kokr
Super pes
Pohlaví: 
Chainie (30.3.2008) Bety (12.9.2001)
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 11. Srpen 2009, 12:13:58 » |
|
No já jsem se setkala v několika případech s tím že to právě lidi z lenosti dodělat přivolání používají právě jako přivolání v naprosto banálních situacích kde by stačilo psa pořádně přivolání naučit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 11. Srpen 2009, 12:15:08 » |
|
Jak to s nima nakonec vlastne dopadlo?
A jak se to vyřešilo?
Čuba se vrátila k chovatelce. Přitom to plemeno jako takové moc štěkavé není, ale člověk nikdy neví na co narazí, že 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 11. Srpen 2009, 13:03:54 » |
|
Easy loví?
Ale teda konkrétně u toho rvavýho psa to slyším prvě, nevíš, kdy mu posílala? V jakej moment?
Jj bohužel loví, teda když jdem sami jen spolu s Abby tak skoro vůbec ne, ale chytá se smečky, obzvláště s knírkou našich, kdy naši to tolik prostě neřeší. Původně byla elektrika pro knírku, ale jelikož jsou naši moc velký flegmouši, tak sem si jí vzala pro Easy na situace, kdy se nechá strhnout smečkou. Uvidíme no... Hele nevím, zeptám se jí až mi zas dorazí na cvičák, ale co si jejího psa pamatuju z dřívějška, tak se fakt rval a teď na něj jen hukne a on se na podpatku otočí a jde vesele k ní i když už třeba začne manévrovat na záda druhýho psa
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
toulava
Třída otevřená

Pohlaví: 
MB Kanjer *5.5.2007
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 11. Srpen 2009, 14:15:54 » |
|
my jsme poridili z duvodu strhavani koni... zkousela jsem i variantu stopovacka... ale v situaci kdy lonzuji (tj kun na jedne stopovacce), to spatne fungovalo... Kangee ma v pripade behajicich koni proste zatmeni (zvlaste kdyz ho kone jeste ja slovne pobizim, jestli mi chce pomahat ci co ja vim), uplne jiny vyraz a je mimo... i kdyz ji odlozim uprostred lonzovaciho kruhu tak si alespon postekava.... a do situace utocici 52kilovy pes a kopajici 550 kilovy kun se spatne saha... a slo o zdravi jak koni tak psa. A protoze nas kone zivi, tak jsme to museli nejak poresit. Nosi ho i ven na prochazky, ale pouziji ho tak jednou za mesic... nekdy ani to ne... kdyz lonzuji, obcas kdyz vystreli na kocku nebo jineho psa... ale to dela minimalne, vetsinou se necha odvolat. Takze vlastne spis pro sichr.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 11. Srpen 2009, 15:47:02 » |
|
Vždy jsem byla proti elektrice. Párkrát jsme ji měly do lesa a názor jsem změnila. Nemůžu napsat že bych ji doporučila, protože k tomu rozhodnutí musí člověk nějak dospět sám a po velikém uvážení. Nepatří do rukou, někomu, kdo neví jak s ní zacházet, nepatří do rukou někomu, jen tak na zkoušku. Použila jsem ji cca 3x a dneska si řikam proč já idiot sem se vláčela po lese se stopovačkou. Pokud je člověk soudnej a má mozek v hlavě tak může elektrika dost pomoct. Bohužel v nezkušených rukách i uškodit. Pšu jak kdybych o elektrice věděla já nevím co, ale je to tím že jsem zjišťovala a podstoupila "školení" výcvikáře. V mnoha ohledech je stopovačka daleko nebezpečnější. Souhlasím proto s používání např. u notorických lovců a žravců všeho možného. Na klasický výcvik si myslim že je to neskutečná hovadina. Samozřejmě to toho psa naučíte ale to je čirá pohodlnost asi jako když pes doma čůrá na kočkolit. Asi tak. Jen bych podotkla že elektrika neni žádný nehumální a drastický způsob, ale v rukou debila se jim stát může. Takže zjišťovat, pátrat, ptát se a pak moooožná koupit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
