MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #195 kdy: 16. únor 2012, 18:44:53 » |
|
Markét a jak vypadá celkově ta srst a kůže? Nějaký změny? Myslim třeba zarudnutí, šupinatění, ztráta lesku, ... cokoli jinýho než dřív.
Díky za optání. Vypadá to, že nejvíc jí svědí jakoby "třísla", jak to popsat - takové to místo, kde končí kejta, začíná bříško, jak tam chloupky slábnou. Tam si to i často líže a škrábe, tak to má červený. Pak si dost líže bříško. Ale jinak je to všechno "normální", až na to, že se drbe, no... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ: marek p.
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #196 kdy: 16. únor 2012, 18:54:28 » |
|
Díky za optání. Vypadá to, že nejvíc jí svědí jakoby "třísla", jak to popsat - takové to místo, kde končí kejta, začíná bříško, jak tam chloupky slábnou. Tam si to i často líže a škrábe, tak to má červený. Pak si dost líže bříško. Ale jinak je to všechno "normální", až na to, že se drbe, no...  Tomu místu my říkáme "kapsa", protože často nosej domu bláto v kapsách 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #197 kdy: 16. únor 2012, 18:55:38 » |
|
Tomu místu my říkáme "kapsa", protože často nosej domu bláto v kapsách  
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #198 kdy: 16. únor 2012, 20:45:24 » |
|
Díky za optání. Vypadá to, že nejvíc jí svědí jakoby "třísla", jak to popsat - takové to místo, kde končí kejta, začíná bříško, jak tam chloupky slábnou. Tam si to i často líže a škrábe, tak to má červený. Pak si dost líže bříško. Ale jinak je to všechno "normální", až na to, že se drbe, no...  Tyjo, nic moc mě nenapadá...snad jen, řikalas, že se jí tohle objevuje v zimě? Solej u vás? Já když si vezmu Monťáka, když běhá, tak má vždycky nahozený právě bříško, třísla, .., takže mě napadlo, jestli to třeba nemá od soli, že jít o tam štípe. Předpokládám teda, že jí myješ jen nožky, že jí nekoupeš po prochajdě. Jinak bohužel nevím, co by to mohlo být 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #199 kdy: 16. únor 2012, 21:04:56 » |
|
Tyjo, nic moc mě nenapadá...snad jen, řikalas, že se jí tohle objevuje v zimě? Solej u vás? Já když si vezmu Monťáka, když běhá, tak má vždycky nahozený právě bříško, třísla, .., takže mě napadlo, jestli to třeba nemá od soli, že jít o tam štípe. Předpokládám teda, že jí myješ jen nožky, že jí nekoupeš po prochajdě. Jinak bohužel nevím, co by to mohlo být  Přesně... měla to už loni, když byly mrazy. Solí tady, každopádně se snažíme, aby po soli šla co nejmíň, takže si nemyslím, že by si to někam naházela. Svědí jí i hřbet. Já kdybych si myslela, že nám na veterině pomůžou, jdu tam. Ale i když jsme šli s fakt s relativně konkrétním problémem, stálo to moc peněz a výsledek žádnej  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #200 kdy: 16. únor 2012, 21:14:35 » |
|
Přesně... měla to už loni, když byly mrazy. Solí tady, každopádně se snažíme, aby po soli šla co nejmíň, takže si nemyslím, že by si to někam naházela. Svědí jí i hřbet. Já kdybych si myslela, že nám na veterině pomůžou, jdu tam. Ale i když jsme šli s fakt s relativně konkrétním problémem, stálo to moc peněz a výsledek žádnej  . Tyjo, tak to jsem asi s rozumem v koncích Obleček jsi jí třeba neprala v nějakym pracim prášku?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #201 kdy: 16. únor 2012, 21:15:29 » |
|
Tyjo, tak to jsem asi s rozumem v koncích Obleček jsi jí třeba neprala v nějakym pracim prášku? Ne-e, neprala. Od tý doby, co se drbe, ho ani neměla. Resp. měla ho asi 4 dny, pak už ne.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #202 kdy: 16. únor 2012, 21:19:11 » |
|
Ne-e, neprala. Od tý doby, co se drbe, ho ani neměla. Resp. měla ho asi 4 dny, pak už ne.
Hmm, tak to fakt nevim. každopádně snad to Kikul brzo přejde 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
tterry
|
 |
« Odpověď #204 kdy: 17. únor 2012, 13:37:38 » |
|
Přesně... měla to už loni, když byly mrazy. Solí tady, každopádně se snažíme, aby po soli šla co nejmíň, takže si nemyslím, že by si to někam naházela. Svědí jí i hřbet. Já kdybych si myslela, že nám na veterině pomůžou, jdu tam. Ale i když jsme šli s fakt s relativně konkrétním problémem, stálo to moc peněz a výsledek žádnej  . Já teda nechci strašit, ale přesně takhle jsme to měli taky, víc se drbala - za krkem a tak, v "tříslech" měla taková podrážděná místečka a celkově sušší kůži. Myslela jsem, že to je z mrazů a soli, ale radši jsem na vet zašla. Bylo to podezření na demodex, ten naštěstí vyloučili - ufff  ale zase nám zjistili plíseň  Že prý žádné drbání není jen tak...  Takže radost... čekáme na výsledky o jaký druh plísně se jedná a šamponujeme obden 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Tereza, Bounty a Twixie
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #205 kdy: 17. únor 2012, 16:43:22 » |
|
Já teda nechci strašit, ale přesně takhle jsme to měli taky, víc se drbala - za krkem a tak, v "tříslech" měla taková podrážděná místečka a celkově sušší kůži. Myslela jsem, že to je z mrazů a soli, ale radši jsem na vet zašla. Bylo to podezření na demodex, ten naštěstí vyloučili - ufff  ale zase nám zjistili plíseň  Že prý žádné drbání není jen tak...  Takže radost... čekáme na výsledky o jaký druh plísně se jedná a šamponujeme obden  Tak už jsme s tím tenkrát byli, rvali jí prášky, koupali jsme a výsledek žádnej, takže já na to mám svůj názor - lepší je říct, že to není jen tak a mít v kapse bůra, než nestrašit. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucka.v
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #206 kdy: 27. únor 2012, 21:12:26 » |
|
Nemůže mít nějakou potravinovou alergii? Ta se může u psa vyvinout... Na kožíšek doporučuju Brit Care Salmon Oil, je to lososový olej a naše fena po něm nemá kůži suchou, ani mastnou, zmizely i šupinky. Třeba proto i to drbání?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #207 kdy: 27. únor 2012, 21:14:14 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucka.v
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #208 kdy: 27. únor 2012, 21:17:29 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Krisis
Ultra Super pes

Pohlaví: 
Monty 24.12.2007
|
 |
« Odpověď #209 kdy: 27. únor 2012, 21:18:01 » |
|
Proč ta ironie? Myslíš, že to je zas nějaká reklama na Brit? No nebylo by to poprví, to je fakt, ale tenhle příspěvěk se mi tak na první pohled nezdál... Jinak teda ten Brit Care oil neni ale špatný si myslim 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|