Goofy
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Silínek a Goofinka
|
 |
« Odpověď #90 kdy: 12. Prosinec 2011, 09:53:56 » |
|
Ahoj, tak se musím přidat k diskusi. Jen informativně jsem nechala zkontrolovat Apině štítku a ejhle, vypadá to prapodivně. Až tak, že to vetovi bylo divné a posíláme nové vzorky ještě do další laboratoře. Má prořídlej krk a vůbec štěněcí srst na bříšku (to jsem ale přičítala pozůstatku po demodexu a tomu, že je kastrovaná). Někdy je prdlá, někdy se rychle unaví... teplo má ráda velice... Vzorky budou vyhodnoceny doufám do vánoc, tak budu přesně vědět, kde jsme. Ale mám obavu, že jsme jí tím opakovaným podáváním ATB, všelijaký hnusný chemie a stresem při našem dlouhým boji proti demodexu štítku odbourali... Takže spíš dotaz na ty, kteří už dávají prášky - viděli jste potom na psovi změnu? No my musíme furt něco řešit...  To si nedělej srandu!! Jestli to máte vy, tak my taky  Zas ale ta štítka se dá lékama tak dobře korigovat, že tomu psovi potom jakoby nic neni, ne?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #91 kdy: 12. Prosinec 2011, 10:21:22 » |
|
No doufám, že se dá dobře korigovat! Páč já už zas myslim dál, že, zkoumá se souvislost mezi hypofunkcí štítky a rozvojem DCM u dobrmanů. Můj chlap už mi říká, atˇse nechám taky vyšetřit, že jsem cáklá... No komplet výsledky budem mít snad do vánoc, tak dám vědět, ale v pátek jsem z toho byla vykolejená. Když už jsem si myslela, že jsme z problémů venku... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Šimona
Dogus Suprus
Pohlaví: 
|
 |
« Odpověď #92 kdy: 12. Prosinec 2011, 10:30:07 » |
|
No doufám, že se dá dobře korigovat! Páč já už zas myslim dál, že, zkoumá se souvislost mezi hypofunkcí štítky a rozvojem DCM u dobrmanů. Můj chlap už mi říká, atˇse nechám taky vyšetřit, že jsem cáklá... No komplet výsledky budem mít snad do vánoc, tak dám vědět, ale v pátek jsem z toho byla vykolejená. Když už jsem si myslela, že jsme z problémů venku...  Buhužel máš pravdu, v Mnichově už probíhá studie štítka a souvislost s DCM. Takže v rámci toho vyšetření co tu avizovala Agbárková absolvujem i vyšetření štítky(krev, sono) Já jsem nechávala vyšetřit štítku před štěňatama, poradila mi to Rozárka a Jana Palátová
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Šimona
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #93 kdy: 12. Prosinec 2011, 10:34:05 » |
|
Buhužel máš pravdu, v Mnichově už probíhá studie štítka a souvislost s DCM. Takže v rámci toho vyšetření co tu avizovala Agbárková absolvujem i vyšetření štítky(krev, sono) Já jsem nechávala vyšetřit štítku před štěňatama, poradila mi to Rozárka a Jana Palátová
no já vím, právě proto doufám, že pokud tam je problém a zachytíme to hned, tak .... tak snad ... No ale ono je to bohužel stejně loterie s dobrmanem ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #94 kdy: 12. Prosinec 2011, 11:03:17 » |
|
viděli jste potom na psovi změnu? No my musíme furt něco řešit...  když se nasadily psům, kteří měli viditelný příznaky, za pár týdnů byli dost v kondici, co se týče únavy, kůže, byl-li problém a srst zvlášť se dala do kupy až po několika měsících. Nejprve je ale důležitý nechávat přeměřovat po nasazení tablet co 2-3 týdny ikskrát, i když někteří veti to moc neřeší a to proto, že moc vysoký dávky jsou průser na srdíčko.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #95 kdy: 12. Prosinec 2011, 12:39:37 » |
|
Ahoj, tak se musím přidat k diskusi. Jen informativně jsem nechala zkontrolovat Apině štítku a ejhle, vypadá to prapodivně. Až tak, že to vetovi bylo divné a posíláme nové vzorky ještě do další laboratoře. Má prořídlej krk a vůbec štěněcí srst na bříšku (to jsem ale přičítala pozůstatku po demodexu a tomu, že je kastrovaná). Někdy je prdlá, někdy se rychle unaví... teplo má ráda velice... Vzorky budou vyhodnoceny doufám do vánoc, tak budu přesně vědět, kde jsme. Ale mám obavu, že jsme jí tím opakovaným podáváním ATB, všelijaký hnusný chemie a stresem při našem dlouhým boji proti demodexu štítku odbourali... Takže spíš dotaz na ty, kteří už dávají prášky - viděli jste potom na psovi změnu? No my musíme furt něco řešit...  Ahoj, já mám dobrmanku a máme sníženou funkci štítný žlázy a určitě jsem viděla změnu... kdybys pak chtěla srovnat hodnoty, který vám vylezli, dej vědět, pošlu naše.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
SZ: marek p.