|
Cessy a Koule
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 11. Srpen 2009, 18:04:38 » |
|
Ja ji znam z dvou pripadu,kamoska mela psa hroznyho lovce,ale kolikrat zdrhnul fakt daleko,ale eletriku pouzivala v krajnim pripade.Spis pouzivala piskani,ktery mu vadilo a vratil se.A druhej pripad byl v lesoparku,chodil tam chlápek s obrovskym psem a mel ho pro jistotu,kdyby se na nekoho vrhl,ikdyz se nerval,tak by takovy tele nesundal.:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 11. Srpen 2009, 19:47:33 » |
|
Díky za příspěvky. Jen tak dál. Já osobně mám s obojkem jen kladné zkušenosti, co se týče lovu zvěře, honění koček. Obojek zcela doporučuji, nikoliv však neznalcům nebo magorům všeho druhu. Těm nepatří do rukou. Může se i nevědomky natropit mooooc velkej problém.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Leňule :-)
Dogus Maximus
Pohlaví: 
Kessy *28.11.2008
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 11. Srpen 2009, 20:21:49 » |
|
Díky za příspěvky. Jen tak dál. Já osobně mám s obojkem jen kladné zkušenosti, co se týče lovu zvěře, honění koček. Obojek zcela doporučuji, nikoliv však neznalcům nebo magorům všeho druhu. Těm nepatří do rukou. Může se i nevědomky natropit mooooc velkej problém.
těm správně nepatří do rukou ani pes...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tasmania
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 12. Srpen 2009, 08:06:42 » |
|
Eletriku jsem použila jen 2x, poprvé když náš malý vrach se chystal aportovat chovnou kachnu a podruhé když se vydala lovit zajíce, od té doby jsem jí nepoužila.Obojek občas nosí na krku na procházky do lesa a na pole a to přivolání na poli se zlepšilo.Nejsem zastánce elektriky, ale na zdrhače a lovce to asi platí...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
petrb
Dogus Suprus
Víc než kámoš...
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 12. Srpen 2009, 08:19:35 » |
|
Jo, těm nepatří do rukou ani pes. Jenže, jako u nás v lecčem - BOHUŽEL - psy tito mívaj. Psa seženou někdy i za pár stovek nebo zadarmo. Obojky se snad stále drží na vyšší ceně.Doufejme.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Hyena
CAC
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 12. Srpen 2009, 10:47:01 » |
|
my jsme poridili z duvodu strhavani koni... zkousela jsem i variantu stopovacka... ale v situaci kdy lonzuji (tj kun na jedne stopovacce), to spatne fungovalo... Já nejsem a priori odpůrce elektriky, ale zrovna tohle mi přijde situace jako pro elektriku nevhodná. Mám koně, vím, co to je lonžovat, mám psa se silnými pastevními sklony a empatií (vycítí okamžitě, když kůn nedělá co chci). Právě proto si nedovedu představit, že bych v okamžiky, kdy má koně na lonži, pes mi ho jde řešit a kůň reaguje stihla včas zmáčknout příslušný knoflík. Navrch zrovna tahle situace jde pořešit nácvikem odložení. Moje čuba se mnou prostě nechodila pro koně k práci s koňmi, dokud jsem neměla jistotu, že houknu a lehne tam , kde právě je a nehne se, dokud pro ni nepřijdu. Jináč za sebe mám elektriku hozenou jako poslední možnost tam, kde jsem vyčerpala veškeré další možnosti výcviku (viz extrémní lovení, rvaní), pes má takovou povahu, historii, že by to mohl ustát a rozhodně zpočátku pod dozorem někoho zkušeného, kdo to člověka naučí používat
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
Pohlaví: 
Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 12. Srpen 2009, 11:04:18 » |
|
