enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« kdy: 15. Březen 2010, 20:12:02 » |
|
mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce  jako nelíbí se mi ani jedno,ale zase je na druhou stranu chápu...maj ty zvířata k práci a chtěj je mít funkční...ale popravdě radši bych si vzala nějakýho takovýho lovečáka,ketrej se nehodí pro svou práci,páč bych měla jistotu,že základní výcvik má než nějakýho pejska,kterýho se jeho přitroublej páníček chce zbavit jen tak
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
,,Má-li problém řešení není na místě si dělat starosti.Nemá-li však problém řešení,tak jsou starosti zbytečné."
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 15. Březen 2010, 20:13:53 » |
|
mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce  jako nelíbí se mi ani jedno,ale zase je na druhou stranu chápu...maj ty zvířata k práci a chtěj je mít funkční...ale popravdě radši bych si vzala nějakýho takovýho lovečáka,ketrej se nehodí pro svou práci,páč bych měla jistotu,že základní výcvik má než nějakýho pejska,kterýho se jeho přitroublej páníček chce zbavit jen tak Ale jakym stylem docílenej.. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 15. Březen 2010, 20:15:47 » |
|
Ale jakym stylem docílenej..  ano bitím a tejráním  ten pes prodělá NORMÁLNÍ výcvik a při zvykání se na střelbu a podobný věco se teprve zjišťuje jestli na tp má nebo nemá
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
,,Má-li problém řešení není na místě si dělat starosti.Nemá-li však problém řešení,tak jsou starosti zbytečné."
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 15. Březen 2010, 20:16:58 » |
|
ano bitím a tejráním  ten pes prodělá NORMÁLNÍ výcvik a při zvykání se na střelbu a podobný věco se teprve zjišťuje jestli na tp má nebo nemá ok 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." J.Werich
|
|
|
|
Majda22
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 15. Březen 2010, 20:18:22 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Maďaráček Adar od Klenovických lomků (Bax), York Michell a fretka Dixie :-)
|
|
|
|
Lestat
Host
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 15. Březen 2010, 20:20:38 » |
|
barushka, to zase zalezi zeleny od zeleneho.. no kedze sa zbavuje psa dotycny pri najmensom zadrhely, asi berieme do uvahy ten horsi sposob vychovy (ale fakt to tak nerobia vsetci! aaaa  ) to je ako s konmi.. vysluzile dostihace sa asi v 9 rokoch predavaju. v terene su rychle a trochu nestandardne im trcia bedra. co ale s policajnym psom? nie je tazke aby si zvykal na rodinne prostredie na stare kolena? nehrozi prilisna ostrost? napr .. samozrejme, je lepsie toho psa darovat. len som sa pozastavila nad tym pristupom 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 15. Březen 2010, 20:20:59 » |
|
mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce  jako nelíbí se mi ani jedno,ale zase je na druhou stranu chápu...maj ty zvířata k práci a chtěj je mít funkční...ale popravdě radši bych si vzala nějakýho takovýho lovečáka,ketrej se nehodí pro svou práci,páč bych měla jistotu,že základní výcvik má než nějakýho pejska,kterýho se jeho přitroublej páníček chce zbavit jen tak já teda nevim, ale když byl můj táta na vojně, dali ho k psovodům...a tam psovod se psem získá tak úzkej vztah, že prý nezažil, že by se vysloužilí psiska někam rozdávali nebo by je nikdo nechtěl...naopak, obvykle si ho psovod bral jako důchodce domu a měl ho jako mazlíka a zajistil mu prima stáří...a z vyprávění jsem slyšela, že u policie je to dost podobný