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #96 kdy: 12. Prosinec 2011, 13:25:15 » |
|
Ahoj, já mám dobrmanku a máme sníženou funkci štítný žlázy a určitě jsem viděla změnu... kdybys pak chtěla srovnat hodnoty, který vám vylezli, dej vědět, pošlu naše.
Prima, díky. Mně ty hodnoty dal teď vet jen po telefonu a protože byly úplně prapodivný, tak se mu to nezdá a ve středu jdeme na nový odběry (komplexnější) a bude to posílat někam do Německa. Až je dostanu, tak to sem určitě hodím. Přála bych si, aby byly v normě, ale nějak si myslím, že nebudou a už se dopředu připravuju na prášky... Bere teda Tvoje čubina prášky - je to teda lepší - myslím srst a i temperament? nebo jak se to projeví??? Mi totiž nepřijde, že by moje čubina byla zrovna líná... i když je pravda že ráno ji v týhle kose musím přemlouvat
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #97 kdy: 12. Prosinec 2011, 14:24:31 » |
|
Prima, díky. Mně ty hodnoty dal teď vet jen po telefonu a protože byly úplně prapodivný, tak se mu to nezdá a ve středu jdeme na nový odběry (komplexnější) a bude to posílat někam do Německa. Až je dostanu, tak to sem určitě hodím. Přála bych si, aby byly v normě, ale nějak si myslím, že nebudou a už se dopředu připravuju na prášky... Bere teda Tvoje čubina prášky - je to teda lepší - myslím srst a i temperament? nebo jak se to projeví??? Mi totiž nepřijde, že by moje čubina byla zrovna líná... i když je pravda že ráno ji v týhle kose musím přemlouvat Hele, v chování jsem asi změnu nepozorovala a nebo si jí nevybavuju. Ona měla lysinky na stehnech, hrudníku a krku. Můžu Ti kdyžtak poslat nějakou fotku a byla hodně hubená. Měla taky problémy se zubama, resp. dásněma, byť neměla žádnej kámen a nebo zánět. Po prášcích se jí určitě srst zlepšila a váhu má teď stabilní, takže změna tam určitě k lepšímu je. Dáváme ráno a večer euthyrox, je to lidskej preparát. Hodnoty tenkrát neměla nijak šílený, ale snížený to bylo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
greenangel
Host
|
 |
« Odpověď #98 kdy: 12. Prosinec 2011, 14:44:41 » |
|
Já jsem šla s Pollynkou na testy na štítku na základě toho, že byla hodně unavená. Přesto, že byla zvyklá na dlouhý venčení, bylo pro ní maximum tak hodinová procházka, spíš míň, v určitym bodě se za náma začla táhnout, později si i lehala a nechtěla chodit vůbec. Výsledky štítky si nepamatuju. Doživotně ale už bude na lécích. Teď momentálně dáváme 2tb Euthyroxu (100) ráno a 2tb večer. První co jsem na ní pozorovala bylo to, že hodně přibrala.  Takže je chudísek na seniorských granulích a ještě s hodně zkrouhlou dávkou.  A asi nikdy nebude úplnej hubeňourek. Nicméně po pár měsících se její aktivita vrátila do normálu. Už lítá jako dřív a bez problému vydrží celodenní výlet a tak jak byla unavená už neni.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #99 kdy: 12. Prosinec 2011, 15:21:55 » |
|
