Petra
Třída dorostu
|
 |
« kdy: 10. říjen 2006, 23:09:08 » |
|
opravdu vytrhávat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Petra
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 10. říjen 2006, 23:09:08 » |
|
Musejí se chloupky v uších pejskům opravdu vytrhávat? Je to ze zdravotních nebo estetických důvodů?Mám maltézáčka.
Díky za každou radu
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Lucie
Třída dorostu
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 03. únor 2007, 13:51:31 » |
|
no ja myslim ze ze zdravotnich duvodu
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 11. červenec 2007, 11:55:22 » |
|
Ahojky...zajímalo by mě, jakým způsobem čistíte vašim miláčkům uši??? Máme štěndo, takže jsme to nedávno zkoušeli poprvé. Moc nám to tedy nešlo, Albi sice krásně držel, ale zkoušeli jsme to nejdřív normální tyčinkou do uší a to ho asi bolelo, tak jsme zkusili navlhčený hadřík....to už celkem šlo, ale stejně když jsem koukala, není to 100%. Objednala jsem si teda od Trixie kapičky, které mají být na každodenní péči o uši....máte někdo zkušenosti s kapičkami??? Zajímalo by mě, jestli když mu je tam tedy kápnu, jestli mu mám nějak držet hlavičku, aby to vyteklo ven??? Albi si totïž začal ouška hodně drbat, to nás taky přimělo mu uši vyčistit.... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Čím více poznávám lidi kolem sebe, tím více si vážím svého psa.
|
|
|
Megapes
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 13. červenec 2007, 08:17:36 » |
|
Ahoj,
podle mě je nejlepší použít navlhčenou vatu, ideálně olejíčkem. Mělo by se čistit jenom tam, kam člověk vidí. U mého prvního malého pejska jsem používala větší navlhčený smotek vaty na špejli nebo něčem podobném (tyčinky na čištění uší mi připadají málo "huňaté"). U německé dogy mi na ty plachťáky stačí prostě kousek (spíš kus) vaty. Kapičky na čištění uší jsou super, nakapeš do ucha, připlácneš boltec a chvilku masíruješ, aby se dostaly co nejhlouběji. Po chvíli pak vezmu vatu a vyteklé kapky (já mám něco, co přopomíná spíš olejíček než kapky) spolu se špínou utřu.
Hanka
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 13. červenec 2007, 09:17:56 » |
|
Děkuji za rady...včera mi kapičky dorazili a bylo na nich napsané že se mají nakapat na vatu a potom čistit....Kdybych teda kapičky nakapala přímo do uší...nehrozí nebezpečí, že to zateče to zvukovodu a tím pádem vznikne zánět???
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 13. červenec 2007, 10:55:32 » |
|
Kapiček jsou různé druhy. Jestli je tady na těch napsáno, že se kapají na vatu, tak nakapej na vatu. Některé jsou určený konkrétně ke kapání do ucha. Jinak já je mám a Sushi jsem je kápla jen jednou v životě a to do jednoho ucha. Víckrát jí to neudělám. bylo jí to hroooozně nepříjemný. A nechci si to zkazit tim, že mě už nikdy nenechá na uši sáhnout. Takže čistim jen navlhčenou vatou. Zatím žádnej zánět neměla. A ani se jí ušiska moc nešpiní.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 13. červenec 2007, 12:52:41 » |
|
My jsme na čištění uší přišli, protože se Albi začal hrozně drbat....uši jsme mu vyčistili, ale stejně se mi zdá, že se pořád drbe...každopádně z uší mu nesmrdí, takže zánět nemá....budu se tedy raději držet návodu...děkuji:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
skuki
Třída mladých

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 14. červenec 2007, 10:29:07 » |
|
