Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 08:47:32 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 18   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Canisterapie  (Přečteno 7651 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Barushka
Dogus Suprus
*

Ferďásek vocásek

Zobrazit profil
« kdy: 08. Září 2009, 10:24:07 »

V Helppesu je od 29.9.2009 vypsaný podzimní kurz! Wink Už nad tim hooodně dlouho přemýšlim. Kdo jste to tu podstoupil? Vim jen o petrb, že někde psala, že se canisterapii věnuje/věnovala..? Nějaký zkušenosti? Poznatky? Připomínky?
To bude zase článek.. Wink Cheesy
Zaznamenáno

"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
J.Werich
Barush
Ultra Extra Super pes

Pohlaví: Ženské

Berry 20.2.2008

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 08. Září 2009, 10:27:48 »

V Helppesu je od 29.9.2009 vypsaný podzimní kurz! Wink Už nad tim hooodně dlouho přemýšlim. Kdo jste to tu podstoupil? Vim jen o petrb, že někde psala, že se canisterapii věnuje/věnovala..? Nějaký zkušenosti? Poznatky? Připomínky?

Canisterapii se venuje Katmai s Jazee a pak jeji dcera Eliska s Faru. A chodi hlavne do Motola Wink
Zaznamenáno

www.berrycz.webnode.cz

pro SZ barapalkoskova
Barushka
Dogus Suprus
*

Ferďásek vocásek

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. Září 2009, 10:44:03 »

Canisterapii se venuje Katmai s Jazee a pak jeji dcera Eliska s Faru. A chodi hlavne do Motola Wink

Já bych to taky ráda "zkusila".. Už jen čekam až bude Ferďák dost starej. Jen teď nemůžu najít v kolika se může na zkoušky, ale mam pocit, že jsem tenkrát četla, že od 15měsíců? Huh? Už nevim..
Zaznamenáno

"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
J.Werich
Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: 08. Září 2009, 13:48:16 »

tý jo...to bych taky s Jackie chtěla jednou dělat, ale přijde mi na to ještě hrozný cvok, takže si počkám až se trošku ještě uklidní....Smiley
Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. Září 2009, 13:57:37 »

Hlavně si rozmyslete, jestli na to máte psychicky především vy. Udělat canisterapeutickou zkošku je to nejmenší - pokud jste tedy rozumní a máte na to vhodného psa a nejdete tam s nějakým magorem - což nepředpokládám. Nakousnout to a pak se na to vykašlat je vůči těm lidem dost kruté, čekají na ty pejsky jako na sluníčko. Já chodím v Motole na dětskou neurologii a onkologii, teď jsem byla i na ARO, Eliška do LDN. Psi jsou sice i v postelích, ale polohování neděláme. Je v tom ještě jedno specifické nebezpečí -když vidíte svého psa, jak pomáhá a je úžasný, máte tendence mu pak leccos odpustit, co by mu jindy neprošlo  Grin Proto u nás stagnuje obediencová kariéra  Grin Grin Grin
Zaznamenáno
katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. Září 2009, 13:59:05 »

Chodíme i se Sisinkou  Wink Té se obzvlášť líbí u babiček v posteli.
Zaznamenáno
Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 08. Září 2009, 14:03:06 »

Hlavně si rozmyslete, jestli na to máte psychicky především vy. Udělat canisterapeutickou zkošku je to nejmenší - pokud jste tedy rozumní a máte na to vhodného psa a nejdete tam s nějakým magorem - což nepředpokládám. Nakousnout to a pak se na to vykašlat je vůči těm lidem dost kruté, čekají na ty pejsky jako na sluníčko. Já chodím v Motole na dětskou neurologii a onkologii, teď jsem byla i na ARO, Eliška do LDN. Psi jsou sice i v postelích, ale polohování neděláme. Je v tom ještě jedno specifické nebezpečí -když vidíte svého psa, jak pomáhá a je úžasný, máte tendence mu pak leccos odpustit, co by mu jindy neprošlo  Grin Proto u nás stagnuje obediencová kariéra  Grin Grin Grin
Já myslím, že psychicky to snad srovnaný mám...vždycky jsem chtěla něco takového dělat, pomáhat lidem, které to potěší atd. Sama jsem totiž v nemocnicích trávila dost času a vím,jak by mi tenkrát pes pomohl atd....
Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
Barush
Ultra Extra Super pes

Berry 20.2.2008

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08. Září 2009, 14:48:05 »

a prave proto Berryho takhle kariera neceka  Grin
Zaznamenáno

www.berrycz.webnode.cz

pro SZ barapalkoskova
katmai
Vítěz výstavy (BIS)