No tak já nějak nepozoruju, že by byla líná. Ona je jak na houpačce, lítá jako magor a pak doma padne za vlast. jako nestalo se mi, že by si na prochajdě lehala. Chodíme na cvičák, tam je taky v pohodě. Štítku jsem nechala udělat z vlastního zájmu, kvůli srdíčku. No teď ji samo pozoruju a říkám si, jéé je nějaká líná... ale ve skutečnosti není.. No uvidíme, co vyleze z toho druhýho odběru. Kdyžtak budou léky no. Jestli to pomůže, tak to beru. Akorát sem si myslela, že teď už budem chodit jen na očkování, když jsme porazili demodex  Jsem naivka  A s tím přibíráním to bude případně vořech pro páníčka, ten jí furt přilepšuje....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #100 kdy: 22. Prosinec 2011, 09:24:30 » |
|
no takže výsledky už máme, je to všechno mimo normál, takže si v úterý jedem k vetovi pro prášky... a budem sledovat reakci. Co jsem vyčetla a počítám, že mi to potvrdí, tak naše problémy s imunitou (demodex), podávání ATB (na bakteriální infekci spojenou s demodexem), chemie (koupele a prášky na demodex) a stres (koupele demodex) způsobily - nebo alespoň významně přispěly k tomu, že štítka nepracuje, jak by měla. Vet je pečlivý, takže věřím, že dávkování nastaví dobře a budem to sledovat, co mi sdělil, je to dobře snášený a má tam psy, co léky berou 10 let a kdyby je neměli, už by tu nebyli. Takže doufám, že my se zas nebudem vymykat z normálu  No vida, co všechno může ten malej parazit demodex zavinit... až zas někde bude někdo říkat, že to skoro nic není a když to fena zvládla, může se na ní chovat, nakopu ho.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #101 kdy: 22. únor 2012, 13:44:08 » |
|
Jen pro info - po 6 týdnech jsme byli na kontrolním odběru na štítku a nyní je absolutně v normě. Berem Euthyrox. Změnu v temperamentu jsme viděli cca za týden, změny na srsti (prořídlý krk a bříško) se projevily taky za pár týdnů.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
MarkétaM
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kikulka, 30.6.2007
|
 |
« Odpověď #102 kdy: 22. únor 2012, 13:45:10 » |
|
Jen pro info - po 6 týdnech jsme byli na kontrolním odběru na štítku a nyní je absolutně v normě. Berem Euthyrox. Změnu v temperamentu jsme viděli cca za týden, změny na srsti (prořídlý krk a bříško) se projevily taky za pár týdnů. Tak vítejte v klubu  . Kolik berete euthyroxu?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Capolla
|
 |
« Odpověď #103 kdy: 23. únor 2012, 09:46:05 » |
|
Tak vítejte v klubu  . Kolik berete euthyroxu? Bere 3 ráno a 3 večer, ale teď Ti nepovím, kterej Euthyrox máme (jak silnej) musela bych kouknout doma. 150?? myslím.... On to počítal nejen na váhu, ale i na plochu těla  , ona má 32,5 kg a je to kobyla  No jsem ráda, že to zafungovalo, protože ta změna je skutečně zásadní. No tak bude brát prášky no, co se dá dělat.  Co vy, jak dlouho berete?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #104 kdy: 23. únor 2012, 10:06:38 » |
|
hodnoty......... Až je dostanu, tak to sem určitě hodím. ..
Už je máš, sím? Ď.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|