Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« kdy: 29. Květen 2010, 20:07:11 » |
|
Jak často pečujete o srst (krátkou/dlouhou) psů? A zvyšujete péči teď v době línání? Příp. jaký používáte šampony? Jak často? Jaký používáte kartáče/hřebeny? Jak často? Nebo nějaký doplňky stravy na srst? (nikde jsem tu tohle téma nenašla takže jestli je tak se omlouvam)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 29. Květen 2010, 20:12:15 » |
|
Jak často pečujete o srst (krátkou/dlouhou) psů? A zvyšujete péči teď v době línání? Příp. jaký používáte šampony? Jak často? Jaký používáte kartáče/hřebeny? Jak často? Nebo nějaký doplňky stravy na srst? (nikde jsem tu tohle téma nenašla takže jestli je tak se omlouvam)
Takže já u dlohosrstýho medvídka: v normálním stádiu kartáčuju klasickým kartáčem tak 1x týdně, teďka v době línání denně takovým hrablem - něco jako Furminátor, šamponujeme tak 2x do roka. Doplněk používáme tenhle: http://www.finska-lekarna.cz/aptus-pro-kuzi-a-srst/biorion-60-tbl.htmljednak se nám trochu objevily lupy - řekla bych, že to je z toho jak jí češu tim hrablem no a taky na ty naše slavný drápy  bereme to třetím dnem, tak doufám že se dostaví za čas nějaký výsledky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 29. Květen 2010, 20:23:39 » |
|
Tak Ferďák má šampon od Greenfields a i přes to jeho válení se v hnusech mu drží už víc jak rok navíc po něm krásně voní i když se jen namočí ve vodě třeba v rybníce..  Kartáčuju takovym tim oválem na ruku tak jednou za 14 dní ale teď aky budu muset častějc pač líná naprosto neuvěřitelně..  Ale zas má ten kožich pěknej..
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
Kristýnka
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 29. Květen 2010, 21:08:26 » |
|
Tak Ferďák má šampon od Greenfields a i přes to jeho válení se v hnusech mu drží už víc jak rok navíc po něm krásně voní i když se jen namočí ve vodě třeba v rybníce..  Kartáčuju takovym tim oválem na ruku tak jednou za 14 dní ale teď aky budu muset častějc pač líná naprosto neuvěřitelně..  Ale zas má ten kožich pěknej.. ten ovál na ruku mám doma taky....  jsem ho používala na Peggy a to jsem si vždy připadala, jako kdybych hřebencovala koně... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ Kristyna Havova
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 29. Květen 2010, 22:51:35 » |
|
Vyčesávám během línání denně - hrablo s otočnejma hrotama + kartáč na pudly, jinak 1-4x měsíčně. Nekoupu. Denně přidávám kapsle z pupalky dvouletý.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 30. Květen 2010, 18:41:52 » |
|
já se teda přiznam že o srst pečujem tak dvakrát do roka protože častějš si na to nevzpomenu. šampon máme nákej obyč co mi přišel pod ruku protože skoro nekoupeme. teda jen když se madam v něčem vyválí což se díky bohu nestává tak často, zato je ale pak důkladná  tim pádem potřebujem něco "agresivního"  takže o srst pečujem v podstatě jen "vnitřně". olejema, vitamínama a vůbec složením krmiva
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
choco
Super pes
Pohlaví: 
Andrew a Adelise Ray d´Or (20.12.2006)
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 30. Květen 2010, 19:47:59 » |
|
Tak my na labrouše máme furminátor, kterým je projedeme tak jednou týdně, když začne období línání, jinak když si vzpomeneme  Koupou se tak akorát sami v rybnících, vanu a šampon viděla prvně Ellie po klystýru, jinak ani jeden fakt ne. A jako doplňky na srst tak akorát tak pangamin, olej a protože Ellie se občas objeví nějaké kožní problémy,tak pak přidávám i bylinky na srst od Phytovet. Jinak se doporuřuje taky pupalka a i zinek na rychlješí odlínání.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Katkak
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 03. červen 2010, 08:31:28 » |
|
Tak já Dinu češu alespoň 1x týdně (ideál by byl denně, páč i po tom týdnu tam má docela cucky, zvlášť na loktech a za ušima... občas mám světlé období, kdy češu fakt každý den  ). Navíc nechává chomáče po bytě, je "krásně" poznat, kde ležela  . Nohy a břicho koupem docela často, ale jen vodou, šampon jen když se vyválí v nějakém hnusu (s vůní zeleného jablka  , prý na citlivou kůži). A přidáváme lososový olej.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 10. únor 2011, 12:59:49 » |
|
myslíte že už je čas na jarní úpravu srsti? mám novej strojek a chtěla bych ho vozkoušet  vrrrrrrrrrrrvrrrrrrrrrr , ale nevím zda ještě není brzo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 10. únor 2011, 13:04:55 » |
|
Záleží, jak moc jí chceš "upravit"  ... zatim bych se na to asi vyprdla, má se eště ochladit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 10. únor 2011, 13:06:29 » |
|
Záleží, jak moc jí chceš "upravit"  ... zatim bych se na to asi vyprdla, má se eště ochladit. max nástavec je 13mm.. radši tedy počkám, taky si říkám, má zase sněžit 
|
|
|
|
« Poslední změna: 10. únor 2011, 13:17:01 od Lucietka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 10. únor 2011, 23:32:50 » |
|
myslíte že už je čas na jarní úpravu srsti? mám novej strojek a chtěla bych ho vozkoušet  vrrrrrrrrrrrvrrrrrrrrrr , ale nevím zda ještě není brzo  Pozejtří má sněžit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Brundík
CACIB

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 12. únor 2011, 03:05:44 » |
|
Pozejtří má sněžit.
Ach,tak a to jsem chtél vyrazit k bradýři i kadeřníku. Bruno-pes má konstantní slušivou délku chlupu 8 mm.Ale taky ho češu a kadeřím. Paraziti nespí a nesnášejí čerstvý vzduch a občasný vzruch. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lucietka
Host
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 10. Březen 2011, 07:52:32 » |
|
Ufffff tak včera sem se dala do stříhání, trvalo hodinu a půl než jsem jí sundala celej kožich, bylo to vyčerpávající..  ještě dodělat detaily a bude jak z koncentráčku, jak zmizely chlupy, je jak lunt a to mi říkali že je tlustá..cssss  a jak pěkně držela, ale asi z toho byla trochu vedle, tak jí dodělám pozdějc, ať jí nestresuju, huběňourka..chichi
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kokr
Super pes