Haf Bez Obav
24. Květen 2012, 08:40:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Časopis Výcvik   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 51   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Rvačky mezi psama  (Přečteno 28739 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Zdenčičák
Třída vítězů

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 05. Srpen 2009, 12:52:23 »

Tak já se tedy přidám se svou skušeností.. takhle jsem měla psa(pučenýho)-takže ještě větší strach abyhc ho vrátila domů v pořádku  Grin jsme takhle šli normálně na vodítku,pes v klidu.. a ted proti nám navolno bílej švýcarskej ovčák.. nevypadalo to nebezpečně,spíš že nás oběhne nebo tak očuchá.. tak jsem byla v klidu,jenže když okolo nás procházel tak znenadání se mi na toho psa vrhnul (majitel-klasika .. vykecával se s někým na telefonu a psu něvěnoval pozornost..) tak jsem cizího hafana trošku nakopla a "svého" si vytáhla za mě..to už se tomu trošku začal věnovat majitel.. a psa si přivolal.. ale co mě na celé situaci dostalo .. bylo to že na mě následně začal řvát at si toho psa hlídám..  Grin a vůbec asi nějak nepostřehnul že za tu rvačku může jeho pes.. a já tu mám psa spořádaně na vodítku a on na volno a ještě ho vůbec nehlídá..  Undecided  Cheesy
Zaznamenáno
Zdenčičák
Třída vítězů

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 05. Srpen 2009, 12:55:06 »

Ty maly jsou fakt dost casto sileny....tedka jsem sla s Berrym na Krivoklate a ten malej hajzlik se pokusil Berryho kousnout...mela ho asi 70ti leta babicka a ta tam sbirala s vnuckou kameny a pes i s voditkem proste odesel kus od nich a pustil se do Berryho...no byl lehce nadnesen spickou moji boty a poposunut tam kam patri  Grin nastesti si toho pak ta pani vsimla....Berry je klidas co se tyce malejch psu, ale kdyby se dopalil, tak to nechci videt  Roll Eyes

jojo,malý jsou strašní provokatéři.. kolikrát se mi stalo že jdu  a ono to na mě vylítne a chce se mi to zakousnout do nohy..  Shocked
Zaznamenáno
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Pohlaví: Ženské

Rusty (13.5.2004) Franco (5.10.2007)

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: 05. Srpen 2009, 13:13:29 »

Já už si po pěti letech co mám Rustyho troufnu říct, že není rváč (jako už není rváč z principu, jako tomu bylo dřív, kdy šel do každého psa větší velikosti co jsme potkali). Ale srát na hlavu si samozřejmě nenechá.
Je mu 5.let a je mi jasné, že v tomhle věku si psi (samci) mimo svou smečku nehrajou - což si málo který majitel psa uvědomuje. Potkávání cizích psů u nás proto nyní probíhá tak, že když míjíme nějakého psa, já si Rustyho zavolám, chytnu si ho a projdeme. Pokud tento můj krok druhý majitel nepochopí a nechá svého psa opruzovat, upozorním majitele, že pokud nechce mít děravého psa, měl by si ho odvolat. Pokud ani potom není žádná reakce, pouštím Rustyho. Zastávám názor, že u psů, které jen míjíme nemá cenu zbytečně vyvolávat napětí či případné trable.
Samozřejmě v případě známého či neznámého psa a delšího pobytu (procházka, výlet, apod.) v jeho přítomnosti, nasadím pro jistotu Rustymu košík a bedlivě hlídám a koriguji i sebemenší negativní projevy. Pokud není vyhnutí, jde na vodítku.
A pokud se na nás řítí neovladatelný pes s jasným cílem napadnout toho mého, chytnu Rustyho za obojek, hodím si ho za záda a svým tělem dělám bariéru mezi psy do té doby než se páníček toho druhého milostivě uráčí dokráčet a psa si odloví. Bohužel tyto situace mám teď komplikované druhým psem - naštěstí on je když zdrhá dost rychlý Smiley
Jen u jednoho psa (kde to bylo třeba 7 rvaček za procházku) mi stálo za to drtit Rustyho tak dlouho až se teď bez problémů navzájem tolerují a můžou vedle sebe bez košíku a na volno fungovat.
Na hraní (když má náladu) má Franca nebo feny Smiley

Léčení tržných a řezných ran jsem popsala již zde - http://www.hafbezobav.cz/clanek-2007110701-Trzne-rezne-a-jine-rany-jejich-lecba.html (postupem času se to trochu změnilo, ale podstata je stejná).

A můj závěr? S cizími psy, které jen míjíme je naprosto zbytečné riskovat nějaký případný konflikt. A oči na štopkách nonstop! Smiley
« Poslední změna: 05. Srpen 2009, 13:23:48 od Pavla+RaF » Zaznamenáno

Barush
Ultra Extra Super pes

Berry 20.2.2008

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 05. Srpen 2009, 13:21:16 »

Ja hlavne porad nechapu lidi, co kdyz vidi jinyho psa, tak si toho svyho nazavolaj....nekdy si psiska proste nesednou a je lepsi to resit kdyz ma clovek voditko nez pak tam strkat ruce  Roll Eyes

Pavlo, pokud branis Rustyho vlastnim telem, on nema tendence se vysmeknout? Me se s Berrym stalo, ze se chtel podivat, co presne delam a pripadne se do toho pustit... Angry
Zaznamenáno

www.berrycz.webnode.cz

pro SZ barapalkoskova
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: 05. Srpen 2009, 13:27:58 »

Ja hlavne porad nechapu lidi, co kdyz vidi jinyho psa, tak si toho svyho nazavolaj....nekdy si psiska proste nesednou a je lepsi to resit kdyz ma clovek voditko nez pak tam strkat ruce  Roll Eyes

Pavlo, pokud branis Rustyho vlastnim telem, on nema tendence se vysmeknout? Me se s Berrym stalo, ze se chtel podivat, co presne delam a pripadne se do toho pustit... Angry

Hlavně toho psa míjím, tak proč riskovat natrženou prdel kvůli sekundě.