Ahojky, já osobně mám velmi dobrou zkušenost a kapkami přímo do uší...lehlce se kápne pár kapek, ucho se promne¨(roztok maz krásně rozpustí a jak pes zatřepe hlavou, tak se kolikrát ucho "samo vyčistí") a pak klasickým vatovým odličovacím tamponkem ucho vytřu. Je to jednoduché, trvá to pár vteřin a čistí to dokonale. Měli jsme dřív problémy s velkou tvorbou ušního mazu a tohle řešení nám doporučil veterinář. Od té doby jsme bez problémů a ouška čistíme párkrát do měsíce- spíše preventivně. Doporučovala bych se nebát připlatit. Já mám výbornou zkušenost s kapkami Nolvasan (k dostání u veterináře) nebo OTIFREE, které může koupit i v HafBo obchůdku...  Ps: Po čištění učí pak vytírám ouška olejíčkem do uší 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 16. červenec 2007, 07:28:42 » |
|
Ahojky, já osobně mám velmi dobrou zkušenost a kapkami přímo do uší...lehlce se kápne pár kapek, ucho se promne¨(roztok maz krásně rozpustí a jak pes zatřepe hlavou, tak se kolikrát ucho "samo vyčistí") a pak klasickým vatovým odličovacím tamponkem ucho vytřu. Je to jednoduché, trvá to pár vteřin a čistí to dokonale. Měli jsme dřív problémy s velkou tvorbou ušního mazu a tohle řešení nám doporučil veterinář. Od té doby jsme bez problémů a ouška čistíme párkrát do měsíce- spíše preventivně. Doporučovala bych se nebát připlatit. Já mám výbornou zkušenost s kapkami Nolvasan (k dostání u veterináře) nebo OTIFREE, které může koupit i v HafBo obchůdku...  Ps: Po čištění učí pak vytírám ouška olejíčkem do uší  Super děkuji....my jsme zkoušeli čistit kapičkami, které se nanášejí na vatu...také to celkem šlo:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 17. červenec 2007, 17:25:34 » |
|
Já mám výbornou zkušenost s kapkami Nolvasan (k dostání u veterináře) nebo OTIFREE, které může koupit i v HafBo obchůdku...  Uplně souhlasim. mame OTIFREE a fakt supr. Měli sme zánět takže sme koupili otifree a léčíme kapkama jde to fakt rychle a snad už se vyvarujem dalšího zánětu. Řekla bych že zrovna tyhle věci je dobré si nechat doporučit od veta. Předtim sme měli nějakej gel ze zverimexu a asi to nebylo to pravý takže ted uplná spokojenost
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
Ircza
CACIB

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 18. červenec 2007, 07:00:38 » |
|
Oukej, stejně tam pojedu pro odčervovací tabletky, tak se jí teda zeptám, co mi doporučí....ale myslím, že ty kapky co jsme zkoušeli byli také celkem dobré....kolik asi tak stojí ty otifree?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Ginna
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 18. červenec 2007, 12:24:48 » |
|
Ahoj, naše feňule ještě jako malé psisko záněty měla, uši jsme jí do té doby sice čistili, ale jen olejíčkem na vatě. Vet nám pak doporučil Nolvasan a taky nám rovnou předvedl, jak kapky aplikovat (zvednout ucho, nakapat pár kapek, dostatečně uši promnout až jde slyšet "čvachtání", pejsek se pak oklepe a nakonec dočistit vatou) - nechat si to ukázat vetem doporučuju, je to sice asi jednoduché, ale asi dobré na začátku alespoň jednou vidět. Zánět už jsme pak od té doby neměli a u Nolvasanu už zůstali, můžu teda jen doporučit - je to za chvilku hotové a ouško je pak jako nové ... maz se rozpustí, ucho je pak dobře vyčištěné, desinfikované a suché. A pro pejsu tohle čištění zase žádná velká hrůza není, sice to samozřejmě nezbožňuje, ale u čištění drží s pohledem "určitě bych si sama našla něco zábavnějšího, piškot na konci si fakt zasloužím, ale když si teda myslíš, že mi je to ku prospěchu, tak teda jo no". Cena je za 130ml balení cca 200Kč - pokud si to dobře pamatuju, vydrží docela dlouho, takže nijak často nové nekupujem
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 18. červenec 2007, 16:30:29 » |
|
platili sme za 60 ml otifree asi 180,- ale zdá se mi že náš vet je nákej drahej. vyčištění si účtuje 70,- a materiál 30,- a tak to pokračovalo. Takže sme měli otifree kapky na zánět vyčištěný uši a pastu proti klíštatum a litr v pr....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 18. červenec 2007, 20:58:57 » |
|
Pane jo a kam chodíte, smím-li se zeptat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|