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 15. Březen 2010, 20:23:27 » |
|
ok  taky máš lovečáka a moc dobře víš,že na něj nějaký ťuťu ňuňu moc nezabere,když narazí na stopu nebo na podobnou věc a oni pro svou práci musej mít psy perfektně zvládnutý jinak se můžou jít zakopat...a klikr se fakt v loveckým výcviku nevyužije,když ho neděláš jen pro zábavu,ale skutečně za účelem lovu...a já osobně radši na psa víc houknu,když vím že poslechne než,že na něj půjdu po dobrým a budu riskovat,že mi vezme čáru  ono je u těhle pracovních psů jinačí výcvik než u těch našich mazlíků 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Lestat
Host
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 15. Březen 2010, 20:24:32 » |
|
já teda nevim, ale když byl můj táta na vojně, dali ho k psovodům...a tam psovod se psem získá tak úzkej vztah, že prý nezažil, že by se vysloužilí psiska někam rozdávali nebo by je nikdo nechtěl...naopak, obvykle si ho psovod bral jako důchodce domu a měl ho jako mazlíka a zajistil mu prima stáří...a z vyprávění jsem slyšela, že u policie je to dost podobný
Citace: enidka Dnes v 20:12:02 mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce ktery nikdo nechce  myslim ze sa najdu aj taki, o tych enidka rozpravala ENIDKA POZOR. hlave sa s biglovcami nezacinaj bavit o loveckom vycviku a neucinnosti klikra  nema to vyznam, bolo to tu pred tyzdnom, kazdy si povedal svoje a bodka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 15. Březen 2010, 20:26:41 » |
|
já teda nevim, ale když byl můj táta na vojně, dali ho k psovodům...a tam psovod se psem získá tak úzkej vztah, že prý nezažil, že by se vysloužilí psiska někam rozdávali nebo by je nikdo nechtěl...naopak, obvykle si ho psovod bral jako důchodce domu a měl ho jako mazlíka a zajistil mu prima stáří...a z vyprávění jsem slyšela, že u policie je to dost podobný
no vidiš a pes je věc a policejní pes je majetkem policie ČR= státu a stát svý věci nikomu nedá  taky sem si myslela,jak si provodi berou vysloužilý hafany a ono prd...maximálně je daj hlídat nějakej muničák nebo podobnej sklad a když nemůže už ani to,tak to má jasný...u mámy ve skladu takle měli dva NO..jeden hlídal stylem,že domácí hryzal a lumpů se bál  a fena zase všechny voblizovala pomalu jim otvírala vrata  proto je šoupli do skladu,kde měli asi 5 psovodů  ani nevim jak to s nima dopadlo,když sklad zrušili
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 15. Březen 2010, 20:29:09 » |
|
Citace: enidka Dnes v 20:12:02 mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce ktery nikdo nechce  myslim ze sa najdu aj taki, o tych enidka rozpravala ENIDKA POZOR. hlave sa s biglovcami nezacinaj bavit o loveckom vycviku a neucinnosti klikra  nema to vyznam, bolo to tu pred tyzdnom, kazdy si povedal svoje a bodka. nechci aby to vyznělo,že klikl je blbost,naopak si myslim,že je to super věc(na kterou já nemám trpelivost  ),ale někdy ho prostě použít nejde nebo se prostě nepoužívá
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 15. Březen 2010, 20:31:03 » |
|
Citace: enidka Dnes v 20:12:02 mezi námy děvčaty co myslíte,že se dělá s vysloužilýma policejníma psama,který nikdo nechce ktery nikdo nechce  myslim ze sa najdu aj taki, o tych enidka rozpravala jsou holt věci, kde se neshodneme, takže končim s diskuzí a názor vám vyvracet nebudu, akorát já ho mám prostě jiný...vy zastáváte jedno a nejste ochotný připustit druhý, ok, dobře...my jsme protipól a já prostě nejsem ochotná připustit to, že když pes neni použitelnej na práci nebo zjistim, že na něj vlastně nemám dost času, dá se pryč (ať jde o loveččinu nebo sportovní kynologii nebo výstavy, to je fuk)... ...jen čekám na dobu, kdy se na inzerát začnou nabízet děti, protože nesplnili předpoklady rodičů...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 15. Březen 2010, 20:31:38 » |