Tak já ještě pro upřesnění popíšu, jak je to u nás. Franco loví zvěř, loví vše co se hýbe. Když jedeme autem kolem lesa je přisátej na ventilačce či pootevřeném okýnku a pokud něco cítí - kňourá, píská, kňučí, klepe se - no je prostě nadrženej na zvířátka. Jednou ležel u spolujezdce pod nohama na zemi a najednou vylítnul přisál se na ventilačku a to byl cirkus - řval jak debil a škrábal dveře...... Chodil na stopovačce, ale pro něj by musela být tak min. 100m, což je v lese dost nevhodné  Bohužel už je i úspěšný lovec a např. spolu se svou sestrou v půl roce ulovili své první zvíře - asi zajíce. To byl poslední moment kdy jsem se rozhodla pro elektriku. A taky fakt, že i v centru Prahy ve Stromovce (kde denně venčíme) jsou zajíci a vlaková trať po obou stranách parku, kde již několik psů na svou loveckou vášeň doplatilo. Takže když Franco vyběhne, písknu na píšťalku nebo zavolám, nic, dostane ránu (měli jsme půjčený starší model tam to byl 1 nebo 2 stupeň - pro představu tak cca 6 stupeň z 30 na tom novém), nadskočí a vypískne, zastaví se a položí čumák na zem a nasraně, že kořist ztratil, dohledává - opět volám, nic, dostane ránu druhou a pomalu s rypákem opět na zemi se blíží ke mě. Když přijde je max. pochválen. Za minutu či sekundu je schopný znovu vystřelit jak střela a může se to celé opakovat. Bohužel jsme museli narychlo elektriku vrátit, a tak šetřím na vlastní. Někteří psi jsou v lovení magoři a elektriku budou mít na krku asi do smrti, pokud tedy nebudu "humánní" (jak mi řekla kolegyně) a nebudu celý život tahat teriéra na vodítku.
|
|
|
|
« Poslední změna: 12. Srpen 2009, 11:22:33 od Pavla+RaF »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Dogsnroses
Třída dorostu
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 12. Srpen 2009, 11:46:03 » |
|
Problém je v obecném náhledu na elektronické obojky. Představa lidí je, že pes dostane ránu a on si dá pozor na to či ono. Tak to bohužel nefunguje. Nebyl jsem jiný, když jsme kdysi používali polní telefon na vyštěkání. Do správného použití elekronických výcvikových obojků mě zasvětil pan Jiří Ščučka www.scucka.com. Pořádá ve spolupráci s Dog trace semináře. Velice je doporučuji každému, kdo koketuje s použitím obojku. Jinak jednou ze zásad správného použití je "nepoužívat obojek jako poslední možnost". Platí otřepané "dobrý sluha, zlý pán". Miloš Růžička
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
iwule
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Kytka a Kolouch
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 12. Srpen 2009, 12:10:47 » |
|
Problém je v obecném náhledu na elektronické obojky. Představa lidí je, že pes dostane ránu a on si dá pozor na to či ono. Tak to bohužel nefunguje. Nebyl jsem jiný, když jsme kdysi používali polní telefon na vyštěkání. Do správného použití elekronických výcvikových obojků mě zasvětil pan Jiří Ščučka www.scucka.com. Pořádá ve spolupráci s Dog trace semináře. Velice je doporučuji každému, kdo koketuje s použitím obojku. Jinak jednou ze zásad správného použití je "nepoužívat obojek jako poslední možnost". Platí otřepané "dobrý sluha, zlý pán". Miloš Růžička taky jsem absolvovala tot "zaškolení" + ještě na Helppsu. a opravdu můžu doporučit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Bígl není hůř ovladatelný, jen páníček se při jeho výcviku hůře ovládá
|
|
|
Alča, Abby a Easy
Strážný Pes
Dogus Suprus
Pohlaví: 
Abbynka *20.12.2005 Easy *18.6.2008
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 12. Srpen 2009, 12:17:22 » |
|
taky jsem absolvovala tot "zaškolení" + ještě na Helppsu. a opravdu můžu doporučit.
byla si u Ivana?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|