Jaruška
Třída dorostu
|
 |
« kdy: 13. Září 2006, 09:44:04 » |
|
pro příznivce tohoto plemene
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jaruška
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 13. Září 2006, 09:44:04 » |
|
Všechny Vás zdravím, abych pravdu řekla nejsem znalec dobrmanů...ale v pátek se naší rodince poštěstilo na jednu dobrmaní slečnu narazit. Po pár dnech co jí máme, jsem na ní neshledala nic, co by mi vadilo. Je hodná, milá, ohromně mazlivá, poslouchá...a až na její falešnou březost(kterou konstatoval pan veterinář), je opravdu skvělá. Je jí tak rok a půl a má kupírované uši, přesně zapadá do standartu..zajímalo by mě jestli jsou nějaké výstavy pro nepapírové pejsky?A jestli vadí, že mají kupírované uši?Přemýšlela jsem, že bych s Ený po zimě začala chodit na agility, myslím si, že by jí to mohlo bavit.Uvidíme. Ráda bych našla nějaké lidičky, co mají doma také toto plemeno, abych se s nima mohla poradit a pokecat.Mějte se krásně!!! ]
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
jájina
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02. Leden 2007, 17:13:55 » |
|
odepisuju asi pozdě,ale chtěla bych se s tebou podělit o zkušenosti s našimi dobrmánky.Máme dva a je to někdz docela těžký.Máme fenku a psa.Kdybys chtěla štěňata,tak ten náš pes je opravdu v tomto směru zkušený.Jsou mu 3roky a je to velkej lump.Nechápu lidi,kteří vidí dobrmana a už si honem berou svoje mazlíčky,aby je snad dobrmani nesnědli.Jestli chceš,napiš mi na mail jindriskabaslova@seznam.czPodělíme se o zážitky.Zatím papa
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Špagetka
Třída mladých

Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 18. říjen 2007, 13:38:40 » |
|
Jaruška: to jo, taky nesnáším ty lidi, kteří vidí dobrmana a jdou obloukem!!! Sice dobroše nemám, ale vždycky to byl jeden z mých nejoblíbenějších psů a znám jich hodně z cvičáku a vím, že dobrmani jsou při správné výchově poslušní a hodní jako jiní psi a jsou to i výborní rodiní psi a většinou za proslulou ostrost a agresivitu dobrmanů (podle některých lidí jsou takový všichni dobrmani) můžou jen lidé, kteří ho špatně vychovali nebo ho k ostrosti a agresivitě dokonce učili  Lidi by se kolikrát divily že třeba kokršpaněl umí být mnohem horší než dobrman, ale jim to prostě nevysvětlíte... ACH JO!!! Jinak zdar všem milovníkům dobrmánků 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 18. říjen 2007, 14:58:57 » |
|
Taky bych nerekla, ze dobrmani jsou zli. Vsechno je to o vychove. Spatnou vychovou muzes mit agresivniho i jezevcika 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Gwaenardell
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 18. říjen 2007, 16:35:32 » |
|
Tady jde spíš o to, že když někoho pokouše jezevčík, tak se "nic nestane". Když někoho pokouše dobrman, tak se může jet do nemocnice a může menší dítě i zabít... Proto ta hysterie okolo služebních a "bojových" plemen. Když už kousne, je to o hubu. Když kousne malej ukurv, tak se to do televize fakt nedostane 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"I wasn't wearing it. I was eating it!" Dr. Zoidberg
|
|
|
Rossib
CAC
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 16. Listopad 2007, 13:22:15 » |
|
Měl by někdo zájem o 1rok starýho dobrmana??z rodin.důvodů,strašně moc hodný,spěchá to !!! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 03. Březen 2008, 11:18:43 » |
|
Proč tady vlastně nikdo nemá dobrmana  ?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlcak
Extra Super pes

Pohlaví: 
Shari *27. 9. 2006; Bodequita *21. 8. 2009
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 03. Březen 2008, 11:50:34 » |
|
Proč tady vlastně nikdo nemá dobrmana  ? Myslím, že je to dané pověrami a pověstmi o jejich charakteru. Celkem známej vtip je ten ..... nemůžu si vzpomenout, ale pointa je v běžícím dobrmanovi z dětského hřiště. Holčina ve vedlejším vchodě má dobrmanku a tak hravého psa jsem snad v životě neviděl. No, akorát pořád štěká a zvláště ve dvě v noci, když chodí venčit pod moje okna, tak to není úplně ideální.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Každý chovatel se časem stane psychicky labilním.
|
|
|
karca
Super pes
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 03. Březen 2008, 11:52:29 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 03. Březen 2008, 12:09:26 » |
|
Já jen že je to škoda, jsou to tak nádherní a inteligentní psi 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 03. Březen 2008, 12:10:51 » |
|
Už se těším až ňákýho budu mít 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
yndiC
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Kerrinka *7.5.2007
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 03. Březen 2008, 12:18:39 » |
|
Chceš si pořídit dobrmana? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
karca
Super pes
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 03. Březen 2008, 12:19:41 » |
|
Už se těším až ňákýho budu mít  no ja uz se tesim az budes mit dobrmana barvy isabela! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
radecha
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Bačice, Kožka a Mordera
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 03. Březen 2008, 12:20:20 » |
|
Chceš si pořídit dobrmana?  Jo-o! no ja uz se tesim az budes mit dobrmana barvy isabela!  Jo-o!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|