Ze začátku taky měl tendence mi pomáhat, ale nikdy se ten druhý pes v takovéhle situaci nedostal na Rustyho, takže teď už to nechává na mě. Občas si tam jen tiše vrčí a vykukuje třeba mezi mýma nohama co se děje Smiley

Ještě jsem zapomněla napsat, že máme asi 4 psy (a u nich ho mám vždy na vodítku), tak se oba dva stavějí na zadní a vyvádějí jak magoři. Ale Rusty se už dá docela dobře spacifikovat Smiley

Jo a jen jednou se mi stalo, že se přišel Rusty za mě schovat sám, a to když mu byly asi 2 roky a potkali jsme velkého černého ruského psa (či jak se jmenují)  Smiley
« Poslední změna: 05. Srpen 2009, 13:34:24 od Pavla+RaF » Zaznamenáno

greenangel
Host
« Odpověď #20 kdy: 05. Srpen 2009, 13:33:45 »

Ze začátku taky měl tendence mi pomáhat, ale nikdy se ten druhý pes v takovéhle situaci nedostal na Rustyho, takže teď už to nechává na mě. Občas si tam jen tiše vrčí a vykukuje třeba mezi mýma nohama co se děje Smiley

Ještě jsem zapomněla napsat, že máme asi 4 psy (a u nich ho mám vždy na vodítku), tak se oba dva stavějí na zadní a vyvádějí jak magoři. Ale Rusty se už dá docela dobře spacifikovat Smiley
Zlatá fena! Grin Wink
Zaznamenáno
Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: 05. Srpen 2009, 13:35:26 »

Zlatá fena! Grin Wink

buď v klidu, fenu, co jsem měla předtim, taky uměla takhle magořit... Grin Grin
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: 05. Srpen 2009, 13:36:19 »

Zlatá fena! Grin Wink

No znám jich dost co nemůžou mezi psy (feny, psy ani štěňata).
U těch psů je to většinou jen vůči psům (samcům).
Zaznamenáno

Barush
Ultra Extra Super pes

Berry 20.2.2008

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 05. Srpen 2009, 13:36:37 »

o a jen jednou se mi stalo, že se přišel Rusty za mě schovat sám, a to když mu byly asi 2 roky a potkali jsme velkého černého ruského psa (či jak se jmenují)  Smiley

to se mu nedivim, to bych sla taky  Grin  jsou nadherny, ale mit takovy tele a byt to rvac...brrr Roll Eyes
Zaznamenáno

www.berrycz.webnode.cz

pro SZ barapalkoskova
greenangel
Host
« Odpověď #24 kdy: 05. Srpen 2009, 13:37:13 »

Podle me se u feny da vsechno zvladnout vychovou.
Zaznamenáno
Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 kdy: 05. Srpen 2009, 13:38:13 »

to se mu nedivim, to bych sla taky  Grin  jsou nadherny, ale mit takovy tele a byt to rvac...brrr Roll Eyes

On nebyl, byl to ťutík, ale byl velikej no  Grin
Zaznamenáno

Pavla+RaF
Strážný Pes
Dogus Suprus Maximus
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 kdy: 05. Srpen 2009, 13:38:43 »

Podle mě všechno u všech ne.
Zaznamenáno

Leňule :-)
Dogus Maximus
*

Kessy *28.11.2008

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 kdy: 05. Srpen 2009, 13:41:29 »

to jo...ale v osmi letech se pes převychovává hodně těžko...byla jsem ráda, když jsem jí naučila zůstat v klidu v přitomnosti dětí...pak jsme zvládaly i psy ve stejnym věku jako byla ona, ale mladý, běhavý a štěňata, to prostě něšlo...
Zaznamenáno

"Psi jsou ve tvarování lidí mnohem úspěšnější, než lidé ve tvarování psů." (SG)

http://www.kessy08.webnode.cz
http://lenicka-r.rajce.idnes.cz/ - fotečky

pro SZ lenkarambo
greenangel
Host
« Odpověď #28 kdy: 05. Srpen 2009, 13:42:23 »

Podle mě všechno u všech ne.
Jj, jsem to blbe napsala, vsechno ne. Ale minimalne korigovat do urcity miry. A furt takovych pripadu je minimum (pokud to neni pes asocial u kteryho bylo kaslano na vychovu) kdezto dospelej pes samec se muze servat kazdej i se sebelepsi vychovou a vycvikem.
Zaznamenáno
greenangel
Host
« Odpověď #29 kdy: 05. Srpen 2009, 13:43:56 »

to jo...ale v osmi letech se pes převychovává hodně těžko...byla jsem ráda, když jsem jí naučila zůstat v klidu v přitomnosti dětí...pak jsme zvládaly i psy ve stejnym věku jako byla ona, ale mladý, běhavý a štěňata, to prostě něšlo...
To je jiny pripad, myslela jsem to spis na psy co maji lidi od stenete. Taky jsem myslela, ze Pollynka nebude moc mezi jiny psy, prece jenom videla jiny psy az po 4letech izolace...
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 ... 51   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!