|
no vidiš a pes je věc a policejní pes je majetkem policie ČR= státu a stát svý věci nikomu nedá  taky sem si myslela,jak si provodi berou vysloužilý hafany a ono prd...maximálně je daj hlídat nějakej muničák nebo podobnej sklad a když nemůže už ani to,tak to má jasný...u mámy ve skladu takle měli dva NO..jeden hlídal stylem,že domácí hryzal a lumpů se bál  a fena zase všechny voblizovala pomalu jim otvírala vrata  proto je šoupli do skladu,kde měli asi 5 psovodů  ani nevim jak to s nima dopadlo,když sklad zrušili Taky znám policajta co si vysloužilýho psa veme domů. V práci dostane jinýho, toho vysloužilýho má doma. Neni to nic výjimečnýho. Navíc ty lidi jsou těmhle vysloužilejm hafanům fakt vděčný, vědi jak pracovali a jsou to jejich parťáci, co si zasloužej hezkej důchod. Myslím, že absolutní většina si je veme k sobě. Pro stát už ten pes nemá žádnou cenu, je bezcennej, vysloužilej, takže ho opravdu psovodovi dá. Stejně jako když se pes ve službě zraní.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Barushka
Dogus Suprus
Ferďásek vocásek
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 15. Březen 2010, 20:32:48 » |
|
ano bitím a tejráním  ten pes prodělá NORMÁLNÍ výcvik a při zvykání se na střelbu a podobný věco se teprve zjišťuje jestli na tp má nebo nemá taky máš lovečáka a moc dobře víš,že na něj nějaký ťuťu ňuňu moc nezabere,když narazí na stopu nebo na podobnou věc a oni pro svou práci musej mít psy perfektně zvládnutý jinak se můžou jít zakopat...a klikr se fakt v loveckým výcviku nevyužije,když ho neděláš jen pro zábavu,ale skutečně za účelem lovu...a já osobně radši na psa víc houknu,když vím že poslechne než,že na něj půjdu po dobrým a budu riskovat,že mi vezme čáru  ono je u těhle pracovních psů jinačí výcvik než u těch našich mazlíků  Tak jinačí nebo NORMÁLNÍ? Btw jak jsi z "ok  " vyvodila to všechno - klikr, ťuťu ňuňu apod? Já se tu zas nechci hádat proto jsem se k tomu připojila jen konstatovánim - lepší darovat do rukou který se postaraj o psa jakýhokoli než picnout - ať už lovečáka, služenáka, vořecha, kočku, papouška, krávu, koně.............................................................................................. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
enidka
Super pes
Pohlaví: 
Jim (* 1.2.2008)
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 15. Březen 2010, 20:35:20 » |
|
Taky znám policajta co si vysloužilýho psa veme domů. V práci dostane jinýho, toho vysloužilýho má doma. Neni to nic výjimečnýho. Navíc ty lidi jsou těmhle vysloužilejm hafanům fakt vděčný, vědi jak pracovali a jsou to jejich parťáci, co si zasloužej hezkej důchod. Myslím, že absolutní většina si je veme k sobě.
Pro stát už ten pes nemá žádnou cenu, je bezcennej, vysloužilej, takže ho opravdu psovodovi dá. Stejně jako když se pes ve službě zraní.
cenu pro ně žádnou nemá,ale kolik let ho živil stát,výcvik stojí nehorázný prachy,jejich léčení,očkování atd. a tohle maj až moc dobře spočítaný...nevim jak jinde,ale u nás to takle chodí..naivně sem si to myslela a chtěla jsem taky na policejní školu na psovoda,ale máma mi řekla jak to tam chodí..jeden pes má víc pánů a když je nepoužitelnej,tak ho většinou jen tak nedarujou jendomu ze psovodů 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|