším za byt odejít, ale vždy vyje, tak čekám, až přestane (zase ale nechci dráždit o víkendu sousedy) a vyhubuju a znova......ach jo...
[:V:]
|