Jazee

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 08. Září 2009, 14:53:19 »

Co ty můžeš vědět. Naše Farunka za normálních okolností skáče až na hlavu a ulízává k smrti - ale u bábinek je jako mílius.
Zaznamenáno
Barushka
Dogus Suprus
*

Ferďásek vocásek

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 08. Září 2009, 15:12:11 »

Já to mam taky víceméně srovnaný.. Už nad tím přemýšlim pomalu rok! Líbí se mi to a myslim, že Ferda by byl v sedmim nebi! Mámy známá chodí mezi děti vypomáhat (ale bez psa) a občas tam prý někdo s pejskem příde, tak jsem si řikala, že by určitě stálo za to, to nejdřív zkouknout naživo - je to přece jenom úplně něco jinýho než z fotek a článků..
Zaznamenáno

J.Werich
petrb
Dogus Suprus
*

Víc než kámoš...

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 08. Září 2009, 15:37:22 »

Tohle je fakt pěkně napsaný. A je to plný pravdy.

Já se zaobejrám hospicema, nepoužívám ale psa do postele. Je velkej a navíc nesnáší vedro, má rád děti a starý lidi a chci, aby to pro něj byla hlavně zábava tak, jako je to po mne. Takže spojuji poslání s koníčkem. A nepolohujem.
Někdy používám i psy půjčený, neb zkoušky s mým psem jsem dělala ještě v době, kdy byl v poho, ale teď jsme po různých  na foru hojně popisovaných hodně omezený, takže spíš jde u něj o to, kdo si nás žádá. Naprosto geniální pro mne je individuální terapie v bytech pod dohledem  najatého zdravotníka a případně určitých rodinných příslušníků.

Kdysi kol revoluce jsem začínala v zahraničí přes známý a musím říci, že tam je teda možností. DNeska to musí bejt úplná lahůdka.

Vždy  jde skutečně o pevný nervy, protože každýho normálního člověka dorazí nejvíc ta psýcha kolem stáří, nemohoucnosti, samoty,bezmoci. Ovládat se nebrečet je tedy hlavní úkol pro člověka.
Zaznamenáno
Barush
Ultra Extra Super pes

Berry 20.2.2008

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 08. Září 2009, 15:59:05 »

Co ty můžeš vědět. Naše Farunka za normálních okolností skáče až na hlavu a ulízává k smrti - ale u bábinek je jako mílius.

prave, ze Berry se strasne rad mazli, ale nejsem si tim jeste uplne jista...nejblizssi rok to jeste urco nezvladne, ale tedka mamca ma zlomenou klicni kost a diky tomu bloknuty zada a cely pokriveny, takze jsem si rikala, ze bysme zkusili, jestli by Berry zvladnul polohovani zada - zada  Wink Grin
Zaznamenáno

www.berrycz.webnode.cz

pro SZ barapalkoskova
Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: 09. únor 2010, 19:29:51 »

Koukala jsem, že helppes ted vypsal jarní kurz završený zkouškou. Koukala jsem i na to, co pes musí splnit a jediný s čím by Jackie měla asi problém je se střelbou či pádem hole atd a to je asi problém co? A nebo je možnost je na tom kurzu na to připravit?
« Poslední změna: 09. únor 2010, 19:35:25 od Kristýnka » Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: 09. únor 2010, 19:36:54 »

Koukala jsem, že helppes ted vypsal jarní kurz završený zkouškou. Koukala jsem i na to, co pes musí splnit a jediný s čím by Jackie měla asi problém je se střelbou či pádem hole atd a to je asi problém co? A nebo je možnost je na tom kurzu na to připravit?

já si myslim, že ten kurz je od toho, aby se to zkusilo, případně natrénovalo a dopilovalo, pokud pes bude schopnej to zvládnout, tak to zvládne...ještě bych jí nezatracovala... Wink
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Kristýnka
Dogus Suprus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: 09. únor 2010, 19:40:18 »

já si myslim, že ten kurz je od toho, aby se to zkusilo, případně natrénovalo a dopilovalo, pokud pes bude schopnej to zvládnout, tak to zvládne...ještě bych jí nezatracovala... Wink
Já ji nezatracuji  Wink věřím ji. Jen vím, že by toto mohla být asi jediná zábrana k uspěšnému složení zkoušky..ale zase si říkám, že nesplnění nebo průměrně splněný jeden ukol neznamená nesplnění zkoušky ne?
Já si totiž myslím, že by ji to bavilo. Krásně komunikuje s dětmi s lidmi. A přijde mi že má pro tu práci cit...
Zaznamenáno

SZ Kristyna Havova
Stran: [1] 2 3 ... 18   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!