Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« kdy: 21. Duben 2010, 09:48:28 » |
|
Nevím zda to patří zrovna sem, ale přesto... Byli jsme s Iwanou na stopě u nich na chatě a pak se šli projít do okolí. Všude louky a lesy a Franco stále v okruhu cca 300m (nemám odhad na vzdálenosti) kolem nás s rypákem na zemi a ve většině případech na dohled a zavolatelnej. Pak jdeme takovou polní cestou mezi stromy a keři. Franco v křáku zalezlej. Najednou se Rusty rozeběhne na plné koule za zatáčku, řvu na něj jak blbec a naprosto zbytečně. Přes křoví nevidím. Z křáku se vyřítí Fráňa a rychle za ním. Popoběhnu, abych viděla a tam stádo ovcí a jehňat, koz a kůzlat (cca 40 hlavé stádo) za elektrickým plotem (fakt plot s mřížkama asi 1 m vysoký, ne ohradník). Oba psi stojí a čumí na ty zvířata. Na jedno zavolání se Franco otočil a přiklusal ke mě. Rusty se coural (ten si uvědomoval, že přestřelil). Nevím zda je to tím, že jich byla přesila nebo co, ale nikdy bych nevěřila, že to Franco tak rychle vzdá - 1m výška pro něj není žádná překážka. Navíc se ani nesnažil přes ten plot dostat, ránu nedostal. Že by dospíval?  Jo a jednou ve Stromovce dal přednost tenisáku před veverkou 
|
|
|
|
« Poslední změna: 21. Duben 2010, 11:23:26 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 21. Duben 2010, 14:32:27 » |
|
A on už Franco nenosí stopku?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 21. Duben 2010, 14:38:09 » |
|
A on už Franco nenosí stopku?
Nenosí, jelikož je jak na vodítku a moc dobře to pozná. Musela bych totiž držet druhý konec v ruce, jinak je mi na nic. Takže je to zbytečný.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 21. Duben 2010, 14:44:38 » |
|
Nenosí, jelikož je jak na vodítku a moc dobře to pozná. Musela bych totiž držet druhý konec v ruce, jinak je mi na nic. Takže je to zbytečný.
Lepší než aby ti někde vzal roha ne?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 21. Duben 2010, 14:46:05 » |
|
Neda mi to, se opet nezeptat. Uvedomujes si, ze s timhle pristupem nebude mit Franco NIKDY privolani? Ani s 10 EO? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21. Duben 2010, 17:59:22 » |
|
Ono záleží na situaci, kde jsme s kým jsme apod.
Jinak mě dost mrzí, že na příspěvcích svých vyvolených si vždy dokážete najít pozitiva kvůlli kterým většinou své příspěvky píší, u ostatních vidíte jen negativa i kdyby napsali jen jedno slovo. Končím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21. Duben 2010, 18:04:46 » |
|
Jinak mě dost mrzí, že na příspěvcích svých vyvolených si vždy dokážete najít pozitiva kvůlli kterým většinou své příspěvky píší, u ostatních vidíte jen negativa i kdyby napsali jen jedno slovo. Končím.
Já nevim proč tohle píšeš..  Pro mě osobně je lepší, jelikož Ferda loví, ne jako Franco, ale dvakrát už se po stopě proběhl, ho mít na stopovačce (nebo jinak zabezpečenýho když vim že něco hrozí) než aby mi lítal 300m ode mě a ještě zalezlej v křoví.. A podle sebe soudim ostatní = beru to tak že nikdo komu loví pes ho samovoně běhat nenechá. Navíc ještě nedávno jsi tu psala že ho ze stopky nebo vodítka nepustíš dokud nebudeš mít eo pač si to nevemeš na triko.. Proto jsem se ptala jestli jí ještě má.. Je to tvoje věc samozřejmě
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 21. Duben 2010, 18:13:30 » |
|
Já nevim proč tohle píšeš..  Pro mě osobně je lepší, jelikož Ferda loví, ne jako Franco, ale dvakrát už se po stopě proběhl, ho mít na stopovačce (nebo jinak zabezpečenýho když vim že něco hrozí) než aby mi lítal 300m ode mě a ještě zalezlej v křoví.. A podle sebe soudim ostatní = beru to tak že nikdo komu loví pes ho samovoně běhat nenechá. Navíc ještě nedávno jsi tu psala že ho ze stopky nebo vodítka nepustíš dokud nebudeš mít eo pač si to nevemeš na triko.. Proto jsem se ptala jestli jí ještě má.. Je to tvoje věc samozřejmě Píšu to proto, že to tak cítím. Stopovačku nepoužívám, jelikož jsem jednou kvůli veverce měla málem po prstech, když jsem jí držela, byla to bolest pekelná a stejně jsem jí neudržela. A jiná situace když jsem šplhala po skalách abych vyprostila psa zamotaného mi taky stačila. Takže když jsme v místech kam jezdím často a nikdy jsem tam zvěř neviděla je na volno, je zavolatelnej i když si dělá své kruhy kolem. Když jsme v místech kde to neznám je na postroji a šňůře. V zimě byl na stopovačce i třeba ve Stromovce, jelikož ve tmě si nejsem jistá, nevidím a mám ráda psiska pod kontrolou. Ve křoví byl, ale křoví jsou ještě holá a Franca jsem viděla.
|
|
|
|
« Poslední změna: 21. Duben 2010, 19:02:45 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
TerezaK.
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 21. Duben 2010, 18:56:10 » |
|
Píšu to proto, že to tak cítím.
Stopovačku nepoužívám, jelikož jsem jednou kvůli veverce měla málem po prstech, když jsem jí držela, byla to bolest pekelná a stejně jsem jí neudržela. A jiná situace když jsem šplhala po skalách abych vyprostila psa zamotaného mi taky stačila. Takže když jsme v místech kam jezdím často a nikdy jsem tam zvěř neviděla je na volno, je zavolatelnej i když si dělá své kruhy kolem. Když jsme v místech kde to neznám je na postroji a šňůře. V zimě byl na stopovačce i třeba ve Stromovce, jelikož ve tmě si nejsem jistá, nevidím a mám ráda psiska pod kontrolou. Ve křoví byl, ale křoví jsou ještě holá a Franca jsem viděla.
Já se do toho vůbec nechci montovat, ale se stopovačkou tě chápu. Já na ní ve zvěři nedokážu udržet ani dvacetikilovou fenku, mám úplně zničený ruce a nervy v kýblu  Když se bojím nečekanýho střetu se zvěří, tak jí beru radši na CC šňůru...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 21. Duben 2010, 19:03:18 » |
|
Já se do toho vůbec nechci montovat, ale se stopovačkou tě chápu. Já na ní ve zvěři nedokážu udržet ani dvacetikilovou fenku, mám úplně zničený ruce a nervy v kýblu  Když se bojím nečekanýho střetu se zvěří, tak jí beru radši na CC šňůru... na tohle je to u větších psů fakt peklo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 21. Duben 2010, 19:03:37 » |
|
Mozna proto, ze na to tvem jsem zadne pozitivum nevidela. Ale mas pravdu, nebudu se ti do toho plest. Ja jen, ze jsi tu nekolikrat psala "at ti nekdo poradi zarucenou metodu jak odnaucit loveni". Tak jsem tim jen chtela rict, ze tohle to rozhodne neni. Furt nechapu, ze to nechapes. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 21. Duben 2010, 19:08:41 » |
|
Mozna proto, ze na to tvem jsem zadne pozitivum nevidela. Ale mas pravdu, nebudu se ti do toho plest. Ja jen, ze jsi tu nekolikrat psala "at ti nekdo poradi zarucenou metodu jak odnaucit loveni". Tak jsem tim jen chtela rict, ze tohle to rozhodne neni. Furt nechapu, ze to nechapes.  Nevidíš nic pozitivního na tom, že se Franco na jedno zavolání otočil a přiklusal, i když čuměl na stádo ovcí a koz? V tom případě už nemá fakt cenu v tomto dialogu pokračovat.
|
|
|
|
« Poslední změna: 22. Duben 2010, 08:10:06 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kokr
Super pes
Pohlaví: 
Chainie (30.3.2008) Bety (12.9.2001)
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 22. Duben 2010, 06:56:01 » |
|
Nevím zda to patří zrovna sem, ale přesto... Byli jsme s Iwanou na stopě u nich na chatě a pak se šli projít do okolí. Všude louky a lesy a Franco stále v okruhu cca 300m (nemám odhad na vzdálenosti) kolem nás s rypákem na zemi a ve většině případech na dohled a zavolatelnej. Pak jdeme takovou polní cestou mezi stromy a keři. Franco v křáku zalezlej. Najednou se Rusty rozeběhne na plné koule za zatáčku, řvu na něj jak blbec a naprosto zbytečně. Přes křoví nevidím. Z křáku se vyřítí Fráňa a rychle za ním. Popoběhnu, abych viděla a tam stádo ovcí a jehňat, koz a kůzlat (cca 40 hlavé stádo) za elektrickým plotem (fakt plot s mřížkama asi 1 m vysoký, ne ohradník). Oba psi stojí a čumí na ty zvířata. Na jedno zavolání se Franco otočil a přiklusal ke mě. Rusty se coural (ten si uvědomoval, že přestřelil). Nevím zda je to tím, že jich byla přesila nebo co, ale nikdy bych nevěřila, že to Franco tak rychle vzdá - 1m výška pro něj není žádná překážka. Navíc se ani nesnažil přes ten plot dostat, ránu nedostal. Že by dospíval?  Jo a jednou ve Stromovce dal přednost tenisáku před veverkou  Pavli tak to je velký úspěch, držím palečky aby jich bylo víc!!!!!! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 22. Duben 2010, 08:08:01 » |
|
Pavli tak to je velký úspěch, držím palečky aby jich bylo víc!!!!!!  Díky, mám z toho velkou radost, jelikož ještě před nějakým časem byl vždy jak v tranzu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 22. Duben 2010, 08:10:40 » |
|
Díky, mám z toho velkou radost, jelikož ještě před nějakým časem byl vždy jak v tranzu.
Gratulace, vím, jak tohle potěší! Easy se mi před nedávnem na jedno zavolání otočila od letícího ptáka, fakt sem byla v šoku, protože je na ně totálně ujetá a dřív byla neodvolatelná, takže jen tak dál 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|